Kolikokoli: Hubenejch holčiček, co mu můžou vydělat pár draků, má hromadu, ale holku, co může předstírat, že je dědička celého Severu, jen jednu.. Seriálový Malíček z ní možná cvičil prostitutku osobně, ale ten knižní by se podle mě bál o tak cenné zboží. Jen GRRM nás možná rozsoudí.... .-)
Ostatně ten měsíční čaj je takový postinor, řekla bych. Vyvolává raný potrat. Silný měsíční čaj i pozdější, protože měsíční čaj bylo myslím to, co podal Hoster důvěřivé Lyse a totálně si to u ní zazdil, už navždy.
Jeyne i Sansu považuju za kravky, to mi asi nikdo nevymluví. ale nepřijde mi, že by Aryu nějak extrémně prudili.. - prostě se jí občas smáli, což je mezi malejma dětma stejně běžný jako to, že se občas porvou nebo že si občas dělaj naschvály, nemluvěj spolu, pomlouvaj se, atd. a druhej den jsou zas super kámoši... - přijde mi, že to moc hrotíte, ještě začněte říkat, že Arya byla hyperaktivní(namísto zlobivá) a Sansa se chovala podle etikety(namísto vlezdoprdelka), abyste zachovali moderní způsoby péče o mládež a bude to dokonalý :-D P.S. A nevim, proč vám vadí, že Jeyne má za manžela Ramsay Boltona, dědice Hrrůzova... - když bude dobrá manželka, tak jí nic nehrozí.. - navíc jí její manžel nikdy neublíží... (pokud ho o to sama nepožádá)
Já bych naopak Ramseyovi přála, aby měl za manželku praviou Aryu. To by byla krátká svatební noc, po které by Arya vylezla a řekla "jsem vdova, konkurz na dalšího muže zítra v osm ráno..." :-)
Takže na rovinu - Malíček není vědma, aby si domyslel, že někdy v budoucnu bude nějakou seveřanskou holku potřebovat, aby se vydávala za Aryu. IMHO jí rovnou strčil do bordelu. Jestli jako prostitutku nebo třeba služku, to je jiná otázka. S Martinovou zálibou v pedofilii ale věřím spíš tomu, že tak opravdu pracovala natvrdo.
svoa00: myslíš? A já jsem si, když tam jamie ve třetí knize letmo potkal "Aryu" a řekl Brienne, že Malíček našel nějakou seveřenskou holku a oblékl jí plášť se zlovlkem", ihned řekla, tak tady skončila Jeyne, to je ae mazanej parchant. Mám za to, že si ji rovnou pro ten účel schoval a nabídnul to Cersei, Malíček vždycky hrál několik tahů dopředu. Ostatně kolik uplynulo času mezi zatčením Neda a návratem Jamieho do KL?
Tyna: Ona by Malíčkovi stejně posloužila jakákoliv seveřanská holka. Některý z nich i líp vzhledem k věku Jeyne. Jeyne měl prostě po ruce, Malíčkovu genialitu bych nepřeceňovala. Jestli se ještě dozvím, že Malíček skutečně kalkukoval takhle dopředu, Martin si u mě pohřbí i poslední zbytky pověsti realisty.
svoa00: Jakákoliv? To si nemyslím. Musela to být nějaká, která znala reálie Zimohradu a musela být alespoň trochu urozená, aby se uměla chovat, zároveň úplný sirotek, aby ji nikdo nepoznal. A takovou měl jednu. Na druhou stranu je pravda, že plánování tak moc dopředu je spíš varysovské než malíčkovské :-)
Arya a Ramsay by byla opravdu krátká noc. 1) by ho Arya okamžitě zabila a 2) podle Theonových myšlenek je jasné že k Arye něco cítil a myslím že kdyby se Ramsay dotkl pravé Aryi tak by ho nejspíše odpravil i sám Theon.
Mám dojem, že ji Theon měl tak vágně rád (stejně jako třeba Brana) a oceňoval, že je taková divoká. Líbila se mu Sansa a doufal, že by mu ji mohl Ned dát za ženu. Přeci jen, Arya (knižní), ať už posouváme hranici dětství hodně nízko, byla opravdu malá holčička. Ta by lásku vzbudila leda v pedofilovi. Prakticky dospělý kluk zamilovaný do desetileté (?) holčičky fakt smrdí strejdou Helmutem.-)
Nene ... Theon považoval Ayru spíš něco jak nevlastní sestru , a i když způsobil pád Starků je k nim podivně loajální ... (já vás můžu zradit ale běda jestli to udělá někdo jiný!!) zálusk měl vážně na Sansu.
Robb si měl Theona pojistit předtím že ho poslal na Železné ostrovy, tím, že by mu slíbil Sansu
Mám dojem, že ji Theon měl tak vágně rád (stejně jako třeba Brana) a oceňoval, že je taková divoká. Líbila se mu Sansa a doufal, že by mu ji mohl Ned dát za ženu. Přeci jen, Arya (knižní), ať už posouváme hranici dětství hodně nízko, byla opravdu malá holčička. Ta by lásku vzbudila leda v pedofilovi. Prakticky dospělý kluk zamilovaný do desetileté (?) holčičky fakt smrdí strejdou Helmutem.-)
Jen říkám že mu na ní záleželo. Jinak případ Fritzl asi GRRM v televizi neviděl a buďme za to rádi. Jinak by měl další inspiraci pro Vichry :)
A mít doma takovou sestru jako je Arya (knižní i seriálová) by náhodou mohlo být super.
svoa00: Jakákoliv? To si nemyslím. Musela to být nějaká, která znala reálie Zimohradu a musela být alespoň trochu urozená, aby se uměla chovat, zároveň úplný sirotek, aby ji nikdo nepoznal. A takovou měl jednu. Na druhou stranu je pravda, že plánování tak moc dopředu je spíš varysovské než malíčkovské :-)
No vtipné je, že jako opravdová Arya by se opravdu chovala spíš neurozená holka, ale chápu, kam tím míříš. Prostě další šťastná "náhoda", kterou Martin nějakýmu zmr...i dopřál.
Add Theon... inu, řekněme, že jako jedna z mála postav dostal přesně to, co si zasloužil. Vždycky se směju, když někdo začne mluvit o tom, co měl nebo neměl Robb dělat, jako by byl zodpovědný za Theonova vlastní rozhodnutí.
no ale kdyby měl Theon slíbenou Starkovu holku... tak by ho nebylo tak lehké přesvědčit k tomu aby zaútočil na sever a možná by svého otce opustil nebo by se ho snažil víc přesvědčit a on by na to možná taky slyšel, spojit svůj rod s velkým rodem.. k čemu plenit pobřeží severu.. když se sním můžu spojit krví ?
no ale kdyby měl Theon slíbenou Starkovu holku... tak by ho nebylo tak lehké přesvědčit k tomu aby zaútočil na sever a možná by svého otce opustil nebo by se ho snažil víc přesvědčit a on by na to možná taky slyšel, spojit svůj rod s velkým rodem.. k čemu plenit pobřeží severu.. když se sním můžu spojit krví ?
Co bylo nejasného na tom, že Theon je zodpovědný za svoje vlastní rozhodnutí?
ad Theon - Řekněme, že podle mlynářky od dubové vody, nebo jak se to jmenovalo, si zasloužil dokonce i víc. Nakonec, furt je naživu. A jak řekl Tyrion, není otrok, který by si otroctví nezvolil, vždycky má ještě jednu volbu. A Theon, přestože furt frfňá, že se smrti nebojí, je pořád mezi námi (teda mezi nimi, žijícími postavami Písně)
Arya a Ramsay by byla opravdu krátká noc. 1) by ho Arya okamžitě zabila a 2) podle Theonových myšlenek je jasné že k Arye něco cítil a myslím že kdyby se Ramsay dotkl pravé Aryi tak by ho nejspíše odpravil i sám Theon.
Theon by na to nemal gule nikdy, je jedno ci by to bola Kyra alebo Arya.
P.S. A nevim, proč vám vadí, že Jeyne má za manžela Ramsay Boltona, dědice Hrrůzova... - když bude dobrá manželka, tak jí nic nehrozí.. - navíc jí její manžel nikdy neublíží... (pokud ho o to sama nepožádá)
No, už v Tanci byla zmínka o modřinách a Jeyne brečela. Takže pokud si ráda nechává ubližovat, tak proč ne... Každý máme holt jiné chutě.
Já bych naopak Ramseyovi přála, aby měl za manželku praviou Aryu. To by byla krátká svatební noc, po které by Arya vylezla a řekla "jsem vdova, konkurz na dalšího muže zítra v osm ráno..." :-)
Takže na rovinu - Malíček není vědma, aby si domyslel, že někdy v budoucnu bude nějakou seveřanskou holku potřebovat, aby se vydávala za Aryu. IMHO jí rovnou strčil do bordelu. Jestli jako prostitutku nebo třeba služku, to je jiná otázka. S Martinovou zálibou v pedofilii ale věřím spíš tomu, že tak opravdu pracovala natvrdo.
+1 ohledně předvídavosti Malíčka, ale nesouhlas s Jeyne. Myslím, že ji opravdu nejdřív jen zaučovali. Byla to pořád šlechtična a jako taková měla svou cenu. Dobře připravená mu mohla vydělat balík. Takže pochybuju, že by ji rovnou hodil do postele s příkazem hejbni zadkem.
Sorry, ale tohle je těžce naivní. Balona by to nezastavilo a Theon by se mu neodvážil vzdorovat. Navíc by pořád kupoval značně nejistou budoucnost, protože Sansa byla jako rukojmí v Králově přístavišti a navíc zasnoubená s Joffreym. Při úspěšném útoku na hlavní město bych na její přežití moc vysoko nevsázela.
Theon : "Já se nebóójím, já se nebóójím....jen když tu není vlk a ta sova :("
Že by?
Jinak ohledně vztahu Sansa-Arya: Sansa lhala vlastnímu otci v králově přítomnosti, a ve chvíli, kdy to vyústilo ve ztrátu Lady, obvinila ze všeho Aryu.
Sansa je zaslepený člověk s nulovou sebereflexí, která na všech "příkořích", co ji kdy potkaly, nese svůj (obvykle zásadní) díl viny. Je to horká adeptka na Cersei II, jen co trochu ochutná moc.
Komentáře
ale nepřijde mi, že by Aryu nějak extrémně prudili.. - prostě se jí občas smáli, což je mezi malejma dětma stejně běžný jako to, že se občas porvou nebo že si občas dělaj naschvály, nemluvěj spolu, pomlouvaj se, atd. a druhej den jsou zas super kámoši... - přijde mi, že to moc hrotíte, ještě začněte říkat, že Arya byla hyperaktivní(namísto zlobivá) a Sansa se chovala podle etikety(namísto vlezdoprdelka), abyste zachovali moderní způsoby péče o mládež a bude to dokonalý
:-D
P.S. A nevim, proč vám vadí, že Jeyne má za manžela Ramsay Boltona, dědice Hrrůzova... - když bude dobrá manželka, tak jí nic nehrozí.. - navíc jí její manžel nikdy neublíží...
(pokud ho o to sama nepožádá)
Gardiane, držím ti palce! (jen vtip)
Robb si měl Theona pojistit předtím že ho poslal na Železné ostrovy, tím, že by mu slíbil Sansu
A mít doma takovou sestru jako je Arya (knižní i seriálová) by náhodou mohlo být super.
Add Theon... inu, řekněme, že jako jedna z mála postav dostal přesně to, co si zasloužil. Vždycky se směju, když někdo začne mluvit o tom, co měl nebo neměl Robb dělat, jako by byl zodpovědný za Theonova vlastní rozhodnutí.
Jinak ohledně vztahu Sansa-Arya:
Sansa lhala vlastnímu otci v králově přítomnosti, a ve chvíli, kdy to vyústilo ve ztrátu Lady, obvinila ze všeho Aryu.
Sansa je zaslepený člověk s nulovou sebereflexí, která na všech "příkořích", co ji kdy potkaly, nese svůj (obvykle zásadní) díl viny. Je to horká adeptka na Cersei II, jen co trochu ochutná moc.