Ale toto je blbost. Arya je poslední dvě knihy naprosto oddělená od ostatních postav. Její smrt by neměla žádný význam a celá její linka od bouře mečů by naprosto ztratila smysl. Pokud Arya umře tak jedině tak že umře její osobnost Aryi Stark. Ale fyzická osoba Arya Stark to přežije protože k čemu by se s tim GRRM obtěžoval když by jí pak nechal jen tak zabít?
Flanker: Daenerys se ale teď začíná s ostatními setkávat. K čemu by bylo popisovat dvě knihy postavu která tam v podstatě nic neudělá pak jí jen tak nechat zabít? Spíš mám pocit že připluje spolu s žoldáky nahoru na zeď za Jeníčkem Snížkem.
Nejotravnější postava v sáze a u ní jediný musím mít jistotu, že se jí nezbavím
Tak to pozor. Já, pragmatik, cynik a celkově emočně ne zrovna vyrovnaný člověk jsem doteď breřel u knížky jedinkrát v životě (protože mi na konci zabili mojí úplně nejoblíbenější postavu) a u seriálu/ filmu snad nikdy (kromě South Parku tam brečim vždycky když zabijou Kennyho (sarkasmus)). Až do kapitoli Aryi kde jako slepá vzpomíná na Zimohrad. Když jsem si tak představil jak tam s Jonem seděli a povídali si - no to prostě nejde popsat to by jste to museli zažít - tak to na mě opravdu zapůsobilo. Takto silný emocionální zážitek jsem z knihy dlouho neměl.
Aha. Tak ta mě tam taky dost otravuje. Ale asi to tak být nemělo, řekl bych že se Martinovi vymkla z rukou jako každý řádný Targaryen. Jen Těžko říct kde sežene další dva ohnivzdorné lidi na pilotování ostatních draků. Asi je bude muset koupit od Horsta Fuchse, a pokud zavolá do deseti minut dostane ještě třetího (kdyby jeden z nich uhořel / byl sežrán) zdarma :)
A Arya na mě asi ze všech postav písně působí nejsilněji. Její kapitoli jsou takové dost emotivní a sledovat její cestu je něco úplně jiného než třeba právě Sansa která je v relativním bezpečí. Kolikrát jsem se za tu dobu bál o její život. Kolikrát jsem se bál že provede něco strašného a vždycky se jí nějak povedlo se z toho dostat a ještě ve mě vyvolat nějaké pocity. Ať už dobré, (vyškrtnutí Hell Hounda ze seznamu) nebo špatné ( přemítání o tom že jí všichni opustili včetně Gendryho a spol.) a hrozně na mě zapůsobila scéna kdy schovává Jehlu pod jeden ze schodů chrámu.
Nevada: Počkej, až začnou padat otázky typu: "A co ti chudák Hodor udělal?" :D Souhlasím, to hodorování je už takové otravné.
Nebylo to vtipné ani na začátku, postupem času se mi to extrémně zprotivilo. Podobně jsem na tom s "har". Naštěstí jsem postupně přestala diskuze číst, jinak bych byla ještě protivnější než obvykle.
Nevada: Počkej, až začnou padat otázky typu: "A co ti chudák Hodor udělal?" :D Souhlasím, to hodorování je už takové otravné.
Nebylo to vtipné ani na začátku, postupem času se mi to extrémně zprotivilo. Podobně jsem na tom s "har". Naštěstí jsem postupně přestala diskuze číst, jinak bych byla ještě protivnější než obvykle.
Pre mňa to bolo vtipné vždy, ja sa radšej smejem než hádam, nu každý máme iný zmysel pre humor ;)
Někde tady jsem v diskuzi zaznamenala, že si to někdo vyvodil z nějakého náznaku v knize. Na základě čeho přesně to bylo?
Bol to Jay, Súkromnou správou mi aj poslal odôvodnenie, ale keďže na to prišiel on, neviem, či to môžem verejne povedať :) Prosto išlo o istú debatu s Jonom, kedy vtipkovali, že ak Arya bude zlá, nájdu ju mŕtvu pod hradbami Zimohradu a... Vyzeralo to dosť ako náznak.. :) Vážne dosť a dosť sa toho desím, pretože chcem Aryu živú...
No jo, čtenáři už hledají náznak ve všem. Omlujte moje výrazy, ale když si některý lidi přečtou, že postava tam a tam položila kabel, tak prostě musí začít řešit, proč to udělala zrovna tam.
Ale toto je blbost. Arya je poslední dvě knihy naprosto oddělená od ostatních postav. Její smrt by neměla žádný význam a celá její linka od bouře mečů by naprosto ztratila smysl. Pokud Arya umře tak jedině tak že umře její osobnost Aryi Stark. Ale fyzická osoba Arya Stark to přežije protože k čemu by se s tim GRRM obtěžoval když by jí pak nechal jen tak zabít?
Já sy myslím že Aria možná svým způsobem zemře. Tak něják tuším že finální zkouškou u mužů bez tváře bude, že spálí její obličej (nebo ho jinak zničí, prostě tak aby ho už nikdy nemohla mít, což by taky vysvětlovalo proč se jim říká muži bez tváře), ale upřímně spíš doufám že se to nestane, že aria vycvik nedokončí, vytáhne jehlu z pod kamene a vrátí se do zapádozemí :-)
Komentáře
A Arya na mě asi ze všech postav písně působí nejsilněji. Její kapitoli jsou takové dost emotivní a sledovat její cestu je něco úplně jiného než třeba právě Sansa která je v relativním bezpečí. Kolikrát jsem se za tu dobu bál o její život. Kolikrát jsem se bál že provede něco strašného a vždycky se jí nějak povedlo se z toho dostat a ještě ve mě vyvolat nějaké pocity. Ať už dobré, (vyškrtnutí Hell Hounda ze seznamu) nebo špatné ( přemítání o tom že jí všichni opustili včetně Gendryho a spol.) a hrozně na mě zapůsobila scéna kdy schovává Jehlu pod jeden ze schodů chrámu.
Gepeto: Bylo by škoda zprotivit Hodora jeho dosazováním do každé situace. Znáš ten vtip: "bojím se otevřít paštiku..."
Hodor aby vás vzal....
Inak dokonale bolo to o sliepkach...