Fanouškovská fikce

1242527293053

Komentáře

• Konec prázdnin? Hm... tak to by se stihly napsat i dvě povídky! :D
  • Přiznám se, že jsem se tentokrát chtěla zúčastnit, ale nenapadá mě nic zajímavýho ani na jedno z témat, takže to asi nechám na ostatních mistrech. A radši začnu konečně sumírovat Jona Conningtona. Možná mě to nakonec k něčemu inspiruje... :D
  • sveva: Jo, jo, nejhorší je vymyslet, o čem psát. Bílá stránka ve wordu je největší nepřítel každého psavce :D.
    Zatím něco zkouším, ale nevypadá to slavně :D.
  • Souhlas s Flankerem, konec prázdnin (každý má již jistě rozplánováno a u moře klepat do kompu písmenka se nikomu jistě nechce).
    2 Kolikokoli: Ony by se stihly, ale to by to někdo musel vymyslet a napsat... (ostatně máš šanci, myslím, že není proti pravidlům přihlásit dvě)
    2 Sveva: Jo, najít správné téma je problém. Mám jednu myšlenku, (takže se zúčastním) otázka je, jestli už to nebude "trochu za hranicí...", ale umění musí provokovat, že?
  • Do konce prázdnin je zbytečně moc času.
  • Ano do konce prázdnin je to lákavější - což. Ale ruku na srdce - přinutí to někoho z vás psát to dřív než před termínem ? Ve skutečnosti probendíte jen navíc dva týdny ničím a tím na čem nezáleží, abyste se do toho vrhli pár dní před termínem :-D
  • sveva: Ještě to nevzdávej. Času na přemýšlení je dost. Nikdo to asi nebude sepisovat měsíc, pokud neplánuje novelu. :-)
    Taky doufám, že se zúčastní studenti, co se minule vymlouvali na zkoušky. :-)

Já už mám po dovolené. :-(
    Možná bych zkrátila pak čas na hodnocení. Minule mi připadal moc dlouhý. :-)
  • Berme to tak, že budu mít dovolenou až někdy v druhý půlce srpna a rád bych se na tu dobu nějak zaměstnal...
  • Dostaneš specielní domácí úkol navíc :-)
  • Sím paňčelko to není fér, Pepíček Novák se bude válet u moře a já mám psát úkoly? Bééé, fňuk, bééé, smrk
  • Nech se přejet žebřiňákem a povaluj se taky :-p
  • Kolikokoli napsal(a):

sveva: Jo, jo, nejhorší je vymyslet, o čem psát. Bílá stránka ve wordu je největší nepřítel každého psavce :D.
    Zatím něco zkouším, ale nevypadá to slavně :D.

The Legend says... A white MS Word's page is the most horrible thing at the beggining of all school projects... :D And then you use spell CTRL+C from the core of the Wikipediáááááá
  • Jarla napsal(a):

Ano do konce prázdnin je to lákavější - což. Ale ruku na srdce - přinutí to někoho z vás psát to dřív než před termínem ? Ve skutečnosti probendíte jen navíc dva týdny ničím a tím na čem nezáleží, abyste se do toho vrhli pár dní před termínem :-D

Jak to říct... někoho to přinutí. Já to měl minule s jazykem na vestě a psal jsem od začátku do konce... a kdyby bylo času víc, tak "ukravuji" dále. Ostatně, průkazně to dokládám doplněnou kapitolou.
    Navíc sepsat historii Valyrie, popsat celý den (doteď byly párminutové úseky), nebo sepsat něčí deník,... to je práce na půl roku... :o)
  • Tak tedy vážení spisovatelé a hlasovatelé :-)
    Můžete si povšimnouti, že je překopán topik této strany - nová témata, veškeré potřebné údaje a prakticky vše, co je třeba vědět pro zdárný průběh soutěže :-)

Na nesrovnalosti nebo chybějící údaje se směle ptejte - doplníme.

(Samozřejmě iniciativě se meze nekladou a jestli se někdo rozhodne napsat 3 povídky na stejné téma nebo na každé téma jednu....jen do toho - dobrého čteniva nikdy není dost)
  • Mám námatkovú otázku pre istotu - srpen je august? :D Teda ako 8. mesiac, že?
  • Ano - ten měsíc pojmenovaný podle císaře Oktaviána Augusta :-)
  • No vidíte? To len vy česi musíte vymýšľať so srpnom :D Všetci to majú ako August...
  • Vážně? Slované si ponechali povětšině vlastní názvy navzdory tlaku církve...
    polsky - sierpień
    chorvatsky - kolovoz
    ukrajinsky - серпень

Nechce se mi to teď dohledávat - někde mám tabulku všech slovanských názvů všech měsíců :-))
  • No vidíte? To len vy česi musíte vymýšľať so srpnom :D Všetci to majú ako August...

Taky nám naše názvy měsíců závidíte :-)
  • Jarla: Závidím ti tvojí tabulku měsíců. Asi si taky nějakou udělám. Nejen slovanských :D
  • Alek napsal(a):

No vidíte? To len vy česi musíte vymýšľať so srpnom :D Všetci to majú ako August...

Taky nám naše názvy měsíců závidíte :-)
    Ale po pravde vy ich máte docela nápadité.. Niektoré sú pekne prepojené s tématikou mesiaca ako Květen, Listopad a Prosinec... To sú moje najobľúbenejšie.. A ešte červen a červenec pretože sa to ľahko súája s jún-júl... A březen, môj mesiac narodenia :)
    Jarla napsal(a):

Vážně? Slované si ponechali povětšině vlastní názvy navzdory tlaku církve...
    polsky - sierpień
    chorvatsky - kolovoz
    ukrajinsky - серпень

Nechce se mi to teď dohledávat - někde mám tabulku všech slovanských názvů všech měsíců :-))

Aj Rusko je slovanská zem a má август teda avgust :P A aj my sme slovanská zem :D My sme najslovanskejšia zem :D
  • Sakryš, tentokrát jsem se nějak rozjela. Už mám dvě kapitoly z plánovaných čtyř. Zajímalo by mě, kdo to bude číst tak dlouhé.
  • Lady Thaeresa: Nejsi sama. Už mám asi 3000 slov a je to teprv asi půlka úvodu :D. Nicméně heavy měl povídku dlouhou kolem 7000 slov a přišla mi při čtení dost krátká (chtěla jsem víc! :D). Navíc jsou tady poctiví čtenáři :).
  • Mimochodom, aká je cena pre víťaza v tomto kole?
  • Dobrý pocit a poděkování od čtenářů ;)
  • Dobrý pocit, že mi dal k narozeninám pěkné počtení :)
  • Gepeto "Ale po pravde vy ich máte docela nápadité.. Niektoré sú pekne prepojené s tématikou mesiaca ako Květen, Listopad a Prosinec... "
    Hmmmm a od čehopak je odvozen prosinec? :-) To je takový chyták....:-)
    To jsou původní názvy, které používali i Rusové a Slováci předtím, než přešli na latinské značení a vychází to ze Staroslověnštiny.
  • A prima pocit, že umí zatraceně dobře psát. :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi