Montezuma: V Tanci ne, ale byl zmíněný párkrát předtím: "...Křeslo za stolem bylo ze starého černého dubu s čalouněním z vybělené kravské kůže, již notně ošoupané. Ošoupané kostnatým pozadím Barristana Chrabrého a sera Gerolda Hightowera před ním, princem Aemonem Dračím rytířem, serem Ryamem Redwynem a Démonem z Darry, serem Duncanem Vysokým a Bledým ptákem nohem Alynem Conningtonem. ..." (Bouře- Jaime) "... Bylo by dobře, kdybys věděl o životech těch, kteří tu byli před námi.“ „Já to vím. Princ Aemon Dračí rytíř, ser Ryam Rudovín, Velké srdce, Barristan Chrabrý…“ „…Gwayne Koroříčský, Allyn Věžovský, Démon z Darry, ano. Určitě jsi slyšel také o Lucamorovi Silném.“ (Hostina- Jaime v rozhovoru s Lorasem) Ale fajn, tak já budu bádat dál. :D
Tak d.) by mohl být třeba ještě Swyft, protože je to jediný rod se známým motem (i když jen podle "semi-canon sources"). Zajímalo by mne, kolik teorií se ještě objeví, než někdo narazí na správnou odpověď. :D
Fajn- další teorie- Swann- ostatní jsou jenom rytířské rody (knightly houses). Jinak na IFwiki na to zírám už třetí den, od chvíle, kdy hlava sama nic nevymyslela... :D
Je to môj prvý anagram s gramatickou chybou a divným elementom na konci, ale tak jedno meno to dáva (vlastne som si ani nie je istý, či som to meno dal správne, ale snáď hej, ak nie, tak, prosím o trpezlivosť pre nováčika ) :)
Je to môj prvý anagram s gramatickou chybou a divným elementom na konci, ale tak jedno meno to dáva (vlastne som si ani nie je istý, či som to meno dal správne, ale snáď hej, ak nie, tak, prosím o trpezlivosť pre nováčika ) :)
RIADNE DOBRI C. R.
Ak to mal byť Beric Dondarrion, tak to nemáš dobre.
Komentáře
"...Křeslo za stolem bylo ze starého černého dubu s čalouněním z vybělené kravské kůže, již notně ošoupané. Ošoupané kostnatým pozadím Barristana Chrabrého a sera Gerolda Hightowera před ním, princem Aemonem Dračím rytířem, serem Ryamem Redwynem a Démonem z Darry, serem Duncanem Vysokým a Bledým ptákem nohem Alynem Conningtonem. ..." (Bouře- Jaime)
"... Bylo by dobře, kdybys věděl o životech těch, kteří tu byli před námi.“
„Já to vím. Princ Aemon Dračí rytíř, ser Ryam Rudovín, Velké srdce, Barristan Chrabrý…“
„…Gwayne Koroříčský, Allyn Věžovský, Démon z Darry, ano. Určitě jsi slyšel také o Lucamorovi Silném.“ (Hostina- Jaime v rozhovoru s Lorasem)
Ale fajn, tak já budu bádat dál. :D
SERE A GIN VRYT SYRA
Za serem by měla být čárka a před sýrem předložka do. Aby nám věta dávala smysl. :o)
Kdopak to je?
HYNUTI BETA NEBERE
(original v anglictine).
Zajímalo by mne, kolik teorií se ještě objeví, než někdo narazí na správnou odpověď. :D
Jinak na IFwiki na to zírám už třetí den, od chvíle, kdy hlava sama nic nevymyslela... :D
edit: Tak, a teď ještě rozluštit ten Aruthův anagram....
Mgr. No-saint Ned Tuba
(a ano,... čtenář české verze to asi nedá :o))
FACKY NEBRAL DEMO
TRESTAL TEBE ORGIE
a zvlášť hezké: VRANY BLOND NEDOBRE
edit:
Jarla: První je Brynden Tully.RIADNE DOBRI C. R.