Ramsay Bolton

13

Komentáře

• Myslím, že Jeyne umře někdy brzy na Zdi nebo už cestou k ní, aniž by tu její falešnou identitu někdo zpochybnil.
    Bod pro Aryu.
  • Everett Young: Mno, Arya vzpomíná na Zimohrad a rodinu (nejen na Jona) hodně často, když zrovna "netrénuje" a nestává se nikým. Žije ostatně pro pomstu za to, co se v minulosti stalo. Sansa si stejně jako Arya pomalu pěstuje poruchu identity, ale je pravda, že se přes to, co se stalo, dokázala přenést asi nejlíp. Jon a jeho rozhodnutí na konci Tance - chyba kvůli vzpomínkám na rodinu. Ani Brana myslím Martin volby mezi tím, co bylo, a budoucností Martin neušetří. Nejlepší to má Rickon, ten si pamatuje kulový ;)
  • Jo taky by mi to přišlo víc jako chyba. Protože ta maškara mne nebaví (- ale to považuji za osobní antipatie).
    Byl to jen takový záblesk, když jsem to četla, že pokud Jona přesune do Ducha nebo zkrátka třeba návštěvu Poolové přebude v bezvědomí, aby ji nemohl identifikovat a tak, budu to považovat za mínus, protože příliš mnoho samoúčelových náhod mi trochu působí rušivě.
    Už tak mi přijde, že když nikdo ze stovek lidí ani nezapochybuje o Aryině pravosti - byť potají (třeba šuškanda mezi služebnictvem), tak je to takové...nevím jak to popsat.
  • Jestli GRRM zabije i zbývající Starky (o koho se nebojím je Sansa ta je relativně v bezpečí) tak u mě tedy končí. To by už od něj byla naprostá blbost a bylo by vážně trapný je nechat umřít,
  • Jarla: Navíc když to tvrdí Roose Bolton - o kterým lordi ze severu sice nevědí, že pomál zabíjet jejich příbuzný, ale rozhodně vědí, že je to přeběhlík. Navíc předpokládám, že zhruba vědí, jak stará je Arya, a Jeyne je evidentně o několik let starší. Plus ani nemá zlovlka. S tou důvěrou seveřanských lordů to IMHO Martin přehnal. I když... to, že v tomhle lordi Roosovi věří, se zmiňuje jedině lady Dustin. Na začátku Vichrů to IMHO tak jako tak dají Roosovi sežrat, jsou to koneckonců seveřani.
  • No přišlo mi, že tam mohl větičku šuškandy někde třeba na Zimohrad přihodit :-)
    Třeba jen, že jeden člověk se zatvářil pochybovačně při pohledu na "Aryu"....
  • Everett Young: Ale kdepak, nezabije je. Martin už ale kolikrát dokázal, že smrt není to nejhorší, co jeho postavy může potkat. Spíš se bojím, že Starčata budou mít ještě temnější příběhy. A Sansa je v bezpečí jenom do chvíle, kdy přestane říkat "jak si přeješ, tatínku".
  • Svoa00: lepší přijít o několik prstů a zubů (Theon) než o hlavu (Rob) :)
  • svoa00 napsal(a):

Jarla: Navíc když to tvrdí Roose Bolton - o kterým lordi ze severu sice nevědí, že pomál zabíjet jejich příbuzný, ale rozhodně vědí, že je to přeběhlík. Navíc předpokládám, že zhruba vědí, jak stará je Arya, a Jeyne je evidentně o několik let starší. Plus ani nemá zlovlka. S tou důvěrou seveřanských lordů to IMHO Martin přehnal. I když... to, že v tomhle lordi Roosovi věří, se zmiňuje jedině lady Dustin. Na začátku Vichrů to IMHO tak jako tak dají Roosovi sežrat, jsou to koneckonců seveřani.

Tak je možné že někteří nějáké pochybnosti mají, ale zatím se neodváží nahlas se projevit
  • svoa00 napsal(a):

Jarla: Navíc když to tvrdí Roose Bolton - o kterým lordi ze severu sice nevědí, že pomál zabíjet jejich příbuzný, ale rozhodně vědí, že je to přeběhlík. Navíc předpokládám, že zhruba vědí, jak stará je Arya, a Jeyne je evidentně o několik let starší. Plus ani nemá zlovlka. S tou důvěrou seveřanských lordů to IMHO Martin přehnal. I když... to, že v tomhle lordi Roosovi věří, se zmiňuje jedině lady Dustin. Na začátku Vichrů to IMHO tak jako tak dají Roosovi sežrat, jsou to koneckonců seveřani.

No, severanskí lordi možno vedia približne ako je Arya stará, ale moc ju nemuseli vidieť. Podaktorí áno, ale v dobe, keď došlo k vojne a kedy bol najväčší stretávací ruch, Arya bola preč. teda si zrejme povedali, že za ten čas trocha vyrástla, a je vyššia. Možno, že čo sa týka veku mnohí aj zapochybovali, ale nechávajú si to (radšej) pre seba, ako tu bolo písané, predsa neviem presne, či mu to naozaj žerú.

Netvrdí to len Roose, prakticky to tvrdia Lannistrovia a Jaime a Tywin (bola vyslaná ešte v dobe, keď žil mám taký pocit). Nie žeby sa im dalo veriť viac, ale prosto severania to môžu brať tak, že v Lannisteroch je predsa len aspoň trocha cti a po tom všetkom im poslali minimálne Aryu pre svoje účely (možno ich nenapadlo, že touto maškarádou im nedajú Aryu a zároveň to splní svoj účel.). A opätovne, ak aj niekto neverí, môže si cvičiť vzburu potajme v úzadí.

A čo sa týka zlovlka, myslím si, že podaktorí vedia, čo sa stalo na Trojzubci, a tí, čo nevedia... Nu, tak väčšina z nich ani nemusí vedieť, že nejakého zlovlka kedy mala. Nemyslím si, že prišli k Robbovi ,,Fúha, taký hustý vlčák, odkiaľ ho máš?", teda to riešili asi len trocha (čo robí zlovlk tak na juhu?) a teda nemuseli vedieť, že Robb nebol jediný ozlovlkovaný.

Mne to príde mierne prirodzené, že to zbaštili, aspoň teda navonok - neviem, čo sa deje v úzadí, veď sme ani nevedeli, že sa chystá nejaká vzbura na Jona (teda, dalo sa to ľahko vydedukovať, aj Melisandra ho varovala, ale aj tak sme to nevedeli presne, keďže Bowen Marsh ani nikto z nich nemal kapitoly :) )
  • Branislav 'Gepeto': Ozlovlkovaný... to je nádherný výraz :D

Nevím, proč by seveřani měli cokoliv věřit Lannisterům, Tywin sice oficiálně nikdy neřek, že připravoval s Freyem Rudou svatbu, ale omilostnil ho a jeho rodu poskytnul velký privilegia. Tím dal jasně najevo svůj postoj "shit for honor". Ten argument s tím, že předpokládají, že Aryu jim Tywin (a opravdu to byl ještě Tywin) pro svoje vlastní účely je daleko pravděpodobnější. Přesto ale věřím, že aspoň části z těch, co "Aryu" viděli, došlo, odkud vítr fouká.
  • Nie vítr, ale riadne Vichry zimy :) Tam sa pravdepodobne ukáže, že to vedelo mnoho z nich :)
  • Já neříkám, že nikdo nepochybuje, ale že jsem v knize nečetla jedinou zmínku, kde by třeba POV Theona - "Zdálo se mu, že se XY zadíval na Aryu pochybovačně a Theona napadlo, jestli záměnu neprokoukl."
    Myslela jsem nějakou takovou větu nebo jen zmínku, která by naznačila, že nějaká pochybnost vůbec existuje. Jedna jediná větička.
    Docela mi to tam chybí pro věrohodnost, protože tak čtenář váhá, jestli někdo zapochyboval či nikolivěk - toť vše .-)
  • Doufám, že to neprokoukli. Chtěla bych scénu, kde má Theon záchvat smíchu, až se dozví, že Ramsay nevěděl, že Arya není Arya :D.
  • Teď si nevybavuji, jestli to Roose ví nebo ne. Měla jsem dojem, že jo nebo aspoň vážně pochybuje, ale přísahat bych na to nemohla.
  • Jarla: Ano, ví to, je to už v Bouři.
  • Roose to ví(proč by jinak tolik potřeboval Theona), mam dojem, že i Ramsay(ten zas věděl, že byla někde v bordelu).
    A mam dojem, že pár lordů silně pochybuje o pravosti (proběhlo tam i nějaký vyptávání se, takže šeptanda asi jede)
    ;)
  • Tak se mi to nezdálo a s kým si o tom vlastně Roose povídal, že pravá nebo falešná, že důležité je, aby tomu věřili lordi a ne, jestli je pravá....
  • Kolikokoli napsal(a):

Doufám, že to neprokoukli. Chtěla bych scénu, kde má Theon záchvat smíchu, až se dozví, že Ramsay nevěděl, že Arya není Arya :D.

Who's leek now, bitch :D
  • No minimálně Manderly na nějaký podezření kašle. Roose i Ramsay to vědí a Lady Dustin je s Boltonem jenom proto že jí ublížil méně než Stark. Co se Freů týče tak asi tak to řekl Manderly: Je škoda že ten chlapec zemřel tak mladý, ale měl docela štěstí protože jinak by z něj vyrostl Frey :D
  • Mimochodem - kdo myslíte, že zabil malýho Freye? U mě je to celkem jasný - byl to druhej malej Frey.
  • To je přece jasné - byl to nějaký Jiný. Jeden z nich přelezl Zeď a zrovna teď vraždí všechny potencionální AA :D
  • EY: a nehraje to Lady Dustin na Rooseho?

svoa: podle mě ho zabil duch Zimohrad :) Mance nebo jeho kopinice.
  • Žije Mance?
  • Mancovi kopinice popírali před Theonem že by Malého Waldera zabili takže to nejspíše opravdu bylo na příkaz Manderlyho. Jinak doufám že GRRM zase něco nepose*e jak je jeho dobrým zvykem a bitvu o zimohrad vyhraje Stannis. Protože pokud by se tak nestalo tak to vidím dost špatně. GRRM prostřednictvým Rhaegara řekl že každá píseň musí být něčím vykoupená ale nebylo už těch obětí dost?
  • stopro druhý frey. využil situáciu a zlepšil si postavenie v rodinnom rebríčku.
  • sarven: Na to si plácneme. Navíc je řečeno, že ten Freyík se začíná čím dál víc podobat Ramsaymu.
  • Ten Frey raz bude Lord prechodu :D
  • Roose to ví, Jamie to řekl Brienne. Lady Dustin má pochybnosti,tak jako mnozí jiní seveřané, alespoň Theon si to myslí.
  • Theon si to myslí? On to vie :D
    Jo ták, akože Theon si myslí, že majú pochybnosti, pardón .)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi