Letopisy Západozemí

13

Komentáře

• Vím, že jsem ti kdysi v záchvatu nepříčetnosti navrhoval, že se toho chopím, ale ne, je to příliš velká zodpovědnost. :-)
  • Já bych se toho snad i příležitostně ujala. Blíží se období daňových přiznání, kdy budu zpočátku hledat všechny možné důvody proč odložit práci... Z čeho jste vycházeli, jen z knih nebo je někde "oficiální" zdroj?
  • třeba Wiki of Ice and Fire odkud čerpám informace já.
  • No zdroje jsou uvedený na konci článku, ale asi už nejsou moc funkční. Nejlepší materiál jsem teď našel na http://awoiaf.westeros.org/index.php/Timeline_of_major_events

Po rozkliknutí daného roku tam je toho docela dost, víc než v mé verzi. Podle toho by se tedy dala zkontrolovat ta moje verze. A dala by se klidně i rozšířit, kdybyste měli chuť. Tak byste si to mohli klidně podělit. Na angličtinu je to asi docela jednoduché, většinou jen ve stylu narodil se, zemřel, byl otráven, byl korunován, byl popraven, byl upálen - no klasika Západozemí :-)

Oficiální zdroj to neni, ten bude asi až s chystanou encyklopedií Západozemí, ale je docela šance že tahle wiki se bude blížit té encyklopedii, páč myslím, že za ní stojí stejné osoby.

EDIT: ach, zase pozdě, zrovna tu byl, Aleku :-)
  • Přehodil jsem autorství Nevadě, ať si může prohlídnout zdroj (měla bys vidět nahoře pod nadpisem Upravit). Ale pokud se do toho někdy pustíte víc, tak mi to klidně nahrňte do mailu, já to pak naformátuju (do roka a do dne, znáte to :-) - kdyby toho bylo více, rozdělil bych to do více podčlánků.
  • Hlavně bacha na banner "delete all". :-)

Samotný děj ságy je popsán zde: http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/31411-global-timeline/
    I s přesnými daty. :-)
    Bez záruky.
  • Jo to začíná tam, kde já skončil. To by bylo také záslužné tu mít :-)
  • Ahá, já koukám do Montezumova kalendáře...
  • kdo je Lyanna Mormont?
  • Nejmladší dcera lady Maege Mormont.
  • Nevada, head - dík.
    Head: jen tak, nedokázala jsem si vzpomenout kdo to je. Ostatní jsem jakž takž dala.
  • Myrcelly Baratheon.: Já mám dojem, že je starší jak její bratr Tommen. Nebude tam chyba?
  • Vyzerá to tak, že je... Dobrý postreh.. Ale netuším kde konkrétne, pretože Tommenov vek by mal s Branovým sedieť...
  • Jj, dobrý postřeh, který tady v diskuzi byl už 2x předtím.

Mám v plánu to opravit, ale až teprve teď jsem si všimla, že už mi Alek opravil přístup. Takže během příštích pár týdnů se do toho nějak asi snad dám.
  • Bylo to vůbec někde v Písni řečeno? Kolik přesně jim je?
  • Zalistuj si v diskuzi o stránku zpět. Montezuma tam hodil pěkný přehled.
    Ve Hře o trůny začínají na tomhle věku:
    Robb a Jon 14, Joffrey 12, Sansa 11, Arya 9, Myrcella 8, Bran a Tommen 7, Robert Arryn 6, Rickon 3
  • Aha, díky. :)
  • Na nestvůrka od stanise je v tom istom veku ako arya? a to arya pôsoby tak 5-6 rokov staršie
  • Na nestvůrka od stanise je v tom istom veku ako arya?
    Ehm, ehm...ty nestvůrko.
  • Tyna napsal(a):

Na nestvůrka od stanise je v tom istom veku ako arya?
    Ehm, ehm...ty nestvůrko.
    Ale neber ma zle mne sa pači len si nepametam meno.. :(
  • Jaká nestvůrka? Shireen? GRRRR! Asi ovlivnění od Val či co :D.
  • Kolikokoli napsal(a):

Jaká nestvůrka? Shireen? GRRRR! Asi ovlivnění od Val či co :D.

Tak ja sa nepametaam na meno a komoliť ho nechcem...
  • Širín je takové neškodné chuďato :( Bude mi jí líto, pokud se opravdu ukáže, že způsobí epidemii nebo tak něco.
    Chovala se hezky ke Strakošovi i k Edrikovi. Je vidět, že je hodná, inteligentní, poměrně vzdělaná, akorát má smutné dětství .(
  • Gardien napsal(a):

Tyna napsal(a):

Ehm, ehm...ty nestvůrko.
    SHIREEN
    Shireen
    sHIREEN
    sHiReEn
    ShIrEeN
    SHirEEn
    SHiReeN
    shIrEEn
    shIReen
    SHIrEEN
    SHIreeN
    ShireeN
    sHIREEn
    ShiReeN
    ShiREen
    sHIreEN
    shiReen

(Tak, a pokud ses dočetl až sem, nejspíš to jen tak nezapomeneš... ;D)
  • Ako rozhodne je citliva ale pôsoby o dosť mladšie než Arya... len to je asi tym čo si prežili....
  • Těch kombinací má být 21, ne? ;-)
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Gardien napsal(a):

Tyna napsal(a):

Ehm, ehm...ty nestvůrko.
    SHIREEN
    Shireen
    sHIREEN
    sHiReEn
    ShIrEeN
    SHirEEn
    SHiReeN
    shIrEEn
    shIReen
    SHIrEEN
    SHIreeN
    ShireeN
    sHIREEn
    ShiReeN
    ShiREen
    sHIreEN
    shiReen

(Tak, a pokud ses dočetl až sem, nejspíš to jen tak nezapomeneš... ;D)
    Vďaka širín.. ok Shireen.. fajn :D diky
  • :-)) já se s tím nemažu - odmítám si pamatovat, kam Martin náhodně rozesel zdvojená písmenka, což je jeho oblíbená činnost :-D
  • To mi připomnělo.
    ...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů HistorieKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi