Ice-Fire novinky

1568101113

Komentáře

• jj, pěkný. Já jen dodám adresu do naší galerie na velké obrázky, pokud to snad uniklo. http://icefire.tym.cz/galerie/thumbnails.php?album=45
  • Neuniklo. Obrázky pro wall jsou právě z ní. Chtěla jsem je takhle všechny vedle sebe :o)
  • hmm, pěkné, takový na plochu by se mi taky líbil, jen si ho trošku upravím :) nejsou náhodou v galerii už i obrázky z nového kalendáře?
  • To vlastně nejsou, mám moc malej skenner. Ale třeba už někde na netu visej...
  • Tak všech 14 kousků mám na hromadě, některé jsou bohužel jen fotky. a teď z toho udělám nějaký wallpaper. Kdyby měl někdo zájem, mohu ho poslat i do galerie. ;-)
  • Tak mi dnes kalendář dorazil. Je krásný.

Kdyby se někdo po uplynutí letošního roku chtěl zbavit toho aktuálního, tak se mi ozvěte, určitě se na nějaké částce domluvíme.
  • The Art of George R.R. Martin''s A Song of Ice & Fire, Volume I

Tak nějak v tichosti vyšla konečně ona obrázková publikace od FFG. Na ruském 7kingdoms najdete pár ukázek z listování knihou. A druhý díl se chystá. No penez je to dost, ale když jsou ty Vánoce za dveřma... :-) Akorát to BookDepository asi pořád nemá, avizují jen druhý díl, safra.
  • Do náhodně vybraného threadu...

image
  • Zdravím, může mi někdo poradit, kde se dají sehnat knížky téhle série V ORIGINÁLE v ČR? Z Amazonu se mi to nechce objednávat, ke čtyřem knížkám, které chci objednat, si připočítávají 20$ za poštovný, což mi přijde hodně.

Někde jsem slyšel, že Talpress snad má distribuovat i originály, ale v jejich eshopu jsem to nenašel.

Jediné místo, kde jsem je našel, je Arara, která vypadá, že to objednává z Amazonu. Co mě zaráží, že na ta knížka (na tom přiloženém odkaze) má úplně jiný obal než ta na Amazonu a úplně jiný než má český překlad, z čehož jsem dost zmatenej. Navíc není ani označená (na deskách) jako součást té série SoIaF, takže se bojím, abych nekoupil něco ... špatnýho (nějaké přepracované vydání pro GB nebo já nevím). Chci prostě koupit originál (českej překlad mě naštval s těma příjmeníma).

Jakákoli rada je nad zlato, moc díky. :)
  • Omlouvám se za špatné umístění, teprve teď jsem si všiml, že mě to hodilo do jiné diskuze než jsem chtěl. Prosím adminy o přesunutí do relevantnějšího threadu.
  • To je v poho ;-) Ta odpověď bude asi trochu delší, (aspoň z mé strany) a dostanu se k ní až pozdějc večer, pokud to někdo nedá mezitím za mě...
  • Talpres je měl na prodejně a myslím, že velké sítě kn ihkupectví by je mít mohly (neoluxor, kanzelsberger).

Nebo nějaké další, třeba Englishbooks.
  • Alek: Budu rád za Tvoje připomínky i pokud mi tu ostatní nějaké rady dají.

Vojtěch: Dík za radu. EnglishBooks má to stejné vydání jako Arara, tj. neoznačené jako součást série a s úplně jiným vydavatelem než má třeba Amazon. Rád bych se v tom zorientoval, než to koupím.

Hledám pouze po eshopech, knihkupectví osobně navštívit nemůžu, neboť se nedostanu do žádného většího města.
  • kupuju je v neoluxoru, jsou tam hodně levné a mají i e-shop
  • Sethiel píše:
    Co mě zaráží, že na ta knížka (na tom přiloženém odkaze) má úplně jiný obal

Ono je víc verzí vydání. Proto vidíš různý obálky. Musíš si přesně zkontrolovat, jestli koukáš na hardcover, paperback, mass market paperback apod. (hezky je to vidět na tom Amazonu po najetí myší na danou verzi). Do toho se ještě míchaj US a UK verze. A pak taky to, že některé verze knih jsou rozdělené jako v ČR na dva díly (viz tvůj odkaz na arara, to je jen jedna část Storm of Swords).

Obálky českých verzí neřeš, Talpress si vždy tvořil svoje, takže ty se nebudou se zahraniční verzí shodovat vůbec.

Já osobně bych dal v paperbacku přednost anglickému vydání (vydavatel HarperCollins) před US (Bantam), páč se mi víc líběj jejich obálky. Jak koukám, tak jediný zádrhel je v tom, že Storm of Swords byl rozdělen na dvě knihy, zbytek vypadá, že je po jedné.

Jinak já bych asi kupoval na BookDepository, kde maj sice vyšší ceny oproti Amazonu, ale neplatíš poštovný (do ČR ověřeno).

O čeksém prodejci bohužel moc nevím, ale to už ti poradili "jiní". :-)
  • Alek: BookDepository vypadá fakt dost dobře, moc díky. Rozdělení na dvě knihy vůbec nevidím jako zádrhel, jen jsem byl zmatený tím, že to někde rozdělené mají a někde ne (zatím jsem četl dva díly a oba byly rozdělený na dvě knihy).

Ta cena vypadá taky úplně bezkonkurenčně. Skvělej tip, ještě jednou díky.
  • jeden svazek (u nás zahrnuje dva) na václaváku v nx stojí cca 180 korun.. takže zadarmo..
  • Tyjo, včera jsem tam byl, to vědět, tak jsem asi neodolal. No navštívím je asi brzo znovu :-)
  • Jsem na tom podobně ... byl jsem tam předevčírem (přímo na Václaváku), teď se tam zase aspoň měsíc nedostanu.
  • V Brně v Knize Dobrovský se dá taky koupit kompletní série v mass-paperbacku od Bantamu. Ono se celkově oplatí zajít do nějakého většího knihkupectví a podle mě je dost velká šance, že to tam budou mít. Přece jen jsou to už dost známé knížky.
  • Teď jsem to objednal z toho BookDepository, Bouře mečů a Hostina pro vrány vyšly dohromady na 371 korun, což je úžasná cena. A žádný další poplatky nejsou.
  • http://www.bookdepository.co.uk/book/9780002247399/A-Dance-with-Dragons

Jen tak si prohlížím obaly titulů v zahraničí a narazím na tohle. Tanec s Draky až 30 září 2011
  • no to je v háji
  • Žádným termínům v knihkupectvích nevěřte, cucaj si to z prstů, v lepším případě si to cucá vydavatel, ale ani ten to neví přesně.
  • Co je moc, to je moc. Ačkoliv jsem až doposud neměl rád některé urážlivé řeči ohledně Georgova psaní, říkal jsem, že je třeba respektovat co a jak dělá, protože je to taky jenom člověk, ale už mi dochází trpělivost. Teď už si s jistotou troufnu tvrdit, že se konce ságy určitě nikdy nedočkáme...
  • Nj, konce ságy, alespoň jak jí autor původně plánoval, se asi opravdu nedočkáme - leda by chytl slinu a vychrlil na nás zbytek knih v pro něj neuvěřitelně krátkém čase. :-)

Horší je, že se začínám obávat i o osud Tance s draky - od českého vydání posledního dílu tomu za chvíli bude pět let.
  • stejně už po těch x letech čekání přestávám věřit, že DwD vůbec někdy dopíše, natož celou ságu
  • Môžeme ešte dúfať v onú nepravdepodobnú možnosť, že to nie je Tanec, čo momentálne dopisuje, ale siedmy diel ságy, a že zvyšné knihy mú už dávno napísané a nás iba ťahá za nos :) Ale vážne - aj ja sa bojím, že to nedopíše. Kruci, veď má 62 rokov, čo si to on sám neuvedomuje? Dúfam, že má aspoň sakramentsky dobré a detailné poznámky k zvyšku ságy, pretože to asi zaňho bude musieť dopísať niekto iný. Nechcem sýčkovať, ale priznajme si to - možno sa to naozaj stane. A mňa z tej predstavy premkýňa hrôza.
  • Macejko píše:
    Kruci, veď má 62 rokov

Mýmu tátovi je 66 a eště se na máry nechystá hodně dlouho. To chce klid.
  • Přesně, já nad tim taky nepřemejšlim. Ať si s tímhle dělá starosti on :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi