Jak bych to řek, Iron Sky je komedie bez vtipu, zato plná tragický politický korektnosti. Ale vzhledem k mýmu specifickýmu vkusu se to asi bude většině lidí tady líbit :)
Tohle vypadá na český poměry hodně dobře Ve stínu. Nerad bych to zakřiknul, ale příjde mě že s v český tvorbě se blízká na lepší časy ( kdy v televizní tvorbě vypadá hodně zajímavě u český televize série České století a u HBO třídílná serie Hořící keř)
Tak jsem konečně shlédl film avengers. Myslím, že se jedná o typický blockbuster nabitý známými jmény. Asi jsem čekal, že film bude trochu nápaditější a vtipnější (možná je chyba na mé straně), ale jinak celkem příjemná oddechovka s občasným postrádáním logiky a někdy zbytečnou přemírou patosu. Pro mě jednoznačně největším hvězdou a sympaťákem Mark Ruffalo - Hulk. Kupodivu na mě přes elasťáky s pruhy a hvězdami (debilnější obleky mají snad už jen Superman a Watchmen) sympatický dojem budil i Ch. Evans. Downey odvedl klasiku. Ostatní na mě působili více či méně směšně. Nejvíce asi Thor, což je ale chyba Hemswortha, protože ten chlap fakt neumí hrát (nebo je to jen můj dojem?). Neboť jinak je tenhle kovář a hromosvod v jednom celkem řízek. Líbí se mi jeho prostoduchá přímost. Pak jsem si uvědomil, jak herci kteří pro mě kdysi měli opravdu charisma, dospěli do stádia výrazné trapnosti - S. L. Jackson a Skarsgard. Škoda že víc prostoru a schopnosti nedostal do vínku Loki potažmo Hiddleston, protože ten na rozdíl od jiných charisma má a člověk by mu dokázal i fandit. Na druhou stranu jak si s ním Hulk pohrál jako kosatka s lachtanem bylo velmi zábavné. Více Lou Ferrigna:-)
Jak bych to řek, Iron Sky je komedie bez vtipu, zato plná tragický politický korektnosti. Ale vzhledem k mýmu specifickýmu vkusu se to asi bude většině lidí tady líbit :)
Tentokrát s tebou souhlasím :-) Zase jeden nápad na crazy komedii zabit. Ten albínský černoch nebyl vtipný ani trošku.
Hunger games už jsem viděla, byli jsme na premiéře :). I jsem to četla. Řekla bych, že ty filmy jsou nesrovnatelné. HG má víc propracovaný příběh (tj. všechny ty sektory, život "mimo arénu" atd.) a BR je zase o dost "syrovější", co se týká samotné akce "v aréně". Oboje se mi líbilo, ale každé úplně jiným způsobem. HG je víc filosofické ve smyslu "co se z nás stane" a BR víc řeší "jak naučit haranty poslouchat". Running mana jsem taky viděla, ale už před hodně dlouhou dobou. Nějak Arnieho moc nemusím :/
Oproti BR jo. Mám na mysli pozadí příběhu - sektory, život v hlavním městě, historii HG atd. V BR vlastně skoro nic nevíš. Jen to, že se to odehrává v blízké budoucnosti, koná se to každý rok a prostě to nejhlavnější. HG sice není dokonalé (ani se to k tomu neblíží), ale tady ta "mytologie" kolem hlavního dění je prostě víc propracovaná a odhalená. Tím, neříkám, že HG je lepší než BR. BR je mnohem syrovější, řekla bych, že i to dění při hře je o něco reálnější a to, že je tam víc soutěžících, je asi lepší. Nejvíc zajímavé byly ty obojky... myslím, že ty byly hlavním důvodem, proč se ty děti vraždí. Přitom taková maličkost...
u BR se mi oproti HG líbí to, že jsou to všechno spolužáci, kteří spolu 9 let chodí do jedné třídy a mají mezi sebou už nějaký vztahy. A né všichni jsou to zabijáci a nejsou toho zabíjení schopní.. A každý se s tou situací vypořádá jinak. Někteří se nestačí divit, když jejich nejlepší kamarádka vytáhne pistoli a bez váhání do nich nasype olovo. Někdo prostě spáchá sebevraždu. A někdo si ráno jde zaběhat, vykoupat se a ukuchtit si k snídani něco chutného, jako by žádný BR nebyl. V HG se mi líbila snad jen scéna, když se Katniss v lese srazila s Foxface.
HG sa tvári, že má nejaký background. to že ukážu kolóniu a centrum a že to rámcujú, neznamená automaticky, že to je prepracované. v skutočnosti (pravda viditeľnejšie až v dvojke a trojke) je vidieť, že nevie čo s tým, nedáva to zmysel a je to prázdne. je to taky potemkinovský backround.
ono tak či tak, mám pocit, že k téme mladý ľudia a násilie sa toho povedalo vrchovate v Pán Múch. oproti tomu je ostatné trochu ploché... vrátane BR
sarven: neříkám, že je to superpropracované, ale rozhodně je to propracovanější než BR - prostě máš (sice pochybné, ale nějaké) informace o tom, co se děje předtím i potom. Samotné HG jsou jen špičkou ledovce, roznětka. Taky všechna děcka nejsou zabijáci, ale sami se nezabijí, protože chtějí vyhrát pro svůj kraj nebo prostě jen přežít (ta malá holka, co ji Katnis "pohřbila" nebo ta, co snědla ty Peetovi bobule). V BR nevíš nic - není tam minulost (nemyslím minulost třídy) ani budoucnost (nemyslím to, jak jsou na ulici). Ale opakuju - neříkám, že je to špatně! BR je víc "vztahové", jak Montezuma psal - byli to spolužáci. Věděli, že není východisko, že se musí vraždit. Jediné, co ale víme o "co za tím stojí" je, že to dělají, aby vzbudili respekt u děcek - což nechápu, protože ti studenti o tomhle moc nevěděli, takže to vlastně má účinek jen na toho výherce, když to nejde nikde v TV a podobně. V HG je to násilí na dětech vedlejší, tam o tohle vůbec nejde. Tam jde o to, že lidi jsou zkažení a nachází si čím dál horší způsob zábavy. Pokud jsi to četl, tak víš, že i život mimo arénu v "horších" krajích nestál za nic. A myslím, že minimálně 4 soutěžící tam byli dobrovolně - prostě jsou "nakažené" i ty děti, které jsou odmalička vychovávány pro zvrhlou zábavu boháčů. Kdybych to měla přirovnat k něčemu, tak HG je Spartakus a BR je Gladiátor. Ve Spartakovi nejde o zabíjení, ale o změnu režimu. O vzpouru. V Gladiátorovi jde víc o pomstu a o "vyřízení starých účtů". Ale neznamená to, že jedno je horší než druhé. Jsou to prostě dva naprosto rozdílné světy.
To já tam z toho skřípu zuby. Kromě rozšířeného vyhledávání, to je super. Ale taky to tam už mělo být hodně dávno. Spolu s vyhledáváním v poště a rozšířeným filtrováním ve filmotékách.
Na to mám jediné slovo: AdBlock. A ty nové vychytávky jsou skvělé. Podrobné vyhledávání je úžasné (už jen trochu doladit) a Chci vidět! funkce - konečně! Prosila jsem o ni straaašně dlouho. Jediné, co mi tam chybí, je už jen tlačítko "označit všechny diskuze za přečtené".
Tak jsem zkouknul Battleship... a nemám jiných slov než WHAT THE FUCK??? Dokoukal jsem to jen proto, že jsem doufal že mi vysvětlí to podivné chování emzáků, jako nechat se masakrovat, nechat si toho vědce vzít kufřík a ještě mu něco říct, invaze 5 lodí a konec? Zcela regulérně jsem se rozchechtal při té scéně kdy si půjčujou tu starou loď a ve zpomalovačce nastupuje ta "stará" posádka :-D
Komentáře
Ale Maggie tam exceluje a to ju manzel predtym vobec nemusel
Pro mě jednoznačně největším hvězdou a sympaťákem Mark Ruffalo - Hulk. Kupodivu na mě přes elasťáky s pruhy a hvězdami (debilnější obleky mají snad už jen Superman a Watchmen) sympatický dojem budil i Ch. Evans. Downey odvedl klasiku.
Ostatní na mě působili více či méně směšně. Nejvíce asi Thor, což je ale chyba Hemswortha, protože ten chlap fakt neumí hrát (nebo je to jen můj dojem?). Neboť jinak je tenhle kovář a hromosvod v jednom celkem řízek. Líbí se mi jeho prostoduchá přímost.
Pak jsem si uvědomil, jak herci kteří pro mě kdysi měli opravdu charisma, dospěli do stádia výrazné trapnosti - S. L. Jackson a Skarsgard.
Škoda že víc prostoru a schopnosti nedostal do vínku Loki potažmo Hiddleston, protože ten na rozdíl od jiných charisma má a člověk by mu dokázal i fandit. Na druhou stranu jak si s ním Hulk pohrál jako kosatka s lachtanem bylo velmi zábavné.
Více Lou Ferrigna:-)
Zase jeden nápad na crazy komedii zabit. Ten albínský černoch nebyl vtipný ani trošku.
Running mana jsem taky viděla, ale už před hodně dlouhou dobou. Nějak Arnieho moc nemusím :/
Tím, neříkám, že HG je lepší než BR. BR je mnohem syrovější, řekla bych, že i to dění při hře je o něco reálnější a to, že je tam víc soutěžících, je asi lepší. Nejvíc zajímavé byly ty obojky... myslím, že ty byly hlavním důvodem, proč se ty děti vraždí. Přitom taková maličkost...
V HG se mi líbila snad jen scéna, když se Katniss v lese srazila s Foxface.
Ještě je zajímavá povídka od Kinga - Dlouhý pochod.
je to taky potemkinovský backround.
ono tak či tak, mám pocit, že k téme mladý ľudia a násilie sa toho povedalo vrchovate v Pán Múch. oproti tomu je ostatné trochu ploché... vrátane BR
V HG je to násilí na dětech vedlejší, tam o tohle vůbec nejde. Tam jde o to, že lidi jsou zkažení a nachází si čím dál horší způsob zábavy. Pokud jsi to četl, tak víš, že i život mimo arénu v "horších" krajích nestál za nic. A myslím, že minimálně 4 soutěžící tam byli dobrovolně - prostě jsou "nakažené" i ty děti, které jsou odmalička vychovávány pro zvrhlou zábavu boháčů. Kdybych to měla přirovnat k něčemu, tak HG je Spartakus a BR je Gladiátor. Ve Spartakovi nejde o zabíjení, ale o změnu režimu. O vzpouru. V Gladiátorovi jde víc o pomstu a o "vyřízení starých účtů". Ale neznamená to, že jedno je horší než druhé. Jsou to prostě dva naprosto rozdílné světy.
Naštěstí IMDB je často na informace o filmech mnohem lepší.
A ty nové vychytávky jsou skvělé. Podrobné vyhledávání je úžasné (už jen trochu doladit) a Chci vidět! funkce - konečně! Prosila jsem o ni straaašně dlouho. Jediné, co mi tam chybí, je už jen tlačítko "označit všechny diskuze za přečtené".