Možná mysleli to naše přátelské kočkování, ech, vlastně zlovlkování. :)
Ser Heavy je můj oblíbený rytíř a nikdy bych ho nesežral, ani kdyby sám od sebe pošel. :!: :o :P
Otázka, tentokrát bez možností.
V Králově přístavišti se nalézají tři kopce. Jak se tyto kopce jmenují? A jaká budova je na každém příslušném kopci postavena? :?: Za správnou odpověď je považována pouze odpověď celá a úplná. :)
Opravit? Hmm, no u Rhaenys a Vysenii jsem tipoval, takže mě napadá jako jediná oprava vyměnit ty budovy na nich. Čili že na V. septum a na R. je Dračí doupě. Tyhle dva kopce jsem si vždycky plet. Aegon v nich měl taky bordel, ale holkam prej nevadilo, když je oslovoval jménem sestry. Sodoma gomora! :-)
No Crabbové jsou tuším z Prasklepeta, či jak se to píše...přestanu tedy přemýšlet a půjdu na to přes haninu. Ta Crabby přeložila jako Kraby, tudíž CC jezdil přirozeně na obřím krabovi. :-)
Crabbové jsou stará, slavná rodina z Prasklepeta, ačkoliv můžeme důvodně předpokládat, že Mrštný Dick si do svého vyprávění o hrdinném předkovi leccosi přimyslel. 8) Ser Clarence byl prý osm stop vysoký a žádný kůň neunesl jeho váhu, proto jezdi na zmíněném práterovi.
Máš body, lady Dandali.
Ale s tím krabem to byl dobrý chyták, což? :twisted:
V Rakousku (ale i v Německu) je to velká věc, která ze světa nemizí a určitě ani nezmizí. Dnešní doba politické a morální „korektnosti“ (ve fundamentalistickém, ahistorickém pojetí) nás dříve či později donutí k dalekosáhlým ústupkům a články v rakouském tisku to říkají zcela jasně. Koneckonců, i o tom je sama evropská otázka.
Komentáře
levný a hanebný? řekl bych že i o tyto přívlastky se pohádají. :-)
za 400? Fíha, tady si někdo troufá...to já snad zas radši pudu, mě by odrovnaly i ty včerejší otázky...
Hádka? Kde? :o
Léto je můj oblíbený zlovlk a o nějaké přívlastkové válce nemůže být řeč. :!:
Já myslel, že nám na to neskočíte. :wink:
Je! Je! Je! :D
Tak honem, sem s těmi domy, ještě než začne finále! 8)
Možná mysleli to naše přátelské kočkování, ech, vlastně zlovlkování. :)
Ser Heavy je můj oblíbený rytíř a nikdy bych ho nesežral, ani kdyby sám od sebe pošel. :!: :o :P
Otázka, tentokrát bez možností.
V Králově přístavišti se nalézají tři kopce. Jak se tyto kopce jmenují? A jaká budova je na každém příslušném kopci postavena? :?: Za správnou odpověď je považována pouze odpověď celá a úplná. :)
Takhle z hlavy to neposkládám.
Budovy jsou: Rudá bašta, Magorova pevnost :x :wink: , a Baelorovo septum? :?:
Ale ty kopce? :roll:
Můžu se podívat do mapy? :twisted:
Aegonův - Rudá bašta, Vysenyin - Dračí doupě, Rhaenyrin - Baelorovo septum
???
Rudá bašta je součastí Magorovy pevnosti. :)
Alek to napsal téměř správně. Zkus se trochu opravit. :idea: :wink:
Opravit? Hmm, no u Rhaenys a Vysenii jsem tipoval, takže mě napadá jako jediná oprava vyměnit ty budovy na nich. Čili že na V. septum a na R. je Dračí doupě. Tyhle dva kopce jsem si vždycky plet. Aegon v nich měl taky bordel, ale holkam prej nevadilo, když je oslovoval jménem sestry. Sodoma gomora! :-)
Aleku, správně, máš 400 bodů.
Alek: no vidíš, jakou jsem Ti vybrala hezkou otázku :)
Dandali: ano, velmi dobrá volba. Možná bys mohla vybrat i tu další, přinášíš mi štěstí. ;)
zvířátka za sto :)
Na jakém zvířeti jezdil ser Clarence Crabb?
a) Kůň
b) Jednorožec
c) Zlovlk
d) Pratur
e) Krab
f) Obří los
g) Drak
h) Pták noh
ehm, kdo je CLarence Crabb? :?:
Jeden z nejmocnějších hrdinů Západozemí, slavný válečník, proslulý vládce a sjednotitel.
Jak ho můžeš neznat? :o :shock: :twisted:
sdílíme stejnou otázku, lorde veliteli :lol:
nicméně to by nám nemuselo bránit v náhodném tipování 8)
Klidně bych vám poradil, ale nechci toho zase naznačit až příliš. :)
V knize vystupuje jeden z jeho potomků, který je však... poněkud méně slavný, abych to tak řekl. :wink:
A tak já trochu tušim odkud Crabbové jsou...z těch uvedených bych tipl jednorožce.
Jednorožci žijí na Skagosu. 8)
A ser Clarence Crabb na žádném z nich, pokud vím, nikdy nejezdil. :)
Další, prosím. :wink:
veškeré mé tušení se rozplývá do čehosi nesmírně neurčitého... ale za tip dvourohého pratura nic nedám, ne? :)
No Crabbové jsou tuším z Prasklepeta, či jak se to píše...přestanu tedy přemýšlet a půjdu na to přes haninu. Ta Crabby přeložila jako Kraby, tudíž CC jezdil přirozeně na obřím krabovi. :-)
A je to pratúúúúúúr! :shock: :o :lol:
Crabbové jsou stará, slavná rodina z Prasklepeta, ačkoliv můžeme důvodně předpokládat, že Mrštný Dick si do svého vyprávění o hrdinném předkovi leccosi přimyslel. 8) Ser Clarence byl prý osm stop vysoký a žádný kůň neunesl jeho váhu, proto jezdi na zmíněném práterovi.
Máš body, lady Dandali.
Ale s tím krabem to byl dobrý chyták, což? :twisted:
To musí být nějaký šestý smysl. :shock: 8)
Já bych tipoval céčko. :wink:
Ser Heavy právě odhalil zlatou cihličku za 10 000 bodů!!! :o :P :twisted:
bylo to tušení něčeho velkého :wink:
V Rakousku (ale i v Německu) je to velká věc, která ze světa nemizí a určitě ani nezmizí. Dnešní doba politické a morální „korektnosti“ (ve fundamentalistickém, ahistorickém pojetí) nás dříve či později donutí k dalekosáhlým ústupkům a články v rakouském tisku to říkají zcela jasně. Koneckonců, i o tom je sama evropská otázka.
(zdroj: http://www.klaus.cz)
Neměl by raději někdo žádat další otázku? :wink:
Jen směle do toho, serové a serky! :)
Chci znát Tajomstvo čitatěľa za 500! :o :wink:
Ber v úvahu, že některé dveře by měly zůstat navěky uzavřeny. :x :P
Kde si Léto koupil druhý díl Hostiny pro vrány?
a) v knihkupectví Neoluxor na Václavském náměstí
b) v knihkupectví Neoluxor na Novém Smíchově
c) v knihkupectví Neoluxor na Hlavním nádraží
d) v ostravském Librexu (Dům knihy)
e) v knihkupectví Daemon (Londýnská)
f) v knihkupectví Netopejr (Jungmannova)
g) v knihkupectví Kanzelsberger
h) nekoupil ji, nýbrž ukradl
Budu patriot.
V Ostravě? :P