Různé filmy

1585961636480

Komentáře

• Krisa: Rači nešetř. Ještě zjistíš, že se ti ve školce děcka smály kvůli brejlím a z toho máš trauma :D.
  • Kolikokoli napsal(a):

Krisa: Rači nešetř. Ještě zjistíš, že se ti ve školce děcka smály kvůli brejlím a z toho máš trauma :D.

Tak to je v poho, brýle mám až od 10 let :D
  • Náš neurolog mi tvrdil, že o víkendu mě nemůže bolet hlava, protože přece nepoužívám mozek. :D
    Vtipný doktor:-) Vyléčil tě?

Já osobně jsem se díval díval i na Slunce, seno a pár facek a líbilo by se mi to dosud, kdyby mi to ostatní pořád nezošklivovali. To se dělá? Takhle plivat na filmy a kazit tím radost ostatním? Zlí lidé s vysokým IQ. Díval jsem se na wikiskripta (jasně, jsou zřejmě i hodnotnější zdroje) a IQ v rozmezí 70-80 je označené jako slaboduchost. Proto zřejmě ten zájem o slaboduchou zábavu. Já osobně nesnáším pouze většinu art filmů a filmy pro intouše - zřejmě nespadám do příslušného nadřazeného intervalu IQ. Na druhou stranu se mohu těšit z masové a běžně dostupné zábavy, která připadá lidem s vysokou inteligencí ubohá a trapná a zažívat tak mnoho radostí:-))
    A tak se těším na nového Batmana a Hobita. Snad si najdu čas a zajdu na to i do kina. Časem legálně:-) získám Avengers a dnes se kouknu na Prci, prci, prcičky: Školní sraz a budu doufat, že se zasměju:-)
  • Chmur napsal(a):

Náš neurolog mi tvrdil, že o víkendu mě nemůže bolet hlava, protože přece nepoužívám mozek. :D
    Vtipný doktor:-) Vyléčil tě? ...
    Úžasně. Postupně troje různé prášky a bolesti hlavy stále horší. Ano, nakonec to začalo odeznívat- obávám se, že spíš samo od sebe, než "léčbou".
    Nejlepší účinky mělo to poslední, čím mě cpal- hlava mě průměrně bolela méně, ovšem častěji a za první měsíc a půl užívání jsem přibrala sedm kilo. Bála jsem se chodit z kopce, abych se nesvalila a neskutálela. :D
  • Ještě že můžeme svobodně měnit lékaře a oni nás mohou svobodně odmítnout:-)
  • Chmur napsal(a):

Ještě že můžeme svobodně měnit lékaře a oni nás mohou svobodně odmítnout:-)

Jo, jenže pak zjistíš, že ti každý další přechod dodá naději, která se následně nenaplní - což tě naopak naplní ještě většími chmury... (v této fázi jsem zrovna já, když i Mudr. Hnízdil, kterého zrovna všichni opěvují prohlásil, že mě bolí hlava, protože jsem vznětlivá a poslal mne do háje- když chtěl popis mé osobnosti, popsala jsem se jako sangvinika s cholerikem)
  • Krisa napsal(a):

Sakra, trošku mě škrábe v krku, že bych šla něco setřít...:)

Já už dneska vytíral, tak očekávám, že budu v dohledné době zdráv jak rybička.. pochopitelně až na ty záda, co jsem si načal před týdnem v posilce a teď mě bolej 24/7, protože jim nedám den pokoj..

Na lidi, kteří hodnotí člověka, jehož v životě ani neviděli, mám rovněž dosti specifický názor. Jejich fascinující práce s kauzalitou, rozvětvené řetězce implikací vedoucí k novým a úžasným odhalením mě nutí přemýšlet, zda by nám nakonec nebylo lépe na stromech.
  • Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, komu se líbily Slunce, seno apod. Za komoušů první díl byl mezi populací hodně ceněný, ale dneska je v módě plivat na Trošku a všechno, čeho se dotkne. Když už dojdou argumenty, vytáhne se sexuální orientace. Je pravda, že Troška točil kdysi lepší filmy, ale to Jakubisko taky.
    Amíci bohužel neumí dělat dobré komedie (na Prcičky nejsem cílová skupina) a Čechům zase chybí ta bolševická cenzura, která dohlížela i na úroveň filmu, nejenom politickou závadnost.
  • Z poslední doby se mi hodně líbil film Perfect sense. Hraje tam Stannis, ale jenom takový štěk.
  • Kdysi v šerém dávnověku komedie uměli. Pak nastala doba temna. Ale u nás je to stejný...
  • Ben Nevis napsal(a):

Z poslední doby se mi hodně líbil film Perfect sense. Hraje tam Stannis, ale jenom takový štěk.

:D Prečo majú slováci tri rozličné názvy toho filmu :D Sme divní
  • Ben Nevis: Já Troškovy filmy nesnáším a nesnáším ho i samotného, ale nemá to co do činění s "módou" nebo snahou o to působit povýšeně. Viděla jsem jeho pohádky a kus 1. dílu Kameňáku a kus Doktora od jezera hrochů, takže budu hodnotit jenom tyto filmy (ne Slunce, seno! a Nejkrásnější hádanku, protože jsem to neviděla). Jediná z pohádek, která se mi líbila byla Jasněnka, v těch dalších byl příběh úplně stejný jako minule a ještě ho doplňovaly afektované herecké výkony, za mě nebrat. Kameňák a Doktor byli plné starých, trapných, nevtipných vtipů, kterým jsem se smála naposledy ve školce a smát se staré bábě, která znásilňuje všechny pány, co potká nebo manželským vtípkům Vydry s Paulovou se fakt nedokážu. Takže jsou pro mě Troškovy filmy totální odpad!
    Stejně jako jeho filmy na mne působí i režisér sám - jeho historky jsou děsné, trapné a nemám ráda jeho bodrý a přátelský styl. Jeho sexuální orientace mi je úplně jedno, naopak si vážím toho, že se k ní otevřeně přiznal a nemá žádné problémy o ní mluvit.
    A Jakubiska nemám ráda taky (po jednom jeho rozhovoru, kde kydal špínu na všechny okolo) a Bathory bylo peklo, asi největší souboj vůle, abych to dokoukala do konce, když jsem tomu obětovala už 2 hodiny.
  • Ben Nevis: Podle mě v sobě Slunce, seno... nese cosi geniálního. Aspekty běžného života na VESNICI JSOU TU DOHNÁNY DO absurdna, což je nejen vtipné (ano, já se bavím vždycky .-), ale svým způsobem i vypovídající o době. Vesnický matriarchát (Co se děje, tati? To já nevím, zeptej se maminky), auto užívané k cestám na lepší (omeť si ty slepičince), kněz a jeho harém svíčkových bab, archetyp vesnického frajera, co jezdí na motorce a každá po něm touží (Venca)....

Zajímavé je, že tomu filmu chybí silná mužská postava. Všichni chlapi jsou tam ve vleku svých žen, dokonce i zdánlivý šéf vesnice předseda JZD je ovládaný svou manželkou (nekecej a piš), roztržitý kněz by byl bez praktické Cecilky úplně ztracený, malér má otec nemanželského dítěte nikoliv matka, obdivovaná inženýrka Tejfarová :-)
  • Krisa: já teda trilogii Slunce, seno ... považuju za geniální, jasněnka se mi líbila moc (první film, na kterém jsem v životě byla v kině), Princezna ze mlejna se mi tolik nelíbila, ale znám komu mrňousů, kterým se líbí hodně a to je asi u pohádky důležité (naopak Jasněnka se jim většinou nelíbí).

Kameňáky, Doktora a další zmíněné filmy jsem neviděla
  • Krisa: Nejlepší od Trošky, co jsem viděla, byla Bota jménem Melichar. Jinak máš samozřejmě pravdu. To šišlání a kníkání v pohádkách nesnáším. Mám ráda vtipy, a tak na Kameňák se dalo koukat, když to člověk moc neprožíval. Doktor měl dobrou první půlku, pak to šlo do háje.
    Bathory se mi celkem libilo. Nebylo to nic mimořádného, ale jsem ráda, že někdo měl odvahu natočit dražší film. Snad na tom moc neprodělali, pak už jsem to nesledovala. Ale z osob mám raději Trošku než Jakubiska.
  • Jasněnka je dost hororová a navíc tam princeznu tlučou. Nebo aspoň tahaj za vlasyy. V útlých letech mi způsobovala stejné trauma jako bylo Deváté srdce (na rozpadajícího se Kukuru dosmrti nezapomenu) a samozřejmě Studna, hororová to ikona ještě v letech osmdesátých (ti odvážnější a s lepšími prameny už frčeli na Noční můře z Elm Street).
  • Ben Nevis: "Cyril a Metdůdek." "Metůdek, hm" Úplně tu učitelku vidím :-)))
  • Tyna: Však já píšu, že jsem Slunce, seno nikdy neviděla, proto nehodnotím...
  • Třeba u "...pár facek" si pamatuju léto 89, kdy to bylo v kinech (obzvláště letních), bylo plno, sedělo se i na schodech a lidi se řezali těm narážkám typu "jsme s tou přestavbou tak daleko, že už dnes se máme líp než zítra".
  • Já osobně nepovažuji Trošku ani náhodou za nějakého vynikajícího režiséra, ale některé jeho filmy jsou celkem fajn Bota, 1. a 2. díl Slunce,...; Jasněnka...., jiné jsou průměrné a některé jsou nekoukatelné - Kaměňáky (po deseti minutách jsem to vzdal).
    Zajímavé je, že tomu filmu chybí silná mužská postava.
    A co Venca Konopník? :-)

Jakubiskovy filmy mi nesedí, i když ty starší jsou třebas všeobecně uznávané. Na druhou stranu jsem měl celkem rád seriály Tisícročná včela a hlavně Teta, ta je prostě skvělá.
    Na Bathory jsem byl v kině a zažil utrpení, protože zažít nudu, vadí. I když to pořád nebylo nic proti tomu, jak jsem se nudil u filmu Nebe nad Berlínem:-)))
  • Tyna napsal(a):

Ben Nevis: Podle mě v sobě Slunce, seno... nese cosi geniálního. Aspekty běžného života na VESNICI JSOU TU DOHNÁNY DO absurdna, což je nejen vtipné (ano, já se bavím vždycky .-), ale svým způsobem i vypovídající o době. Vesnický matriarchát (Co se děje, tati? To já nevím, zeptej se maminky), auto užívané k cestám na lepší (omeť si ty slepičince), kněz a jeho harém svíčkových bab, archetyp vesnického frajera, co jezdí na motorce a každá po něm touží (Venca)....

Zajímavé je, že tomu filmu chybí silná mužská postava. Všichni chlapi jsou tam ve vleku svých žen, dokonce i zdánlivý šéf vesnice předseda JZD je ovládaný svou manželkou (nekecej a piš), roztržitý kněz by byl bez praktické Cecilky úplně ztracený, malér má otec nemanželského dítěte nikoliv matka, obdivovaná inženýrka Tejfarová :-)

Vesnický život - ano, to bude ono. Kdo vyrůstal na vesnici, pochopí asi lépe než rodilý měšťák.
    Vtip "Už tu žiju třista let a strašidlo jsem ještě nepotkal" zná každý.

Asi to bude ovlivněno Troškovou orientací. Co není ovlivněno sexem... Jak spisovatel neumí ženské postavy, tak Troška nemusí umět silné muže. Ten model silná žena a chlap pod pantoflem zavání klišovitostí. Ale dá se z toho vykřesat víc vtipných momentů než jak Turek ve Vesničce mé střediskové mlátí ženu.
  • Jste mi připomněly tuhle pecku:
    :D
  • Nevím, Slunce seno mě nikdy nezaujalo. Prostě nějací vidláci, no (ps: taky jsem z vesnice). Jako, samozřejmě se u toho občas zasměji, protože je tam pár dobrých vtípků, ale celkově prostě nic moc. Od Trošky mám ráda Princeznu ze mlejna, dokonce mi dvojka přijde lepší než jednička.
    Z českých komedií mám nejraději tragikomedie - za nejgeniálnější české filmy totiž považuji Pelíšky a Všichni moji blízcí.
    Z těch "bláznivějších" miluju Vesničko má středisková a Dědictví.

O Perfect sense jsem už tady psala. Je to dost drsný film a ten konec je hodně psycho. Každopádně na Womb to nemá. Tam Eva Green fakt zářila.
  • Vesnický život - ano, to bude ono. Kdo vyrůstal na vesnici, pochopí asi lépe než rodilý měšťák.
    Tak to nevím, já jsem se narodila v Bubenči, pak jsme bydleli v Kobylisích a teď žiju ve Vysočanech (všechno pražské čtvrti, pro neznalé). Dokonce, když jsem byla malá, tak jsem si myslela, že VŠICHNI žijí v Praze a když jsme byli u někoho na vesnici na návštěvě, byla jsem načuřená, jak to, že mají "na chalupě" ústřední topení a my ne :-)

Ale ves jsem pak poznávala z toho chalupaření :-)
  • Pffff, Bubeneč, Vysočany, Kobylisy...co to je za vesnice? I.P.Pavlova, to je Praha, ne nějaké okrajovky :-D
  • Thorar napsal(a):

Pffff, Bubeneč, Vysočany, Kobylisy...co to je za vesnice? I.P.Pavlova, to je Praha, ne nějaké okrajovky :-D

Jenže my tam máme ještě zeleno a ne kamenno, příteli. :-P Já osobně jsem moc ráda, že žiju v okrajovější části Prahy (Strašnice) a přitom pořád ještě v dobrém dosahu MHD - mezi metrem Strašnická a Skalka.

Co se týče vesnic - v dětství jsme jezdily za babičkou do Libkovic pod Řípem a mámy kamarádka má chalupu v Židovicích, kam jezdíme rády doteď.
  • A co my v Řepích. To se od Motola jede tramvají asi kilometr údolím mezi lesy a pak je najednou sídliště :)
    A nebo moje Rodné Lysolaje, to je vážně vesnice, byť je to součást Prahy, a dobře tomu tak.
  • Vlcacka napsal(a):

Thorar napsal(a):

Pffff, Bubeneč, Vysočany, Kobylisy...co to je za vesnice? I.P.Pavlova, to je Praha, ne nějaké okrajovky :-D

Jenže my tam máme ještě zeleno a ne kamenno, příteli. :-P Já osobně jsem moc ráda, že žiju v okrajovější části Prahy (Strašnice) a přitom pořád ještě v dobrém dosahu MHD - mezi metrem Strašnická a Skalka.

Co se týče vesnic - v dětství jsme jezdily za babičkou do Libkovic pod Řípem a mámy kamarádka má chalupu v Židovicích, kam jezdíme rády doteď.

židovice někde u prahy nebo za Lounama? :-)
  • Leithian napsal(a):

židovice někde u prahy nebo za Lounama? :-)

Mezi Roudnicí nad Labem a Terezínem.
  • flanker.27 napsal(a):

A co my v Řepích. To se od Motola jede tramvají asi kilometr údolím mezi lesy a pak je najednou sídliště :)
    A nebo moje Rodné Lysolaje, to je vážně vesnice, byť je to součást Prahy, a dobře tomu tak.

Tam jsem taky jezdila, v Řepích jsem měla kamarádku - teda pořád mám, jen jsem tam dlouho nebyla a do Košíř jsme jezdily za druhou babičkou. :-) No a o Motolské nemocnici ani nemluvím, tam mi zachránili život. Tenhle koutek Prahy já mít moc rád.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi