Lampárna

145791018

Komentáře

• Jarla napsal(a):

Takovou výzvu bych s chutí přijala, ale jak to chcete hodnotit? Rozesílat v zaletovaném ešusu po republice ? :-))

No jasne.. aspoň to nebudeme hodnotit podla vzhladu na taniery ale chuti
  • To nemáte třeba něco takovéhoto ?
    Fotografováno ne, byly by to kruté připomínky v období mezi vánocemi...

Miss Utahraptor: V případě naší rodiny ovšem platí, že co nežere pes může být pořád pekelně dobré (jo, je to rozmazlená potvora).

Vlcacka: Myslíš tohle?

Poznámky nezkušeného porotce jménem Frank z východního pobřeží:

Nedávno jsem byl poctěn pozváním k rozhodování na soutěži ve vaření chilli. Jeden z rozhodčích totiž onemocněl a já zrovna sháněl nějaký kšeft. Zbývající dva rozhodčí (rodilí Texasané) mě ujistili, že to chilli není tak ostré, jak se říká, a kromě toho mezi ochutnávkami se splachuje pivem, které dostanu
    v neomezeném množství zdarma. Takže jsem nabídku přijal...

Následují opisy bodovacích lístků:

MIKOVA PÁLIVÁ OBLUDA
    SUDÍ 1: Moc rajčat. Příjemně rychlý nástup.
    SUDÍ 2: Jemná, osvěžující chuť rajčat. Nijak výrazně ostré
    FRANK: Kurvafix, to by slouplo barvu ze silnice!!
    Plameny uhasilo až druhé pivo. Doufám, že tohle bylo nejhorší, co mě mohlo potkat. Ti Texasani jsou fakt cvoci!

ARTURŮV PLAMEŇÁK
    SUDÍ 1: Krásná kouřová vůně, jemná příchuť vepřového. Slaboučký nahořklý ocásek.
    SUDÍ 2: Skvělá chuť domácí grilovací omáčky, mohlo by být více pepře
    FRANK: Fakt nevim, co bych měl kromě bolesti cejtit...
    Musel jsem odhánět lidi, co mi chtěli poskytnout masáž srdce, aby
    radši běželi pro pivo. Když viděli můj obličej, narazili druhý sud.

FREDŮV "POŽÁR VE STÁJI"
    SUDÍ 1: Perfektní požárnické chilli! Perfektně ostré, možná by to chtělo fazole.
    SUDÍ 2: Chilli bez fazolí, mírná, příjemná chuť mořské soli, virtuózní práce
    s pepřem.
    FRANK: Volejte chemiky, někdo sem vyklopil cisternu jaderného odpadu!
    Nosní sliznice mě pálí jako bych šňupal kyselinu sírovou. Všichni už znají postup: pivo mi podávají řetězem, abych neuhořel. Barmanka mě praštila do zad, abych se neudusil; páteř mám teď před sebou na stole. Ze všeho toho piva už jsem taky na sračky.

BUBBOVA ČERNÁ MAGIE
    SUDÍ 1: Omáčka s černými fazolemi, prakticky žádné koření. Slabota.
    SUDÍ 2: Černé fazole s mírně nakyslou příchutí. Dalo by se to možná použít jako omáčka k dušené rybě, ale chilli to rozhodně není.
    FRANK: Cítil jsem, že mám něco na jazyku, ale žádnou chuť - je možné, aby chuťové buňky na jazyku úplně odumřely?
    Sally, barmanka, stála připravená za mnou s tácem tupláků; tahle 150ti kilová machna začíná vypadat docela žhavě.
    LINDIN OSTRAŇOVAČ RTĚNKY A RTŮ
    SUDÍ 1: Silné, masité chilli. Čerstvě umletý cayenský pepř, velmi ostré, bleskový nástup. Velice působivé.
    SUDÍ 2: Chilli se sekaným hovězím masem, představoval bych si trošku víc rajčat. Cayenský pepř je skvělý nápad.
    FRANK: Zvoní mi v uších, pot ze mě lije a nemůžu zaostřit oči. Uprdnul jsem si
    a několik lidí za mnou museli odvézt na ARO. Soutěžící se urazila, když jsem utrousil, že mi ta její leptací pasta zřejmě způsobila trvalý poškození mozku. Sally mi musela zastavit krvácení z jazyka proudem piva z pípy přímo na jazyk. Asi mi upadnou rty a vypadají zuby. A nejvíc mě sere, že oba zdejší rozhodčí mají pořád kecy, abych přestal křičet. Nejradši bych ty vidláky nakopal do prdele.

VĚRČINA VEGETARIÁNSKÁ VARIACE
    SUDÍ 1: Řídká, ale velmi chutná vegetariánská omáčička. Perfektně vyvážený poměr koření a pepře.
    SUDÍ 2: Zatím nejlepší. Agresivní směs pepře, papriček, cibule a česneku.
    Špička.
    FRANK: Moje střeva jsou v jednom ohni. Když jsem si uprdnul, posral jsem se,
    a mám strach, že se to prožere židlí. Nikdo už za mnou nepostává kromě Sally. Musí být ještě větší magor, než jsem si myslel. Necítím držku a prdel si budu muset rok utírat sněhem.

SUSANNINA STRAŠLIVÁ ŠÍLENOST
    SUDÍ 1: Středně ostré chilli, příliš mnoho nakládaných papriček z konzervy.
    SUDÍ 2: Chutná to jako by tam kuchařka tu pixlu pepře zvrhla na poslední chvíli. Musím vyjádřit své obavy o Franka; vypadá, jako by nebyl zcela ve své kůži a neustále sprostě kleje.
    FRANK: Kdybych si v držce odpálil granát, vůbec bych to necítil. Na jedno oko nevidím, slyším jenom příšerně hlasitý hukot. Celé břicho jsem si upatlal, když jsem se lžící místo do pusy trefil do oka. Kalhoty mám plný sraček žhavých jak láva. Aspoň doktoři při pitvě pochopí, na co jsem chcípnul. Přestávám dýchat; strašlivě to pálí. Stejně všechen kyslík shoří, než mi dojde do plic... Když se budu potřebovat nadechnout, budu vzduch nasávat tou dírou, kterou se mi žaludek proleptal ven.

JIMOVO SVÁTEČNÍ CHILLI
    SUDÍ 1: To nejlepší na konec! Perfektní kombinace chilli, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.
    SUDÍ 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná. Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a celý hrnec sebe strhnul. Nevím, jestli to přežije, chudáček. Čím je to na tom severovýchodě krmí??? Jak by asi dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého?
    FRANK: …!
  • flanker.27 napsal(a):

... Miss Utahraptor: V případě naší rodiny ovšem platí, že co nežere pes může být pořád pekelně dobré (jo, je to rozmazlená potvora) ....

Taky jsem zpozorovala, že můj pes nechce jíst, co já bez problémů sežeru, ale radši bych o tom taktně pomlčela... ;)
  • Miss Utahraptor napsal(a):

Hlásím se jako dobrovolník! Pěkně Vám to odstupňuji:

Věřím, že Gordon Ramsay už se strachuje o svou kariéru. :-)

flanker.27: Tak to je hustopekelný :D
  • Montezuma3 napsal(a):

Věřím, že Gordon Ramsay už se strachuje o svou kariéru. :-)

No jo, jak taky jinak?! :) Nebudu se chovat jak hovado, vyprávět všem, jakou sračku jste to po těch hodinách v kuchyni vytvořili, házet po vás kusy přílohy a když řeknu, že mi to ani pes nežral, můžete si být jistí, že jsem mu to doopravdy nabízela...
    E-e tyhlety pány nemám ráda. Neumí se chovat ani vyjadřovat a lidi je žerou. Kritika je fajn- pokud je konstruktivní a zbytečně neuráží. Kdybych chtěla být zlá, řeknu- co čekat od někoho se jménem Ramsay... :D
  • MU: Kdepak Gordon je překvapivě super týpek. Je to hodnej kluk, akorát je hodně citlivej ohledně jídla (nesnáší, když se s ním plýtvá). Ale když ho nevidíš v takových těch soutěžích, jako je HK nebo KN, tak zjistíš, že je úplně v klidu. Třeba jeho pořady o cestování atd., jsou úžasné. Na Slovensku jsem si koupila jeho knížku, která jinde nebyla k dostání a musím říct, že je výborná.
  • Kolikokoli napsal(a):

MU: Kdepak Gordon je překvapivě super týpek. Je to hodnej kluk, akorát je hodně citlivej ohledně jídla (nesnáší, když se s ním plýtvá). Ale když ho nevidíš v takových těch soutěžích, jako je HK nebo KN, tak zjistíš, že je úplně v klidu. Třeba jeho pořady o cestování atd., jsou úžasné. Na Slovensku jsem si koupila jeho knížku, která jinde nebyla k dostání a musím říct, že je výborná.

No jo, ale když je jinak fajn, proč se v těch soutěžích chová, jak se chová? Vyžadují to po něm? Fajn, jsou v soutěži, ty lidi něco chtějí, mají podat adekvátní výkon, tak je logické vyjmenovat nedostatky pokrmů, ale plivat okolo sebe (Neříkej, že se toho tolik nedalo spolknout!) a halekat, jaké sračky to jsou... Copak to nejde říct slušně? A bez toho divadýlka? :-?
  • No, upřímně, pokud je to opravdu sračka, tak proč by to jedl? To není soutěž o nejmilejšího soutěžícího a ti lidi se musí naučit vařit pod opravdu extrémním stresem. Proto na ně tak křičí a vyplivuje to jídlo. Když to podělají, proč by to měl sníst? Vždyť kdyby byla soutěž o nejlepšího stavaře a nějaké ucho by tam postavilo křivou zeď, tak by ji taky porotce shodil a ne aby mu ji ještě chválil nebo říkal, že to není tak strašný.
    Částečně to taky asi vyžadují producenti (v britské verzi jeho pořadů tolik nenadává). Ale prostě... když je to sračka, proč to neříct? To je zase to, jak tady (kdoví kde :D) řešila Jarla s ostatníma - proč by se měl přetvařovat (navíc ze slušnosti?). Holt je to sračka, tak je to sračka a nemusí kolem toho dělat vědu. Řekne jim to a oni se příště poučí.
    Naopak třeba v Mastechefovi je z těch tří "nejhodnější" porotce - když mu chutná, tak opravdu jídlo (i kuchaře) dostatečně pochválí.)
    To, že je sprostej nic neznamená. Jen to značí, že je opravdu ze Skotska :D.

[ jsou... Copak to nejde říct slušně? A bez toho divadýlka? :-?

To divadýlko je přesně nastavený formát pořadu. Stejně jako Ano, šéfe. Má to prostě ve scénáři a tak ten pořad má vypadat.
  • Ano flankere to je ono! Frank a čili. :-)
  • Věřím, že Gordon Ramsay už se strachuje o svou kariéru. :-)
    Musím si pořídit brýle. Nechci vědět, s čím by do soutěže přišel takový Bolton Ramsay. :-)

PS: klidně se přihlaste do Prostřeno, když chcete soutěžit ve vaření. :-)
  • Když nám tatík doma začal přidávat čili do vánočního bramborového salátu, aby to mělo aspoň nějakou chuť, tak jsme řekli - A DOST! Prakticky už stejně nic kromě toho čili necítil. Takže měl utrum a teď už zase dokáže cítit i normální chutě....čili může dávat jen do toho, kam patří a ostatním nevadí :-p
    Byl jak Lister s posledním zbývajícím chuťovým pohárkem....ale pravda - rok a půl předtím strávil v Texasu...to by ledacos vysvětlovalo :-))
  • Ben Nevis napsal(a):

... Musím si pořídit brýle. Nechci vědět, s čím by do soutěže přišel takový Bolton Ramsay. :-) ...

"Fuj! Vy jste si spletl cukr se solí?! Takhle pokažené vepřové..." :D
  • Jarla napsal(a):

Když nám tatík doma začal přidávat čili do vánočního bramborového salátu, aby to mělo aspoň nějakou chuť, tak jsme řekli - A DOST! Prakticky už stejně nic kromě toho čili necítil. Takže měl utrum a teď už zase dokáže cítit i normální chutě....čili může dávat jen do toho, kam patří a ostatním nevadí :-p
    Byl jak Lister s posledním zbývajícím chuťovým pohárkem....ale pravda - rok a půl předtím strávil v Texasu...to by ledacos vysvětlovalo :-))

Čili je super.. v polievke, v mäse.. vo všetkom.. ale v bramboraku ne

Ben Nevis napsal(a):

... Musím si pořídit brýle. Nechci vědět, s čím by do soutěže přišel takový Bolton Ramsay. :-) ...

"Fuj! Vy jste si spletl cukr se solí?! Takhle pokažené vepřové..." :D
    Vepřové je spvěle glazovane medem s čili
  • :-D A co třeba guláš po zaklínačsku - jíšku vyrobíme takto: na rozpálenou plotnu dáme hrnec, do něj nasypeme hladkou mouku a za intenzivního doutnání v ní hrabeme vařechou....perličkou je - a kdo potřebuje jíšku na zahuštění guláše? No a protože to je poslední mouka v dosahu pár kilometrů, tak čím ten guláš zahustíme? Solí!
    Někteří tvrdili, že se to jíst dalo, ale nebyli střízliví :-p
  • Jarla napsal(a):

:-D A co třeba guláš po zaklínačsku - jíšku vyrobíme takto: na rozpálenou plotnu dáme hrnec, do něj nasypeme hladkou mouku a za intenzivního doutnání v ní hrabeme vařechou....perličkou je - a kdo potřebuje jíšku na zahuštění guláše? No a protože to je poslední mouka v dosahu pár kilometrů, tak čím ten guláš zahustíme? Solí!
    Někteří tvrdili, že se to jíst dalo, ale nebyli střízliví :-p

Zahusťovať gulaš? Buď totalne neviem o čo sa jedna alebo fuj" Spravny gulaš nikdy zahustiť nemusiš!
  • když jsme u toho Chilli velmi doporučuju 3 habaněro papričky z toho 2 nakrájet na jemno cca na 3 měsíce naložit do 0,5l slivovice a k tomu tam přidat 3 stroužky česneku a pak podávat neznalým a znalým. Pěkný protahovák :)
  • Garlien chilli v bramboráku já se ženou zase miluju :) Ideálně nějakou máčku na úrovni 8,5 s pomalým nástupem, ale delší výdrží.
  • Gardiene - gulášů je hafo druhů :-) Každý máme nejraději nějaký.....a některý třeba ne. Nemám ráda hovězí protože je řídký. A zvlášť mi v tom nejede "glanc" - tedy ta paprika spálená na tuku, co se tam dá nakonec. Někdo dává přednost zvěřinovému, jiný s různými přídatky hub, brambor a podobně. No já miluji vepřový z kolínka....Obrovská spousta masa ve světlé husté omáčce, ale té omáčky musí být jen tak, aby nezakrývala to maso, kterého musí být plný talíř. A navrch tolik čerstvé cibule, co kdo snese:-) Na 4 osoby počítám 2 kila čistého masa na jeden oběd. K tomu nejlépe čerstvý chrumkavý chleba.
    A to je právě to - každý má rád něco trošku jiného :-)) a třeba zrovna tahle verse by mu nejela :-)
  • Jarwiks napsal(a):

Garlien chilli v bramboráku já se ženou zase miluju :) Ideálně nějakou máčku na úrovni 8,5 s pomalým nástupem, ale delší výdrží.

Savina Hanabero najpalivejšia paprička na svete.... I keď ja uprednostňujem nakladanu Harrisu čo som si kedysi davno doniesol z Tunisu... I keĎ dochadza... a čo sa toho tyka tak čili a cesnak nakladam ale do vodky nie do slivovice
  • Jarwiks napsal(a):

Garlien chilli v bramboráku já se ženou zase miluju :) Ideálně nějakou máčku na úrovni 8,5 s pomalým nástupem, ale delší výdrží.

Hovořili jsme o vánočním bramborovém salátu :-)
  • Jarla napsal(a):

Gardiene - gulášů je hafo druhů :-) Každý máme nejraději nějaký.....a některý třeba ne. Nemám ráda hovězí protože je řídký. A zvlášť mi v tom nejede "glanc" - tedy ta paprika spálená na tuku, co se tam dá nakonec. Někdo dává přednost zvěřinovému, jiný s různými přídatky hub, brambor a podobně. No já miluji vepřový z kolínka....Obrovská spousta masa ve světlé husté omáčce, ale té omáčky musí být jen tak, aby nezakrývala to maso, kterého musí být plný talíř. A navrch tolik čerstvé cibule, co kdo snese:-) Na 4 osoby počítám 2 kila čistého masa na jeden oběd. K tomu nejlépe čerstvý chrumkavý chleba.
    A to je právě to - každý má rád něco trošku jiného :-)) a třeba zrovna tahle verse by mu nejela :-)

Presne taky mam rad aj ja.... I keĎ omačku trocha tmavšiu a minimalne pol kila mäsa na osobu... a brambory na dva krat.. prve sa musia rozvariŤ na omačku druha varka je aby sa to dalo jesť aj bez chleba.. a môso jemne na cibuli ako prve...
  • Chilli ani kari není nikdy dost. Mám podobnou odměrku jako Lister :D.
  • Jarla a já překrucoval téma :) nez zase na 2 měsíce zmizím z netu...
  • Kolikokoli napsal(a):

Chilli ani kari není nikdy dost. Mám podobnou odměrku jako Lister :D.

Kari je absolutne super.. Naj kombinacia je jalapeňo hlus indicke ostre kari plus trocha wasabi.. davam to na cestoviny s krevetami..
  • Gardien: ale to musíš jíst sakra rychle, jinak ti to prožere talíř... stůl... i podlahu, ne? :D
  • Kolikokoli napsal(a):

Gardien: ale to musíš jíst sakra rychle, jinak ti to prožere talíř... stůl... i podlahu, ne? :D

Nie.. Inaž ako mam ten recept rad... Len ryžove rezance, osmahnuž krevety ku koncu pridaŤ jarnu cibuľku nadrobno vykydnuť do misi s rezancami zmiešať so sojovou omačkou a tou pastou z wasabi, curri a chilli :)
  • Gardien napsal(a):

Kolikokoli napsal(a):

Kari je absolutne super.. Naj kombinacia je jalapeňo hlus indicke ostre kari plus trocha wasabi.. davam to na cestoviny s krevetami..
    Škoda krevet, ne? Já dávám kari do zeleniny k rýži anebo dělám "thajskou verzi", což je zázvor s česnekem.
    Když kari nebo chilli přeženu, tak je to pak jakoby hořké a to už není ono.
  • Ben Nevis napsal(a):

Gardien napsal(a):

Kolikokoli napsal(a):

Škoda krevet, ne? Já dávám kari do zeleniny k rýži anebo dělám "thajskou verzi", což je zázvor s česnekem.
    Když kari nebo chilli přeženu, tak je to pak jakoby hořké a to už není ono.
    Je to dobry recept... Jo prave o to ide odhadnuŤ to.... Na kreevety mam asi tridsať receptov.. o no mi ich kopujeme pomerne lacno tak ako väčšinu mäsa(vpodstate za domom mame metro.. myslim Že v Česku makro?) noa keď to tam je na lade vo vypredaji tak tomu o deň konči zaruka tak to vezmeme zmrazime a je to :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi