Thorar: To jsou ve všech světech Neomillnerové všichni. Obecně tam chlapi znásilňují a vraždí jak na běžícím pásu, ale jak dojde na hlavní hrdinku (Tinu, Moire, Alke, lotu...), jdou se jí zeptat, i když si mají utřít zadek. Po čase to prostě začne nudit... Četla jsem i Vlky Sudet, ale Kay se i tam snaží dosáhnout rad úžasné Tiny .-)
Nezkoušel někdo teď tak populární 50 Shades of Grey? Já jsem tak v polovině a nemůžu si to vynachválit. Tak úžasně čtivou, nesmyslnou kravinu s nesympatickou hlavní hrdinkou jsem nečetla věky. Jo a ve filmové adaptaci by ji prý mohla hrát Emilia Clarke. Dílo dokonáno.
cervenu kniznicu som potajme citala, ked som mala cca 15, z toho som uz vyrastla :)
Babka má celú zbierku kníh s akčnými názvami typu "Láska a vášeň" alebo "Zrada v srdci" a mne stačil, aj keď som mal tak 10-12 rokov, len názov a obrázok, aby som vedel, že ma to bude nudiť. Láska môjho srdca bolo vždy fantasy :)
Jo Říše středu.....to je jedna z těch ság, co se na ně vydavatel vyklajznul.....vydal jen tři díly :( Začala jsem, ale s tou vidinou jsem toho nechala, páč mi stačí třeba "Jeskyně šedého ledu" na to, abych byla naštvaná, že si ji asi nikdy nedočtu....
ok tak skúsim...aj keď to znie ako príliš veľa atramentu :D Inač by ma zaujímalo prečo sa to volá pieseň ladu a ohňa..som si najprv myslel že iba tak z haluze ale niekde v Burke to spominali že taka nejaka pieseň naozaj existuje (tým naozaj myslím naozaj v knihe :D)
Neviem presne, niečo o mocnom vládcovi z radov Targaryenov, ktorý asi ovládne trón alebo čosi také. Rhaegar si najskôr myslel (tak ako Aemon), že je to on sám a tak začal aj cvičiť seba v boji. Keď bol starší začal veriť, že to má byť jeho potomok. Veril, že okrem Rhaenys sa mu narodí ešte jedna dcéra Visnyina a že jeho syn Aegon je Piesňou. Aemon ňou neskôr začal považovať evidentne Daenerys. Je možné, že je isté spojenie medzi Azorom Ahaiom a touto legendou. Teda pokiaľ viem, celkom určite sa môžem aj mýliť.
Tak jsem se konečně dostala k "To nemyslíte vážně, pane Faynmane" (kterou mám již leta, ale furt půjčenou). Jak to čtu (což je velmi příjemné čtení), tak si říkám, že Richardek byl ještě větší poklad do domácnosti než Gerald Durrel :-D Každopádně právě jsme se dočetla, jak ve svém roku pracovního volna dělal na bakteriologickém výzkumu RNA s Hildegarde Lanfromovou :-) (a jak ji svou neznalostí a "lajdáctvím"-jeho vlastní slova, zmršil možnost objevu universality života - že vše vlastně vzniklo evolucí ze stejného základu a proto byl tento objev o leta oddálen.) Každopádně doufám, že i ostatní příznivce Trpaslíka při čtení potěšila zmínka o Hildegarde Lanfromové (ne Lanstromové, ale aspoň vím, odkud to vzešlo :-)) )
Taky doporučuji. (ale už jsem četla dávno, a tak detaily nepamatuji. Nejzajímavější byl výzkum atomovky). Nojo, Feynman žil v době, kdy bylo nemyslitelné, aby se chlap ochomejtal v kuchyni. :-)
No mi hlavně přišlo, že bych nechtěla být jeho matkou (zatímco mi zapaluje odpadkový koš a záclony (když ze třetího patra sype v NY na ulici obsah toho hořícího odpaďáku) a podobně :-D
Dále tu mám ještě stejnou dobu sušenou "Teorii všeho" :-)
Prave som lustrovala svoju kniznicu kvoli prachu a nasla som Andreasa Eschbacha Tkalci gobelinu. Uz som ju pozicala asi desiatim ludom, je skoro rozpadnuta, ale nazory sa lisia od "dobreho sci-fi" po "vynikajuce slzy na povrch deruce", takze odporucam. Za malo penazi vela muziky.
Edit: Ak vahate na fantasyplanet su dve recenzie, ktore vas mozno presvedcia.
nepoznáte nejaké dobré fantasy? Raz ste sa tu bavili o nejakom kolese času či čo
Robert Jordan: Oko světa, první část trilogie Kolo času.
no to zdaleka nie je trilogia. ja som to vzdal asi po siedmej dvojknihe, je to nedopísané a strašne rozťahané, čo je škoda, lebo námet bol naozaj zaujímavý.
no to zdaleka nie je trilogia. ja som to vzdal asi po siedmej dvojknihe, je to nedopísané a strašne rozťahané, čo je škoda, lebo námet bol naozaj zaujímavý.
Komentáře
Každopádně právě jsme se dočetla, jak ve svém roku pracovního volna dělal na bakteriologickém výzkumu RNA s Hildegarde Lanfromovou :-) (a jak ji svou neznalostí a "lajdáctvím"-jeho vlastní slova, zmršil možnost objevu universality života - že vše vlastně vzniklo evolucí ze stejného základu a proto byl tento objev o leta oddálen.)
Každopádně doufám, že i ostatní příznivce Trpaslíka při čtení potěšila zmínka o Hildegarde Lanfromové (ne Lanstromové, ale aspoň vím, odkud to vzešlo :-)) )
Jinak si to pak hned doplň další jeho perlou "Snad ti nedělají starosti cizí názory" :)
Nojo, Feynman žil v době, kdy bylo nemyslitelné, aby se chlap ochomejtal v kuchyni. :-)
Dále tu mám ještě stejnou dobu sušenou "Teorii všeho" :-)
Edit: Ak vahate na fantasyplanet su dve recenzie, ktore vas mozno presvedcia.
Já teďka čtu sbírku detektivních povídek od různých autorů.
Potom daj vediet, ci sa pacila.
http://www.minotaur.cz/sfaf/catalog/smrt-ma-kola-p-1213.html
Edit: no ale neposielaju to na Slovensko a tu to nedostat :(
BTW, tady se netváří, že by to neposílali do zahraničí: http://knihynainternetu.cz/knihkupectvi-a-nakladatelstvi/krasna-literatura/sci-fi/4804097-Smrt-ma-kola-Death-on-Wheeles.html