Melisandra a Stannis

17810121329

Komentáře

• Everett Young napsal(a):

Takový Stannis, nebo Tywin (ten u mě dost ztratil na ceně kvůli té ku*vě Šae, jinak to byl borec) kteří se se svými soupeři nijak nepárají zatím vedou. To samé Arya která je pro jistotu pobije všechny na jednu hromadu. takovéto postavy to prostě někam dotáhnou. A také jsou mé oblíbené ;)

tywina by som velmi nesudila, kedze nebol POV a bohvie ako sa Sae dostala do tej postele, jej vlastnu iniciativu vobec nevylucujem.

Ohladom predchadzajucej diskusie...hmm, skoda reagovat na niekoho, kto ma nick prase z lesa, nazyva niekoho blbeckom a hlupakom, ziada argumenty, ale ziadne nema...v tomto pripade sa da povedat iba jedno: Hodor :)
  • prasezlesa napsal(a):

Ono ve skutečnosti, kdyby spolu bratr a sestra nevyrůstali, neviděli se jako děti často nazí atd., tak by se pak navzájem přitahovali mnohem víc než s jinými lidmi, kdyby se někdy potkali :-)

Ktoru telenovelu pozeravas? :)
  • Jarla napsal(a):

Uvedu pregnantní ilustraci - v jedné vzdálenější odnoži rodiny se nedopočítáš prstů....holt skoro nikdo nemá všechny prsty a jaou i tací, co přišli postupně o všechny a to některé zkracovali článek po článku....cerkulárka, sekyra, těžké stroje, domácí kutilství všeho druhu...a to se vztahuje kupodivu i na ženy....dědí se tam zkrátka gen pro takovou neopatrnost, která je stojí prsty - nebo si dovedeš představit praseho versi, že se vyžívají ve zkracování prstů jako nějaká odnož Jakuzy?

Tak to pozor :). Ked som pracovala v poistovni, riesili sme pripad dvoch bratov, ktori si usekli malicky na pravej ruke. Vzajomne :). Jeden ale mohol obetovat lavu ruku a neprislo by sa na podvod, ale ked za pravu je viac penazi :)
  • Aj ja som asi ešte v puberte keď mám 16... Po tomto sa ma zmocnila otázka, či aj ja som taký magor a či si zo mňa tiež uťahujú ako ja teraz z prasca... Hm... Začalo ma to trápiť... Radšej sa idem učiť dejepis na zajtra...

Neřekla bych. Samotný věk není důvodem k nějakému posměchu. Komické je spíš to, když někdo začne hloubat nad myšlenkou, která nutně napadne v určitém období každého a myslí si, že objevil Ameriku. Každý, kdo si přečte Zločin a trest zjistí, že úvahou o zbytečnosti morálky a účelu, který světí prostředky, a zbytečných lidech, které můžete zabít, se už dávno zabývali jiní .-)

To je skoro stejné klišé jako úvaha, že "když všichni všechno všechněm dáme,
    tak budou všechni lidi všechno mit dohromady
    I širší ulice a tvrdší podkovy,
    kuřata, slepice, pečivo cukroví.
    Když ten dá to a ta zas tohle,
    tak všichni dohromady budeme mít dost."
    Furt se to zkouší a furt to nějak neklape :-)

• Jarla: Čerstvě vylíhlá ptáčata na hnízdě - nikdo jim nevysvětlil, že se mají bát dravců a přesto se jich bojí - vidí siluetu nad hnízdem a ztichnou. Stačí když použiješ papírovou siluetu a táhneš ji správným směrem - ztichnou....

zmatený chlapec: Přežili jenom ptáci, kterým příroda dala to, že se bojí dravců
    On si chlapec představuje přírodu , jak sedí na obláčku s dlouhým vousem, odlévá ptáky z formičky a říká říkanku "tomu dala, tomu víc, tomu málo, tomu skoro nic" :-)

To mi připomíná, jak jsem se bavila s jedním známým, který je kreacionista. Vysvětloval mi, jak lidé nemají s lidoopy nic společného. Tak jsem mu ukázala svoje dítě. Když se narodí, umí následující - pátrací reflex (když se ho dotkneš, otočí se po směru doteku, potřebné, obvyle je tam bradavka), sací reflex (saje (teda, jak kdo, že :-(), aby neumřelo hladem, bezva věc,) polyká, mrká, když se k němu něco blíží... Všechno užitečné. A pak má taky úchopový reflex. Když mu přejedeš po dlani, sevře ji. A pokouší se o to i na noze, která dávno není chápavá. Hm... K čemu to tak asi je? u lidoopů je to jasné, tam se mládě reflexivně drží chlupů matky, ale u lidí? Vždyť od Boha nemáme srst... Tak pročpak mají naše mláďata stále ten opičí reflex? Aby se uměla chovat, kdyby je unesla tlupa a ona vyrůstala jako Tarzan z rodu Opů? :-) nebo jsme tu srst přeci jen kdysi měli

na to mi řekl, že cesty Boží jsou nevyzpytatelné a my nedokážeme pochopit jeho úmysly a bylo vymalováno .-)
  • Tyna: Ke společným věcem k lidoopům - stačí se na úplně malé miminko podívat :))) (nic proti miminkům, ale všechna vypadají jako opičky...a některým to zůstane napořád)
  • Krisa: Ty jsi můj člověk :-) mimina = malé opice. Ale už se raději své dcerky na veřejnosti rozezleně neptám "jsi kráva, nebo opice?" vzbuzuje to nežádoucí pozornost.

A já se jen snažím apelovat na její přirozenost, aby kurnik pochopila, že nurilon je designovaný pro telata, moje mléko je pro malé primáty .-) Ale bohužel kráva i opice jsou zároveň nadávky...
  • Tyna: Tak to musííš změnit na "Jsi skot či lidoop"? :)
  • já jí vyhrožuju, že jí narostou růžky :-)
  • No vzhledem k tomu že mám doma samé katolíky (brrrr) mám to doma jakožto Atheista a vyznavač evoluce těžké. Jen si zkuste jaké to je každý víkend u oběda poslouchat jak přijdete do pekla a podobné výmysly. Opice je skoro sprosté slovo. :-)
  • Everett Young: Morava? :-)
    Se jich zeptej, proč nám Bůh do hlavy nahrál software pro opičí mláďata :-)))
  • Tyna: Vysočina - Pelhřimov. Těsně na hranicích s Moravou. A odpověď na to ti řeknu rovnou: "Není nám dovoleno pochybovat o díle Božím." :D :D :D
  • "Není nám dovoleno pochybovat o díle Božím." :D :D :D

Tak ať si dávají bacha, aby při cestě za rovník nespadli přes okraj země :-)

ne, promiň, tohle mi vždycky přijde vtipný...
  • ne, promiň, tohle mi vždycky přijde vtipný...
    Mě taky :)
  • Mno, neřekl bych, že ptačí mláďata mají zafixováno bát se dravců.
    Spíš bych řekl, že mláďata mají zafixováno bát se všeho, co neznaj. mláďata včetně dětí.
    A postupně se naučí, čeho se bát nemusí.
    Pokud dost dlouho žijou.A morálka.....
    Řekl bych, že je získaná, někdy vnucena, někdy dokonce vtlučená.
    Morálek je víc. Někdo na veřejností nesouloží, někdo klidně ano, ale jíst na veřejnosti považuje za nevhodné.
    Někdo považuje incest za nemorální, někdo za normální. Nebyli jen Draci v Západozemí, ale třeba Inkové, nebo faraoni v Egyptě.
    I ta morálka ( nekradlo se, nikdo nezamykal)ve Sklandinávii není nějak vrozena , ale byla třeba Švédum vtučena za generace do hlavy evangelickými pastory , kteří své ovečky drželi pěkně tvrdě pod krkem.
    A ten odpor k incestu byl vtlučen do hlavy Židům jejich kněžími, kteří si všimli zvýšeného počtu chorob u sňatků mezi příbuznými.
    Ono to bylo nejjednodušší , udělat z něčeho náboženský příkaz. Nebo morálky. Občas to dost splývá.
    Když někdo řekl muslimům, že se maj několikrát denně umývat ( třeba pískem, když není voda)
    a udělal z toho náboženský příkaz, fungovalo to líp, než kdyby je přesvědčoval, že je to zdravější. Náboženský příkaz se snadněji vymáhá , pokud je církev dostatečně silná.
    S osvětou by je ledaskdo mohl poslat víte kam...
    Křes´tané z toho náboženský příkaz neudělali, a bylo to vidět.
    No a zvířatům je incest úplně fuk. Proto se třeba v ovčích stádech musej měnit berani.
    Morálka a Nezabiješ.
    Někde bylo dokonce nutné, a vysoce morální pře nějakým iniciačním obřadem (třeba dospělosti) vpadnout k sousedům, někoho tam praštit po hlavě, nebo ukrást nějakej dobytek.
    A vnucení imperativu Nezabiješ mělo za účel udržení nadvlády vládnoucích vrstev, aby tě nenapadlo ony šéfiky zlikvidovat. Anebo aby se obyvatelstvo -zdroj příjmů a vojenské síly- nevyvražďovalo mezi sebou.
    Šéfikové sami se tím imperativem moc ovlivńovat nenechávali..
  • Týno - jo taky vidím to opičátko doma, co se snaží podávat si věci nohama. Nebo ta pátravá pracka, co se vynoří zpod konferáku a neomylně z talíře uzme kus jabka a pak ho v dřepu chytne do obou tlapek a hlodá od prostředka :-)) Jak přímý přenos z pavilónu opic :-))

Haladdine, najdi si to kdekoliov nebo vyzkoušej sám - je to stotisíckrát provařený pokus (a nejen ten - a čti pozorně aspoň teď
    Čerstvě vylíhlá ptáčata (nedravčího typu)
    - táhni nad hnízdem siluteu dravce správným směrem - ztichnou
    - táhni nad hnízdem siluetu jiného ptáka než dravce - neztichnou
    - táhněte siluetu dravce pozpátku - neztichnou

Tohle můžeš opakovat do nekonečna! Která část je nejasná?
  • Hele!, já si podává věci nohou doteď! Přece se nebudu ohýbat, když mi spadnou :).
  • Kriso - já taky - třeba tužky, ale nejde mi to tak dobře jako skrčkovi :-))
  • Holky, já jsem si po CS, kdy jsem se nemohla ohýbat, podávala ve špitále nohou všechno, co mi spadlo. Přišla jsem na to, jaký pohyb minimálně zapojuje břišní svaly a táhne to svalem stehenním - fakt jsem v tom získala bezvadnou praxi - jelení lůj, ubrousky, zabalený porodnický vložky, prostě ledacos, zvedla jsem takhle za cíp i noční košili...

• haladdin: A přes to všechno, co jsi napsal, všude na světě platí, že se sourozenci, matkou, otcem a dětmi se nesouloží a jiní lidé se nezabíjejí .-) není to zajímavé? .-)

Ano, prakticky furt se tahle pravidla porušují, ale všichni víme, že jsou to "pravidla".
  • A znají je všichni lidé od počátků, kdy náboženství nebyla a ve všech koutech světa, kde o křesťanství neslyšeli a znají je i zvířata :-)
  • Onp se to fakt dobře vycvičí :). Tužky, kapesníky i oblečení jde podávat docela dobře - spadlý jogurt (zavřený) už nutí použít nohy obě :))). Někdy mi cvičení nohou v chápavosti přišlo jednodušší, než cvičení levačky při zasádrované pravačce (psala jsem úplně stejně jak ve školce) :)
  • Tyna napsal(a):

Holky, já jsem si po CS, kdy jsem se nemohla ohýbat, podávala ve špitále nohou všechno, co mi spadlo. Přišla jsem na to, jaký pohyb minimálně zapojuje břišní svaly a táhne to svalem stehenním - fakt jsem v tom získala bezvadnou praxi - jelení lůj, ubrousky, zabalený porodnický vložky, prostě ledacos, zvedla jsem takhle za cíp i noční košili...

Po CS som lutovala jedno - nebola som dost vycvicena, aby som si dieta z postielky zdvihla a prilozila k prsniku nohou :)
  • Hej - jakto že tady všechny CS!?! To jste si nechaly ujít tu "agónii" ?!!! :-D :-p
  • Ani nahodou!!! Ja som si ju zazila, ale ked uz mal mazel doskriabany chrbat a mna chceli priputat, tak si po par hodinach povedali, ze hlavicka je velka po oteckovi a 15 cm asi nedosiahnem :)
  • Keby nebolo doktora, asi skoncim ako Lyanna :)
  • Zdá se, že zatím žádné (post)moderní alternativní porody za účasti šamanky :)
  • Mně v šestým měsíci rupla céva, vykrvácela do sítnice a já přestala vidět na půl oka... Nikdo neví, proč. Etiologie: v těhotenství se dějou divný věci. Takže CS byl pro jistotu. Obecně jsem ženská na baterky. Neporodila jsem, nekojím :-( je to jak, kdyby mi dal někdo děcko z hračkářství i s příslušenstvím :-( Alespoň, že jsem ho počala při sexu se svým mužem (napoprvé) a nikoliv s trubičkou inseminátora v centru asistovaného rodičovství...
  • Keby nebolo doktora, asi skoncim ako Lyanna :)

Podle tý krve bych Lyannu šacovala na vcestnou placentu, ale to by zas Ned musel přisvištět krátce po porodu. A nebo na horečku omladnic, podle té horečky. To by měl dost času.
  • flanker.27 napsal(a):

Zdá se, že zatím žádné (post)moderní alternativní porody za účasti šamanky :)

Na take nieco potrebujes max 24-rocnu zenu, so sirokymi bokmi a 3 porodmi za sebou.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi