Vichry zimy (co zatím víme)
Na internetu jsem vypátral několik (pro mě nových) informací o Vichrech Zimy. Možná už tu byly, ale jelikož jsem je nenašel tady v oficiální sekci, tak mi přišlo záhodno shromáždit je sem.
Pozor - spoilery pro toho, kdo si nechce skazit překvapení!
-Martin potvrdil, že se v následujících knihách (Vichry a Sen) podíváme daleko na sever, kde jsme ještě nebyli, tedy podle všeho do Zemí věčné zimy.
-V knize se budou vyskytovat všechny dosud živé postavy z předchozích knih.
-A nakonec, Martin potvrdil, že rozhodně uvidíme mnohem více Jiných.
-Sansa Stark
-Arya Stark
-Arianne Martell
-Theon Greyjoy
-Victarion Greyjoy
P.S. - většina těchto postav jsou potvrzené, protože některé z jejich kapitol byly přesunuty z Tance do Vichrů (kromě Theona), jinak platí to, co je psáno výše, že v knize se objeví všechny charaktery. Dále tam pak můžeme zařadit Tyriona - ten sice není podle zdroje v seznamu, ale GRRM předčítal jednu jeho kapitolu z Vichrů na své nedávné akci. A nakonec... na české Wikipedii se objevila informace, že v knize bude účinkovat i Brienne. Wikipedii se sice v mnohém nedá věřit... ale co by kdyby?
Zdroj: ASOIAF wiki
Tak, to je tak vše, ale rád bych brzy více informací :)
Pozor - spoilery pro toho, kdo si nechce skazit překvapení!
DĚJ
-Martin říká, že Vichry odstartují dvě bitvy, jedna na ledu a druhá v Meereenu. Od nich se pak dále budou odvíjet následující události.-Martin potvrdil, že se v následujících knihách (Vichry a Sen) podíváme daleko na sever, kde jsme ještě nebyli, tedy podle všeho do Zemí věčné zimy.
-V knize se budou vyskytovat všechny dosud živé postavy z předchozích knih.
-A nakonec, Martin potvrdil, že rozhodně uvidíme mnohem více Jiných.
POTVRZENÉ POV
-Aeron Greyjoy-Sansa Stark
-Arya Stark
-Arianne Martell
-Theon Greyjoy
-Victarion Greyjoy
P.S. - většina těchto postav jsou potvrzené, protože některé z jejich kapitol byly přesunuty z Tance do Vichrů (kromě Theona), jinak platí to, co je psáno výše, že v knize se objeví všechny charaktery. Dále tam pak můžeme zařadit Tyriona - ten sice není podle zdroje v seznamu, ale GRRM předčítal jednu jeho kapitolu z Vichrů na své nedávné akci. A nakonec... na české Wikipedii se objevila informace, že v knize bude účinkovat i Brienne. Wikipedii se sice v mnohém nedá věřit... ale co by kdyby?
Zdroj: ASOIAF wiki
Tak, to je tak vše, ale rád bych brzy více informací :)
Komentáře
Tak tedy aspoň souhrn Tance...
tajemná magická místa, mlak, já už ty vichry chcííííííí
Doufám, že se odhalí, že to nějsou žádní špatňáci, jenom prostě tvorové s odlišnou filosofií než Chrchla.
Teraz vážne: Ďakujem za zhrnutie :) Miss Utahraptor :) Jasné, že mala pravdu, ty o tom pochybuješ? V skutočnosti sú to úbohé stvorenia s traumatizujúcim zážitkom :D
Každopádně. Řekněmě že dívka šermující se svým bratrem na Zimohradu byla Lyanna. Dále ta ženská co prosila bohy o dítě co jí pomstí mohla být buď Lyanna (a dítě mohl být Jon Sníh) a nebo třeba Sansa (na Aryu bych zrovna dvakrát nevsázel). Pak dívka líbající vysokého rytíře je také záhadou. Mohla by to být Arya a Gendry(?) který má předpoklad po otci být vysoký. Ta poprava by mohla být Aša a Konečně-na-tebe-došlo-blbečku Theon soudě podle kapitoly kterou uveřejnil George Rozparovač.
Ale teď vážně, pravděpodobně je to někdo z doby Rickarda Starka nebo ještě dřív, někdo (časově) mezi mladou Starou chůvou a malou Lyannou...
Lyanna a Benjen je jediná vize, u který si jsem 100% jistá, protože tam pasuje časově (ty vize se čím dál víc vrací do minulosti, protože čarostrom i okolní stromy se pořád zmenšují a "mládnou"), a navíc ta podoba s Aryou je velká nápověda.
Ten únos mohl být zinscenovaný. Je něco jiného, když urozenou dívku někdo unese, než když ta dívka, navíc zasnoubená s někým jiným, uteče s ženatým chlapem. V prvním případě je její čest více méně neporušená, protože všechna vina padá na únosce. A Rhaegarovi muselo být jasné, že jakožto korunnímu princi (a chlapovi) mu leccos projde, časem by skandál utichl, Starkovi a Baratheoni by byli nějak "odškodněni", Lyannu by si třeba vzal (buď by předtím musel Eliu zapudit, nebo jako druhou manželku, polygamie nebyla u Targaryenů zas tak neobvyklá).
V druhém případě, kdyby s ním šla dobrovolně, by Lyanna pošpinila nejen svojí čest, ale i čest svojí rodiny, a byla by de facto společensky odepsaná. Rickarda by tak postavila do role "lorda, který nezvládne ani svojí dceru", rozhodně ne ideální pozice pro někoho, kdo má vládnout stovkám vazalů.
Jo, a ještě jedna věc, v originále je tam "dark-eyed youth", přeloženo (pro mě nepochopitelně) jako "tmavovlasý mladík"...