Zásadně ne! Bojuj až do konce! Nenech se, zkusí ti tam vymývat mozek!
Presne toto mi vadi.... Že proste nemôžem tam povedať nazor, nerešpektuju ani ži a nechaj žiŤ.... Aspoň čierna farba bybola ok ale inak neviem... ach jo... ale zase učia latinčinu, maju lepši chemicky labak a anglicky hovoriace lektorky ajiny
Gardien: Na angličtinu a možná i latinu můžeš chodit i mimo školu. Samozřejmě to bude něco stát, ale jen kvůli tomu měnit školu... A jestli máte hodně přísný režim (nemůžu říci svůj názor), tak bych do toho rozhodně nešla.
Presne toto mi vadi.... Že proste nemôžem tam povedať nazor, nerešpektuju ani ži a nechaj žiŤ.... Aspoň čierna farba bybola ok ale inak neviem... ach jo... ale zase učia latinčinu, maju lepši chemicky labak a anglicky hovoriace lektorky ajiny
Poviem ti to takto - poznam krestanske lyceum, kde prave pre tie plusy vo vzdelani posielaju deti vsetci ateisti, najma vysokopostaveny a slovo krestansky je uz iba v nazve. To o vymyvani mozgu je strasna hlupost. Znama, ktora tam studovala, bola znechutena urovnou tamojsich deciek a to bola sama ateistka
U nás je taky jeden křesťanský gymp a prá je naprosto v pohodě (kdyby tam někdo pálil Bible, tak by se jim to asi nelíbilo, ale jinak prý normální škola). Jediný rozdíl byl v tom, že měli povinně latinu (my volitelně) a museli si vybrat buď náboženství nebo religionistiku.
Poviem ti to takto - poznam krestanske lyceum, kde prave pre tie plusy vo vzdelani posielaju deti vsetci ateisti, najma vysokopostaveny a slovo krestansky je uz iba v nazve. To o vymyvani mozgu je strasna hlupost. Znama, ktora tam studovala, bola znechutena urovnou tamojsich deciek a to bola sama ateistka
edit: kde je ten gympel?
Pozri tam su fakt krestania.... ako bol som s riaditelkou a nazor nerespektuju... Plusy v zdelani su tie hlavne trocha mi vadi povinne znamkovane nabozenstvo... Sest omsi do roka pretrpim.. a mozem byt poslusni a sporadany ve skole a vyst von a prezliect sa do koze a ostnov... Neviem.. a je v Ziline a je to Gymnazium sveteho frantiska
Gardien: To znie naozaj religiózne. Otázka je do akej miery si pobožná ty a do akej miery sa dokážeš prispôsobiť náboženským fanatikom. Mne ich spoločnosť prišla vždy ako veľmi príjemné spestrenie času, ale nikdy som s nimi nemusel byť každý deň.
Gardien: To znie naozaj religiózne. Otázka je do akej miery si pobožná ty a do akej miery sa dokážeš prispôsobiť náboženským fanatikom. Mne ich spoločnosť prišla vždy ako veľmi príjemné spestrenie času, ale nikdy som s nimi nemusel byť každý deň.
Hlavne som on :D a pobožny.. verim v Bohaale nemyslim Že sa to moc zhoduje s ich predstavou.. a čo tak budem s nimi.. ale nemusim k nim patriť aj keby som tam rovno bol tie tri roky.. aj tak som vždy bol outsider
Gardien: Prepáč ja som myslel, že tam chodia len baby:D aby sa vyhlo pozemskému pokušeniu:D Mne to pripadá ako by si už bol rozhodnutý, a len potrebuješ povzbudiť. Nedivím sa ti, nikdo dobrovolne neskáče do levovej jamy:D
Gardien: Prepáč ja som myslel, že tam chodia len baby:D aby sa vyhlo pozemskému pokušeniu:D Mne to pripadá ako by si už bol rozhodnutý, a len potrebuješ povzbudiť. Nedivím sa ti, nikdo dobrovolne neskáče do levovej jamy:D
No ako stalo mi stať na tej chodbe a okolo chodili žiačky... ako.... tak krasne holky(a hlavne tam limituju malovanie Čiže prirodne nadherne boli)
Pozri tam su fakt krestania.... ako bol som s riaditelkou a nazor nerespektuju... Plusy v zdelani su tie hlavne trocha mi vadi povinne znamkovane nabozenstvo... Sest omsi do roka pretrpim.. a mozem byt poslusni a sporadany ve skole a vyst von a prezliect sa do koze a ostnov... Neviem.. a je v Ziline a je to Gymnazium sveteho frantiska
Tak ten gympel navstevoval manzel :) Ano, je to jeden z tych krestanskejsich gymplov. Ale poznam viacerych, ktori ho vystudovali a nemali problem uplatnit sa v zivote. A poviem ti, ze manzel teda svatec vobec nebol :). Z odstupom casu si ho nevie vynachvalit. Kym ten moj gympel, sice ateisticky, ale nepouzitelny, by som vobec neodporucala.
@Gardien: Pochybuju, že by se skladba předmětů nějak výrazně lišila, a pár hodin navíc žádný problém nepředstavuje. Svůj životní postoj si vytváříš sám a nemusí se nutně shodovat s tím, jak na věci nahlíží tvoje okolí. Klíčová je podle mě kvalita školy.
Co se týče fanatismu, měli byste se míň koukat na filmy a dokumenty, kde vypichují extrémy, ale zajít si naživo mezi mladé křesťany. Asi byste byli překvapeni, že to jsou lidi s normálními názory, kteří se baví úplně stejně jako ateisté. Samozřejmě věřícím se nestane kluk, který touží po nekončící pařbě a nezávazném sexu. Skladba idiotů a kreténů bude stejná jako v jiných zájmových skupinkách. :-)
u nás ve třídě byla jedna křesťanka. Souložit začala jako první (v 15) a její víra se podepsala na jejím osobním životě hlavně v tom, že zpočátku odmítala antikoncepci a každý měsíc se klepala jak ratlík. V jejím případě ovšem nešlo o žádné nezávazné sexování, neboť s tím klukem (taky věřící) je doteď, jsou svoji a mají tři děti.
Nic nie je cierno-biele. Tak, ako nie kazdy krestan je fanatikom, tak ani nie kazdy ateista je xenofobom, rasistom, nasilnikom, zlodejom (doplnte podla uvazenia). Ale najdu sa aj taki.
Štve mne synátor - denně zdlabe aspoň půl kostky másla a zají to půlkou dózy cukru, pak nakládanou okurku do ruky nebo misku oliv a je spokojený.... Když mu to nedáme dobrovolně, tak se k tomu stejně v nestřeženém okamžiku dorve a odměnou je nám lednice dokořán a rozsypaný cukr po kuchyni..... Nedokážu pochopit jeho chutě :-) Praktikuje to už několik měsíců, i když po másle je divoký od svých čtyř měsíců.
U nás je máslo taky populární, naštěstí v lednici ještě nebylo objeveno, protože ve výšce očí jsou ostraváčky a podobné :) Ale když je na lince kostka, tak po ní maluch jede jak slepice po flusu.
Komentáře
edit: kde je ten gympel?
Ano, je to jeden z tych krestanskejsich gymplov. Ale poznam viacerych, ktori ho vystudovali a nemali problem uplatnit sa v zivote. A poviem ti, ze manzel teda svatec vobec nebol :). Z odstupom casu si ho nevie vynachvalit. Kym ten moj gympel, sice ateisticky, ale nepouzitelny, by som vobec neodporucala.
Když mu to nedáme dobrovolně, tak se k tomu stejně v nestřeženém okamžiku dorve a odměnou je nám lednice dokořán a rozsypaný cukr po kuchyni.....
Nedokážu pochopit jeho chutě :-) Praktikuje to už několik měsíců, i když po másle je divoký od svých čtyř měsíců.