Co jiného číst?

13940414244

Komentáře

• Tak to vypadá, že Starch moudrého muže 1 snad vydají dříve, než bylo původně v plánu - 27.9.. Už se to blíží :)
    Akorát u dvojky, furt žádné číslo není...
  • To by bylo fajn. :-)

Já teď čtu výňatek ze Ztraceného světa. :-)
  • heavy_head napsal(a):

... Já teď čtu výňatek ze Ztraceného světa. :-)

Vybodni se na výňatek a přečti si to celé (klidně i po několikáté). Co když bude lehce vytržený z kontextu, nebo co když přijdeš o spoustu zajímavějších pasáží a uděláš si o knize špatný obrázek?! ;D
  • Nebo nakonec na Sansu změním názor! :-O
  • BTW u nás dokonce vznikly dvě komixové verze Ztraceného světa, jedna pro ABC (vč. pokračování Druhá výprava, kde se objevují i vzducholodě) a druhá pro Kometu.
  • Heavy: Dej pak vědět, co zajímavého si se dozvěděl ;-)
  • heavy_head: Bojíš se, že Ti to otevře oči a začneš ji nenávidět do morku kostí? :D
  • Vybodni se na výňatek a přečti si to celé (klidně i po několikáté). Co když bude lehce vytržený z kontextu, nebo co když přijdeš o spoustu zajímavějších pasáží a uděláš si o knize špatný obrázek?! ;D
    Ne, tato postava se objevuje jenom v první kapitole a pak asi tak na jeden odstavec v úplném závěru.
  • Krisa napsal(a):

Tak to vypadá, že Starch moudrého muže 1 snad vydají dříve, než bylo původně v plánu - 27.9.. Už se to blíží :)

Krisa, co tak v slovencine? V poviedkach si sa uz precvicila a preklad je u nas uz davno vydany :)
  • Bojím se, že ji z piedestalu vyšoupne Arya. :-)
  • Hildegarda napsal(a):

Krisa napsal(a):

Tak to vypadá, že Starch moudrého muže 1 snad vydají dříve, než bylo původně v plánu - 27.9.. Už se to blíží :)

Krisa, co tak v slovencine? V poviedkach si sa uz precvicila a preklad je u nas uz davno vydany :)

Hildo, jedině, že bys to pro nás přeložila. :-)
  • Heavy, ked pekne poprosis :)))
  • Hildegarda napsal(a):

Já vím, jenže proti tomu jsou 2 věci:
    1) pohodlnější je pro mne číst v čj = jsem líná to číst v sj (když si můžu vybrat)
    2) máte jiné obálky a já potřebuji mít knihy ve stejném provedení nebo všechny knihy z jedné série apod. (proto mi vadí jiná obálka Tance a proto nikdy nezačnu číst Terryho Pratchetta :) )
  • Krisa, o 1) sa hadat nebudem :)
    Ale tu dvojku nechapem, ved TP ci aj tato spominana kniha sa daju pozicat. Ci ty vsetky knihy, ktore citas, musis vlastnit? Ty zlobiva Material Girl :)))
    V tom pripade dohod mecenasa, ktory ta dotuje :)))
  • A k tej jednotke, ked dostanem na stol CV, kde sa medzi Languages uvadza cestina - expert, tak mam chut to hned hodit do kosa. Neznasam, ked si ludia takto rozsiruju CV, lebo je to pekna hovadina.
  • Hildegarda: Když já ty knihy prostě musim mít! Už se mi několikrát stalo, že jsem si od kamarádů půjčila knihu, přečetla a hned další den si ji běžela koupit (nebo napsala Ježíškovi). Samozřejmě to platí jen pro ty, které se mi líbily. Já totiž potřebuju tu knihu mít vlastní, číst jí několikrát... Nemám moc knih, které bych četla pouze 1x. Mecenáše bych potřebovala, ale zjistila jsem, že (kromě toho, že nemám dostatečný vzhled) bych neměla žaludek na vdání se pro peníze - moje škoda :D
  • Jestli není to za závorkou racionalizace toho v závorce :)
  • Takze predavas po skole Notabene, aby si mala na knizky, alebo na jedlo po tom, ako si si tie knizky kupila? :)))
    Mna by taka uchylka priviedla do bankrotu.
  • flanker.27: I to je možné :D
    Hildegarda: Já jsem zatím darmožrout (čti student), takže Notabene/Nový prostor zatím nehrozí. Ovšem mé studium se chýlí ke konci a už to asi neúůjde dál protahovat, takže se za chvíli budu muset rozhodovat, jestli budu číst nebo jíst :)
  • Když já ty knihy prostě musim mít! Už se mi několikrát stalo, že jsem si od kamarádů půjčila knihu, přečetla a hned další den si ji běžela koupit (nebo napsala Ježíškovi). Samozřejmě to platí jen pro ty, které se mi líbily. Já totiž potřebuju tu knihu mít vlastní, číst jí několikrát... Nemám moc knih, které bych četla pouze 1x. Mecenáše bych potřebovala, ale zjistila jsem, že (kromě toho, že nemám dostatečný vzhled) bych neměla žaludek na vdání se pro peníze - moje škoda :D
    Mám to stejně. Kolikrát jsem kupovala půjčenou knížku hned druhý den...
  • Krisa napsal(a):

Mecenáše bych potřebovala, ale zjistila jsem, že (kromě toho, že nemám dostatečný vzhled) bych neměla žaludek na vdání se pro peníze - moje škoda :D

Být bohatá ještě neznamená, že se musíš přejídat.. A počítá se nejen vzhled, ale i rozhled ;-)

Navíc jsem několikaletým pozorováním zjistil, že zaměstnavatelé mají tendenci posílat člověku pravidelně peníze, což odstraňuje prvotní problém, od kterého se odvíjela tvoje úvaha.
  • Včera mi přišel katalog od knižního klubu a docela mne tam zaujala kniha která se jmenuje Noční cirkus, prej besceler jak hrom a mělo by to být o čarodějích, tak si to asi v rámci členské povinnosti objednám.
  • Vlcacka: Katalog jsem si taky prohlížela, ale zásadně přeskakuji oddíl "Společenské romány" a "Knihy pro ženy (nebo tak nějak)", takže tě prosím o hodnocení po přečtení :).

Ugla: Jenže já jsem schopná pravidelně chodit do knihkupectví, takže ani pravidelné posílání peněz mne nemusí spasit :)
  • uprimne na to ako som kedysi kniznice miloval, som v ziadnej nebol odkedy som prestal potrebovat studijnu literaturu na VS. Takmer 15 rokov knihy ktore chcem citat si kupujem (tak to aj v obyvacke vyzera - ako v obchode so sci-fi/fantasy literaturou :)
    pravda raz za 5 rokov urobim selekciu a kus knih, ktore sklamali darujem niekomu.
  • Z knihovny si taky půjčuji jenom knihy do školy. Na půjčených knihách mi vadí hlavně 2 věci:
    1) když má kniha pokračování, nemůžu si ho vždy začít číst po přečtení předchozího dílu a musím na něj čekat
    2) ty knihy jsou strašně zničené - nechápu, jak se lidi k nim mohou tak strašně chovat!
  • My jsme měli skvělou knihovnu, kde se výpůjční doba prodlužovala pro všechny knihy pokaždé, když jste si cokoliv půjčili nebo i vrátili (prostě vždycky, když projeli kartičku tím jejich systémem). Měla jsem takhle půjčené věci i dva roky bez jediné upomínky. Takže když jsem si četla něco na pokračování, tak šlo půjčit jednoduše celou ságu :D. (Ale kdo by se s tím zase chtěl tahat, že... :D)
  • Krisa napsal(a):

1) když má kniha pokračování, nemůžu si ho vždy začít číst po přečtení předchozího dílu a musím na něj čekat

myslím, že úplne posledná beletria, ktorú som si požičal bolo Spoločenstvo prsteňa (niekedy v 1998?) a keď som zistil, že Dve veže sú vypožičané dlhodobo, myslel som že zbúram miestnosť :). odvtedy som začal kupovať. áno myslím, že ma netrpezlivosť, túžba knihu vlastniť (ak je dobrá), aby som si ju opakovane prečítal odviedli z knižnice natrvalo.
    ale musím sa ísť do nejakej pozrieť/prihlásiť a podporiť aspoň členským.
    keď som pri vymýšľaní reklám na Loto fantazíroval, čo urobím s prípadnou výhrou vždy tam bolo položka dar knižnici v Hlohovci. hoci som tam nebol....no od roku 98
  • Nezapomeňte, že v knihovně (aspoň v nějaký s větším fondem) najdete spoustu toho, co už dávno na trhu není.
  • Proto jsem v minulosti nikdy nečetla fantasy - všechno je vícedílné a v knihovně nemají všechny díly.
    Ale kdybych měla kupovat ty 3 knížky měsíčně, co přečtu, kde to pak dám? :-)
  • Přiznávám, že co jsem si pořídil kindle si knížky už skoro vůbec nekupuju. (Jen do sbírky Pratchetta, Kulhánka)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi