Protože budíček je na nic. Nikdy jsem nepochopila k čemu je. Tohle je mnohem lepší - film označím, že ho chci vidět a kdyby ho náhodou někde dávali, tak o tom budu vědět. Navíc tam konečně jde třídit filmy... to mi v budíčku chybělo.
Budíček byl jednoduše krásný v tom, že mě upozornil na konkrétní film/seriál v TV nebo na DVD. Případně v něčí filmotéce. To tam sice zůstalo, ale komplikovanější než dřív. Seznam filmů "chci vidět" je něco jiného a vůbec to spolu nemělo být zkombinováno. Měla to být prostě další funkce. Ale proč by na CSFD dělali něco jednoduše, když to jde i složitě.
Mně přijde CSFD strašně zaostalé. Co mi asi nejvíc vadí je ten design a ta diskuze, která je naprosto nepoužitelná pro takové množství návštěvníku. Pomatuju si, že po redesignu CSFD založil vlastník tutoriarts.cz (lefiath) soutěž "Nejlepší design měsíce" na téma "CSFD", většina vkladů byla mnohem lepší než současná podoba CSFD. Na to zareagoval POMO tak, že napsal lefiathovi "příjemný" email co si to dovoluje (měl na to samozřejmě právo, částečně to chápu). Soutěž samozřejmě neměla nijak poškodit CSFD. Možná kdyby lefiath tehdy napsal nejdřív POMOvi, tak to mohlo dopadnout jinak. Soutěž i tak proběhla, jen se museli pozměnit pravidla. Vklady zde.
Nevada: aha, no to máš asi pravdu. Já nikdy moc tu funkci budíčku nepochopila a vždycky jsem si tam ukládala filmy, které plánuji vidět, ale upozornění jsem musela nastavit nějaké nesmyslné (např. u starých filmů - kdy bude v kině atd.) Každopádně design má své mouchy, ale i tak mi to přijde o dost přehlednější než IMDb. Ty návrhy v soutěži vypadají zajímavě, ale i tak si myslím, že současná podoba je lepší. Jediné, co mi hodně vadí, je seřazování všeho (hodnocení, komentářů...) podle bodů uživatele. Ty bych buď zrušila nebo by aspoň mělo být defaultně vše seřazeno podle data (nebo hodnocení).
Mně se samotné UI (vzhled) u většiny líbí víc. Ten odlesk u tlačítak na csfd je tak z roku 2005. UX (uživatelské zkušenosti) nehodnotím, protože to je ta největší dřina a je třeba to nejdříve pořádně otestovat.. jsou to návrhy zdarma. Navíc nevím o tom, že by CSFD mělo nějakou mobilní verzi, což je taky škoda.
paul-cz: čsfd mobilní verzi má (alespoň se mi tak v mobilu zobrazuje). To, že odlesk tlačítek je z roku 2005 je mi jedno, že je něco novější neznamená, že je to lepší. Ty nové "minimalistické" "moderní" vzhledy se mi nelíbí. Vzhled současného ČSFD mi přijde pěkná (hlavně barvy). Doufám, že nebudou "Chci vidět!" funkci rušit. Ať to teda oddělí od budíčku, ale hlavně ať tohle nechají. Ještě by to chtělo u hodnocení přidat "neutrální" = "viděl jsem, ale nechci hodnotit"
Protože jsem viděla spoustu filmů, ale nepamatuji si, jak se mi líbili. Z 99 % by to byly pohádky a večerníčky, o kterých vím, že jsem je viděla, ale nevím, jak bych je hodnotila.
Kolikokoli: v Androidu 2.3 se mi zobrazuje klasická stránka csfd, takže předpokládám, že to má udělaný jen pro "hloupé" mobily... nebo máš smartphone? Já říkám, že samotné stránky jsou zastaralé, vzhled to jen potvrzuje. Na webu většinou funguje pravidlo novější je lepší, hlavně z pohledu bezpečnosti a použitelnosti. Samozřejmě to neplatí pro design, to je individuální.
Montezuma: ok nevěděl jsem, zas tak dlouho csfd nepoužívám (i když účet už tam nějakou dobu mám), už jsem to našel na google play. Rozhodně plus pro csfd :)...
Tak jsem konečně shlédla Avengers a nevím, nevím. Jako "přípravu" jsem viděla filmy se třemi hlavními klaďáky. Jako postavy by z hlediska sympatií na stupnici od mínus dvou do dvou dostali +2, +2, +1, 0 a minimálně další tři +2 pro vedlejší členy světlé strany Síly. Podtrhnu, sečtu a všechno to přebije jediný záporák... :D Zvláštní. :-? Jdu si ho připsat na seznam oblíbenců... :D
Ach ano... Loki... Ten je dokonalý snad všude - v mytologii, v komiksech, ve Stargate i v tom blbém Dogmatu byl nejlepší on. Jednoduše úžasná postava. I to jméno <3
Kolikokoli: Bezva, takže na tom není nic divného. Ufff! Ale stejně proti tolika dobrým postavám... :D V mytologii je fajn, ale kupodivu ho mám méně ráda, než bych vzhledem k vlastnostem a všem těm veselým příhodám očekávala. ?:-O Ve Stargate jsem ho nezaregistrovala, Dogma neznám a na komixy jsem nahlížela na wiki a došla k závěru, že si nebudu kazit extrasuperprvotřídní filmovou představu. :D
Komiksovým Lokim jsem myslela přímo TOHO Lokiho (Toma :D). Ve Stargate byl v pár dílech, dělal tam pokusy na lidech (to on podnítil ty zvěsti o únosech mimozemšťanů v USA). Dogma je snad jediný opravdu dobrý (resp. "nejde tam jen o sex a drogy") film od Kevina Smitha. Lokiho tam hraje Matt Damon :D (a myslím, že vcelku dobře). V mytologii je úžasný. Vlastně byl prvním důvodem, proč jsem se začínala o severskou mytologii zajímat a Eddu jsem četla jen kvůli němu :D. Je to můj oblíbenec.
Každopádně dneska jsem si pouštěla Eurotrip... po hodně dlouhé době. Je to sranda :D (ale blbost teda nehorázná :D)
Komiksovým Lokim jsem myslela přímo TOHO Lokiho (Toma :D). ...
Tak to jo. Já rovnou nakoukla i na "předlohu" a už jenom styly kresby se mi nelíbily natolik, že jsem si řekla "Radši ne. Tohle nebudu riskovat...". :)
Ach ano... Loki... Ten je dokonalý snad všude - v mytologii, v komiksech, ve Stargate i v tom blbém Dogmatu byl nejlepší on. Jednoduše úžasná postava. I to jméno <3</p>
Důrazně se ohrazuji proti blbému Dogmatu, i proti tomu, že tam byl Loki nejlepší - i když patřil mezi nejlepší postavy, to jo :)
"Dogma je snad jediný opravdu dobrý (resp. "nejde tam jen o sex a drogy") film od Kevina Smitha." Au! :(
Kolikokoli: Bezva, takže na tom není nic divného. Ufff! Ale stejně proti tolika dobrým postavám... :D V mytologii je fajn, ale kupodivu ho mám méně ráda, než bych vzhledem k vlastnostem a všem těm veselým příhodám očekávala. ?:-O Ve Stargate jsem ho nezaregistrovala, Dogma neznám a na komixy jsem nahlížela na wiki a došla k závěru, že si nebudu kazit extrasuperprvotřídní filmovou představu. :D
Komiksové doporučuji Ultimates, Avengers jsou tam ještě bohatší o dva členy (Ant-mana a Wasp), Nick Fury opravdu vypadá jako Samuel L. Jackson a v posledních dvou knihách je hlavním záporákem Loki co trošiličku vypadá jako Tom Hiddleston.
Nevada: Tím "opravdu dobrým" myslím film, který si nezaslouží odpad (nakonec jsem mu dala 3*). Oceňuji, že se tam snažil alespoň něco sdělit. Postavy, které mě tam zaujaly, byl právě jen Loki a... Salma Hayek. Miluju ji, je dokonalá...
Vlcacka: Wasp je skvělá!
Hildegarda: "Jedeme do berlína. pojede někdy teď vlak?" "Jo, brzo. Už se staví nádraží" :D:D:D
Já reagovala na to, že jsi ve dvou postech ocejchovala Smithovy filmy jako blbé, resp. jen o sexu a drogách. Což mi přijde docela nefér. I když chápu, že jeho styl dost lidí neskousne. Salma Hayek tam byla skvělá, spolu s Rickmanem asi nejlepší (ale kde on není, žejo). Koukala jsem, že jsi Clerks. dala dokonce 4*. Ale Mallrats ani Chasing Amy nehodnotila. Neviděla jsi? Nedokoukala jsi?
Jo, Clerks mě pobavilo, tak proč neohodnotit takhle. I když nevím, co bych tomu dala teď, kdybych to viděla po letech. Mallrats a Chasing Amy jsem ještě neviděla. Sice to podle toho mého hodnocení jeho filmů nevypadá, ale Kevinův humor moc nemusím. Nelíbí se mi ty postavy. Když jsem Clerks dala 4*, tak to neznamená, že je to skvělý film, který se mi líbí stejně jako Zoolander, kterému jsem dala taky 4*. Znamená to, že mezi všemi těmi "komediemi" typu Blbý a blbější nebo Klub sráčů, je tenhle na 4*. Kevina ráda nemám a asi nikdy mít nebudu. Jednou ale odvahu seberu a podívám se na to :D.
Sarven: Ještě se vrátím k tomu HG. Lépe propracované pozadí by vypadalo divně, protože to je POV Katniss a ta nemá informace, jak funguje jejich svět (proto nebylo ve filmu ani moc smrťáků, protože je Katniss neviděla). Stejně jako by byl nesmysl, kdyby si dva bačové (co nestudovali na ČVUT :-)) povídali o jaderné fyzice. Ale ty hry jsou tam prvoplánové, to jde hezky vidět na druhém díle. Čtenáře a diváky nejvíce zajímá násilí a ne zajímavá scifi společnost. S Pánem much má společné jenom násilí na dětech, protože Hunger games řídí někdo z venku a násilí je vynucováno, zatímco v Pánovi much vznikne násilná situace sama od sebe, protože mimo civilizaci vyhrává ten bez zkrupulí. Tj. vyznění, jak jsem to pochopila: V HG je vnější zlo - Kapitol, v PM je vnitřní zlo v člověku.
K ČSFD: Je to hezká stránka, když chci rychle zjistit, o čem je film a jak se líbil jiným. Když chci lepší informace třeba o tvůrcích, jdu na IMDB. Mají i lepší diskuzi, ale na aktivaci chtěli někam volat, což se mi nelíbí.
Konečně jsem viděla I love you, Philip Morris. Skvělý film o lásce, která i mříže přenáší. :-)
Komentáře
Ale diskuze jsou tam fakt na nic, to jo.
Každopádně design má své mouchy, ale i tak mi to přijde o dost přehlednější než IMDb.
Ty návrhy v soutěži vypadají zajímavě, ale i tak si myslím, že současná podoba je lepší. Jediné, co mi hodně vadí, je seřazování všeho (hodnocení, komentářů...) podle bodů uživatele. Ty bych buď zrušila nebo by aspoň mělo být defaultně vše seřazeno podle data (nebo hodnocení).
BTW jsem rád, že se našel někdo, kdo se na Tarantina a Hanebný parchanty dívá stejně jako já :
Doufám, že nebudou "Chci vidět!" funkci rušit. Ať to teda oddělí od budíčku, ale hlavně ať tohle nechají. Ještě by to chtělo u hodnocení přidat "neutrální" = "viděl jsem, ale nechci hodnotit"
Já říkám, že samotné stránky jsou zastaralé, vzhled to jen potvrzuje. Na webu většinou funguje pravidlo novější je lepší, hlavně z pohledu bezpečnosti a použitelnosti. Samozřejmě to neplatí pro design, to je individuální. Jo to bych ocenil taky :)
Jako "přípravu" jsem viděla filmy se třemi hlavními klaďáky. Jako postavy by z hlediska sympatií na stupnici od mínus dvou do dvou dostali +2, +2, +1, 0 a minimálně další tři +2 pro vedlejší členy světlé strany Síly. Podtrhnu, sečtu a všechno to přebije jediný záporák... :D
Zvláštní. :-?
Jdu si ho připsat na seznam oblíbenců... :D
V mytologii je fajn, ale kupodivu ho mám méně ráda, než bych vzhledem k vlastnostem a všem těm veselým příhodám očekávala. ?:-O
Ve Stargate jsem ho nezaregistrovala, Dogma neznám a na komixy jsem nahlížela na wiki a došla k závěru, že si nebudu kazit extrasuperprvotřídní filmovou představu. :D
V mytologii je úžasný. Vlastně byl prvním důvodem, proč jsem se začínala o severskou mytologii zajímat a Eddu jsem četla jen kvůli němu :D. Je to můj oblíbenec.
Každopádně dneska jsem si pouštěla Eurotrip... po hodně dlouhé době. Je to sranda :D (ale blbost teda nehorázná :D)
"Dogma je snad jediný opravdu dobrý (resp. "nejde tam jen o sex a drogy") film od Kevina Smitha."
Au! :(
co dělá v kině kojenec ? co z toho má ? a když začne křičet.. ruší !!!
Vlcacka: Wasp je skvělá!
Hildegarda: "Jedeme do berlína. pojede někdy teď vlak?" "Jo, brzo. Už se staví nádraží" :D :D :D
Salma Hayek tam byla skvělá, spolu s Rickmanem asi nejlepší (ale kde on není, žejo).
Koukala jsem, že jsi Clerks. dala dokonce 4*. Ale Mallrats ani Chasing Amy nehodnotila. Neviděla jsi? Nedokoukala jsi?
Jednou ale odvahu seberu a podívám se na to :D.
S Pánem much má společné jenom násilí na dětech, protože Hunger games řídí někdo z venku a násilí je vynucováno, zatímco v Pánovi much vznikne násilná situace sama od sebe, protože mimo civilizaci vyhrává ten bez zkrupulí.
Tj. vyznění, jak jsem to pochopila: V HG je vnější zlo - Kapitol, v PM je vnitřní zlo v člověku.
Konečně jsem viděla I love you, Philip Morris. Skvělý film o lásce, která i mříže přenáší. :-)