Ano, tuto knihu hodně lidí doporučuje, žel jsem na ni ještě nikde nenarazila :D. Každopádně já ani nevím, kolik slov mám, většinou (hlavně dřív) jsem to psala ručně :D. U toho z roku 2820 je to tak 30 stran A4 drobným písmem. U jiného příběhu mám popsané 2 sešity (zahrnuje období od roku 1779-1820) Z 90 % se jedná o historické věci občas s prvky fantasy nebo sci-fi. Po přečtení ságy Darrena Shana jsem se ještě pustila do "upířího románu", který začíná v Anglii v roce 1835, no.. zatím mám 19 000 slov a ještě se tam žádní upíři neobjevili a vypadá to, že ani dlouho neobjeví, tak uvidíme, kam se to posune :D, každopádně námětu mám tak na 5 knih :D. U toho fantasy z vlastního světa to nemám spočítané vůbec. Celé to schraňuju v jednom kufříku a mám tam mapy, rodokmeny, poznámky, životopisy a samozřejmě vlastní příběh. Ale je tam toho docela dost :D (víc ty "věci okolo" než samotný příběh :D)
LGI: Word počítá za tebe :D. Každopádně s těmi rodokmeny je to přesné :D. Musíš si dávat pozor, aby rodová linie nebyla jen otec-syn-otec-syn, ale aby tam byly i "nějaké děti navíc". Samozřejmě se počítá s vysokou dětskou úmrtností v tehdejší době. Ale zase na druhou stranu nemůže mít každý 10 děcek :D. Horší je, hlídat si historické souvislosti. Aby třeba někdo nekupoval akcie, když zrovna v té době byly nechutně drahé :D.
Ano, tuto knihu hodně lidí doporučuje, žel jsem na ni ještě nikde nenarazila :D. Každopádně já ani nevím, kolik slov mám, většinou (hlavně dřív) jsem to psala ručně :D. U toho z roku 2820 je to tak 30 stran A4 drobným písmem. U jiného příběhu mám popsané 2 sešity (zahrnuje období od roku 1779-1820) Z 90 % se jedná o historické věci občas s prvky fantasy nebo sci-fi. Po přečtení ságy Darrena Shana jsem se ještě pustila do "upířího románu", který začíná v Anglii v roce 1835, no.. zatím mám 19 000 slov a ještě se tam žádní upíři neobjevili a vypadá to, že ani dlouho neobjeví, tak uvidíme, kam se to posune :D, každopádně námětu mám tak na 5 knih :D. U toho fantasy z vlastního světa to nemám spočítané vůbec. Celé to schraňuju v jednom kufříku a mám tam mapy, rodokmeny, poznámky, životopisy a samozřejmě vlastní příběh. Ale je tam toho docela dost :D (víc ty "věci okolo" než samotný příběh :D)
LGI: Word počítá za tebe :D. Každopádně s těmi rodokmeny je to přesné :D. Musíš si dávat pozor, aby rodová linie nebyla jen otec-syn-otec-syn, ale aby tam byly i "nějaké děti navíc". Samozřejmě se počítá s vysokou dětskou úmrtností v tehdejší době. Ale zase na druhou stranu nemůže mít každý 10 děcek :D. Horší je, hlídat si historické souvislosti. Aby třeba někdo nekupoval akcie, když zrovna v té době byly nechutně drahé :D.
No presne, ja sa čudujem, ako mohol GRRM vymyslieť asi deväť detí Balonovho otca, takmer všetky zabiť s tým, že boli nepodstatné. Ak by som už aj ja vymyslel nejaké deti naviac a dokonca toľko detí, tak by som takmer každému musel dať nejakú dôležitú rolu ale GRRM má ten talent vymyslieť svet plný postáv a je tam mnoho takých, čo sú z istého rodu, ale napríklad pre dej nie sú podstatní a sú tam len spomenutí, čo je naozaj umenie .)
A presne ako hovoríš, neznášam, keď mi moja postava z roku stredoveku nakupuje akcie cez internet a ja zabudnem, že vtedy bolo vydané embargo kvôli vojne - musím potom všetko prepisovať :D
V absurditě všedních nocí si maluji svůj sen. Bez okolků, beze studu. Místo štětců touha v barvách iluzí mi láskyplně slouží. Tvůj úsměv na plátno jako pár rudých skvrn rozsypu. Z pohledů seskládám blankytné nebe a místo doteku nalepím peříčko. Trocha nesmyslů Tě nemusí děsit, láska má tisíce podob, tak proč ne zrovna tuhle?
Ale tu "encyklopedii" (The World of Ice and Fire) už píše... :D Pomáhají mu s ní Elio a Linda z westeros.org, a měly by v ní být genealogie rodů a různé další vychytávky. Ovšem datum dokončení už několikrát posunul... tak bůhví, kdy vyjde. :D
No GRRM už dávno psal, že tohle dokončil, respektive že ho už vytěžili :-) Tak počítám, že do roka a do dne bude na světě.
Ale tu "encyklopedii" (The World of Ice and Fire) už píše... :D Pomáhají mu s ní Elio a Linda z westeros.org, a měly by v ní být genealogie rodů a různé další vychytávky. Ovšem datum dokončení už několikrát posunul... tak bůhví, kdy vyjde. :D
No GRRM už dávno psal, že tohle dokončil, respektive že ho už vytěžili :-) Tak počítám, že do roka a do dne bude na světě.
Kéž by. :) Mimochodem, GRRM nedávno na blogu psal, na čem teď pracuje, že se ho na to lidi pořád ptají :-), a mezi mnoha, mnoha jinými projekty zmiňuje i tohle:
THE WORLD OF ICE AND FIRE. The concordance. Elio and Linda are my partners on this one, a compendium of the history and legends of the world of Westeros. A coffee table book, lots of gorgeous art from such talents as Ted Nasmith, Justin Sweet, and others. Making good progress on this one of late, lots of great historical stuff that I think my readers will enjoy. Never before revealed details of Aegon's Conquest, the War With the Faith, The Dance of the Dragons, the Paramours of Aegon the Unworthy, etc.
Prvni prispevek a hned do fanfikce... Dovolil jsem si napsat kratkou povidku o Renlym a Lorasovi, protoze se mi libilo, ze v serialu dostali prostor, ale stejne mi ho prislo malo, tak si to ted ve volnych chvilich kompenzuju v textech. Asi bych predne rad upozornil, ze, za prve, je to povidka se sexualni scenou mezi dvema muzi, takze kdo se oklepaval uz pri R/L scenach v serialu, at radeji necte. Vazne. Nechci se sem prsit s teplymi texty, ale napadlo me, ze se tu mozna najde nekdo dalsi, komu se jako par libili. Za druhe, knihy jsem zacal cist az po serialu (kaju se, ale proste je to tak), takze je mozne, ze znalcum tam neco nebude uplne sedet. Nema to moc deje, proste jsem jen chtel tem dvema doprat prijemny den ve Vysoke zahrade :] Samotna povidka radsi odkazem, abyste pri scrollovani nahodou nenarazili na nezadouci obsah.
Prvni prispevek a hned do fanfikce... Dovolil jsem si napsat kratkou povidku o Renlym a Lorasovi, protoze se mi libilo, ze v serialu dostali prostor, ale stejne mi ho prislo malo, tak si to ted ve volnych chvilich kompenzuju v textech. Asi bych predne rad upozornil, ze, za prve, je to povidka se sexualni scenou mezi dvema muzi, takze kdo se oklepaval uz pri R/L scenach v serialu, at radeji necte. Vazne. Nechci se sem prsit s teplymi texty, ale napadlo me, ze se tu mozna najde nekdo dalsi, komu se jako par libili. Za druhe, knihy jsem zacal cist az po serialu (kaju se, ale proste je to tak), takze je mozne, ze znalcum tam neco nebude uplne sedet. Nema to moc deje, proste jsem jen chtel tem dvema doprat prijemny den ve Vysoke zahrade :] Samotna povidka radsi odkazem, abyste pri scrollovani nahodou nenarazili na nezadouci obsah.
Venované Miss Utahraptor, pretože naše obľúbené postavy s nami zostávajú, aj keď príde tieň veľkého desivého muža s bielou bradou a modrými očami, čo ich morduje.
,,Ja nie som zradca, som tvoj muž a muž kráľa Tommena." Connecton tam stál a z jeho plášťa padali na zem ľadovce snehu, keďže je normálne, že na konci jesene je Kráľovo prístavisko pochované pod kilometrami snehu.
,,Sory, bro, ja už mám ženu," povedal Prievan Minister. ,,Ale tuto pán Randil Tarly je voľný a rád randí. Určite sa zhodnete."
A tak Randil odchádza s Connectonom.
,,Niečo ďalšie?" Prievan horel nedočkavosťou ako lord Pyrell, keď sa náhodou dostal do tej pobočníkovej veže keď ju náhodou Cersei náhodou pálila... Náhoda vie byť sviňa... Bez urážky, Crakehallovia.
,,Musíme prebrať tú dôležitú záležitosť." Ozval sa Pí-celé. ,,Pamätám sa na to, keď sme takéto záležitosti preberali za časov Aegona Dobyvateľa..."
*doplňte nudné keci podľa seba*
,,...a tak vzniklo ponaučenie Dvakrát meraj, raz nechávaj upaľovať. Ale prejdime k našim záležitostiam. Máme problém. Sme obkľúčení. Na Severe hrá Stannis Tenis. Železní muži na juhu zase štafetu. Sme v koncoch. A k tomu všetkému ten nový futbalista A Ego."
,,Naším najväčším problémom je to dievča." Povedal Prievan a posadil sa. ,,Tá Naerys Tam-kde-jem. Má so sebou tri draky. Môžeme len ďakovať bohom, že CGI je také drahé a nemôže ich mať viac!"
,,Obávam sa, môj pane, že Stannis je väčší problém. Aj Kaša GreyJoyStick sa pridala na jeho stranu. Aj Muži v čiernom. Do kín prichádza tretia čas, to nás môže ohroziť. Premiéra bude na Zdi."
,,Viem... No, pre dnešok už stačilo, musím sa ísť pozrieť na svoju neter."
A tak Prievan odišiel do Lunáru svojej neteri.
,,Strýko Prievan, si tak láskavý, že si za mnou prišiel."
,,Ale čoby, len si mi stále dlžná dvadsať evri."
,,Máš nejaké správy o Čajmem?"
,,Áno, včera nám faxoval, že našli nejaké snímky tej Loch Nesky... Ja osobne Nescafé neobľubujem, nech si tam pokojne sám zotrváva."
,,A čo Tommen Kámen? Keď ho označili za bastarda, musí to mať ťažké."
,,Och... Už aj ty... Ja osobne na tom nevidím nič zlé... Prečo sa Jon stále sťažuje, že je Sneh? Ešte furt mohol byť Kvetina, to by došiel...! No nič ja už musím ísť"
,,Ale veď si tu bol chvíľu, tak ako aj na zasadaní malej rady? Nie je táto kapitola trochu odveci?"
,,Hádam by si nechcela, aby mala táto kapitola jednu vetu o mojej smrti... Okrem toho si chcem udržať kondičku a preto lietam cez celú Magorovu pevnosť..."
A tak si Prievan ľahol a posteľ a odvecne zomrel na hnačku. (Najskôr Tywin teraz on... Je to dedičné...)
A Vary si myslíte, že tu bol Varys potrebný. Nebol! Ale to, že tu nie je Hodor ma ale fakt naštvalo!!! Anarchia vo Westerose...
Štvrtá strana?! Tento topic zapadol na štvrtú stranu? No ihneď ho musíme zase rozhýbať. Sestra, pergamen a brko.
Tentokrát pre zmenu žiadna paródia, ale krátka... Nu, rýmovačka... Báseň to nie... Skôr pieseň. Taký... Metaforický zelený sen toho, čo sa deje niekde na konci hostiny :)
Zlatý lev to býval raz, báli sa ho davy, teraz prišiel na psa mráz, a on sa vlastnou bolesťou dávi.
Bez ruky už nemá meč, štít ani tú zbroj, čo mu hovorila 'Neuteč', 'Len poriadne stoj'.
Na ceste cez bažiny, cez krajiny vodné, kde vlčiu armádu zažili, to bolo pre ďalší príbeh vhodné.
-> A teraz interaktívna hra - doplňt namiesto ﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖ meno toho, z koho pohľadu je pieseň spievaná :D Jednoduché, ale skúste...
Moje tipy: Alayne/Sansa, Brienne, Arya a Sansa, Jaime Pěkné! Já jsem přes dovolenou smolila rádoby vtipné básničky o smrti jednotlivých postav ságy, tak je možná později taky nahodím.
Moje tipy: Alayne/Sansa, Brienne, Arya a Sansa, Jaime Pěkné! Já jsem přes dovolenou smolila rádoby vtipné básničky o smrti jednotlivých postav ságy, tak je možná později taky nahodím.
Nu o smrtiach postáv sa dá dobre vtipkovať, už sa teším .D
K tvojím typom: Prvý zle (i keď, keď som videl tvoj tip a prečítal si to znova, musím uznať, že to tak časťami znelo), Druhý dobre, dobre, dobre
Inu, sériu by som nazval skôr kniha, keby to bolo vydané, lenže nie je, tak to dávam ako série, vieš sarven, nie je to o tom, že by som mal nutkanie "choroby dneška" vytvoriť niečo sa viac sérií :) Prosto chcem raz za čas vytvoriť zlomy ako konce série a pokračovať o niečo neskôr. Hoci je otázne či v tom budem pokračovať, snáď áno. Čas je nevyspytateľný.
Tak spagruky som si splánoval 5-10 kapitol na jednu postavu do jednej série... Ak sa mi podarí vytvoriť toľko kapitol, aby to neboli zbytočné obkeci ale aj niečo zaujímavé, tak minimálne dve-tri... Viac ako 5 určite nie :)
ja len že začať jednoduchou poviedkou, na pár strán je dostatočne vznešený cieľ. pokojne môžu tie poviedky potom naväzovať, alebo byť z jedného prostredia, alebo niečím prepojené...
Buď rád, ja som začal so sériou, ktorá sa natiahne na 7 kníh. Už mám koniec, ale ešte som len v tretine 4. knihy :D Najhorším však je, že som sa natoľko inšpiroval Martinom, že na konci prežijú len dve vedľajšie postavy :D
Komentáře
Každopádně já ani nevím, kolik slov mám, většinou (hlavně dřív) jsem to psala ručně :D. U toho z roku 2820 je to tak 30 stran A4 drobným písmem. U jiného příběhu mám popsané 2 sešity (zahrnuje období od roku 1779-1820) Z 90 % se jedná o historické věci občas s prvky fantasy nebo sci-fi.
Po přečtení ságy Darrena Shana jsem se ještě pustila do "upířího románu", který začíná v Anglii v roce 1835, no.. zatím mám 19 000 slov a ještě se tam žádní upíři neobjevili a vypadá to, že ani dlouho neobjeví, tak uvidíme, kam se to posune :D, každopádně námětu mám tak na 5 knih :D.
U toho fantasy z vlastního světa to nemám spočítané vůbec. Celé to schraňuju v jednom kufříku a mám tam mapy, rodokmeny, poznámky, životopisy a samozřejmě vlastní příběh. Ale je tam toho docela dost :D (víc ty "věci okolo" než samotný příběh :D)
LGI: Word počítá za tebe :D. Každopádně s těmi rodokmeny je to přesné :D. Musíš si dávat pozor, aby rodová linie nebyla jen otec-syn-otec-syn, ale aby tam byly i "nějaké děti navíc". Samozřejmě se počítá s vysokou dětskou úmrtností v tehdejší době. Ale zase na druhou stranu nemůže mít každý 10 děcek :D.
Horší je, hlídat si historické souvislosti. Aby třeba někdo nekupoval akcie, když zrovna v té době byly nechutně drahé :D.
A presne ako hovoríš, neznášam, keď mi moja postava z roku stredoveku nakupuje akcie cez internet a ja zabudnem, že vtedy bolo vydané embargo kvôli vojne - musím potom všetko prepisovať :D
si maluji svůj sen.
Bez okolků,
beze studu.
Místo štětců touha
v barvách iluzí
mi láskyplně slouží.
Tvůj úsměv na plátno
jako pár rudých skvrn
rozsypu.
Z pohledů seskládám blankytné nebe
a místo doteku nalepím peříčko.
Trocha nesmyslů Tě nemusí děsit,
láska má tisíce podob,
tak proč ne zrovna tuhle?
Mimochodem, GRRM nedávno na blogu psal, na čem teď pracuje, že se ho na to lidi pořád ptají :-), a mezi mnoha, mnoha jinými projekty zmiňuje i tohle:
Nema to moc deje, proste jsem jen chtel tem dvema doprat prijemny den ve Vysoke zahrade :] Samotna povidka radsi odkazem, abyste pri scrollovani nahodou nenarazili na nezadouci obsah.
A pořád sem nehodil zbytek té nesoutěžní jonovské povídky.... >:(
--------------------------------------------------
,,Ja nie som zradca, som tvoj muž a muž kráľa Tommena." Connecton tam stál a z jeho plášťa padali na zem ľadovce snehu, keďže je normálne, že na konci jesene je Kráľovo prístavisko pochované pod kilometrami snehu.
,,Sory, bro, ja už mám ženu," povedal Prievan Minister. ,,Ale tuto pán Randil Tarly je voľný a rád randí. Určite sa zhodnete."
A tak Randil odchádza s Connectonom.
,,Niečo ďalšie?" Prievan horel nedočkavosťou ako lord Pyrell, keď sa náhodou dostal do tej pobočníkovej veže keď ju náhodou Cersei náhodou pálila... Náhoda vie byť sviňa... Bez urážky, Crakehallovia.
,,Musíme prebrať tú dôležitú záležitosť." Ozval sa Pí-celé. ,,Pamätám sa na to, keď sme takéto záležitosti preberali za časov Aegona Dobyvateľa..."
*doplňte nudné keci podľa seba*
,,...a tak vzniklo ponaučenie Dvakrát meraj, raz nechávaj upaľovať. Ale prejdime k našim záležitostiam. Máme problém. Sme obkľúčení. Na Severe hrá Stannis Tenis. Železní muži na juhu zase štafetu. Sme v koncoch. A k tomu všetkému ten nový futbalista A Ego."
,,Naším najväčším problémom je to dievča." Povedal Prievan a posadil sa. ,,Tá Naerys Tam-kde-jem. Má so sebou tri draky. Môžeme len ďakovať bohom, že CGI je také drahé a nemôže ich mať viac!"
,,Obávam sa, môj pane, že Stannis je väčší problém. Aj Kaša GreyJoyStick sa pridala na jeho stranu. Aj Muži v čiernom. Do kín prichádza tretia čas, to nás môže ohroziť. Premiéra bude na Zdi."
,,Viem... No, pre dnešok už stačilo, musím sa ísť pozrieť na svoju neter."
A tak Prievan odišiel do Lunáru svojej neteri.
,,Strýko Prievan, si tak láskavý, že si za mnou prišiel."
,,Ale čoby, len si mi stále dlžná dvadsať evri."
,,Máš nejaké správy o Čajmem?"
,,Áno, včera nám faxoval, že našli nejaké snímky tej Loch Nesky... Ja osobne Nescafé neobľubujem, nech si tam pokojne sám zotrváva."
,,A čo Tommen Kámen? Keď ho označili za bastarda, musí to mať ťažké."
,,Och... Už aj ty... Ja osobne na tom nevidím nič zlé... Prečo sa Jon stále sťažuje, že je Sneh? Ešte furt mohol byť Kvetina, to by došiel...! No nič ja už musím ísť"
,,Ale veď si tu bol chvíľu, tak ako aj na zasadaní malej rady? Nie je táto kapitola trochu odveci?"
,,Hádam by si nechcela, aby mala táto kapitola jednu vetu o mojej smrti... Okrem toho si chcem udržať kondičku a preto lietam cez celú Magorovu pevnosť..."
A tak si Prievan ľahol a posteľ a odvecne zomrel na hnačku. (Najskôr Tywin teraz on... Je to dedičné...)
A Vary si myslíte, že tu bol Varys potrebný. Nebol! Ale to, že tu nie je Hodor ma ale fakt naštvalo!!! Anarchia vo Westerose...
"Ti skončí jako kostlivci ve skříni..." :D :D A o Čaji Mém taky ne? :D A to si všichni mysleli, že Rudý Chrchel je komunista... Anarchista to je! Rozvrací říši pomocí Varyse a unesl Hodora!!! ;)
Děkuji za vynikající povídku. Kevan tam sice není, ale Prievan Minister je koneckonců mnohem lepší postava. ;)
Tentokrát pre zmenu žiadna paródia, ale krátka... Nu, rýmovačka... Báseň to nie... Skôr pieseň. Taký... Metaforický zelený sen toho, čo sa deje niekde na konci hostiny :)
ﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖ
Povedz že mi,
ruža krásna,
či máš šťastia dosť?
Služobník tvoj verný,
či pravda a či zrada,
nechá ťa prosiť o milosť.
Modrý plášť alebo ten biely,
pravda číra, možno lož,
vodca tej naše viery,
bodne do teba pochybností nôž.
Plán môj veľký a dokonalý,
zhodí ťa z tých výšin,
pretože môj levík malý,
by pri tebe zomrel z neurčitých príčin.
Povedz že mi,
levica krutá,
či si myslíš, výhru máš?
Verní muži a aj ženy,
nasadia ti putá,
ak nám dôvod dáš.
Ten čo v tvojom mene klamal,
ten čo v ňom aj vraždil,
po živote bez bolesti tápal,
tak ťa radšej zradil.
Obklopená zradcami
a obklopená zlom,
závisíš už na mrzákovi,
tak sa konečne zlom.
ﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖ
VINNÁ,
tak sa začal rozsudok,
nebola tomu žiadna príčina,
len, že bola zla otrok.
VINNÁ,
nedala sa mŕtva žena obmäkčiť,
mečom vyzbrojená,
to ten sa odvážil ju zradkyňou označiť.
VINNÁ,
trvala na svojom tá bez srdca,
videla už zrady dosť na staré kolená,
teraz ona bude ten sudca.
VINNÁ,
tak ju vzali so rúk,
objavuje sa sila Briennina,
no už davu obklopuje ju zhluk.
Chcela som len službu a česť,
či Renlymu, či tebe, či levovi,
mala som tvrdú päsť,
no ducha sa mi ľahko neloví.
I ja som verila skutkom sera,
dokonca ho aj vydala.
Teraz je vo mne prázdna diera,
a koniec syna som rázom videla.
Ja som sa na tom nezúčastnila,
ani krivý lev bez ruky,
len o rytierstve som snila,
a ty mi dávaš tieto muky.
VINNÁ,
odznelo napokon.
Tak sa začína etapa iná,
kedy ju zachráni už len ON.
Na začiatku dve vlčice boli,
čo sa v ničom nezhodli.
Jedna malá, druhá v rozvoji,
pohľadmi do seba bodli.
Jedna drobná ako myška,
rýchla ako jašterica,
teraz je to chladná mačka,
čo ju pozná kanálová ulica.
Druhá vysoká, so silou hrdou,
jazykom sladším než med,
čo za levej krvi začal s tou hrou,
a má vysoký horský svet.
Zlatý lev to býval raz,
báli sa ho davy,
teraz prišiel na psa mráz,
a on sa vlastnou bolesťou dávi.
Bez ruky už nemá meč,
štít ani tú zbroj,
čo mu hovorila 'Neuteč',
'Len poriadne stoj'.
Na ceste cez bažiny,
cez krajiny vodné,
kde vlčiu armádu zažili,
to bolo pre ďalší príbeh vhodné.
-> A teraz interaktívna hra - doplňt namiesto ﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖﯖ meno toho, z koho pohľadu je pieseň spievaná :D Jednoduché, ale skúste...
Pěkné! Já jsem přes dovolenou smolila rádoby vtipné básničky o smrti jednotlivých postav ságy, tak je možná později taky nahodím.
K tvojím typom: Prvý zle (i keď, keď som videl tvoj tip a prečítal si to znova, musím uznať, že to tak časťami znelo), Druhý dobre, dobre, dobre
Blackfish: Všecko dobré :)
Najhorším však je, že som sa natoľko inšpiroval Martinom, že na konci prežijú len dve vedľajšie postavy :D