Áha :-) jak bych Ti to...v Pratchettových knihách Zeměplochy by ses dočetla, že "krysa na špilce" (rat on stick) je nejoblíbenější fastfood trpaslíků - vyhlášená pochoutka....ovšem v Ankh-Morporku se začaly dělat z náhražek - třeba z kuřecího nebo vepřového, což trpaslíci považují za skutečně nechutné. Proto Gyta Oggová ve své kuchařce nabízí čokoládovou verzi :-)
Áha :-) jak bych Ti to...v Pratchettových knihách Zeměplochy by ses dočetla, že "krysa na špilce" (rat on stick) je nejoblíbenější fastfood trpaslíků - vyhlášená pochoutka....ovšem v Ankh-Morporku se začaly dělat z náhražek - třeba z kuřecího nebo vepřového, což trpaslíci považují za skutečně nechutné. Proto Gyta Oggová ve své kuchařce nabízí čokoládovou verzi :-)
A co nenarozená štěňata na špejli v Písni? Při čtení jsem nevěděla, jestli mám slintat nebo zvracet :-)
Nicméně jsem se chtěla vrátit k filmům - konečně jsem viděla Barbara Khala Droga. Děsný film, škoda CGI na takové béčko.
Ben Nevis - a co persián vyráběný z roun nenarozených jehňátek a co hormonální antikoncepce vyráběná z placent nedonošených hříbat a co syřidlo do měkkých sýrů vyráběné z ...to se narozenému teleti napíchne přes břicho trubička do žaludku a nechá se odkapávat obsah....měsíc se takto "připravené" tele drží fixované, aby se nebránilo a krmí se jen mlíkem a pak se prostě zabije (což je ta nejmilejší věc, co se mu stane) - tyhle praxe jsem nenáviděla na škole obzvlášť, ale ještě horší byly ty ve farmacii - vykrvování králíků, ovcí a koní bez umrtvení do poslední kapky....nojo víte do kolika léků to potřebujete....to bylo na poblití!
Komentáře
Chmur: Z biologického ne, ale ze sociologického dost pravděpodobně, skoro určitě :)))
Nicméně jsem se chtěla vrátit k filmům - konečně jsem viděla Barbara Khala Droga. Děsný film, škoda CGI na takové béčko.