No Flankere, já tvému otci přeji mnoho zdraví a dlouhá léta, ale jistě nemá elánu jako dvacátník. Navíc, Martin nevypadá moc zdravě a vitálně. Když si vezmem, že průměrná délka života mužů je v USA tak 75 roků(tipuju), tak má na to 13 let. To vzhledem k tempu jeho psaní je dost málo. Marin je stejně sketa, co když má třeba sedmdesátiletý fanoušky..ti se konce jeho ságy těžko dožijí:-(((
No, děda umřel v 86 a babičce je 88 a pořád si dojde bez problému nakoupit. Táta vypadá spíš na 50 a pořád by to nandal leckerýmu čtyřicátníkovi. Jsme celkem dlouhověká rodina.
Pokud Martina nestihne zákeřná nemoc (kromě lenory samozřejmě), tak má podle mě eště honě času na tvorbu před sebou, na to koneckonců potřebuje hlavně mozek a tem mu zdá se slouží.
Nechci, aby to vyznělo nějak zle, ale přiznejme si, že lidé s "kondicí" jakou má George, se málokdy dožijí oněch průměrných 75 let jak uváděl Chmur. Hlavně cévy jsou hodně zaneřáděné u takovýchto lidí, takže ačkoliv je to smutné, je pravděpodobnější, že se konce nedočkáme, než že ano. :(
No hlavně má určitě jiný zájmy něz jen psát knihy.. Já bych mu to ani nějak nevyčítal, kdyby s tim třeba po tanci s draky sekl... Myslim, že se najdou lidi, který dokažou napodobit jeho styl... Ostatně skvělej příklad výměny spisovatelů je Noc trifidů anebo Nedokončené příběhy dopsané synem Tolkiena.
Nedokončené příběhy jsou jen poskládané spisy z "otcova šuplíku", ostatně je to poznat - Christopher Tolkien je pouze z editoval. Silmarillion a hlavně Húrinovy děti už musel více upravit, to mu rozhodně neberu.
Ale obecně to u "napodobitelů" nevidím moc dobře - Pokračování Duny už nebyla tak dobrá jako knihy co psal Frank Herbert. Ani Colfer už není tak dobrý jako D. Adams.
Olorin píše: Pokračování Duny už nebyla tak dobrá jako knihy co psal Frank Herbert.
No po pravdě, mně přišla i pokračování, která psal Herbert osobně, dost slabá...
Ale tak vezměte si, jak vycházela Temná Věž (ano, Ušatá už zase straší s Kingem). Mezi prvními tak čtyřmi knihami byly několikaleté rozestupy - a poslední tři vyšly v rámci dvou let.
Myslím, že na propadání zoufalství je ještě dost času =)
Usata: Rozhodne, nadeje umira posledni. Ale budme realisti a podivejme se na to strizlive. Martinovi je 62. Proc by mel na stara kolene sedet na zadku a psat knihy. Kvuli komu, kdyz jeho samotneho to nebavi? A co si budeme rikat, proc ty jezdis na kole? Proc ctes Sagu? Proc chodis sem na forum? Protoze je to pro tebe relax. Kdybys mela vic casu, jako on, taky budes vic relaxovat a ne pracovat ;-)
Však já neříkám, že musí sedět na zadku a psát. Jen jsem chtěla podotknout, že ta možnost, že jsou zbývající očekávané knihy psané nějak tak v kuse a že by mohly být nakonec publikovány v těsném sledu, není tak nepravděpodobná - nakolik můžu soudit podle svého času podobně napjatě očekávané Temné Věže.
A připouštím, že já ve skutečnosti nic napjatě neočekávám. Jen trpím nepřekonatelným nutkáním mít hromadu přemoudřelých keců =)
ja si myslím, že dal do piesne kus srdca a chce ju dopísať. jednak pre to, aby ju ukázal svetu, jednak pre seba samého. to že má blok a že sa zasekol na niečom neznamená, že zanevrel na príbeh. tomu neverím.
tiež dúfam v povzbudivé účinky seriálu. a dúfam, že to martin celé napíše.
Ukázka z kalendáře na rok 2012, ilustrace bude dělat John Picacio. Co vy na to? Já teda doufam, že ty další obrázky budou lepší, tenhle mě nějak neoslovil, i když, jak na něj dýl koukam...
Super, jen škoda, že jsou ty kalendáře poměrně těžko k dostání. Tuším, že jen přes amazon nebo ebay, a často celkem šílené poštovné. Ale asi do něj půjdu :)
Jaime shazující Brana z věže, Jaime vyhozený ze sedla na Pobočníkově turnaji, Jaime prchající z Králova přístaviště po útoku na Eddarda, Jaime na kolenou před Robbem, Jaime umaštěný v okovech pod Řekotočím, přísahající Jaime s mečem na krku, Jaime v řetězech odplouvající s Brienne, Jaime jak ho Brienne topí, Jaime křičící když mu sekají ruku, Jaime snící o Brienne cestou z Harrenova, Jaime pouštějící Skřeta z vězení, Jaime pálící dopis od sestry
Jaime ošahávající svou setru... Jaime v řetězech klečící před Daenrys (jako Vercingetorix před Césarem)... Jaimeho hlava v zběratelské kolekci Brana hned vedle hlav ostatních Lannisterů :-D
Komentáře
Pokud Martina nestihne zákeřná nemoc (kromě lenory samozřejmě), tak má podle mě eště honě času na tvorbu před sebou, na to koneckonců potřebuje hlavně mozek a tem mu zdá se slouží.
Ale obecně to u "napodobitelů" nevidím moc dobře - Pokračování Duny už nebyla tak dobrá jako knihy co psal Frank Herbert. Ani Colfer už není tak dobrý jako D. Adams.
Pokračování Duny už nebyla tak dobrá jako knihy co psal Frank Herbert.
No po pravdě, mně přišla i pokračování, která psal Herbert osobně, dost slabá...
Ale tak vezměte si, jak vycházela Temná Věž (ano, Ušatá už zase straší s Kingem). Mezi prvními tak čtyřmi knihami byly několikaleté rozestupy - a poslední tři vyšly v rámci dvou let.
Myslím, že na propadání zoufalství je ještě dost času =)
A připouštím, že já ve skutečnosti nic napjatě neočekávám. Jen trpím nepřekonatelným nutkáním mít hromadu přemoudřelých keců =)
tiež dúfam v povzbudivé účinky seriálu. a dúfam, že to martin celé napíše.
- jo to by šlo, to bych taky brala