A Martin řekl...

Sem bych dával k dobru všechny možné informace a rozhovory s Martinem.

«1345

Komentáře

• Jestli si chcete poslechnout mistra Martina jak mluví o svém díle naživo (anglicky, ale mluví pomalu a zřetelně, takže by měla stačit i středoškolní angličtina), stáhněte si jeho interview ze srpna tohoto roku, ze stránky http://www.geekson.com/archives/archiveepisodes/2006/episode080406.htm Interview začíná asi uprostřed mp3... Stojí to za to, slyšet ho naživo je fascinující, nehledě na to, že mluví strašně zajímavě (tématicky)! Třeba mě zaujalo jeho přirovnání používání magie ve fantasy k soli - když je jí trochu, chutná maso líp, ale přežeňte to s ní a všechno co cítíte je sůl... což platí přesně.

• videorozhovor s GRRM o povidce Ledovy Drak, ktera letos vysla jako samostatna knizka - http://www.youtube.com/watch?v=ZS9DB_GW6rw

• To líbezné stvoření, se kterým rozmlouvá ten chlupáč, to je Sansa :?: :lol:

• Celá FfC v originále a taky druhá povídka Hedge knighta (rovněž v oné protivné angličtině) k mání na stránkách (neoficiálních samozřejmě)www.fictionbook.ru/en/author/martin_george

Takže, milí nedočkavci, jestli se na to cítíte, směle do toho ;-)

• Tak, nastražte uši... tohle Martin napsal 10.ledna, na svých stránkách (v jeho deníku Not a blog):

Quote:
    On other fronts... there has been some exciting news this week, but I can't talk about it yet. Do keep an eye on my news page, however. Big announcement coming soon.

(No a na jiných frontách... tenhle týden vyšly najevo vzrušující novinky, ale nemůžu o nich ještě mluvit. Každopádně bedlivě sledujte mé stránky. Blíží se VELKÉ oznámení.)

Tak co myslíte? Že by? ŽE BY?
  • Hmm, no je to jedna z moznosti...ale nejak se mi to nezda. Zda se mi, ze to podava tak nejak, ze tohle slo trochu mimo nej. Ani v diskuzi pod onim oznamenim tomu moc neverej; nekteri tipujou zas filmovou ci televizni produkci. No nevim, co by bylo radostnejsi:-)

No uz se tesim, jak se to vyvrbi. Po poslednim skoro soku, kdy se mu podelal pocitac a vydesil vsechny ztratou Tance, coz v nasledujici vete vyvratil, ale stejnak...no tohle bude rozhodne lepsi ZPRAVA, kdyz ji priklada takovej vyznam.

• Získal kontrakt ve svém oblíbeném týmu amerického fotbalu, takže sekne se spisovatelstvím a vrhne se na sportovní kariéru. To je známo. :)

Tanec to podle mě nebude, ten byl hlášen až na jaro. Jako nejzajímavější možnost momentálně vypadá ta televizní produkce, třeba zpracování Hegde Knighta. A bude se to natáčet na Barrandově a my všichni budeme v komparzůůůůů!!! :mrgreen:

• Jo, máte pravdu, když nad tím tak přemýšlím... Vy ste taky, musíte mi hned kazit rados... :-( Na druhou stranu to zfilmování zní taky senzačně, a ten komparz - tak do toho bych šel z fleku, klidně bych si připlatil ;-)

• Jen ne Barrandov...uz jste videli zahranicni produkci, ktera by se tam nejak obzvlast povedla? Dekuji, necu, prosil bych Novy Zeland, stejnak ma PJ ted volno, kdyz ho z Hobita vysachovali...:-)

• Alek wrote:
    Jen ne Barrandov...uz jste videli zahranicni produkci, ktera by se tam nejak obzvlast povedla? Dekuji, necu, prosil bych Novy Zeland, stejnak ma PJ ted volno, kdyz ho z Hobita vysachovali...:-)

Myslím, že ten Nový Zéland by nebyl až tak nutný. Ona Píseň není tak výpravná jako LOTR, který je vlastně takový výlet napříč Středozemí - tady se většina děje odehrává na určitých místech... ale stejně, rád bych se podíval do Údolí Arryn s monumentálním Orlím hnízdem na vrcholku hory, z vrcholu Zdi apod.

Jo a PJ a Hobbit ještě nejsou definitivně rozděleni... Neztrácej naději ;-)

• NZ jsem rek kvuli WETě a kvůli PJovi, tydle dva subjekty natacej jen tam. Samo ze lokace by byly asi vhodnejsi v Evrope, ale stejnak by vetsinu delala WETA, takze co...

ad Hobit, no nejsou..ja si osobne myslim, ze nakonec povolj, pac za PJem budou stat herci, ktery tam budou chtit...a hlavne jsou v tom baliky penez a at si mysli Shay co chce, panove ze Sony a dalsi ho presvedcej nebo vyhodej:-)

• Přesně tak, Hobbit je hlavně a především naprosto jistá investice, takže studia nakonec zvolí jistotu a dají to Jacksonovi, nebudou riskovat bojkot fanoušků... Troufám si říct, že Hobbit je prostě automaticky těžce výdělečný projekt, což se nedá říct téměř o žádném jiném plánovaném filmu...

Každopádně, jsem fakt zvědavý na to Martinovo oznámení... Ten seriál by byl prostě paráda (za předpokladu, že by byli tvůrci schopní a fanoušci Písně, ale to by si zas podle mě Martin ohlídal...)

• presne, kdyz tam bude mit Martin svou ulohu, nebal bych se...vzhledem k jeho byvale profesi by tomu snad jeho pritomnost neuskodila (spis naopak) tak jako treba v pripade Rowlingove u prvnich dilu...:-)

• Na druhou stranu, kdyby se tomu začal věnovat osobně, pochybuju, že by kdy ságu dopsal - když uvážíte ten čas, co spolkne produkce seriálu... To bych zas nechtěl :? No, ale ostatně, nepředbíhejme, radši počkejme na to VELKÉ OZNÁMENÍ :-)

• Docela by mě zajímalo, kdy to VELKÉ OZNÁMENÍ přijde. Kdyby řekl "příští týden" nebo "v následujícím měsíci", byl bych klidnější, ale to "brzo" je strašně mnohoznačné. Možná má jenom v úmyslu zvýšit návštěvnost svých stránek, většina čtenářů tam teď bude chodit několikrát denně. :lol:

Jeho vliv na seriál si představuju tak, že by ho přímo netvořil, ale občas by schválil nějaké hotové představy, nebo by přispěl dobře míněnou radou. To by až tolik času snad nezabralo. :)

• Já bych byla mnohem raději, kdyby šlo o "Tanec". Seriálům nějak nevěřím, když si vzpomenu, jak dopadl Zaklínač....

• Docela mě zaujal Martinův projev v tom youtubáckém videorozhovoru ( http://www.youtube.com/watch?v=ZS9DB_GW6rw )- fakt působí docela sebevědomě a mluví výborně, rozhodně jsem si ho představoval trošku zaraženějšího (před kamerou)... To budou asi ty zkušenosti z Hollywoodu. Každopádně, souhlasím s heavy_headem, ta moderátorka je kus :!: :twisted:

• Četli jste nejnovější záznam v Neblogu? Že si nedá pokoj, nejdří řekne, že už se k tomu nebude vyjadřovat a teď zas tohle. To je na facku, jak umí nalákat ;)

• Jo, teď jsem na to narazil a letěl jsem vás sem o tom informovat... Hm. Nemám z toho moc dobrý pocit. Na jednu stranu sice tvrdí, že měl

Quote:
    ...the most productive day I've had in months, at least where DANCE is concerned...

což je pěkné, ale docela mě vystrašila narážka

Quote:
    I need more days like this. Lots more days like this. That's how DANCE will get done...

která bohužel naznačuje, že konec je pořád v nedohlednu. Ech, když si pomyslím, že měla být původně na pultech už minulé Vánoce :-/ (ne, že bych to ale nečekal)

Ještě mě zaujala poznámka -

Quote:
    I did not go straight to sleep, but tossed and turned for a long while, my mind full of Dany and Jon and Q and so forth and so on.

Q bude nejspíš Quentyn a dané do souvislosti s těmahle dvěma jménama... že by třetí hlava draka? Co vy na to? :-)

• No vidim to dost podobně, čili v nedohlednu ;(

co se týče Quentyna, jeho POV se zdá potvrzena. Takže info na http://icefire.d20.cz/clanky/grrm/pisen/adwd.html přepisovat nemusim ;) Každopádně spojitost těchhle tří je zajímavá.

Teď mě ještě tak napadlo, že Quentyn by mohl být přibližně tak starý, jako by byl Aegon (Princ, který byl zaslíben, dle Rhaegara), pokud by žil...no to jen tak pro ty, co milujou tuhle teorii ;) Ale na Martina se mi takovýhle prohození dětí moc nepozdává, to patří spíš do mexickejch telenovel. ;)[/code]

• ja si naopak myslim ze Martin je toho schopny...uz sa tesim na opis jeho vzhladu. zeby Drogon letel svojmu panovi naproti?

• Quote:

Teď mě ještě tak napadlo, že Quentyn by mohl být přibližně tak starý, jako by byl Aegon (Princ, který byl zaslíben, dle Rhaegara), pokud by žil...no to jen tak pro ty, co milujou tuhle teorii Wink Ale na Martina se mi takovýhle prohození dětí moc nepozdává, to patří spíš do mexickejch telenovel. Wink[/code]

Naopak, výborný postřeh... Bravo, Aleku... :idea: :!:

Martellové přece jenom byli vždycky na straně Targaryenů a jestli s nimi kul piklie Varys, vůbec bych se nedivil, kdyby mladého Aegona nenápadně vyměnil a poslal ho Doranovi (jeho strýci, který batole prohlásil za svojeho)... Napovídala by tomu třeba i skutečnost, že o Quentynovi vůbec nic nevíme, Doran (tj. Martin 8) ) ho pořád drží v závětří, pokud možno v Svobodných městech, aby nevyvolával otázky (eventuálně si nemusel pracně barvit stříbrné vlasy :twisted: )

No, nepředbíhejme... každopádně máme zatím nejlepší teorii o třetí hlavě draka :shock:

• No tak teda ok! Beriem túto teóriu celkom vážne. Ale potom ma napadá, že je niekto kto to vie a kto to možno vytiahne na svetlo skôr ako bude treba - Velmistr Buldog. Hm?

• No někdo to ví - myslíš jako někdo mimo tuto konspiraci? To si myslim Varys pohlídá, aby to nikdo nevytah driv, než bude třeba ;)

kdo je Velmistr Buldog? Jsem asi natvrdlej...

• no myslim mistra v Cytadele, ktorý má prezývku Buldog a o ktorm sa vraví, že zapálil obsidiánove sviece. Myslím, že po návšteve Sama je jasné, že toho vie naozaj dosť...

• no mistr ma už vytáča. radšej nech je ticho ako tieto neistoty...

http://grrm.livejournal.com/

• jo tenhle velmistr - no možná jo, uvidime za dlouho...;(

• Tak GRRM bude odpovídat na otázky zde: http://bookclubs.barnesandnoble.com/bn/board?board.id=CenterStage

Alek mě před časem požádal, abych mu připomněl, že se ho chce na něco konkrétního zeptat, až bude možnost. Už ano nevím, jak ta otázka měla znít, ale každopádně to připomínám. :P

• Ano, dokonce tam už dnes GRRM na něco odpověděl. :!:

Mohli byste mu někdo tlumočit mým jménem dotaz, zda rozsah sedmi knih na celou ságu zůstává stále zachován, anebo prošel korekcí a bude víc. :twisted:

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi