12 dôvodov prečo bojkotovať GoT

15678911»

Komentáře

• Everett Young napsal(a):

No co se u nás týká navracení majetku "církvy" tak oni jim nechtějí vrátit jen ty pozemky co měli před válkou, ale i spoustu dalších které neměli. V mapách z katastrálního úřadu před válkou je jasně vidět kolik toho církev měla a kde. A teď prohlásili že aby jim náhodou nevrátili méně tak jim dají pro jistotu o trochu více. TO znamená že z těch pozemků co církev dostane od státu zpět je asi 45% navíc. Pozemky na které církev nemá žádný nárok.

Som nevedela, daj link.
  • Nemám link. Neviděl jsem je na internetu. Měl jsem k dispozici mapy před válkou (kopie ne originály) díky jednomu známému co se hodně zabývá první polovinou 20. století. A mapa co dostane církev je někde volně přístupná jen teĎ nevím kde.
  • Nemovitostí? Nepovie sa to po slovensky náhodou nehnuteľnosť? :O Nu, nevadí, tu je o tom nejaký článok... Ale neviem, či sa tam konkrétne spomínajú aj veci o tom, že Cirkev dostane viac než mala...

http://aktualne.atlas.sk/cirkev-v-cesku-dostane-spat-majetok-zhabany-komunistami-rozhodli-poslanci/zahranicie/ceska-republika/

Halamark, tu je to
    Cirkvi budú musieť preukázať, že im majetok kedysi patril. Opozičné strany tvrdia, že hrozí aj vydanie majetku, ktorý nikdy nebol cirkevný alebo oň cirkev prišla už pred 25. februárom 1948. "Môže sa roztočiť koleso reštitučných nárokov i zo strany šľachty," obáva sa predseda ČSSD Bohuslav Sobotka.
  • Áno, je to nehnuteľnosť.
    A vraj tých neveriacich kardinálov(podľa pápeža) až polovica nie je :)
    Ešte jedna vec. Prečo všetci vyčítajú pápežovi členstvo v Hitlerjugend? Bola tam diktatúra a kto niečo také odmietol, mal z toho len zle on aj jeho rodina. Teraz by som mohol rovnako kritizovať každého pioniera, veď komunisti tiež spravili veľa zlého a priniesli smrť miliónom ľudí. Nebol členom SS, ani nejakým vojakom, čo vraždil ľudí, ani nebol pracovník v koncentrákoch, len ako dieťa bol v spolku, kde boli milióny iných Nemcov.
  • Hildegarda napsal(a):

Everett Young napsal(a):

No co se u nás týká navracení majetku "církvy" tak oni jim nechtějí vrátit jen ty pozemky co měli před válkou, ale i spoustu dalších které neměli. V mapách z katastrálního úřadu před válkou je jasně vidět kolik toho církev měla a kde. A teď prohlásili že aby jim náhodou nevrátili méně tak jim dají pro jistotu o trochu více. TO znamená že z těch pozemků co církev dostane od státu zpět je asi 45% navíc. Pozemky na které církev nemá žádný nárok.

Som nevedela, daj link.
    Už jsem tu tuším linkoval toto (upozorňuju, velmi dlouhé, ale velmi podrobné):

http://www.blisty.cz/art/64146.html
  • Tak podle vrchního exorcisty jich je víc než polovina a podle papeža ne - hm asi by se měli dohodnout, kdo kope za kterou stranu :-p Ta jednota jediné pravdy mne u nich dojímá k slzám....buď jeden nebo druhý a nebo oba nedělají svou práci dobře a pořádně.
    A ne, nemůže být pravda obojí....jo tak precedens - v každém evangeliu se taky píše něco jiného a františkáni, cisterciáci či benediktýni taky tvrdí každý něco jiného, což je pro normálního člověka naprosto v rozporu, ale katolíkům to neva a rozpor nevidí :-p
  • Anglachel napsal(a):

čeština ma stále dokáže prekvapiť, slovo flám by som veru k otmuto nepoužil :) Má aj iné významy?

Pro případ, že to nebylo míněno jako vtip, jde o flame (flamewar)
    Halali napsal(a):

Ano, seriál je mainstreamový, nicméně právě proto má nastavenou laťku kvality velice vysoko. A ruku na srdce: bez něj by po sáze neštěkl ani pes :)

Haf!

Toť vše, čím mohu přispět k obohacení této diskuze.
  • A ruku na srdce: bez něj by po sáze neštěkl ani pes :) až tímto seriálem se dostal do podvědomí široké veřejnosti (a já jsem za to velice rád).
    Souhlasím s tím, že pokud seriál přivede k sáze byť jednoho čtenáře, který by se k ní jinak nedostal, pak je dobře, že existuje. U mě to zafungovalo, protože obecně žánr fantasy nevyhledávám. Po zhlédnutí seriálu jsem ochutnala první knihu a teď už hoduju o 107 ;)
  • Mainstream má nevýhodu, že na franchize GOT začnou přibývat braky. Lidi neuvidí v Písni kvalitní fantasy, ale továrnu na peníze.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi