Na Ašaj bych byl taky dost zvědavý (celkem by mě zajímalo jestli o něm má GRRM nějakou aspon přibližnou představu)
Ašaj je podle mě jasný Japonsko...kde se uctívá Ohnívák.
To by sa potom boh vola Cuj'Mag-chencí-hatajóóóóóó
Nebo Ragnaros :D
Nie, ten bol trpaslíči postrach :D Japonsky založení tam boli Noční elfovia.. Tí vyznávali Elune .)
Já vím, ale při zmínce o ohnivém bohovi se mi vybavil Ragnaros :D Btw, teď mě napadlo, paladinové uctívali světlo... je Stannis paladin, když se jeho meč jmenuje Světlonoš? :D
Neviem, ale bol tam meč Ash a nositeľ bol Ashbringer teda Ashnos alebo Popolonos.. :D Jeho nostieľom neviem kto bol prvý, ale druhý bol Renault, zakladateľ Scarlet Monastery...
Na Ašaj bych byl taky dost zvědavý (celkem by mě zajímalo jestli o něm má GRRM nějakou aspon přibližnou představu)
Ašaj je podle mě jasný Japonsko...kde se uctívá Ohnívák.
To by sa potom boh vola Cuj'Mag-chencí-hatajóóóóóó
Nebo Ragnaros :D
Nie, ten bol trpaslíči postrach :D Japonsky založení tam boli Noční elfovia.. Tí vyznávali Elune .)
Já vím, ale při zmínce o ohnivém bohovi se mi vybavil Ragnaros :D Btw, teď mě napadlo, paladinové uctívali světlo... je Stannis paladin, když se jeho meč jmenuje Světlonoš? :D
Neviem, ale bol tam meč Ash a nositeľ bol Ashbringer teda Ashnos alebo Popolonos.. :D Jeho nostieľom neviem kto bol prvý, ale druhý bol Renault, zakladateľ Scarlet Monastery...
První byl myslím Alexandros Mograine.
Nu, je to možné, ja som videl také krátke fanvideo o tom.. :)
Vytvorili ho paladinovia z kryštálu, ktorý bol kedysi súčasťou naaru(anjela). A vlastnil ho Alexandros, potom jeho syn Darion a potom lord Tyrion Fordring. A lepšie by znel preklad Spopolňovač, nie?
Nu, tak podľa toho videa existoval orcské černoknieža, ktoré vlastnilo ten diamant, čo bol taký silný, že vykúzlil aj obrovského Viodwalkera. Ten hrdina zabil orka a vzal si kryštál. Poveal si, že keď je niečo tak temné, musí byť aj niečo svetlé. A tak kňazi dávali svetlo do toho kameňa, až kým nevznikol Ash... A spopolňovač by bol skôr Asher, nie?
Tady je ten příběh. :) jinak Světlonoš byl ve Warcraftu taky, ve WoW už jen coby duch nebo socha, velitel řádu Stříbrné ruky Uther the Lightbringer.
Některé věci by se překládat neměli, pro pamětníky Warcraftu III v češtině - "Za kladivo z houby!" bylo ve skutečnosti "For Doomhammer!" (Orgrimm Doomhammer - orkský warchief, jeho stejnojmenná zbraň)
*Samozdřejmě tam má být Zhouby ale je to oblíbenej vtípek tak proč si ho neodpustit.
** A už by jsme se měli vrátit k Západozemí potažmo k jeho mapám.
podle tance se 100 líg rovná 300 mílím, tzn 1 líga = 3 míle, (pasáž popisující vzdálenost mezi zimohradem a pahorkem v hlubokém lese podle Jorena je to z Králova přístaviště ke zdi 1000 líg = 3000 mil.
jak se tak dívám na ty mapy, vcelku nechápu Robovo tažení na jih přes Dvojčata k Řekotočí, proč nevytáhl na Královo přístaviště, pokud se o tom diskutuje jinde odkažte mě tam. :D
Zem je guľatá, kto raz zhybne už sa nepostaví, žijeme dávno po stredoveku, ženy nerodia tieňové deti, draci vyhynuli, nemáme obrovskú Zeď, žiadni Bieli chodci nie sú... Nuch, mám pokračovať?
Zem je guľatá, kto raz zhybne už sa nepostaví, žijeme dávno po stredoveku, ženy nerodia tieňové deti, draci vyhynuli, nemáme obrovskú Zeď, žiadni Bieli chodci nie sú... Nuch, mám pokračovať?
Aby si nebyl překvapen... Třeba se nám Velká čínská zeď bude ještě hodit - prosinec 2012 se kvapem blíží :)
Aby si nebyl překvapen... Třeba se nám Velká čínská zeď bude ještě hodit - prosinec 2012 se kvapem blíží :)
Tak aby bylo jasno- ohňostroj bude (pár Sopek, nějaké ty Meteory), objednala jsem tvrdší hudbu (Bouře, Tornáda, Vichřice) a spousty různých delikates (kobylky, slimáci...), ale vystoupení nějakých pofidérních tanečníků (White Walkers & Wights) a velkohubé kouzelnice (Mel luv R'hllor) na svých narozeninách rozhodně nechci! ;)
Milá Miss Utahraptor když tak čtu tvůj program, nemohl bych Ti to organizovat já?
Děkuji za odpověď
Lord W. Frey
Ó, Waldy, Waldy! Právěs mi splnil mé nejtajnější přání! Samozřejmě, že můžeš! Tvé oslavy jsou světově proslulé, bude mi ctí... Až teď jsem si jista, že to bude mít šmrnc a spád! Všem z toho půjde hlava kolem (a některým i okolo)! Tvá věrná obdivovatelka, fanynka a budoucí devátá lady Frey- Maryša Utahraptor.
P.S.: Doufám, že máš rád kávu na všechny způsoby? :D
dopočul som sa, že chystáš oslavu a že si zveš aj Freyov. Nechcela by si si objednať moje služby? Upečiem ti tu najlepšiu a najchutnejšiu tortu, akú si kedy jedla.
dopočul som sa, že chystáš oslavu a že si zveš aj Freyov. Nechcela by si si objednať moje služby? Upečiem ti tu najlepšiu a najchutnejšiu tortu, akú si kedy jedla.
Tvoj verný služobník, lord Manderly.
Vážený lorde Manderly, Vaše pekařské umění má nesmírný věhlas i v našich končinách. Žádnou lepší nabídku bych si jistě nemohla přát. Ráda bych si tedy objednala jeden čokoládový megadort, obdobně velký medovo-oříškový a jeden slaný masovo-uzeninový. Také bych se chtěla zeptat, zda je ve Vaší nabídce i výroba sekané, tatarského bifteku a jitrnic? Vaše vždy hladová strávnice Miss "Co neuteče, sežeru." Utahraptor.
P.S.: Jsem si jista, že jste Vaše věhlasné recepty se od zimohradské svatby ještě vylepšily.
PS: Môj priateľ lord Ramsay sa pýta, či nechceš darček. Teplé lovecké topánky z tej najjemnejšej kože.
P.P.S.: Vzkažte, prosím, předrahému Ramsíčkovi, že ráda přijmu. A pokud jsou zvěsti o jeho talentu jen zpola pravdivé, měla bych zájem i o jednoho mírného, věrného, cvičeného domácího mazlíčka a Ramsayho živý portrét ve skutečné velikosti domů nad postel.
A keďže ste naša verná zákazníčka a beriete takúto veľkú várku, zadarmo obdržíte aj špeciálnu trúbu Šuphonechsavarí na rozmery človeka (Len tak pre istotu), ktorá sa overila od našich používateľov Sweeneyho Todda a lorda Hannibala a aj ja osobne som ju vyskúšal ;)
Komentáře
A lepšie by znel preklad Spopolňovač, nie?
Tady je ten příběh. :)
jinak Světlonoš byl ve Warcraftu taky, ve WoW už jen coby duch nebo socha, velitel řádu Stříbrné ruky Uther the Lightbringer.
Některé věci by se překládat neměli, pro pamětníky Warcraftu III v češtině - "Za kladivo z houby!" bylo ve skutečnosti "For Doomhammer!" (Orgrimm Doomhammer - orkský warchief, jeho stejnojmenná zbraň)
*Samozdřejmě tam má být Zhouby ale je to oblíbenej vtípek tak proč si ho neodpustit.
** A už by jsme se měli vrátit k Západozemí potažmo k jeho mapám.
podle Jorena je to z Králova přístaviště ke zdi 1000 líg = 3000 mil.
jak se tak dívám na ty mapy, vcelku nechápu Robovo tažení na jih přes Dvojčata k Řekotočí, proč nevytáhl na Královo přístaviště, pokud se o tom diskutuje jinde odkažte mě tam.
:D
Třeba se nám Velká čínská zeď bude ještě hodit - prosinec 2012 se kvapem blíží :)
když tak čtu tvůj program, nemohl bych Ti to organizovat já?
Děkuji za odpověď
Lord W. Frey
Právěs mi splnil mé nejtajnější přání! Samozřejmě, že můžeš! Tvé oslavy jsou světově proslulé, bude mi ctí...
Až teď jsem si jista, že to bude mít šmrnc a spád! Všem z toho půjde hlava kolem (a některým i okolo)!
Tvá věrná obdivovatelka, fanynka a budoucí devátá lady Frey- Maryša Utahraptor.
P.S.: Doufám, že máš rád kávu na všechny způsoby? :D
Tvoj verný služobník, lord Manderly.
Vaše pekařské umění má nesmírný věhlas i v našich končinách. Žádnou lepší nabídku bych si jistě nemohla přát.
Ráda bych si tedy objednala jeden čokoládový megadort, obdobně velký medovo-oříškový a jeden slaný masovo-uzeninový. Také bych se chtěla zeptat, zda je ve Vaší nabídce i výroba sekané, tatarského bifteku a jitrnic?
Vaše vždy hladová strávnice Miss "Co neuteče, sežeru." Utahraptor.
P.S.: Jsem si jista, že jste Vaše věhlasné recepty se od zimohradské svatby ještě vylepšily.
Blátivá omáčka
Už bezdetný pstruh, samička, zo Zeleného bodca v čokoládovom kréme.
Vlk namäkko
Mäso zo zlovlka v červenej krvavej omáčke z šestnásťročného vlka.
Leví zub
Trpaslíči lev v polievke z úhonnej tigrice + packa leva zadarmo.
Pán pomsty: Dve veže
Špeciálne menu - Výborný dvojposchodový mäsový koláč. Len do
využitia Freyovvypredania zásob.kanibalkoukoláčnicí! :DModel: Ježibaba z Perníkové chaloupky z kolekce BlackForest 2012
Objem: Dvě přežrané děti s košíčky malin
BTW: Teraz vážne.. Veď ja si tu môžem otvoriť Buzinééééés