Komise pro legalizaci integrace teroristických organismů a jejich rehabilitaci ve společnosti - to už se pak člověk začíná ztrácet v těch zkratkách :-)) (já se ztrácím už dlouho předtím :-p )
No ja som prišiel k významu BBG tiež dávno náhodou, MMORPG som si vyhľadal.. Komu by napadlo, že je to Massive(ly) Multiplayer Online Role-Playing Game :D Také dlhé... Až som sa zapotil... A ešte som dumal, čo je to F2P, kým mi to nedošlo...
Gepeto, teda to som fakt netušil, že krvaví a vysokí elfovia sú inšpirovaní tureckou architektúrou. A trollovia sú americkými národmi inšpirovaní všeobecne, ak si pozireš ich mestá, tak ti dojde, že Zul´Aman, Zul´Gurub, Zul´Farak a trochu aj Zul´Drak majú výzor ako ich mestá. A noční elfovia ma vôbec nenapadli, hlavne keď teraz pridali s touto architektúrou rasy pandarenov a moguov. A súhlasím s tebou, že Gilneas má najlepšiu architektúru zo všetkých :) (ale úprava, Gilneas je prekrývaním viktoriánskeho a slovanského štýlu(tmavé vysoké budovy a cibuľovité strechy))
Nie, najhorší sú pubertiaci, ktorí nevedia, že hráči hrajúci za rasu krvavých elfov častokrát hrajú za ženy(muži vyzerajú dosť priteplene a proste niekomu to vadí, mnohí to aj radia na fórach a berie sa to ako prirodzená vec, o sa týke tejto konkrétnej rasy) a chcú vás zbaliť :D
Nie, najhorší sú pubertiaci, ktorí nevedia, že hráči hrajúci za rasu krvavých elfov častokrát hrajú za ženy(muži vyzerajú dosť priteplene a proste niekomu to vadí, mnohí to aj radia na fórach a berie sa to ako prirodzená vec, o sa týke tejto konkrétnej rasy) a chcú vás zbaliť :D
Ono to som si tiež všimol, že keď vidíš krvavú elfku (ono je to takmer oficiálne odhlasovaná najsexi rasa, čo sa týka žien), tak na 85% je to chlap a na 15% je to žena :D
Gepeto, teda to som fakt netušil, že krvaví a vysokí elfovia sú inšpirovaní tureckou architektúrou. A trollovia sú americkými národmi inšpirovaní všeobecne, ak si pozireš ich mestá, tak ti dojde, že Zul´Aman, Zul´Gurub, Zul´Farak a trochu aj Zul´Drak majú výzor ako ich mestá. A noční elfovia ma vôbec nenapadli, hlavne keď teraz pridali s touto architektúrou rasy pandarenov a moguov. A súhlasím s tebou, že Gilneas má najlepšiu architektúru zo všetkých :) (ale úprava, Gilneas je prekrývaním viktoriánskeho a slovanského štýlu(tmavé vysoké budovy a cibuľovité strechy))
K prvému, neviem či je to sarkazmus, ale ak to myslíš vážne, ono majú tam také béžové steny, navyše často tam majú v uliciach také "strechy" z plachiet, ktoré idú z jednej budovy na protiľahlú a aj strechy sú tam také oblé. Nie je to typická turecká architektúra, ale inšpirácií je tam dosť.
K nočným elfom, znova som si nie je istý, či si to nemyslel sarkasticky, ale ak nie, tak ono tie ich studne sú ohnuté presne ako typická Japonská symbolika a dosť sa to podobá na tie ich pagodové brány, plus aj ich strechy sú pagodovo zakrivené, znova to nie je skopírované Japonsko, ale je tam veľká podobnosť.
K pandarenom, ono Noční elfovia sú skôr inšpirovaní Japonskou kultúrou, ale Pandareni zase čínskou, čínske pagody, červené stĺpy, zlatí draci, mená, tam je to aj otvorene priznané, keďže pandy sa viažu s Čínou.
Čo sa týka Gilneasu - ahá, to som netušil, mne to pripadalo tak goticky, ale minimálne okná tam majú často gotický tvar. Inu, aspoňže sa WoWko inšpiruje aj Slovanmi, to ma potešilo :)
Všetko som myslel vážne :) Ale máš pravdu, mesačná studňa je jednoznačne japonská. Keď už sme pri tom, z čoho je architektúra Lordaeronu? Mne to príde ako arabská, ale nejako mi to nesedí ku stredovekému/severskému výzoru ostatných ľudských budov.
No, teraz dilema, Hagia Sofia napadla aj mňa, aj tie veže by sedeli na Arabov a Turkov, ale múry sedia na Európu. A fotku zamlada som chcel dať tiež, ale to je len jedna a z diaľky a moc neuvidíš. Tak či tak sa z neho dosť zachovalo(úprimne, dopadol oveľa lepšie ako Stratholme).
Je to takový architektonický gulášek. Románská, trochu říznutá gotikou a ty hromady kupolí to táhnout k byzantské architektuře. Ale díky té hlavní, nadměrně velké kupoli, to celkově vypadá víc jako Bazilika sv. Petra než jako Hagia Sophia. A aby toho nebylo málo, tak ty věžičky jsou připomínají islámské minarety. Prostě šíleně přeplácané, jako celý Warcraft. :-)
Je to prosto štýl Undead Forsaken.. BTW: On je to taký Krtinec, malá ruina na povrchu, pod zemou mesto v ktorom som nejakú dobu blúdil, kom som sa v ňom zorientoval a teraz ho považujem za domov.. dokonca si tam chodím pokecať s jedným týpkom..
Je to prosto štýl Undead Forsaken.. BTW: On je to taký Krtinec, malá ruina na povrchu, pod zemou mesto v ktorom som nejakú dobu blúdil, kom som sa v ňom zorientoval a teraz ho považujem za domov.. dokonca si tam chodím pokecať s jedným týpkom..
No... Tak v severskej ste vynechali Fenriho, Reťaz ktorou bol putany, dalšie deti Lokiho a tak.. Ale k veci teda k WOWku... WOWko je cele inšpirovane kuturou klasickou.. ak si všimnete horda aliancia tak aliancia akoby bola tie tzv civilizovane narody a tie viac divoŠske su horda. Gepeto- Mi sme raz mali ako aliančna guilda sidlo v Lorderone(ano vtych ruinach) Holt vyhoda keď sa šef guildy pozna s adminami a majiteľom servera a guida je prva na servri
No, či sú sin´dorei(v hre krvaví elfovia) zrovna barbarskí a necivilizovaní by som nepovedal :)
Anaaria Shala :D Nu, oni sú taký teplučký turecký národ :D Jazdia na šľpakosliepkach odvedených tisícich farbách... Hmm.. Také Letné ostrovy.. Ale ich Dragonhawkovia sa mi páčia :D
Komentáře
A trollovia sú americkými národmi inšpirovaní všeobecne, ak si pozireš ich mestá, tak ti dojde, že Zul´Aman, Zul´Gurub, Zul´Farak a trochu aj Zul´Drak majú výzor ako ich mestá.
A noční elfovia ma vôbec nenapadli, hlavne keď teraz pridali s touto architektúrou rasy pandarenov a moguov.
A súhlasím s tebou, že Gilneas má najlepšiu architektúru zo všetkých :)
(ale úprava, Gilneas je prekrývaním viktoriánskeho a slovanského štýlu(tmavé vysoké budovy a cibuľovité strechy))
K nočným elfom, znova som si nie je istý, či si to nemyslel sarkasticky, ale ak nie, tak ono tie ich studne sú ohnuté presne ako typická Japonská symbolika a dosť sa to podobá na tie ich pagodové brány, plus aj ich strechy sú pagodovo zakrivené, znova to nie je skopírované Japonsko, ale je tam veľká podobnosť.
K pandarenom, ono Noční elfovia sú skôr inšpirovaní Japonskou kultúrou, ale Pandareni zase čínskou, čínske pagody, červené stĺpy, zlatí draci, mená, tam je to aj otvorene priznané, keďže pandy sa viažu s Čínou.
Čo sa týka Gilneasu - ahá, to som netušil, mne to pripadalo tak goticky, ale minimálne okná tam majú často gotický tvar. Inu, aspoňže sa WoWko inšpiruje aj Slovanmi, to ma potešilo :)
Keď už sme pri tom, z čoho je architektúra Lordaeronu?
Mne to príde ako arabská, ale nejako mi to nesedí ku stredovekému/severskému výzoru ostatných ľudských budov.
A fotku zamlada som chcel dať tiež, ale to je len jedna a z diaľky a moc neuvidíš. Tak či tak sa z neho dosť zachovalo(úprimne, dopadol oveľa lepšie ako Stratholme).
Prostě šíleně přeplácané, jako celý Warcraft. :-)
,,Čauko..."
,,I'm Forsaken!"
,,Ale nevrav..."
,,Speak quickly..."
Ale k veci teda k WOWku... WOWko je cele inšpirovane kuturou klasickou.. ak si všimnete horda aliancia tak aliancia akoby bola tie tzv civilizovane narody a tie viac divoŠske su horda.
Gepeto- Mi sme raz mali ako aliančna guilda sidlo v Lorderone(ano vtych ruinach)
Holt vyhoda keď sa šef guildy pozna s adminami a majiteľom servera a guida je prva na servri
Nu, oni sú taký teplučký turecký národ :D Jazdia na šľpakosliepkach odvedených tisícich farbách... Hmm.. Také Letné ostrovy.. Ale ich Dragonhawkovia sa mi páčia :D
A neurážaj môj obľúbený národ, inak bash´a no falor talah!
A správne je to anaria shola a znamená to staraj sa o seba :D