Theon je bezpochyby velmi inteligentní. :wink: Ve slovním fotbale by překonal kteréhokoli ze Starkovic děcek. A má i kuráž, to se musí nechat. A je i velmi ambiciózní. A umí balit děvčata.
Tak co mi na něm vlastně tak strašně vadí? :?: :x
Jak jsem na to přišel? Inu, četl jsem to. Ty ne? :o
A můj další citát jest:
"Pokud je polovina cibule černá hnilobou, pak je shnilá celá cibule. Člověk je buď dobrý, nebo špatný:"
Opět velmi lehké. Theon by s tím, myslím, neměl problémy. :twisted:
Jde o to, jestli můžeme někoho šmahem označit za dobrého nebo zlého.
Dříve tomu tak možná bylo.
V dnešní době se však rozdíly mezi dobrem a zlem smazávají, takže člověk je občas tumpachový, čemu má vlastně věřit. Celý hodnotový systém se přehodnocuje. Křesťanství je v krizi, mladým nic neříká... Informují média nestranně anebo vytvářejí veřejné mínění? Čemu máme ještě věřit a čemu už ne?
Máloco je černobílé.
Krásně to ilustrují právě Martinovy postavy.
Ta různá morální dilemata, co tam řeší... Nic není jednoznačné, na vše je možné se dívat různými pohledy.
Kdo je dobrý a kdo zlý? Kde končí dobro a začíná zlo? Kde je ta hranice?
Můj tip je lady Melisandra, na ni by to sedělo. Mohla by se touto větou snažit kupříkladu osvětlit Davosovi některé složitější aspekty předmětu jeho podníkání. :
A pokud to není Mel, pak bych doporučoval zaměřit se na železné.
Viz věta "Theon by s tím neměl problémy." - to může být klíč! :!: :idea:
Ten dojem je správný! :) Řekla to Irri, ta nádoba hlouposti a pověrčivosti. Nicméně mrtvý khal v tom svou úlohu nesehrál; už jen proto, že hned v dalším odstavci dodala Jhiqui: „...pokud jsi je sama nezabila.“ A jak všichni víme, Daenerys svého khala udusila polštářem. :wink: :o
Nebudu prodlužovat agónii a pobídnu lady Dandali, aby zadala další citát. 8)
"Je to známo" potom taky přišlo, není třeba mít obavy. 8)
Nový citát si zrovna náhodou vybavuji, byl to princ Doran, poté, co nahlédl pod širák své dcery Arianne. :wink: Jen mi vrtá hlavou, kdo z těch teenage-action-spiklenců to vlastně řekl, kdo ji prozradil? Četl jsem zajímavou teorii, že to možná udělal Arys: dostal se do neřešitelného sporu mezi ctí a láskou, takže se rozhodl pro únikové řešení. A sice hrdinskou smrt při obraně své milé. :o :)
Komentáře
Obojživelníci musejí držet pospolu, co? 8)
"Já mám ženy s dobrým, silným stiskem rád."
Tywin, ne? :twisted:
Mě připadá, že to řekl někdo o Brienne.
Tywin o Brienne?! :o :twisted: Více v Tajném deníku Tywina Lannistera! 8)
Nenene, jednalo se o jinou mužatku. :wink:
Škoda, táhlo mě to k tomu, že to byl komentář, k jejímu odporu v Harrenově. :lol:
Theon a Aša. :idea:
Rhapsody in blue. :twisted:
Brienne má odpor? Takže to není dobrá vodička? Inu, ženy. 8)
Ano, byl to Theon ke své sestře, když ještě nevěděl, že to je jeho sestra a považoval ji za lodníkovu choť.
Jak jsi na to přišel? :o :wink:
Ehm, protože je inteligentní :?:
Theon je bezpochyby velmi inteligentní. :wink: Ve slovním fotbale by překonal kteréhokoli ze Starkovic děcek. A má i kuráž, to se musí nechat. A je i velmi ambiciózní. A umí balit děvčata.
Tak co mi na něm vlastně tak strašně vadí? :?: :x
Jak jsem na to přišel? Inu, četl jsem to. Ty ne? :o
A můj další citát jest:
"Pokud je polovina cibule černá hnilobou, pak je shnilá celá cibule. Člověk je buď dobrý, nebo špatný:"
Opět velmi lehké. Theon by s tím, myslím, neměl problémy. :twisted:
A podotázka: myslíte si to taky? :?:
to asi nehovoril Cibulový rytier, takto sa vyjadrovať o príbuzných... :-)
nuž pokiaľ to je hniloba a nie iba oškerenie, tak si myslím, že to tak naozaj je.
Davos to nebyl. :wink:
Fakt jo? Vidíš to takhle černobíle?
Bavím se o člověku, ne o té cibuli. :wink:
ale bavíme sa tiež o hnilobe, nie o povrchových kazoch...
Jde o to, jestli můžeme někoho šmahem označit za dobrého nebo zlého.
Dříve tomu tak možná bylo.
V dnešní době se však rozdíly mezi dobrem a zlem smazávají, takže člověk je občas tumpachový, čemu má vlastně věřit. Celý hodnotový systém se přehodnocuje. Křesťanství je v krizi, mladým nic neříká... Informují média nestranně anebo vytvářejí veřejné mínění? Čemu máme ještě věřit a čemu už ne?
Máloco je černobílé.
Krásně to ilustrují právě Martinovy postavy.
Ta různá morální dilemata, co tam řeší... Nic není jednoznačné, na vše je možné se dívat různými pohledy.
Kdo je dobrý a kdo zlý? Kde končí dobro a začíná zlo? Kde je ta hranice?
Ech, padá na mne existencionální tíseň. :)
Nějaké další tipy?
Tak to zkusme trochu obkroužit, na přesný tip si netroufnu...byl to Seveřan? :)
Svého času se ta osoba vyskytovala i na severu. :twisted:
To je facku :-)
Takže seveřan to neni, předpokládám tedy. Napadá mě Tyrion, ale od něj by to znělo hodně zvláštně...
Jorah Mormont?
Ani starýho medvěda brácha. :wink:
Moc se do toho teda nehrnete. :wink:
Snad nechcete další nápovědu? :twisted:
Můj tip je lady Melisandra, na ni by to sedělo. Mohla by se touto větou snažit kupříkladu osvětlit Davosovi některé složitější aspekty předmětu jeho podníkání. :
A pokud to není Mel, pak bych doporučoval zaměřit se na železné.
Viz věta "Theon by s tím neměl problémy." - to může být klíč! :!: :idea:
Ano, je to paní Mel a opravdu promlouvá do duše Davosovi. :!: :o
Račte dále. :arrow: :idea:
Ani jsem nečekal, že mi můj tip vyjde s tak nadpřirozenou přesností. Inu, i šipka vržená poslepu se někdy zapíchne doprostřed terče. :P
Další kolo:
"Dotýkat se mrtvých přináší smůlu."
(tak pozor na to, kam strkáte ruce :!: :) )
můj pocit, že to někdo (některá ze služebných?) říkal Dany je asi klamný, že? :)
Že by komentovaly Danyiny nekrofilní hrátky s khalem Drogem? :idea:
Ten dojem je správný! :) Řekla to Irri, ta nádoba hlouposti a pověrčivosti. Nicméně mrtvý khal v tom svou úlohu nesehrál; už jen proto, že hned v dalším odstavci dodala Jhiqui: „...pokud jsi je sama nezabila.“ A jak všichni víme, Daenerys svého khala udusila polštářem. :wink: :o
Nebudu prodlužovat agónii a pobídnu lady Dandali, aby zadala další citát. 8)
hmm, ono se opravdu občas vyplatí střílet od boku :) 8)
spíše bych ale čekala, že poté dodaly to jejich obvyklé "je to známo" :)
cokoliv najdu, bude pro vás příliš lehké, ale co už... :)
"Vždycky se najde někdo, kdo to řekne."
Pro někoho velmi lehké, pro někoho zapeklité. :twisted:
to povedal niekto sveta skúsený... skúsim preskúmať nepravdepodobné uličky... Bronn?
"Je to známo" potom taky přišlo, není třeba mít obavy. 8)
Nový citát si zrovna náhodou vybavuji, byl to princ Doran, poté, co nahlédl pod širák své dcery Arianne. :wink: Jen mi vrtá hlavou, kdo z těch teenage-action-spiklenců to vlastně řekl, kdo ji prozradil? Četl jsem zajímavou teorii, že to možná udělal Arys: dostal se do neřešitelného sporu mezi ctí a láskou, takže se rozhodl pro únikové řešení. A sice hrdinskou smrt při obraně své milé. :o :)
To by mu bylo podobné. Ne nadarmo se říkalo, že měl místo mozku srdce a místo srdce dub. :o
A nebyl to Areo? :idea: