Tanec: Nezměnili Jeynino jméno na Talisu kvůli Jeyne od Sansy? Teď jsem v knize v části, kde se nám naše drahá Jeyne Poole vrací, tak třeba bude mít nějakou důležitou roli (i později) a Martin si řekl, že chce raději změnit jméno Westerlingové než Poolové? Jen teorie :D. Ještě jsem Tanec nedočetla, tak snad se ale dožije konce, těšila jsem se na její "znovuobjevení" už od konce GoT :D.
Kolikokoli: Jméno možná, ale charakter a původ těžko. Tedy pokud nelhala a v další sérii se nedočkáme scény "Ale miláčku, já Ti neřekla, že mí rodiče také emigrovali? Žádný Volantis, bydlí teď na jakémsi Skalisku... Ano, na tom, kam se mi tenkrát tak nechtělo jet...".
Miss Utahraptor: Ale no tak - copak Jeyne je mrtcha? Když už si ale vymysleli Talisu, tak trochu naivně doufám, že jí udělaj nějak zajímavější, protože zatím je to jenom podle mustru napsaná emancipovaná silná ženská. Tak emancipovaná, že ignoruje společenský pravidla prostředí, ve kterým žije, aby si zasouložila s chlápkem, pro kterýho má údajně slabost. Od toho tu ale už máme Ašu/Yaru nebo Cersei. Nevěřila bych, že to řeknu, protože k Jeyne Westerling žádnej vztah nemám (však taky řekně dohromady asi třicet slov), ale dobrosrdečná sladká holka á la Lavinie z Panství Downton by byla docela příjemná změna.
Mně trochu přijde, jako by si "Talisu" scénáristi vymysleli na poslední chvíli. Původně možná operovali s Jeyne Westerling (proč by jinak v seriálu vůbec zmiňovali Skalisko?, a první uveřejněná fotka Oony v GoT se jmenovala "Jeyne"). Pak se asi rozhodli, že tam chtějí víc romantiky a lásky až za hrob, a vznikla postava emancipované ošetřovatelky z Volantisu. :-)
sveva: Víc romantiky a lásky až za hrob mohli docílit i s postavou, co se jmenuje Jeyne Westerling a chová se tak. Ale asi máš pravdu, ta dějová linka není dobře napsaná, takže to možná opravdu řešili za pochodu.
svoa00:Jako, bylo by dost drsné, kdyby na RW umírající Robb uviděl svou milou Talisu, která by mu řekla: "Sorry, nejsem Talisa, ale Jeyne ze Skaliska. Musela jsem s nimi spolupracovat, protože zajali mého bratra/otce/whatever. Tak sorry.":D
Ten Iwan z Misfits už je jistý? Protože byl ve fanouškovských přáních na Ramsaye. No já myslím, že psychopati mu jdou. :-)
Jisté je, že tam bude hrát. Koho, to je zatím spíš "jedna paní povídala". Někdo se nedávno údajně dostal na natáčení, kde zrovna točili scénu s mučením Theona, ale ta holka si není jistá, jestli tam viděla i Iwana.
Kolikokoli: No to by byla síla a kupodivu to není až tak nepředstavitelný ("Promiň, zlato, já jsem tak blbá, ale musela jsem..." A pak pro větší srandu Freyové zabijou i jí, protože proč sakra ne.) Ale Talisa se chová dost bezstarostně, takže IMHO je opravdu ta, za kterou se označuje.
svoa00: No, jako... já jí nevěřím ani slovo. Pokud je "silná ženská, co řeže nohy", tak se docela rychlo svěřovala Robbovi o svém (údajném) dětství. Samozřejmě musela popsat, že je od někud atd., tak si vybrala to nejvzdálenější místo, které tak nějak zná a není moc lidí (v Západozemí), kteří by to místo znali dobře na to, aby jim přišla podezřelá (Volantis). Taky ženská mezi vojákama? Jak dlouho by asi vydržela "neposkvrněná"? Navíc se poprvé objevila v Lannisterské armádě hned vedle Robba (jaká náhoda). Samozřejmě nechce do Skaliska (dost podezřelé). Taky Robb hned poznal, že je šlechtična, což skvěle uhrála na (první pohled zbytečnou) scénu, že neumí lhát. Už vidím, jak se bude smát: "Tak vidíš, Robbe, že lhát přece jen umím!"
Kolikokoli: Sakra, sakra, jako by tu snad někdo byl proti ní zaujatej :D Uznávám, že to může být i tak, jak píšeš, ale všechno to jde vysvětlit i tak, že potřebovali Robbovu ženskou dostat do jeho blízkosti a nechtěli se obtěžovat Skaliskem (to, že ho zmínili, byla spíš jenom hra na diváky-čtenáře v sedmým dílu). Á propos - neposkvěná? V tej scéně v osmým díle se věru nechová jako urozená panna. A ano, z Robba to dělá ještě většího zamilovanýho idiota.
svoa00: ona mi přišla děsivě podezřelá už v knížce. Možná to ale bylo jménem Jeyne. Jeyne Poole byla totiž moje velmi oblíbená vedlejší postava a když zmizela a objevila se tahle Jeyne, tak mi ji to připomnělo a byla jsem naštvaná :D.
To fakt netuším :D. Možná tím, že to byla první postava, u které jsem si všimla, že v seriálu vůbec není (nebo alespoň není zmíněná, jen tam sedí někde na pozadí). Navíc mi přišlo strašně zvláštní, jak zmizela. Celou dobu jsem netrpělivě čekala, kdy se nám vrátí, protože Martin nic nenechává jen tak. Myslela jsem si, že se dostala do Malíčkova bordelu. Byla tam potom nějaká prostitutka (v Hostině, ale už ani nevím, kde přesně :D) a myslela jsem si, že je to ona.
Kolikoli: Z Jeyne v knížce koukaly jenom problémy, ale za mrchu jsem jí nepovažovala.
Iwan z Misfits... no nevím. Ramsay má být ošklivý, ne hollywoodsky ošklivý. Takže chtěj dalšího extra zajímavýho hajzla, pro kterýho budou mít diváci slabost? Protože zatím se jim to daří skvěle. Seriál ze mě dokonce dělá Lannisterku, i když co se týče Písně jsem zastánce Starků a Stannise. Teď mě asi budou nutit, abych měla ráda Boltony či co.
svoa00: Ale to byl určitě Martinův záměr. Prostě s jeho postavama nikdy nevíš :D.¨
K Iwanovi: On měl být záporák i v Misfits a musím říct, že opravdu jako psychouš vypadá. Možná je spíš divné, že je tak strašně mladý. Vždycky jsem si Ramsayho představovala tak kolem 30 let. Iwanovi je nějakých 23. A je mladší než Theon, což prostě je divné :D.
Asi tak. Je to story o tom, jak Robb nepoznal rozdíl mezi láskou a chtíčem. A jak kvůli tomu udělal stejnou nezodpovědnou blbost jako v knížce, kde tu blbost aspoň udělal z ušlechtilejších důvodů. Bože, já tu jeho seriálovou verzi vážně začínám nesnášet :(
Komentáře
Jen teorie :D. Ještě jsem Tanec nedočetla, tak snad se ale dožije konce, těšila jsem se na její "znovuobjevení" už od konce GoT :D.
No já myslím, že psychopati mu jdou. :-)
Taky Robb hned poznal, že je šlechtična, což skvěle uhrála na (první pohled zbytečnou) scénu, že neumí lhát. Už vidím, jak se bude smát: "Tak vidíš, Robbe, že lhát přece jen umím!"
Iwan z Misfits... no nevím. Ramsay má být ošklivý, ne hollywoodsky ošklivý. Takže chtěj dalšího extra zajímavýho hajzla, pro kterýho budou mít diváci slabost? Protože zatím se jim to daří skvěle. Seriál ze mě dokonce dělá Lannisterku, i když co se týče Písně jsem zastánce Starků a Stannise. Teď mě asi budou nutit, abych měla ráda Boltony či co.
K Iwanovi: On měl být záporák i v Misfits a musím říct, že opravdu jako psychouš vypadá. Možná je spíš divné, že je tak strašně mladý. Vždycky jsem si Ramsayho představovala tak kolem 30 let. Iwanovi je nějakých 23. A je mladší než Theon, což prostě je divné :D.
Co se týče Iwana - hezká tvářička a černá dušička, to se bude divákům líbit. :-)
Věk v Hollywoodu moc roli nehraje.
edit: "He has said this is not a large role,.." aha, tak asi fakt Tom :D.
edit: Tom mi je upřímně ukradený. Bratrstvo nemám ráda celkově a zrovna u něj nemám ani konkrétní představu.