Manzel videl a povedal, ze si to urcite musime spolu pustit, zevraj skvely film. Je to nieco podobne ako K-PAX?
Ten znám jen podle obsahu, bude tam asi podobnej středobod, jenže K-PAX má asi něco jako tradiční dojemný příběh. Muž ze země je celej jedno úžasný intelektuální cvičení, jestli je možný prostou silou argumentů vyvrátit neuvěřitelně znějící tvrzení. Padaj při tom úžasný myšlenky, o člověku, o věčnosti, osamění, o víře. Ale musim tě upozornit, že zrovna na náboženství se to nedívá právě nejlíp... Zkus posoudit trailer, sice neříká o filmu vlastně nic, skvěle ale navozuje atmosféru, kterou při filmu cejtíš.
flanker.27 popravdě řečeno na náboženství se kouká dobře a je to jeden z důvodů proč ho mám i rád. Stačí jen nemít černobílý fanatický pohled (z obou stran) jaký jste tady zaujali v diskuzích na podobné téma a ke kterému jsem se jako věřící neměl důvod vyjadřovat.
S fanatismem se jdi zahrabat. :) Co bych o tom filmu řekl je, že přemýšlivý věřící se jím určitě nemusí cítit uražen, protože jeho smyslem jistě není boj s náboženstvím. Druhou věc pak tu, že náboženství zjevně považuje za něco, co mělo kdysi svůj význam, ale "některé ještě nepřešlo." A třetí tu, že věřící tak zarytý jako jistá postava z filmu by se urazit mohl.
Ne tak já chápu že diskuze na netu z člověka dostanou to nejhorší a za klávesnicí to člověk poněkud přehání. Ať už jde o církev, postižený nebo cikány (asi tři hlavní témata hned po písni). Člověk to ze sebe musí dostat. Ta jistá postava mi tam celkově neseděla, pro mě špatnej výběr herečky. A víš ty co? Jdu si ten film pustit znova :-) A pak zkusim toho Prota.
Moment - život podle šprota? To byl jeden z nejotřesnějších filmů, který jsem musela shlédnout a prskala jsem celou dobu (v cinestar na andělu). Jakmile se člověk jen trošinku zamyslí nad těma koninama, tak je mu na blití. tak on si emzák žije desetiletí na zemi, ale chudáček si dodnes nevšiml, že lidi před požitím banány loupou! A rozmnožování v na jeho planetě je děsně nepříjemná věc, jen oni jsou tak uvědomělí, že to přes veškerý odpor sem tam dělají - tak debilní výmysl aby biolog pohledal !
K-PAX mám i knížku, která je z POV psychiatra. Myslím, že i z filmu je celkem jasné, že maník žádný mimozemšťan není, jenom prožil trauma, ze kterého se trošku zcvokl.
Zrovna jsem se dodívala na Café, kde se řeší podobné téma jako ve Světu podle Prota. Akorát ten konec je víc jednoznačný. Nicméně doporučuji. Líbil se mi námět kavárny, kde různí lidé řeší různé problémy a některé osudy se propletou.
Zrovna jsem se dodívala na Café, kde se řeší podobné téma jako ve Světu podle Prota. Akorát ten konec je víc jednoznačný. Nicméně doporučuji. Líbil se mi námět kavárny, kde různí lidé řeší různé problémy a některé osudy se propletou.
Ja si nemozem pomoct, ale ked niekde vidim J.L.Hewitt, som od zaciatku predpojata.
Svět podle Prota zbožňuji, ale pokud se někomu nelíbí, nemám s tím problém. Nicméně ráda bych doporučila film Tinker, tailor, soldier, spy, na motivy románu Johna LeCarré, je to špionážka z dob studené války, ale natočená poklidným, téměř civilním tempem, žádné dechberoucí akční scény. Někomu to přijde nudné a zdlouhavé, těm nezhýčkaným letními blockbustery výborné.
1. Majú v tom formátický bordel, mohli nápis toho, kto hovorí aspoň oddeliť medzerou, takto som si myslel, že ešte tá moderátorka sa vysmieva jej titulom a nazvala ju Dobrý den, Ilona ŠVIHLÍKOVÁ, ekonomka, docentka na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů a ona jej odpichla Dobrý den, Zita SENKOVÁ, moderátorka
2. Mne to pripomenulo Newsroom ,,Čo vieš o kríze v Grécku?" ,,No, majú krízu, finančnú, požičiavajú si..." ,,Fajn! To stačí!" :D
Páni, fakt jsem nevěděla kam to dát, tak to hodím sem :D. Koukala jsem na nějaká jména z Písně, o kterých jsem si myslela, že jsou vymyšlená a hle! Existují a jejich významy jsou ještě lepší! :D.
Bran - "bramble; a thicket of wild gorse; raven". Shae - "admirable". Theon - "Godly". řekla bych, že Sansa vznikla z jedné z variant jména Sanzia s(a)-nzia, san-zia - "sacred". Brienne - "high, noble, exalted". Rodrick - "famous power". Meera - "light; saintly woman". Joffrey - "peace". :D Shereen - "dear, darling". Melisandre - "animal strength". Sandor - "man's defender". Walder - "commander of the army". :D Dario - "maintains possessions well".
Mám dotaz- poslední cca. týden mi z nějakého podivného důvodu nejdou pořádně pouštět videa s koncovkou .mkv- sekají se, kostičkují obraz. Netuším, proč? Komp by měl být v pořádku a nikdy mu nevadily, zkoušela jsem spouštět GOMem a VLC- GOM mi navíc posouvá zvuk dozadu. Původně jsem myslela, že je poskažené konkrétní video, ale udělaly mi to i další tři, čtyři. Nějaké nápady? Nebyl by tu někdo moudřejší, než já? :D
No jo, ale co konkrétně s nimi? A to jsem ani nic nepřeštelovávala, aktualizace snad taky žádná nebyla, tak jak se to může zničehonic takhle sr**?! Grrrr! >:(
Páni, fakt jsem nevěděla kam to dát, tak to hodím sem :D. Koukala jsem na nějaká jména z Písně, o kterých jsem si myslela, že jsou vymyšlená a hle! Existují a jejich významy jsou ještě lepší! :D.
Bran - "bramble; a thicket of wild gorse; raven". Shae - "admirable". Theon - "Godly". řekla bych, že Sansa vznikla z jedné z variant jména Sanzia s(a)-nzia, san-zia - "sacred". Brienne - "high, noble, exalted". Rodrick - "famous power". Meera - "light; saintly woman". Joffrey - "peace". :D Shereen - "dear, darling". Melisandre - "animal strength". Sandor - "man's defender". Walder - "commander of the army". :D Dario - "maintains possessions well".
Prepáč, ale nejako nechápem, ako na to prichádzaš, akože je to z iných jazykov? :D
Na Theona som prišiel aj ja, som to tu spomínal, Pantheon - chrám všetkých bohov... Theon = Boh.... A Baratheon je Bohom stvorený...
Mám dotaz- poslední cca. týden mi z nějakého podivného důvodu nejdou pořádně pouštět videa s koncovkou .mkv- sekají se, kostičkují obraz. Netuším, proč? Komp by měl být v pořádku a nikdy mu nevadily, zkoušela jsem spouštět GOMem a VLC- GOM mi navíc posouvá zvuk dozadu. Původně jsem myslela, že je poskažené konkrétní video, ale udělaly mi to i další tři, čtyři. Nějaké nápady? Nebyl by tu někdo moudřejší, než já? :D
Komentáře
Ale jako antropofóbní sociopat jsem v tom nevinně :-p
Co bych o tom filmu řekl je, že přemýšlivý věřící se jím určitě nemusí cítit uražen, protože jeho smyslem jistě není boj s náboženstvím. Druhou věc pak tu, že náboženství zjevně považuje za něco, co mělo kdysi svůj význam, ale "některé ještě nepřešlo." A třetí tu, že věřící tak zarytý jako jistá postava z filmu by se urazit mohl.
Ta jistá postava mi tam celkově neseděla, pro mě špatnej výběr herečky. A víš ty co? Jdu si ten film pustit znova :-) A pak zkusim toho Prota.
K-PAX mám i knížku, která je z POV psychiatra. Myslím, že i z filmu je celkem jasné, že maník žádný mimozemšťan není, jenom prožil trauma, ze kterého se trošku zcvokl.
Nicméně doporučuji. Líbil se mi námět kavárny, kde různí lidé řeší různé problémy a některé osudy se propletou.
http://www.rozhlas.cz/praha/jaktovidi/_zprava/jak-to-vidi-ilona-svihlikova-23-unora--1023002
Ilona ŠVIHLÍKOVÁ, ekonomka, docentka na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů a ona jej odpichla Dobrý den, Zita SENKOVÁ, moderátorka
2. Mne to pripomenulo Newsroom ,,Čo vieš o kríze v Grécku?" ,,No, majú krízu, finančnú, požičiavajú si..." ,,Fajn! To stačí!" :D
Bran - "bramble; a thicket of wild gorse; raven".
Shae - "admirable".
Theon - "Godly".
řekla bych, že Sansa vznikla z jedné z variant jména Sanzia s(a)-nzia, san-zia - "sacred".
Brienne - "high, noble, exalted".
Rodrick - "famous power".
Meera - "light; saintly woman".
Joffrey - "peace". :D
Shereen - "dear, darling".
Melisandre - "animal strength".
Sandor - "man's defender".
Walder - "commander of the army". :D
Dario - "maintains possessions well".
A to jsem ani nic nepřeštelovávala, aktualizace snad taky žádná nebyla, tak jak se to může zničehonic takhle sr**?! Grrrr! >:(
(mně to ale taky poslední dobou blbne)
Na Theona som prišiel aj ja, som to tu spomínal, Pantheon - chrám všetkých bohov... Theon = Boh.... A Baratheon je Bohom stvorený...
skažené konkrétní video, ale udělaly mi to i další tři, čtyři. Nějaké nápady? Nebyl by tu někdo moudřejší, než já? :Dedit: Tak už mi to dělá i .wmv. Grrr! >:(
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/212411058040827/video/
http://www.papirove-modely.cz/galerie/index.php?showimage=133633
http://www.papirove-modely.cz/galerie/full-image.php?showfoto=158355
http://www.papirove-modely.cz/galerie/full-image.php?showfoto=172572
http://www.papirove-modely.cz/galerie/full-image.php?showfoto=30291
http://www.papirove-modely.cz/galerie/full-image.php?showfoto=30291
Není to nic moc, ale už léta mne to baví.