Sumáře kapitol Tance s draky

12345679»

Komentáře

• brbr napsal(a):

sarven napsal(a):

to vieš koniec roka, ozývajú sa moje staré učiteľské tiky a k tomu sa asi rodia otcovské bunky :)

hm.....gratuluju???
    ešte nie...
  • sarven napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Sarvene, naznačuješ svoje plány pro příští rroky? ;)

no čo ti poviem, starý som, ak si chcem ešte so synom zahrať fifa futbal manažera, musim sa poponáhľať :)
    aha, to jsou jen plány. já jsem myslela, že je syn na spadnutí.
  • Do roka a do dne, jak se říká :)
  • sarven napsal(a):

nechce sa ti opravovať, a potom nosíš trojky z dejepisu - to sa v ASOIF svete nepatrí! :)

Vyriešim to Aryiinou laicky-jednoduchou cestou - pozabíjam tých zvyšných a potom čosi hodor :D
    svoa00 napsal(a):

Do roka a do dne, jak se říká :)

To je ďalší námet na stávku - Čo bude skôr? Sarven ako otec alebo vydanie Vichrov zimy? :D

BTW to sarven: Tak keď raz bude na svete, vieš čomu ho máš priučiť - že najlepšia sága je Pieseň ľadu a ohňa :D
  • Pořád tady dumám nad těmi sumáři. Zjistila jsem, že píšu spíš obsah než sumář. A tak jsem výsledné dílo osekala co to jen šlo. Ale nevím, no. Co použít?

Bran I

"obsah"
    Daleko za Zdí, navzdory hladu, velkému mrazu a hustému sněžení, putují Bran s Hororem a Meerou a Jojenem Reedovými stále dál na Sever. Doprovází je neznámý muž v oděvu průzkumníka Noční hlídky, Studenoruký, který je slíbil dovést k tříoké vráně. Během cesty Bran se stále častěji přenáší do Létovy kůže a vydává se s ním na lov. Když průzkumník zjistí, že jsou sledováni, posílá ostatní dál a sám se vrací, aby se s vetřelci vypořádal. Meera má pochybnosti o jeho úmyslech. Zaráží ji podivné chování jejich průvodce - nejí, nespí a necítí chlad. Bran poznamená, že Studenoruký nedýchá. Meera navíc poukazuje na to, že zřejmě už několik dní putují v kruhu. Jojen je čím dál víc slabší, ale přesto trvá na tom, aby pokračovali v cestě. Po dalších hodinách cesty dorazí do opuštěné vesnice, kde přečkají noc. Léto se vydává na lov a Bran v jeho mysli s ním, jako už mnohokrát předtím. Narazí na skupinku tří vlků, kteří právě začali hodovat na lidských mrtvolách. Bran/Léto si povšimne, že jsou odění v černém a že je nezabili vlci, ale člověk. Léto má velký hlad a tak se střetne s vůdcem smečky – jednookým starým vlkem, měničem. Po krátkém boji se vlci podvolí a Léto se začne krmit. Získal svoji vlastní smečku. Bran mu musí připomenout, že jejich smečka je jinde, že i když jsou Lady a Šedý vítr mrtví, tak Nymeria, Chundeláč a Duch jsou stále někde naživu. Brana vrátí zpět do jeho těla teplo a vůně masa. Studenoruký se vrátil a přinesl jídlo. Ale sám opět stojí stranou, daleko od ohně a nejí. Bran ho obviní, že zabil muže Noční hlídky, na kterých se krmili vlci. Studenoruký neodporuje a nezúčastněně přiznává, že je mrtvý. Zděšený Bran ho nazve zrůdou. Meera neví co dál. Ale zesláblý Jojen rozhoduje, „nikdy by se nám nepodařilo dostat se živí zpátky ke Zdi. Buď půjdeme s Branovou zrůdou, nebo zemřeme.“

"sumář"
    Bran s Meerou, Jojenem, Hodorem a Létem stále za Zdí putují směrem k severu. Jejich průvodce Studenoruký je údajně vede k tříoké vráně. Jeho chování se však ostatním zdá čím dál podivnější. Bran se během cesty stále častěji přenáší do Hodora nebo se s Létem vydává na lov. Během jedné takové výpravy Léto objeví Varamyrovu vlčí smečku a stane se jejím vůdcem. Bran obviní Studenorukého a ten připustí, že je mrtvý. Děti neví co dál, ale Jojen, přestože je velmi zesláblý, rozhoduje, že budou pokračovat dál. Zpátky ke Zdi by to sami nezvládli.
  • Klidně sumář. To zásadní, co se v kapitole událo tam máš a zájemci si ostatní přečtou v knize :)
  • To první je dobrý referát. To druhé je hodně osekané, ale použít asi to druhé. Člověk, který to četl se podle toho dokáže orientovat, když dohledává kapitolu s konkrétním obsahem (už jsem to takto zkoušela u anglických sumářů a jde to, i když tam podstatné věci chybí). Člověk, který si to hodlá přečíst nakonec bude rád, že se nedozvěděl všechno a přesně. A člověk, co to nečetl a nemá v úmyslu číst si nic lepšího nezaslouží ;-)
  • Rozsahově je únosné obojí, ale pro sumáře bohatě stačí to kratší.
  • sumár. akurát by som mu pridal pre atmosféru tú časť so zrúdou.
  • k aryi som sa ešte nedostal (výhovorky) ale už čoskoro.
  • Díval jsem se do toho google documentu s čím bych mohl helfnout, neviděl jsem tam nikho napsaného u Aši, tak jsem tu její poslední kapitolu sepsal. Doufám, že jsem nikomu nevlezl do zelí jestli jo, tak se omlouvám a klidně se to může přepsat, pokud takový sumář nevyhovuje.
    Ještě tam není vyplněná jedna její kapitola (Králova kořist), tu už někdo sepisuje?
  • brbr napsal(a):

klidně si přiberu i Ašu, pokud o ni nebude zájem.

Hádám, že to asi vadit nebude. Pokud už to ale nemá sepsané.
  • Blbne mi ten odkaz alebo nejaký chytrák, čo si zaslúži záušok to schválne celé vymazal?
  • Blbne mi ten odkaz alebo nejaký chytrák, čo si zaslúži záušok to schválne celé vymazal?

Nééééé!!! Taky tam mám prázdno!!!! :-O
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Blbne mi ten odkaz alebo nejaký chytrák, čo si zaslúži záušok to schválne celé vymazal?

Nééééé!!! Taky tam mám prázdno!!!! :-O
    Teraz dúfať, že to niekto uložil... BTW ani nejde otvoriť história úprav :/
  • Joj, snad si to jednotliví pisatelé uložili u sebe i po zveřejnění. A třeba to má Alek nějak ošetřené a zálohované.
  • Nu, já to tu mám hodené, ale obávam sa o ostatných, čo si dali záležať :/
  • Taky mám prázdno...zrovna dneska jsme přemýšlela, jestli si mám toho uloženého Theona vymazat, ještěže jsem byla tak líná :)
  • Že se něco takového stane jsem čekal. Takže mám všechny mnou sepsané kapitoly uložené u mne na notu. ;-)
  • Hlavně by mě zajímalo, kdo byl ten troll, co to udělal. Sama jsem si ty sumáře nedávno přečetla a trochu upravila stylově a gramaticky.
  • Jo, taky jsem tam dělala pár oprav, hlavně hrubek a nepřesností, kterých jsem si všimla.
  • vojtilla napsal(a):

Díval jsem se do toho google documentu s čím bych mohl helfnout, neviděl jsem tam nikho napsaného u Aši, tak jsem tu její poslední kapitolu sepsal. Doufám, že jsem nikomu nevlezl do zelí jestli jo, tak se omlouvám a klidně se to může přepsat, pokud takový sumář nevyhovuje.
    Ještě tam není vyplněná jedna její kapitola (Králova kořist), tu už někdo sepisuje?

Nevadí, pořád jsem se k ni nedostala a kniha teď koluje, takže dík.
  • A Jaimeho jsem už sepsala, ale zmizel taky :-(
  • No vida, to jsem čekal. Naštěstí tam existuje verzování a historie. Obnovuji poslední, která se mi zdá ok.Tak schválně, jestli vám tam bde něco chybět.
  • A raděj si to prosím u sebe uchovávejte, nechci spoléhat jen na google :-)
  • Tak fajn, klidně splácám i tu zbývající Ašu...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi