TV seriály

1495052545567

Komentáře

• heavy_head napsal(a):

Skvělé, jen mám trochu strach, aby udrželi nasazenou laťku prvního dílu.
    Střet idealismu a cynismu bývá vděčné téma.
    On the air je prostě adrenalin!
    A to uvolnění po bitvě...
    "Tohle není naše řídící místnost?" :-))

Tohle vážně vyrobilo HBO?

Jo, výborné dialogy a hlášky :))
    Druhý díl byl podle některých slabší, ale mě se líbil taky hodně. A naopak na třetí se pějí chvály, že je ještě lepší než první.

(Vysíláme zprávy mi už dlouho uniká.)
  • hergot, to už chodí 3. řada GoTu, že je EDNA nedostupná? :-)

Druhý díl byl v duchu prvního, takže za mě fajn. Těším se teda na titule k třetímu - ten kulomet, co tam občas rozjedou v dialozích, fakt nedávám...
  • Hehe. Mně momentálně jede. Jestli hledáš titulky na třetí díl, tak ještě nejsou.
    Stav překladu: 94 %
  • Musím říct, že druhá řada Suits za první o slušný kus zaostává... První díl ještě OK, ale dál to má sestupnou tendenci. Že by ohrané schéma?
  • diky za tip newsroom. prvý diel super!
  • Nevada napsal(a):

Hehe. Mně momentálně jede. Jestli hledáš titulky na třetí díl, tak ještě nejsou.
    Stav překladu: 94 %

spíš jsem se chtěl přihlásit do nějakého newsletteru, kde by mi oznámili až budou - ale koukám, že to edna neumí :-(
  • Druhý díl je rovněž výborný! Vy-ni-ka-jí-cí! :-)
    Jen mě zarazilo, že jsem na 1 použil jiné titulky a dozvěděl jsem se tam věci, které při předchozí verzi jaksi vůbec nebyly (byly významově posunuté). Mám obavu, že kdyby se objevily ještě nějaké další, dostane to další nevídaný rozměr.
    Umíte někdo posoudit, jestli jsou lepší ty z Edny nebo serialzone? Nebo ještě nějaké jiné?
  • Ty z Edny. V diskuzi na titulky.com autora těch ze serialzone celkem sprdli. Navíc už jeho dotazy na překlady poměrně běžných frází mě poněkud odradily. Navíc jinou možnost ani mít nebudeš, protože přeložil jen první díl.
  • Ani ty z edny nebyly ideální, v prvním díle bylo pár absolutně zabitých obratů... nebo že by to bylo v Mad Men? Ted se mi to nějak slejvá :-)
  • Nebyly bezchybné, ale byly hodně dobré. K dalším titulkům bude navíc korekce dělat KevSpa, takže já mám vybráno, i kdyby se náhodou objevil jiný překladatel.

Snad s výjimkou, kdyby to začal dělat někdo z mé překladatelské topky, ale o tom pochybuju :)
  • Dal som v rade všetky 3, ostatný s angl. Titl. Zatiaľ veľmi fajn.
  • Nemám čo robiť, na JOJke dávajú akurát tak Súdnu sieň a nové OUaT bude až v jeseni... Tuším idem tiež skuknúť tiež to Newsroom....
  • A na Walking Dead tu někdo koukáte? Komiksy jsem zatím nečetla, ale chystám se s tím začít.
  • Já koukám. A rád. A komiks je taky skvělej akorát je to jiná kategorie. Seriál je konverzační psychologické drama, kkdežto komiks je opravdu brutální vyvražďovačka. Jinak další seriál kde mi odpravili oblíbenou postavu jen protože se chovala podle pravidel "nového světa". Už mě to štve!
  • Everett Young napsal(a):

Já koukám. A rád. A komiks je taky skvělej akorát je to jiná kategorie. Seriál je konverzační psychologické drama, kkdežto komiks je opravdu brutální vyvražďovačka. Jinak další seriál kde mi odpravili oblíbenou postavu jen protože se chovala podle pravidel "nového světa". Už mě to štve!

To mi neříkej, žes měl rád Shanea! :-D
  • Ne, Shanea, Dalea. Ne, dělám si srandu, jasně že Shane byl největší borec. Jen jsem nikdy nepochopil, co vlastně viděl na Lori :)

Ne, Shanea, Dalea. Ne, dělám si srandu, jasně že Shane byl největší borec. Jen jsem nikdy nepochopil, co vlastně viděl na Lori :)

To bys mě teda nenachytal, Dale takový humanista... s tou Lori... kamarád prostě taky rád a já věřím že byl prostě nejblíž, když byl Rick "mrtvej"... Docela mne u druhé řady překvapilo, že se to vlastně odehrávalo pořád v jedné lokalitě, farma a okruh pár desítek mil okolo a stejně to bylo napínavé. BTW, maličko mi vrtá hlavou jedna záležitost, myslíš že malou Sophii kousli nebo někam spadla a zlomila si vaz?
  • Nevím, ale spíš bych tipoval to kousnutí. Ale museli o ní vědět když byla ve stodole, minimálně Otis to vědět musel. Ale ten co hraje Shanea se prý bude dál v seriálu objevovat, tak jsem zvědavý jaké pro něj najdou využití.
  • Newsroom 1x03 - Ještě lepší než 1.díl, prostě geniální. A musím říct, že se mi tam hodně líbí i ta romantická (ne)linka mezi Jimem a Maggie (mnohem lepší než duo Will a Mac).

"Brutální.
    Nemám slov.
    Nevím, jak bych popsal, co jsem zrovna..."
    "Ale pořád mluvíš."
    "Nemám slov."

Mimochodem - několikrát v tomhle dílu padla jména Murrow a McCarthy. Kdo rád novinářská dramata, tak na tohle téma George Clooney natočil výborný snímek Dobrou noc a hodně štěstí. Tenhle díl byl Murrowem hodně inspirovaný (nebo jeho poctou?).

Nevím, ale spíš bych tipoval to kousnutí. Ale museli o ní vědět když byla ve stodole, minimálně Otis to vědět musel. Ale ten co hraje Shanea se prý bude dál v seriálu objevovat, tak jsem zvědavý jaké pro něj najdou využití.

Jediný co mne napadá jsou flashbacky. Jinak zvláštní je, že ač zombičárny nemusím, tak filmy/seriály podle komiksů mne zajímají vždycky. :-D Akorát se mi pak po dokouknutí o "chodcích" zdálo a napjatě jsem poslouchala, zdali maminka nezačne v sousedním pokoji divně sténat a nepřijde mne sníst. :-D
  • Viděl jsem odpoledne a bylo to skvělý!

Hašteření mezi Willem a Mac bylo taky výborný.

„...tedy pokud se neunaví, už je starší.“
    „To je Mac, moje sekretářka.“ :-)

McCarthy - taky jsem si na Good Night... vzpomněl. Celej ten seriál je poctou tomu řemeslu - viz skvělá titulková sekvence. Ono to mám pocti i tak nějak vzniklo, že novináři rejpali, že z jejich prostředí nic nevzniká, přitom kdo je dnes mocnější než média? :-) Ale to hodně lovím v paměti, kdysi dávno jsem to čet v nějakém článku (snad New Yorker?).
  • Skoro si říkám, jestli Newsroom nedostane svůj topic :-)
  • A mimochodem, kdo má rád nekorektní humor, sežeňte si Ugly Americans...
  • Alek napsal(a):

Viděl jsem odpoledne a bylo to skvělý!

Hašteření mezi Willem a Mac bylo taky výborný.

„...tedy pokud se neunaví, už je starší.“
    „To je Mac, moje sekretářka.“ :-)

Jo, jejich přestřelky jsou skvělé. Já měla na mysli samotný vztah/nevztah :)
    A dobře perlit umí i ten jejich šéf.
  • Jojo, špitaj si tu o tom dosti lákavě.
  • Nestrašte, nebo se na to taky podívám. :D
  • Hele, ja to prisuzuju trochu profesnimu zajmu, ale i kdyz pominu tematickou zajimavost, vtipnejsi serial jsem dlouho nevidel. myslim tim ze pri nem nahlas propukam v smich - to se mi fakt moc nestava.
  • vtipnosť.... mi k tomu úplne nesedí, ako pomenovanie. každopádne je to veľmi fajn, tie ľudské okamihy tam pochopiteľne musia byť, uvidíme či sa to neopotrebuje, lebo je to zatiaľ v podstate o 4 ľuďoch, ktorí sú "jasní", len si to nevedia povedať.
    baví ma ten koncept "dobrých, kvalitných správ", je to niečo o čom sa už dlho voľne uvažuje, ale je to takmer nedosiahnuteľne nie bez obrovského mecenáša. som rád, že do toho zapojili tému "tých hore", aby to nebolo úplne odtrhnuté od reality.
    koľko to má mať vlastne dielov? 6/11/24? snažia sa to našiť na skutočné udalosti, takýmto tempom sa dostanú do absolútnej súčasnosti celkom rýchlo...
  • Tak jsem na tu první epizodu taky koukl.
    sarven: podle imdb 10. Jsou tam i názvy všech epizod. Můžete podle nich hádat o čem budou :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi