Tak po druhé sérii je jasné že se v tom budou rejpat po svém ještě víc, bez ohledu na knihy. Rozdělením Bouře na dvě série si můžou dovolit přidat víc nových scén a trochu si s tím pohrát jako v druhé sérii (linka Dany). Orell? Potřebují nějaké maso na jatka. Pokud ve třetí sérii nebude alespoň jedna mrtvola na jednu epizodu, tak to nikdo nebude sledovat. Jo a taky je na efekty levnější chlapík s orlem než maník na medvědovi s celou zoologickou v patách. Koukám že Anguy je ze zbojníků zatím jediný obsazený. Chybí Sedmistruna a Citroš. Buď ještě přibudou, nebo je prostě všechny nahradí Anguy. Ostrostřelec je větší lákadlo než chlapík s harfou a drsňák ve žlutém plášti. A krom toho jsou teď luky a šípy v módě.
Toho počtu postav se zas tolik nebojím. Určitě budou jen ve scénách s už známými postavami, takže si je i divák časem zařadí. Rozhodně bych nepočítala s tím, že si nečtenáři zapamatují jména, ale to už je holt úděl vizuálního média, že se v něm postavy běžně přezdívají "ten tlustej kluk, co je s Aryou" (=Horký koláč). Větší obavy mám z toho, aby dali všem dějovým linkám dost prostoru, aby se stačily nějak přirozeně a logicky vyvíjet.
Ako písal Monti, po druhej sérií si dovolia mierne viac upravovať dej, teda keď Búrku rozdelia, určite sa nájde aj veľa priestoru pre tieto postavy. Je možné, že každú z nich nejako rozšíria. Načo by tam strkali Bryndena a Qyburna, keď sa v týchto dieloch len mihli? Nu, tak ich rozvinú, Qyburn je zaujímavá postava, má určité tajnosti. Už pri Neumierajúcich, tam dali omnoho viac mágie, než bola v knihách, tak prečo z Qyburna nespraviť černokňažného a pridať k nemu trocha viac tej mystiky a mágie.
Tak po druhé sérii je jasné že se v tom budou rejpat po svém ještě víc, bez ohledu na knihy. Rozdělením Bouře na dvě série si můžou dovolit přidat víc nových scén a trochu si s tím pohrát jako v druhé sérii (linka Dany). Orell? Potřebují nějaké maso na jatka. Pokud ve třetí sérii nebude alespoň jedna mrtvola na jednu epizodu, tak to nikdo nebude sledovat. Jo a taky je na efekty levnější chlapík s orlem než maník na medvědovi s celou zoologickou v patách. Koukám že Anguy je ze zbojníků zatím jediný obsazený. Chybí Sedmistruna a Citroš. Buď ještě přibudou, nebo je prostě všechny nahradí Anguy. Ostrostřelec je větší lákadlo než chlapík s harfou a drsňák ve žlutém plášti. A krom toho jsou teď luky a šípy v módě.
:D Veru, celá zoologická by bola ťažko imitovaná...
Ja by som nemal nič proti vynechaniu Citroša, Sedmistruna by mi tam chýbal. Aspoň dvoch by tam mohli dať, zase by to vyzeralo lepšie, keby cestovali aspoň dvaja než len jeden osamotený Braťák...
co si matně pamatuji, tak z té skupinky mě také citroš nejvíc zaujal...nevím jestli tím pláštěm, jménem či fyzicky postavou, ale také jsem se na něj trochu těšil..
Nevada: Tanec jsem ještě nečetla, ale v Hostině i Bouřce byl podle mě ten "hlavní" z téhle skupinky.
Ale zase nejde o nejakú "hlavnú" postu.... Hlavným môže byť aj Anguy keď si zmyslí... Nevada sa pýtala na tie riadne činy, či spravil niečo podstatného, čo sa priamo viaže naňho, teda ho nie je možné absorbovať/redukovať/vynechať. Ak trocha zmenia povahu Anguya, ten môže zastať jeho rolu...
LGI: Ano, to je pravda. Akorát se teď bojím, jestli Černokotlí budou opravdu tři bratři...
Ja sa nebojím, ja viem, že ak tam vôbec budú (režiséri sú vynaliezaví, vedeli by ich podstatnú rolu odstrániť), tak určite len jeden a stačí ten, ktorý šiel udať Margaery Septymu....
Hildegarda: Asi tu scénu nešlo "vecpat" nikam jinam. Ale nechápu, proč ho ani jednou potom nezmínili. By mě zajímalo, jestli si ho někdo bude pamatovat.
No právě. Proč tam zbytečně cpát postavu, kterou stejně nevyužijí? Akorát zabírá čas hlavním postavám a smysluplnému ději. Jakoby na tohle neměli scény s Ros. Pokud tím chtějí pomrkávat na čtenáře, tak ať se raději spíš věnují takovým detailům, jako je Renly s broskví (nebo trochu složitější úkol - Jon, který není pitomec).
Když se zamyslím, jsem ztracený... (ano, správně, Alek dnes dočetl Tanec a tak ho napadají souvislosti, parafrázuje atd. :-)
jej, já ho konečně doklepla včera.. dvakrát jsem u toho usnula, ale chyběly mi asi 3 strany, tak jsem to doklepla.. nicméně o kvalitě čtení odpovídá práve ta čtecí doba (těsně před spaním, jindy není čas) a lidi se tady bavěj o detailech, který už ani nevim nebo jsem si je vůbec neuvědomila a už vůbec u toho nepřemýšlím o nějakých teoriích :-)) asi to budu muset prolouskat znovu (minimálně tyrionovy kapitoly pro sumář), ale upřímně se mi do toho nějak moc nechce.. zas až tak napínavý mi to nepřišlo, některý kapitoly bych i přeskočila.. taky jsi to dokázal odložit i na několik dní?
Jj, odklady nebyly problem ani u predchozich dilu - to delaji hlavne ty skoky mezi postavami. Nekdy na sebe kapitoly navazovaly i v tanci a pak samozrejme odklad nebyl ve hre.
Jj, odklady nebyly problem ani u predchozich dilu - to delaji hlavne ty skoky mezi postavami. Nekdy na sebe kapitoly navazovaly i v tanci a pak samozrejme odklad nebyl ve hre.
Ja som Hostinu riešil skokom, skočkom... Najskôr som prečítal všetky Briennine kapitoly, potom Aryiine, Kočky, Sansi a Alayne. Ďalej Samwellove okrem jeho poslednej a napokon Jaimeho so Cersei. A potom Královnotvůrce, Plenitel a Princezna ve věži. A Samwellovu poslednú som si nechal ako úplne poslednú. Takto som to teda čítal od kapitoly Královnotvůrce.
Napríklad bolo zaujímavé čítať v kapitole Kočka z kanálů o tom, ako sa Arya stretla s "tím tlustým" a potom to naozaj zažiť v Samwellovej kapitole.
Dontosa som doteraz nepochopila...cloveka len navnadili :(
Ono niektorí hovoria, že chceli zvýrazniť Joffovu krutosť, avšak tú sme predsa už mohli vidieť. Tiež som nepochopil no verím, že hoci sa Malíček v seriáli Sanse priamo priznal, že jej chce pomôcť, budú to aj tak robiť cez Dontosa.
Obrozhouba je skvelej :-) Ale Thoros mi prijde nejakej nijakej ... v my hlave je uplne jinej - takovej hodne vzteklej tlustoch - neco jako Depardieu :-))) A Qyburn mi taky prijde takovej "jalovej"... takovej Buscemi by se mi libil vic ... JInak za me Meera skvela a Jojen taky
Tak, k mé představě nejlíp sedí Shireen a Anguy. Olenna nevypadá zle. U Meery se nějak nemůžu přenést přes tu kudrnatost. Orell- proč ne, tím (ani Varamyrem) jsem se nikdy moc nezabývala. Berric mě mrzí. I po přečtení knížek a následné úpravě se moje představa dost podobala tomu z první série a tenhle má prostě úplně jiné rysy. Brynden mi taky neodpovídá, i když na té horní fotce to není tak zlé. Tormunda jsem viděla staršího a mohutnějšího. Missandei mi nevadí- od Bouře je většina postav u Dany "ten další", "ta malá" nebo třeba "ten další s nemožným, dlouhým a nevyslovitelným jménem" a podoby už si tuplem moc nepamatuji. Selyse je příliš pohledná (florentovské uši?!) a sympatická. Doufám v zásah maskérů a herecký um. Thorose jsem viděla staršího, hubenějšího a sešlejšího. Edmure mi vůbec nesedí. Tady má představa kupodivu docela souhlasí s Amokovou ilustrací. Jojen- úplně vedle. Představuji si ho křehčího (, samozřejmě mladšího) a zadumanějšího (to snad ale půjde zahrát). A nemá mechově zelené oči! ;) Quyburn- opět vedle. Starší, "použitější" (částečně by mělo jít "namaskovat") a zloFrankensteinštější od pohledu.
S Jojenom som najskôr nebol spokojný, ale keď som zistil, že ten hral aj v Pestúnke McGnee či ako sa to volalo (Kúzelná opatrovateľka) a predstavil som si ho zadumaného nad životom chrusta, tak by docela sedel.
čo sa týka Edmura, tá ilustrácia mi naňho vôbec nesedí, ja som si ho predstavoval skôr tak trkvaského lordíka, čo o seba dbá.. taký typický namyslený princ... Tu ten herec sedí viac než tá ilustrácia...
Komentáře
orel je jasný (a je dosť možné, že preberie aj Varamyra), potrebujú naznačiť meničstvo.
Ja by som nemal nič proti vynechaniu Citroša, Sedmistruna by mi tam chýbal. Aspoň dvoch by tam mohli dať, zase by to vyzeralo lepšie, keby cestovali aspoň dvaja než len jeden osamotený Braťák...
Napríklad bolo zaujímavé čítať v kapitole Kočka z kanálů o tom, ako sa Arya stretla s "tím tlustým" a potom to naozaj zažiť v Samwellovej kapitole.
Ale Thoros mi prijde nejakej nijakej ... v my hlave je uplne jinej - takovej hodne vzteklej tlustoch - neco jako Depardieu :-))) A Qyburn mi taky prijde takovej "jalovej"... takovej Buscemi by se mi libil vic ... JInak za me Meera skvela a Jojen taky
Olenna nevypadá zle.
U Meery se nějak nemůžu přenést přes tu kudrnatost.
Orell- proč ne, tím (ani Varamyrem) jsem se nikdy moc nezabývala.
Berric mě mrzí. I po přečtení knížek a následné úpravě se moje představa dost podobala tomu z první série a tenhle má prostě úplně jiné rysy.
Brynden mi taky neodpovídá, i když na té horní fotce to není tak zlé.
Tormunda jsem viděla staršího a mohutnějšího.
Missandei mi nevadí- od Bouře je většina postav u Dany "ten další", "ta malá" nebo třeba "ten další s nemožným, dlouhým a nevyslovitelným jménem" a podoby už si tuplem moc nepamatuji.
Selyse je příliš pohledná (florentovské uši?!) a sympatická. Doufám v zásah maskérů a herecký
um.
Thorose jsem viděla staršího, hubenějšího a sešlejšího.
Edmure mi vůbec nesedí. Tady má představa kupodivu docela souhlasí s Amokovou ilustrací.
Jojen- úplně vedle. Představuji si ho křehčího (, samozřejmě mladšího) a zadumanějšího (to snad ale půjde zahrát). A nemá mechově zelené oči! ;)
Quyburn- opět vedle. Starší, "použitější" (částečně by mělo jít "namaskovat") a zloFrankensteinštější od pohledu.
Jsem zvědavá, co z toho nakonec bude. :D
čo sa týka Edmura, tá ilustrácia mi naňho vôbec nesedí, ja som si ho predstavoval skôr tak trkvaského lordíka, čo o seba dbá.. taký typický namyslený princ... Tu ten herec sedí viac než tá ilustrácia...