Otázky

12346»

Komentáře

• Martellové namixovaní určitě taky jsou.
  • ANO! Díky, moc jste mi pomohly.
  • Velaryon.
    A jak tvrdil Quentyn, Martellové jsou taky trochu krev draka- přes sňatek s první Daenerys.
  • Nejblíž k Targaryenům mají určitě Martellové. Protože Dorne nebylo dobyto, ale připojeno sňatkem, nevnímali dračí králové Martelly jako standardní poddané. Koneckonců vládce Dorne měl právo na titul princ/princezna a jeho potomci taky. Martellové pro ně byli takový zdroj genetického občerstvení. Ostatně když Tywin nabídl Aerysovi pro jeho dědice Rhaegara Cersei, Aerys mu řekl, že je Tywin nejurozenější z jeho služebníků, ale svého dědice by přeci neoženil s za dcerou služebníka. A oženil Rhaegara s Eliou Martell.

Ostatně, pokud by se něco stalo Arianne či Trystanovi, je Aegon dědicem Dorne. Po své matce
  • U nás na Zemi :) je to založené na střídání ročních období
    Ne přesně na střídání období (to by pak bylo obtížný podle zeměpisnejch šířek), ale na slunovratu
  • flanker.27 napsal(a):

U nás na Zemi :) je to založené na střídání ročních období
    Ne přesně na střídání období (to by pak bylo obtížný podle zeměpisnejch šířek), ale na slunovratu
    Já jsem to napsala asi blbě... myslela jsem tím, že u nás 1 rok = 1 oběhnutí Země kolem Slunce, a v našich zeměpisných šířkách to znamená, že se vystřídají 4 roční období. Chtěla jsem tím říct, že se ten cyklus pravidelně rok co rok opakuje, proto člověk může říct "3 léta" a myslet tím 3 roky.
    Ten citát z wiki mi stejně nevysvětlil, podle čeho ten rok měří v Sedmi královstvích... :)
  • sveva: No, vypadá to, že podle dnů - tj. mají zimy a léta atd. jako my, ale tomu čemu oni říkají zima a léto jsou u nás něco jako doby ledové a meziledové. Prostě když je "zima", tak se trochu ochladí a dny jdou kratší. Když je "léto", tak jsou dny delší a teplejší. Záchytnými body budou asi slunovraty :/
  • Zrovna nedávno jsem viděla zajímavý dokument o tom, že čarodějnické procesy byly přímým důsledkem malé doby ledové, kdy lidé hledali viníka za hlad, nemoci a celkovou beznaděj.
  • Mi se zas před lety zalíbili takoví miniaturní hmyzoidi :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SpekulaceKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi