Ne ne s Tyrionem jsi dost daleko. I když vlastně z některých pohledů dost blízko.Ale já radši ty společné rysy ani hledat nechci, skřeta mám totiž rád.
Já jim to vysvětlovat nebudu. Uznvám sice, že za své vlády, by Stanis nebyl příliš oblíbený, ale z dlouhodobého hlediska ho považuji za jediné řešení. Pokud se podíváte do historie tak Stanisovi jsou nejpodovnější Ivan III. Hrozný a Oliver Cromwell. A na oba se nakonec historici dívají positivně. A ten o kdo to řekl by se dal přirovnat k někomu kdo vládnul o sedm lidí před ním.
Stannis na trůně - dobrá zpráva pro lidi, špatná pro lumpy, patolízaly a lháře :twisted: 8) Ti by zajisté ronili hořké slzy, to uznávám. :wink:
Osoba, na kterou narážíš, je Jindřich VII.? Těžko říct, ke komu z Písně ho přirovnat... ale coby zakladatele nové poválečné královské dynastie bych tipoval Roberta Baratheona. :) :?:
Důležitá historická postava středověku byl také Legolas. Zachránil Středozemi před nazgúly! :idea: :D
Sarvene, my víme, že v Citadele patřila historie k tvým koníčkům, a že ses jejím výkladem dokonce pár let živil. 8) Neuvažoval jsi někdy o tom, že by ses třeba zúčastnil soutěže O poklad Anežky České?
Nejlepší populárně zábavnou (to zní hrozně, já vím) knihou o historii, která se mi dostala do rukou, jsou Dějiny lidstva od Hendrika Willema Van Loona.
Jestli vám někdy padne do rukou, užijte si ji, tak jako já. :idea:
diky za typ, sere Heade :-) áno v Citadele som bol populárny vykladač dejepravy, ale na podrobnosti a drobnosti nie som. skôr na celky, tendencie a súvislosti.
a vždy som sa viac cítil byť rozprávačom príbehov, ako suchopárnym mistrom. preto som zmenil Citadelu za trochu modernejšie stavení.
čo sa týka populárnej histórie nedám dopustiť na pána Tragáčika, aj on ma vlastne dotiahol k štúdiu starých časov...
Já jsem vždycky rád četl Čorného... ale to se asi za populární historii označit nedá, co? :) Jaký článek řetězu asi mají dějepravci?
Na Stannisovi se mi líbí to, že svoji čest, integritu říše a blaho nevinných lidí staví NAD vlastní královské ambice. U ostatních uchazečů je to prostě naopak. 8)
Jistá spojitost zde nicméně je. A sice taková, že mužská postava v naší romanci (tedy autor výroku) je velice, převelice atraktivní. Naproti tomu s ženskou postavou, totiž tou, jíž je citát adresován, by si zřejmě nikdo z nás nic nezačal... snad až na jednu zběsilou výjimku. Raději však nebudu jmenovat. :twisted:
Komentáře
zlá postava, zlá kniha.
To jako že to Macintoush neuhodl, nebo provádíš hodnocení Greyjoyova charakteru? :wink:
Těžko říct ale hodnotit Tanec mi přijde dost předčasné.
:-)
no tak, krásne zoologický citát. skúste naťuknúť :!: :idea:
budoucí lord z Dešťolesa ve vězení
ta postava má budúcnosť, ale obsah slov sa viaže k jej minulosti, ktorej je rázny koniec
Cože? Tohle že řekla Sansa? :shock: :wink:
Kdo má icefiru jistou budoucnost?
budúcnosť vo vzťahu k minulosti. tá postava (podobne ako Sansa?) práve získala osobnú slobodu. a to nie je málo...
Šedý červ.
no bol to krysa, asi jeho kamarát, ale konotácia je tá istá. uznávam.
Mnohokráte děkuji, ono to vlatně bylo lehké, kdybych se nesouředil na Theonův jídelníček. Nu tady máte:
"Nejsem tak slepý, abych neviděl stín sekery, když visí nad mým vlastním krkem."
Tak to si kupodivu opět nevzpomínám :) , takže budu střílet od pasu, jak je mým dobrým zvykem.
Tyrion?
Ne ne s Tyrionem jsi dost daleko. I když vlastně z některých pohledů dost blízko.Ale já radši ty společné rysy ani hledat nechci, skřeta mám totiž rád.
tiež výstrel z mojej strany. cítim z toho trochu aroganice, nebezpečenstvo a radcu, ktorý nie je dobre príjmaný. vychádza mi to na Stanisa.
Pocity jsou víc než dobré, ale ta postava je špatná.
to ja viem, že Stanis je špatná postava, a že prinesie ľuĎom ešte plač a beznádej, ale vysvetli to headovi a letovi :-)
Já jim to vysvětlovat nebudu. Uznvám sice, že za své vlády, by Stanis nebyl příliš oblíbený, ale z dlouhodobého hlediska ho považuji za jediné řešení. Pokud se podíváte do historie tak Stanisovi jsou nejpodovnější Ivan III. Hrozný a Oliver Cromwell. A na oba se nakonec historici dívají positivně. A ten o kdo to řekl by se dal přirovnat k někomu kdo vládnul o sedm lidí před ním.
Stannis na trůně - dobrá zpráva pro lidi, špatná pro lumpy, patolízaly a lháře :twisted: 8) Ti by zajisté ronili hořké slzy, to uznávám. :wink:
Osoba, na kterou narážíš, je Jindřich VII.? Těžko říct, ke komu z Písně ho přirovnat... ale coby zakladatele nové poválečné královské dynastie bych tipoval Roberta Baratheona. :) :?:
No vynechal jsi asi Jane Grayovou. Já jsem myslel Jindřicha VIII., ale uhodl jsi to. Štafeta je tvá.
Ivan Hrozný bol štvrtý svojho mena :-) a až tak pozitívne sa na neho história nepozerá.
Určite nie tak ako napr. na Václava II., Karola 4, Karola Roberta z Anjou, alebo Ludovíta Veľkého. Aby som nechodil pre príklad ďaleko.
Důležitá historická postava středověku byl také Legolas. Zachránil Středozemi před nazgúly! :idea: :D
Sarvene, my víme, že v Citadele patřila historie k tvým koníčkům, a že ses jejím výkladem dokonce pár let živil. 8) Neuvažoval jsi někdy o tom, že by ses třeba zúčastnil soutěže O poklad Anežky České?
Nejlepší populárně zábavnou (to zní hrozně, já vím) knihou o historii, která se mi dostala do rukou, jsou Dějiny lidstva od Hendrika Willema Van Loona.
Jestli vám někdy padne do rukou, užijte si ji, tak jako já. :idea:
Léto se ukázal jako dobrý střelec.
Vic štěstí jak rozumu :twisted:
Jaký je tedy nový citát? :?:
diky za typ, sere Heade :-) áno v Citadele som bol populárny vykladač dejepravy, ale na podrobnosti a drobnosti nie som. skôr na celky, tendencie a súvislosti.
a vždy som sa viac cítil byť rozprávačom príbehov, ako suchopárnym mistrom. preto som zmenil Citadelu za trochu modernejšie stavení.
čo sa týka populárnej histórie nedám dopustiť na pána Tragáčika, aj on ma vlastne dotiahol k štúdiu starých časov...
Já jsem vždycky rád četl Čorného... ale to se asi za populární historii označit nedá, co? :) Jaký článek řetězu asi mají dějepravci?
Na Stannisovi se mi líbí to, že svoji čest, integritu říše a blaho nevinných lidí staví NAD vlastní královské ambice. U ostatních uchazečů je to prostě naopak. 8)
Citát pro vás:
Někdo tu chce evidentně zahřívat. Sebe či jiného? Citát jako takový se zdá být projevem soucitu k - řekněme Sanse?
Kdepak, Sansa to není. :wink: Mezi postavami z tohoto dialogu to vzájemně jiskří poměrně erotickým způsobem. 8)
Určité žhavení tam je, ovšem o soucit nejde. :wink:
Jaime škádlící Brienne? :idea:
Úplně vedle! 8)
Jistá spojitost zde nicméně je. A sice taková, že mužská postava v naší romanci (tedy autor výroku) je velice, převelice atraktivní. Naproti tomu s ženskou postavou, totiž tou, jíž je citát adresován, by si zřejmě nikdo z nás nic nezačal... snad až na jednu zběsilou výjimku. Raději však nebudu jmenovat. :twisted:
atraktivní? kdo je v IF atraktivní krom Jamieho? Loras, Renly...akorát tipnout, kdo tenkrát dělal tátu a kdo mámu :)
Teď jsem snad zvědav víc na tu zběsilou výjimku než mluvčího. :)
Gendry a Arya?