Jídlo a pití

18910111214»

Komentáře

• flanker.27 napsal(a):

Hildegarda napsal(a):

Chmur napsal(a):

Krupicová kaše? No to snad ne. To je jídlo pro děti a ne pro chlapa:-)
    Maj tam pečenou kachnu s knedlem a se zelím?:-)

Mozno v ceskej verzii, ale tu ide o jedlo tvojho detstva
    I tak bych se k chmurovi připojil :)
    To ste naozaj vyrastali na kacici s kapustou?
  • Chech - krupice na divoko (s kakaem, cukrem a máslem) je vynikající mlsanda po které se doma můžeme utlouct a to včetně chlapů...tatík dlouhé roky tvrdil, že to není jídlo pro chlapa a jiné mačo kecy a pak předstíral, že strašně nerad dojídá, co zbylo po nás až mu mamka řekla, že nám nemusí ukrádat, ale normálně si říct o porci pro sebe, když ho honí mlsná...tak se na chvíli zabýčil, ale pak začal předstírat, že vaří krupici pro psa, protože ji má rád...ale vždycky pro chudáka jezevčíka vařil z litru - aby to prý nemusel odměřovat (tak pitomou výmluvu si vymyslí jen chlap) a pak "chudák" jen prý dojídal zbytky, co by pes nesněd. Až po padesátce s těmi vylomeninami přestal a začal krupici nepokrytě vařit pro sebe.
    I drahý choť mi tvrdil, že není na sladké. Tvářila jsem se, že mu věřím, ale učinila několik pokusů s buchtama, pudinkama, dortama a zákuskama a ejhle....nejvíc jich spořádal on....a když se málem popral s dcerou o vylizování zbytku krému z mísy, tak jsem mu řekla, že už to na mne nemusí hrát, že není na sladké....půl dne se tvářil dotčeně, ale pak rezignoval....
    Ach ti chlapi! Jsou schopni sami sobě namlouvat, že jim sladké nejede....jako by to bylo nějaké mačo hrdinství....
    A krupice se láduje horká rovnou přelitá na talíř. Babička mi ji nechávala chladnout a to jsem pak odmítala jíst :-p Spálený jazyk k tomu holt patří :-D
  • Čestný slovo že krupice mi nejede. Kachnička oproti tomu je ušlechtilý pták. :) Ale proti sladkýmu nejsem vůbec, domácí jahodové knedlíky, amolety (palačinky), olejové buchty, mňam
  • V pořádku :-) to nebylo konkrétně o blahodárných účincích krupice - posloužila jako příklad :-) Osobně mám nejraději rýžový nákyp. To si uvaříte rýži, pak do pekáče (vymazaného a vysypaného) dáte část rýže, na to kusy čokolády (na vaření i lískoořechové) a kousky banánů, pak další vrstvu rýže, zalít šlehačkou s rozšlehaným žloutkem a pak "pěničku" - sníh z bílků ušlehaný s moučkovým cukrem - a zapéct....jaj už na to mám chuť :-)
  • Jarla: ta tvoje rýže je takové lehčí jídlo :-D ale musí být dobrá, když tam dobroty dáváš. Achichi, honí mě mlsná.
  • Nákypu jsem taky moc na chuť nepřišel, nějak mám tu rejži moc spojenou se slanou stravou. Ale na druhou stranu jsem ho měl vždycky jen v jídelně, u nás doma se nedělal
  • Flanker: zkusto, já jsem po svém vlastnoručním meruňkovém změnila názor.
  • brbr - to už postulovali pejsek s kočičkou, že když tam dáš samé dobré věci, tak to musí být dobré! :-D
    Dva chlapi nezávisle na sobě, kteří neholdují nákypu mne nařkli, že to vůbec není rážový nákyp, ale něco docela jiného. Na jednoho přitom zírali i jeho rodiče "Tys jedl rýžový nákyp?!?!"
  • Prave min tyzden som skusila nahradit ryzu prosom a nebol to taky zly napad, aj ked ma manzel vykazal, zevraj proso je pre andulky :)
  • Jarla: myslis zaliat slahackovou smotanou?
  • Šlehačka je jenom jedna - to, co sebereš z mlíka a lze to našlehat - tudíž to musí mít více jak 30% obsah tuku.
    Máslo je taky jen jedno - to vezmeš tu šlehačku a stlučeš ji - pevné je máslo a tekuté podmásli.

(nějaké umixované oleje a soje šlehačkou nikdy nebudou)
  • Hele já jsem pořádnej chlapák a krupicovou kaší s kakaem, másličkem a skořicí s cukrem rozhodně nepohrdnu!
    Pořadnej chlap jí maso a ne krupici:-))))

Já mám rád sladký, ale maso je maso. Po sladkým mám pořád hlad a pocit nenaplnění:-) Sladký je pro mě desert a rozhodně to nebude krupice nebo dokonce rýžový nákyp. Mám rád sladký jídlo z bramborovýho těsta např. jahodový knedlíky nebo šišky, pak bramborový placky s cukrem skořicí atd.

Samozřejmě co člověk to jiné chutě a návyky. Takže se klidně dál cpěte krupicovou kaší:-)
  • Když není krupice, tak se dá totéž udělat z mouky :-p :-))
  • Jarla napsal(a):

Šlehačka je jenom jedna - to, co sebereš z mlíka a lze to našlehat - tudíž to musí mít více jak 30% obsah tuku.
    Máslo je taky jen jedno - to vezmeš tu šlehačku a stlučeš ji - pevné je máslo a tekuté podmásli.

No u nas sa to vola slahackova smotana :)
    Chcela som si len vyjasnit, ci myslis slahackovu smotanu pred alebo po uslahani
  • Time to New Topic: Vedeli ste, že melón sa dá grilovať :D A vraj to chutí dobre
  • Chmure pořádnej chlap jí co má rád a dělá co má rád a nestydí se za to a hrdě se k tomu hlásí :-)
  • Chmure pořádnej chlap jí co má rád a dělá co má rád a nestydí se za to a hrdě se k tomu hlásí :-)
    :-)))
  • Time to New Topic: Vedeli ste, že melón sa dá grilovať :D A vraj to chutí dobre

Kuchtíš podle Písně?
    Dospělá Melony se přece ráda griluje u ohníčku a na ní přece není nic špatného... ;D
  • V našem rodu je známý na ovocný knedlíky těsto tvarohový (neužíváme), kynutý (užíváme) a napalovaný (uměla jen babička, máma bohužel ne, prej je nejlepší).
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Time to New Topic: Vedeli ste, že melón sa dá grilovať :D A vraj to chutí dobre

Kuchtíš podle Písně?
    Dospělá Melony se přece ráda griluje u ohníčku a na ní přece není nic špatného... ;D
    Neviem ešte síce, kto je to Melony, ale BTW, keď si to spomenula -> Ak chcete variť chobotničky na psích mozočkoch podľa originálnej receptúry Meereen

Kuchtíš podle Písně?
    Neviem ešte síce, kto je to Melony, ale BTW, keď si to spomenula -> Ak chcete variť chobotničky na psích mozočkoch podľa originálnej receptúry Meereen
    Mel za mlada- ještě než z ní udělali kněžku. Nedošlo mi, že to asi ještě pořád bude spoiler. :)

Miss Utahraptor napsal(a):

Kuchtíš podle Písně?
    Mel za mlada- ještě než z ní udělali kněžku. Nedošlo mi, že to asi ještě pořád bude spoiler. :)
    Zas tak veľký asi moc nie. No, berme toto vlákno ako diskusné mimo Pieseň, teda že by sa tu malo spoilovať dokonca aj veci z konca Hry (teda IMHO). BTW: Ona sa volal Melony :D :D Melony, kde sú tie melóny :D Chúďa, už viem prečo je taká fanatyčka a chce veštkých pizabíjať tieňmi, ona si dačo kompenzuje.. ,,Edrik? Pekné meno.. šup na stolík nech sa ti pozrieme na krv!" :D
  • Hildegardo - aha, rozlišuji:
    smetana - libovolný obsah tuku (může mít i nad třicet a nebo ne)
    šlehačka - nad 30% obsah tuku
  • Jo, roslinný a jiný náhražky neberu, když šlehačka tak pěkně z mlíka/smetany
  • flankere - to mi vždycky připomene vykopávku od Žentouru:
    "Máme svý názory
    máme svý vlastní cíle navzdory
    máme sny a právo dělat chyby
    máme svý důvody
    vidět svět tak jak se to nehodí
    necouvat a nebrat malý ryby"

A nebo náhražky, imitace, sálám :-D
  • Aspoň ten název imitace nekecá :)
    Ne jako "cihla na smažení" z rostlinnýho tuku. Anebo jak je dneska v módě dávat všemu hezký názvy - actimel namísto syrovátka :)
  • Aktimel je superbyznys! :-))
  • Jo, vydělávat na odpadových surovinách, tomu říkám recyklace :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi