Fanouškovská fikce

1424345474853

Komentáře

• Škoda, že se zatím nechytl nikdo na tuhle část zadání: Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli... Tak zkusím alespoň noticku, nebo přesněji 10 dní starý zážitek.

Poprvé na plachetnice, netuším co moc čekat. Dvacetihodinová cesta vlakem unaví, ale jak se blížíme k cíli, nervozita a nadšení stoupá. Z naší desetičlenné skupiny jsem čtyři lidi znal, další tři poznal ve vlaku a zbývají dva. Vystupujeme a za nádražím se rýsuje ohromná plocha jezera. Po chvíli pro nás přijíždí auto a z něj vystupuje další člen posádky. Neznám jej, ale někoho mi připomíná padesátník s prošedivělou bradkou... Celou cestu autem k maríně mi vrtá hlavou, koho mi připomíná. Na pravé ruce mu chybí článek ukazováčku... v tu chvíli málem vybuchuji smíchy... Davos Mořský jak vyšitý. Vím, že s takovým člověkem se nám na plachetnicích nemůže nic stát...
  • Jay: O něčem takovém jsem přemítala, nakonec jsem zvolila něco jiného. Možná na další kolo...
  • ok, hodnocená ještě teda promyslim. Ale což, hlavní jsou pro autory ty komenty, ne? :-)
  • Alek napsal(a):

ok, hodnocená ještě teda promyslim. Ale což, hlavní jsou pro autory ty komenty, ne? :-)

Jasně, ale takhle napíše každý hodnotitel těch komentářů víc a každému, nejen těch pět... tím se zpětná vazba o dost posílí...
  • Vlcacka napsal(a):

Jay: O něčem takovém jsem přemítala, nakonec jsem zvolila něco jiného. Možná na další kolo...

Nicméně na tomto je nejlepší, že to nebylo smyšlené... Jen tomu trochu kazí pointu, že Davos (skutečnou přezdívku neuvedu, nicméně podoba byla dokonalá) nakonec skončil na druhé lodi... a už se nemohu dočkat, až v seriálu Davos začne každý den vyžadovat třikrát denně polévku. :o)
  • Aleku, kolko bude varok? Je aspon 20 poviedok?
  • Je jich myslím přesně 20 :-)
    Jasně, ale takhle napíše každý hodnotitel těch komentářů víc a každému, nejen těch pět... tím se zpětná vazba o dost posílí...
    Já myslel ty komentáře v diskuzích. Těch pět komentářů bylo spíš k donucení, aby to dotyčný přečet.
  • A budou doufám potom všechny pohromadě s jednotným přístupem ke všem z hlavní stránky :)
  • Ale že ty povídky jsou peklo,... přečetl jsem jich zatím asi tak třetinu (a to jako dost napřeskáčku) a jedna lepší než druhá. To bude hodně zajímavé hodnotit...
  • Jayi taky si říkám, je to jako kdyby mi dal někdo na stůl misku lentilek a vybírej která je nejlepší, když jsou všechny stejně chutné. :-D
  • Vlcacka napsal(a):

Jayi taky si říkám, je to jako kdyby mi dal někdo na stůl misku lentilek a vybírej která je nejlepší, když jsou všechny stejně chutné. :-D

A kdybych před tebe položil dvě naprosto, ale naprosto stejné krabičky zápalek a o jedné řekl, že je z Ameriky, kterou by sis vybral???
    Dobře, popis s lentilkama je o moc lepší. Každopádně bych si dovolil tvrdit, že úroveň druhého kola je o řádný kus výše, než v kole prvním (až na světlé výjimky,... mě se třeba ta moje druhá soutěžní povídka nelíbí tolik co první) a tak vyrovnaná, že bych si fakt nedovolil tipnout vítěze.
  • Mně se moc líbí že u té zkázy Valyrie na to šel každý autor či autorka naprosto od jiného lesa! To je prostě úžasné.
  • Já už se těším, až se to objeví pohromadě na hlavní stránce a popřípadě i v pédéefku.
    Sešli se velice talentovaní písmáci! :-)
  • To je to kouzlo úsloví "Když dva dělají totéž, tak to nikdy není totéž." :-D
  • Nebo když 20 dělá totéž. :-)
  • Témata byly tři, takže se to nějak dělí, i když ani nemám zatím omrknuto, kolik je ke kterému témátku :-)
  • Myslíš:
    4x Valyria
    5x deníček
    8 x perný den
    ?
  • no vychází to 6,66 příběhu na téma tak se přiznejte, kdo z vás má ty dvě třetiny? :-)
  • Taky netrpělivě vyhlížím PDF nebo mobi. Delší kusy si zaslouží víc než jenom prolítnout na obrazovce. :-)
  • Že se nestydíte! Jsem závislá na vašich fan ficech! Two stories left. :-)
  • Já taky usilovně čtu :-) A zároveň mne mrzí, že až to přečtu, tak zase budu čekat :-))
    Ale doufám, že si každý z pisatelů uvědomí svou občanskou povinnost a napíše znova a další se přidají :-))) Čtenáři sobě :-p
    Jo a ať už vyhraje kdokoliv (adeptů je dost:-) ), tak je fajn, aby měl už připravené téma na příští kolo, ať se nemusí čekat :-))
  • A co kdyby si na příští kolo taky připravila Jarla nějaké téma?
  • Kdepak - to je výsada výherce (a Jarla je ráda, že nebude muset vymýšlet, protože to je zodpovědnost. Vymýšlení prvního tématu stačilo:-) )
  • Jarla napsal(a):

Vymýšlení prvního tématu stačilo:-) )

A jak bylo to první téma dobré - máš smůlu Jarlo, jako vymýšleč témat jsi se osvědčila :)
  • Nene naprosto vážně říkám, že v žádném případě, protože vymýšlet téma je odměnou pro spisovatele. Má možnost vyplnit mezeru v knihách nebo pozměnit příběh, předpovědět konec. Je to odměna a je to zodpovědnost - neberte to na lehkou váhu :-)
  • Docela by mne zajímalo, zdali budou vítězové jednotlivých témat, protože by bylo celkem fajn, aby ano, neboť zase mohou každý vymyslet nějaké téma.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi