Hokej, fotbal a Lampard

1246715

Komentáře

• Je dobře, že vyhrál Detroit. Pittsburgh si to za všechny ty vymyšlené přesilovky rozhodně nezasloužil. :roll:

Ufff, posledních 15 minut toho fotbalu byl vážně očistec. Ještě bych pochopil, že se snaží bránit, ale nechat se takhle tlačit a všechny míče nedůsledně odevzdávat... mno, mlask, koledovali si o vyrovnání, naštěstí jsem použitím psionické síly všechno nebezpečí ze svého trenérského gauče odvrátil. 8) :)

• Neříkal jsem to? Katastrofa. :x

Jedna střela na bránu. :roll:

A ten hysterický komentář. :roll:

• Starozákonní Bůh se obvykle zjevoval v podobě hořícího keře. :roll:

Ty jsi viděl 1 střelu na bránu, já jsem viděl 100% střeleckou efektivitu. :twisted:

Kdyby všechny zbývající zápasy dopadly podobně katastrofálním výsledkem, ani bych se nezlobil. :wink:

Říkal jsem, že Svěrkoš dá gól. :idea:

• Výsledek je ucházející :wink: kritizoval jsem výkon.

Ujfaluši v šestnástce dvakrát ruka. Jistě to byla pověstná maradonovská "ruka boží".

Brečící Walder Frey. :cry:

Absence jakékoli myšlenky z naší strany kromě "Všechno na Kollera!"

Tristní podívaná.

• Hlavu vzhůru, v příštích zápasech budou hrát lépe! (hůř už to nejde) :) A z hlediska nezaujatého diváka to musel být celkem zajímavý, poměrně útočný zápas, z obou stran - až na těch posledních patnáct minut, kdy útočili jenom Švýcaři (respektivě albánsko-senegalsko-turecké naplaveniny, které "švýcarskou" reprezentaci tvoří).

Tak ta první ruka byla jasná, ovšem tím, že ji neodpískal, že Švýcaři dostali ještě do větší šance, než kdyby kopali penaltu. Jejich problém, že to trefili do břevna. :P Takže v tomhle ohledu se můžou zlobit jen sami na sebe. A tu druhou "ruku" (rameno nastřelené u těla) by neodpískal ani pověstný zařezávač Pjérlujdži. :)

Taktika "Všechno na Kollera" byla obzvláště překvapivá zejména z toho důvodu, že zhruba třetinu zápasu Koller vůbec nehrál. :wink: :x

• No hlavně to druhý prostě ruka nebyla, nevim co všichni plácaj.

A jinak mě teda hoši trochu vyděsili, nečekal jsem nic úžasnýho, ale tohle na Portugalce stačit nebude, budou se muset vytáhnout víc, nabrat trochu sebevědomí a nezabetonovat se ve vápně. Za to by si to vyrovnání zasloužili...takhle mě děsit. :-)

• Prima komentátoři se opět vyznamenali. Míro Bosáku, vrať se!!!

"Z Davida Rozehnala vyzařuje ohromný klid." - Je pomalý jako mátoha. :roll:

"... ale Petr Čech se tam zjevil jako Bůh!" - Střela šla přímo na něj, takže se nemusel hnout z místa. 8)

"Náš kapitán Tomáš Ujfaluši odehrál životní zápas." - Kromě toho, že po jeho zákrocích mohla být dvakrát odpískána penalta, celkem nic nezkazil. :x

"Naši se brání velmi soustředěně, skvěle vykrývají prostor." - Všech deset našich hráčů zoufale pobíhá v šestnáctce a odkopává balony do autu. :evil:

"Švýcaři jsou po inkasovaném gólu jako opaření a nemůžou se z něj zjevně vzpamatovat." - V té době nás vůbec nepustili přes půlku hřiště. :x

"Sionko naběhal přes 10 kilometrů - nejvíc ze všech!" - Je skvělé mít v mužstvu takového běžce, ale mohl by alespoň semtam dobře nahrát. :arrow:

"Geniální tah Brücknera se střídáním Svěrkoše vyšel." - Ještě, že nevypustili Baryho. :shock:

"Koller, kanonýr, kterého nám závidí celý svět." - Prakticky se vůbec neprosadil, zcela neškodný. :(

"Jan Polák - skvělá technika a důraz!" - Po jeho zbytečné ztrátě míče první gólová šance Švýcarů (měli jich asi pět). :?

"Marek Jankulovski a jeho obávaná levačka!" - Volný přímý kop kamsi na tribuny... :arrow:

"Plašil! Skvělá klička!" - Bohužel je z toho nebezpečný protiútok... :roll:

"Fantastické! Neuvěřitelné! To se jen tak nevidí!" - Nudná okopávaná ve středu hřiště.

A jak se ti, Léto, líbil Vlček?

:wink:

• Hezký...já naštěstí Nikodýma už od dob formule umím nevnímat. Takže se už pomalu ani nepobavim. Jen jeden výrok mě dostal: volně..."Marek Jankulovski, rodák z Kosovské mitrovice. Ale vlastně rodištěm v Albánii. Kontroluje pravou stranu..." snad jen, že Jankulovski hraje nalevo...:-)

Míra Bosák mi taky chybí. S tim má cenu koukat i na blbej fotbal...

• Léto wrote:
    A z hlediska nezaujatého diváka to musel být celkem zajímavý, poměrně útočný zápas, z obou stran - až na těch posledních patnáct minut, kdy útočili jenom Švýcaři (respektivě albánsko-senegalsko-turecké naplaveniny, které "švýcarskou" reprezentaci tvoří).

z môjho hľadiska veľké sklamanie. fandím českej repre, ale toto bolo trápne, "nezaslúžené" a bez všetkého čo český futbal zdobilo ostatné obdobie. Som veľmi zvedaví, či sa zlepšia proti portugalsku, inak mňa ako fanúšika stratili.

inak prvé dva dni sú ako cez kopirák, typické euro s taktikou a vyrovnanosťou súperov. dokonca aj rakušania sa slušne zdvihli a snažili sa ako sa len dalo...

uvidíme, čo dnešná skupina smrti. môj tip? jeden z top favoritov FRA-ITA nepostúpi ani zo skupiny, takže dnes očakávam prekvapenia.

FRA-ROM 0-0

ITA - NED 0-1

hm?

• heavy_head wrote:
    Prima komentátoři se opět vyznamenali. Míro Bosáku, vrať se!!!

automaticky som prepol na cesku televizu koli komentarom, ale ked som si uvedomil ze Prima nie je CT

tak som sa rychlo vratil na nasu tv.

inak dobra haluz je ORF. tam niekedy aj minuty nic nepovedia a komentuju velmi strojene

• Quote:
    uvidíme, čo dnešná skupina smrti. môj tip? jeden z top favoritov FRA-ITA nepostúpi ani zo skupiny, takže dnes očakávam prekvapenia.

FRA-ROM 0-0

ITA - NED 0-1

hm?

Já teda zas sázim spíš na Italy, než Nizozemce. Jinak Frantíci lehce zklamali, čekal jsem větší touhu zvítězit...Rumuni mě docela překvapili, i když to zrovna líbivý nebylo.

Ještě nás, sarvene, nezatracuj. Znáš to, občas tým hraje krásně a nemá výsledky, jindy to tam šmudlá, ale zas ty výsledky má. Ale taky se bojim, že s Portugalcema to bude velkej průser.

• Já jsem tedy zvyklý komentátory neposlouchat, jedním slechem to jde dovnitř, druhým ven. Ale nepřipadne mi, že by výkřik "a objevil se tam jako Bůh!" byl o tolik horší než "vplížil se do pokutového území jako Old Shatterhand!". :)

Co se týče hry, málokdo tady asi ví, že Švýcaři nejsou žádní nazdárci, ale naopak patří k evropské špičce. Na minulém mistrovství světa vyhráli svoji skupinu a jako jediní nedostali za celý turnaj ani jeden gól (!). Teď byli navíc v domácím prostředím a s velkou motivací. :!: Rozhodně bych tu výhru nepokládal za "nezaslouženou", jak se nám tady snaží vsugerovat náš dobrý fakír z Citadely. Sice měli šance, ale vyloženě gólová byla jen jedna nebo dvě... a z nich skórovat prostě nedokázali. Ale vím, vím, svítilo jim do očí slunce, tráva byla moc vysoká, míč moc kulatý a navíc hráli celý zápas do kopce. Chudáci Švajcaři. Ani to nemusíte říkat. :D

Proti Portugalsku to vidím na odhalení moderní taktiky 4-6-0. Náš obranný blok semele ty nagelovance ve stylu NY Giants. :!: :wink:

Dnes jsem ve skupině smrti čekal dvě remízy 0-0, s Francií to vyšlo, ale Tulipáni zatím překvapujou. :o

• No tulipáni jedou, ale italové taky hrajou dobře, jen by jim tam už mohlo něco spadnout, protože šance maj dobrý. Vůbec mi to přijde jako doposud nejlepší zápas eura. Jen houšť takových. A doufejme, že tulipány ani italy nepotkáme, to by byla ostuda. :-)

• takže prvy zapas vyšiel presne, druhý výsledkovo, keď nie gólovo.

myslím, že holaňadania postupia ako prví, v treťom kole sa v repríze finále rozhodne medzi FRA a ITA kto Ďalej.

vidím to celkom jasne na ITA.

ešte k českej repre. nezatracujem. na druhú stranu fandím peknému futbalu, nie výsledkom. takže ak nebudú hrať pekný futbal tak ako "človek z vonka" imp restanem fandiť. a k tomu maju blízko.

2 Leto: ver tomu, že SUI fotbal celkom poznám a vôbec ich nepodceňujem. naopak. a na fakte, že boli lepší, že boli fotbalovejší to nič nemení. ani na tom, že prehrali. len vravím, že to bol naozaj z CZE strany slabé a musí to byť lepšie.

• Ta poznámka o kvalitě Švýcarů byla odpovědí na bojácné výkřiky typu "pokud budeme hrát takhle, XY nás rozdrtí, protože XY je úplně jiná liga než Švýcaři!". Což samozřejmě není pravda, Švýcaři se mohou směle měřit s Nizozemskem, Itálií, Portugalskem... (a navíc jsou to domácí, že) :)

Pár zajímavých statistik z oficiálních stránek.

Zápasy seřazené podle počtu střel na branku:

14 Netherlands - Italy 3 - 0

11 Switzerland - Czech Republic 0 - 1 (takže to nebylo až tak defenzivní a nudné utkání, ne?)

10 Germany - Poland 2 - 0

9 Portugal - Turkey 2 - 0

7 Austria - Croatia 0 - 1

1 Romania - France 0 - 0

V utkání ČR - Švýcarsko:

Střely na branku (střely celkem): ČR 4 (8), Švýcarsko 7 (13)

Držení míče: 45% ČR, 55% Švýcarsko

Vidím tady mírnou převahu, ale nic zdrcujícího. Síla Švýcarů byla hlavně v tom, že důsledně napadali, bojovali o každý míč, dohrávali osobní souboje. Tenhle styl hry Čechům moc nevyhovuje. Nicméně nenazýval bych Švýcary fotbalovějšími, nic vyloženě skvělého nepředvedli... i když to Češi taky ne. :wink: Stačí se podívat na zahraniční diskusní fóra, všude panuje celkem spokojenost s tím, že na poměry zahajovacích zápasů to bylo zajímavé utkání, na které se dobře koukalo (čestná výjimka: Česko a Slovensko... tam se kritizuje, kritizuje a kritizuje :lol: )

Ještě bych připomenul začátek minulého Eura a utkání s Lotyšskem. To bylo taky celkem nervydrásající.

A jak vidím dnešní zápasy?

Španělsko 2 - Rusko 1

Řecko 0 - Švédsko 0 (těžko říct, zdali překonají tu jedinou střelu na branku z utkání Francie - Rumusko)

8) Jinak budu fandit Rusům a Švédům, pochopitelně.

• Vidím, že jsi statisticky založen. :wink:

Cože, my jsme vystřelili čtyřikrát na bránu? Tomu se mi ani nechce věřit. :)

Cože, fandíš Rusům? Proč, u Sedmi? :twisted: Vždyť Španělsko hraje atraktivní fotbal. (Zase nějaké ty jižanské předsudky, co? :wink: )

Na fotbale je mimo jiné pěkné to, že každý zápas je jiný. Takže z toho, jak jsme hráli proti Švýcarům, nedělám žádné katastrofické závěry. Příští zápas bude úplně jiný. Z tohoto důvodu bych ještě neodepisoval ani Italy. Zápas se jim nevyvedl, Holanďani je převálcovali, ale co. Ve čtvrtfinále může být všechno jinak. Není výjimkou, že nejdál se dostanou ta mužstva, která se v základních skupinách trápila...

Přemýšlím, jestli by byli pro nás lepším soupeřem Chorvati nebo Němci... 8)

Tulipány raději až v tom finále, pokud bych mohl prosit... :twisted:

• Španěl běží. Poupraví si nagelované vlasy. Běží dál. Popotáhne si tanga. Běží dál. Doběhne do šestnáctky. Padne k zemi jako podťatý akutním malomocenstvím. Válí se po zemi, teatrálně skučí, valí oči, jako kdyby se mu měly vykutálet a rozhazuje rukou. Ano, správně, rukou, protože tou druhou si upravuje vlasy. Přibíhá rozhodčí a ukazuje, ať se hraje dál. Španěl procedí mezi zuby: "Jestli neodpískáš desítku, přijdu v noci se svými dvaceti sourozenci a rozřežu ti gumy u auta." Sudí nařizuje penaltu.

Velmi atraktivní! :P

Pro všechny příznivce defenzivního stylu předesílám, že Řekové dnes budou hrát s pěti obránci. Možná bychom se v příštím zápase mohli inspirovat. :wink: Může se stát, že Italové půjdou dál, ano. Ale jak by se vám líbilo, kdyby ze skupiny smrti postoupily Nizozemsko a Rumunsko? :twisted: I to se může přihodit.

Do čtvrtfinále bych bral spíše ty Chorvaty, sice jsou to taky herci jako z ochotnického divadla Kašpárek, ale co naděláš. V pozdějších fázích turnaje těžko natrefíš na schůdného soupeře. A Germáni... no... jsou prostě Germáni. Znáte definici fotbalu, ne? "22 lidí běhá po trávníku a nakonec to zase vyhrajou Němci." :D

• Mně se teda švýcaři nelíbili, jejich herní výkon vypadal dobře jen díky našemu špatnýmu. Ale tak uvidí se v dalších zápasech, já jim moc šancí na body nedávam. Oproti tomu třeba Italové se mi docela líbili, i když to výsledkově je docela vejprask. Ale musím těm mrcham nizozemcum uznat, že to parádně rozjeli. Ten zápas jsem si fakt užil...

Já fandim přirozeně Španělům, ruskej fotbal mi nic neříká a rusku nefandim prostě už jen z principu. Leda žeby hráli proti Kanadě...mluvíme ještě pořád o fotbale? :-)

No a v druhym zápase fandim Švedum, řeckej fotbal mě unavoval celý minulý euro až do toho legendárního rohu...Ale výsledek vidim na plichtu, řekové to zabetonujou :-)

• "Řekové předvádějí svůj antifotbal."

Zatím to řekl jen dvakrát. :x

Ještě jednou a rozbiju mu mikrofon. :wink:

• Jenomže fotbal není jenom o krásných akcích na jeden dotek. Fotbal je i o pokrývání prostorů, černé práci, střežení hráčů, držení míče a takových věcech. A v tom byli Švýcaři hodně dobří. 8) S Tureckem podle mě neprohrají. A jestli budou mít o co hrát, klidně bych jim věřil i na plichtu s Portugalcem.

"Řekové předvádějí svůj antifotbal."

Tento výrok je podle mě urážkou veškerého slušného antifotbalu. :wink:

Tak uvidíme, co na nás dneska vymyslí fotbalový kouzelník Cristiano Ronaldo. :o :x

• fakt si ten španiel pýta desítku? som myslel, že jedenástku :-)

k zápasu CR: SUI sa už nebudem vracať, opakoval by som sa. len toľko, že víťazstvo sa ráta, a snáď to bude z vašej strany krajší futbal.

potešili ma španieli aj švédi, poďme sa pozrieť na dnešok. Inak vo všeobecnosti platí, že je zaujímavé vylosvoanie, keĎ sa v druhom kole stretávajú vítazi spolu a porazení spolu. zaujímavé.

ČR - POR : 0-0 (1-1)

SUI - TUR 2:0 (mám to od Micheľa :-) )

• Pokutovému kopu se říká jak desítka, tak jedenáctka. Metr sem, metr tam, o to tady přece nejde. :wink:

Ale dovedl bych si představit, že by si Španěl pýtal dvanáctku. :o

Jak byste postavili sestavu?

Já bych to dal takto:

Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Plašil - Sionko, Matějovský, Kadlec - Koller, Svěrkoš

Ale obávám se, že K.B. jako obvykle zlovlčí hlas rozumu nevyslyší. :)

Tip na výsledky:

Švýcarsko - Turecko, 2:0 (mám to od sarvena)

Česko - Portugalsko, 3:0

Góly vstřelí:

Střídající Galásek po dalekonosné bombě z půlky (myšleno z půlky hřiště).

Ujfaluši... rukou. :twisted:

A třetí hřebíček do portugalské rakve přidá Petr Čech po famózním sprintu z šestnáctky do šestnáctky.

Co myslíte? :P :?:

Mimochodem, našel jsem si článek o našem úvodním zápase na minulém Euru (proti Lotyšsku) a rozklikl jsem si diskusi pod článkem. Většina tehdejších komentářů se točila kolem tohoto:

1) Byl to strašný zápas, holomajzna, špatná hra

2) Až na nás vlétnou Nizozemci a Němci, pojedeme hodně rychle domů

3) Komentátor ČT je špatný, nestojí za nic :twisted: :D

Podivuhodné. :idea:

• Neprohrajeme. 8)

Zápas Švýcarsko - Turecko se nedohraje kvůli hromadné bitce. :twisted:

Já bych nasadil útočnou "svatou" trojici Koller, Svěrkoš, Baroš. :wink:

To by bylo, aby z tohoto mráčku nezapršelo! :x

(Na tomto místě byl vtip, který překročil hranice dobrého vkusu a proto byl smazán). :P

• Tip na výsledky:

Švýcarsko - Turecko 1:1 (nevěřim lidem z východního bloku...auu, tohle bude bolet, ale za tu srandu to stojí, ne? :lol:)

Česko - Portugalsko ...nemám odvahu tipovat...maximálně, slovy heada, portugalci neprohrají :-)

Quote:
    (Na tomto místě byl vtip, který překročil hranice dobrého vkusu a proto byl smazán). :P

Ještěže máme ty RSSky. Btw, kolik, že je Sanse? :-)
  • Viděli jste sestavu?

Baroš? Polák? Plašil na kraji? :roll:

Brücknerys má zřejmě targaryenské kořeny. Buď šílenství, nebo genialita.

Ještě jedno křivé slovo proti Sanse a já SMAŽU FÓRUM! :evil:

(a nemyslete si, že nevím, jak na to... vím! :wink: )

• NO !!? :!:

Zatím dobrý! 8)

• Tak nakonec to nebylo tak strašné, jak jsem čekal.

Bylo to mnohem horší. :twisted:

Ne, dělám si legraci, naši hráli na to, na co momentálně asi mají, na víc to opravdu není. A abych řekl upřímně, raději bych v dalších bojích o evropský primát viděl Portugalce, než naše. Bude to lepší podívaná. Bohužel. Při současné formě a zraněních našich hráčů je čtvrtfinále asi maximum, čeho lze dosáhnout. Dál už to nepůjde.

Když porazíme Turky, bude to velký úspěch a nikdo nebude moct nikomu nic vyčítat.

Jestli ne, znáte to... :|

• pekný futbal. aspoň čo som z neho mohol videiť, lebo práca je sviňa :twisted:

je mi ľúto švajčiarov. ale akonáhle prestalo pršať turkom narástli krídla. pili cez polčas red bull?

ME začína byť jo zaujímavé.

CRO: GER 2:1

POL : RAK 1-0

• No, tak tohodle jsem se bál. Výkon tentokrát dobrej, zato výsledek. Zápas se mi líbil, naši mě překvapili, hlavně Plašil (vždycky jsem mu věřil, ale včera se fakt ukázal)...byl to takovej ten dobrej standard, šancí hafo, ale skoro nic tam nepadlo.

S turkama jsem to skoro trefil, ale nakonec to ty mrchy na konci zkazily a trochu nám to celý ztížili, nehledě na to, že švýcaři si druhý zklamání nezaslužili. Ale po tom našem výkonu věřim, že na ně máme. Btw, celej ten večerní zápas byl skoro vodní polo, už scházelo jen, aby davy zpívaly Deště Krastameru. :-)

Jsem fakt zvědavej, koho dá Kája v neděli do útoku. Myslíte, že zkusí zase překvapit a hodí tam Fenina? :-)

CRO: GER 2:3 (čichám dobrej mač)

POL : RAK 1-0 (zato tohle bude ušmudlaný, asi dám přednost durhé řadě Tudorovců :-))

• Nechápal jsem například, proč Klekí-Petra vzávěru nenasadil Svěrkoše.

Za favority na celkové vítězství považuju těchto 5 mužstev (vyhrát může kdokoli z nich): Německo, Holandsko, Portugalsko, Španělsko (těm ale věřím nejméně z nich), Itálie/Francie (podle toho, kdo postoupí ze skupiny).

Viděl bych to nejspíš na někoho z té první trojice.

V zápase s Turky je možné všechno.

Třeba se rozestřílí Baroš, dá hattrick a nakonec se staneme Mistry Evropy my! :twisted:

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi