Jon Sníh

1131416181948

Komentáře

• Měsíce sem, měsíce tam., Mě se tahle teorie (Ned + Lyanna) prostě nelíbí. Incestní vztah mi ke Starkům nejde. A kdyby k něčemu takovému došlo, určitě by to takový správňák jako Eddard bral jako poklesek a na Lyannu by nevzpomínal s takovým smutkem, ale spíš s hanbou a dával by si její smrt za vinu.. A Lyanna by na něj nemusela tolik naléhat, aby to držel v tajnosti, protože tím by se určitě nechlubil a nemusel by nic slibovat. Spíš ho prosila, aby ochránil toho malého dráčka, přestože proti jeho otci, potažmo celému jeho rodu bojuje. Každopádně na této teorii (Rhaegar + Lyanna = Jon) je znepokojující to, jak moc se to nabízí a jak je to pravděpodobné. To se Georgeovi nepodobá..
  • No, uvidíme. Jsem napjatá jako struna. Už aby to bylo sepsané, přeložené a vydané..
  • Gadgetka napsal(a):

Každopádně na této teorii (Rhaegar + Lyanna = Jon) je znepokojující to, jak moc se to nabízí a jak je to pravděpodobné. To se Georgeovi nepodobá..

To sice nepodobá, ale na druhou stranu - náznaky k ní psal Martin hned od úvodní kapitoly, kdy ještě nečekal, že to přeroste v takový fenomén a že si fanoušci budou při čekání na další díl krátit čas přemýšlením nad už vydaným, vymýšlením dalších teorií a výrobou voodoo panenek s Martinovou podobou.
  • Nooo, Nevado, můžeme se takto chlácholit :), ale dobře víme, že i v prním díle ságy bylo několik nepředvídatelných zvratů. Většinou, když George něco naznačuje, tak je to jen proto, aby nás zmátl a pak to bylo úplně obráceně.. Ale držme si palce, no. Pro jistotu si taky vyrobím voodoo panenku :)
  • Tak ve všem rafinovaný Martin taky není. Jeho princip kdy "Jone, promluvíme si až se příště setkáme." znamená, že žádné příště nebude, velmi rychle odhalili i diváci, kteří knížky nečetli. Stejně jako Rickonovy věštecké "schopnosti", když tvrdil, že z jihu se nikdo nevrátí :)
  • Myslím, že když si Ned přivezl bastarda, tak asi nebyla Catelyn moc nadšená. Možná se v tom ani nechtěla nějak šťourat ;)
  • Hlavně si myslím, že Catelynn nebyla v pozici, aby se v tom nějak víc šťourala. Když se jedinkrát zeptala na Jona v souvislosti s jeho domnělou matkou Ašarou, Ned ji dost rázně utnul a již s tím víckrát neotravovala. Jen dávala najevo nelibost.
    Ale myslím, že i tohle ukazuje, že Jon byl počat až během války (tudíž není synem Neda a Lyanny), protože kdyby Ned přivezl starší dítě než novorozené miminko, tak by to určitě jako novopečená mamina poznala a nejspíš by se nezeptala na Ašaru. Pokud to tedy dává smysl :)
  • Ta linie Války Uchvatitele je přeložená i někde tady, ale je tam (vzhledem k době, kdy byla vytvořená) takových kiksů, že bych ji nebral na vědomí.

Navíc Jon je mladší než Robb, takže i při největší spekulaci (Robb dost nedonošený, Jon dost přenošený) to prostě na incest nepasuje.
  • Uznávám, že teorie R+L=J je víc než pravděpodobná, ale pořád doufám, že to není pravda (o tom, že by rodiče byli Ned a Lyanna vůbec nepřemýšlím). Prostě nechci, aby byl Jon Targaryen, to bych mu nepřála. To radši, ať je synem Wylly nebo rybářovy ženy. Začerňuju, protože myslím, že je to zmíněno až v Tanci, ale možná se pletu.
  • O té poslední teorii - rybářova žena - jsem nic neslyšela. Nejspíš to tedy bude až z Tance, tam jsem se ještě nedostala. Můžeš to prosím nějak přiblížit? Tyhle spekulace, mě fakt baví :)
  • hm, tak rychle to nenajdu, ale pokud se nepletu, někdo se o tom zmíní Davosovi. ale je to jen zmínka typu "rybářova žena, matka Nedova bastarda" nic víc. no, jdu to hledat přesně :-)
  • Do Háje. Je to ke mně kousek. :-)
  • Gadgetka: Davos se cestou do Bílého přístavu obejví na Třech sestrách a jejich pán Godric vzpomíná, jak kdysi hostil Neda Starka. Ten na počátku Robertovy rebelie prchal přes Sestry do Orlího hnízda. Cestou přes moře se strhla bouře, rybář, který Neda převážel se utopil, ale jeho dcera (ne žena - omluva) ho nakonec převezla. Prý ji Ned nechal s pytlem zlata a bastardem v břiše. Pojmenovala ho Jon Snow podle Jona Arryna. Je to stručné, ale víc tam toho není.
  • Můj osobní tip je, že se je to syn Lyany a Rhaegara. Myslím si, že s ním Lyana utekla dobrovolně a znásilnění mi vzhledem k popisované povaze nejde s Rhaegarem dohromady, navíc jestli to byl takovej sex-symbol doby, tak to možná ani nebylo nutné.
    Dál vycházím z toho, že GRRM má rád "hořkosladký konce", tak si myslím, že Jon příjde v nějaké bitvě o Ducha a místo něj získá draka - třeba toho zlatobílého...přece jen už by sebou tahal vcelku slušnou zoo...
  • P3ZI: Přijít o vlka a získat draka jako symbol přerodu Starka v Targaryena? No gratuluju, Jone, kdy se začne projevovat megalomanie? :D Zdá se mi, že všichni zapomínaj, že Jon nakonec může být tím, čím se zdá od začátku - levoboček Neda Starka a nějaký Wylly.
  • Přijít o vlka a získat draka jako symbol přerodu Starka v Targaryena?
    Neeeeeeeeeee!
  • Krisa: :D No vzhledem k tomu, že Jonova (možná) poslední slova patřila stejně jako v případě Robba jeho zlovlkovi bych tuhle možnost hodila za hlavu. Jon je Stark, i kdyby jenom po matce.
  • Přesně- Jon může klidně být Targaryen po krvi, ale charakterem je to Stark jak poleno.
  • Charakter Jona ať je jakejkoli (tohle opravdu nemyslím vážně), ale hlavně ať už nezabíjejí žádná zvířátka :D
  • Krisa napsal(a):

Charakter Jona ať je jakejkoli (tohle opravdu nemyslím vážně), ale hlavně ať už nezabíjejí žádná zvířátka :D

Takže klidně vyhladíme celé Západozemí, pokud zvěř přežije.... :D
  • Miss Utahraptor: Asi tak :D
  • brbr napsal(a):

Gadgetka: Davos se cestou do Bílého přístavu obejví na Třech sestrách a jejich pán Godric vzpomíná, jak kdysi hostil Neda Starka. Ten na počátku Robertovy rebelie prchal přes Sestry do Orlího hnízda. Cestou přes moře se strhla bouře, rybář, který Neda převážel se utopil, ale jeho dcera (ne žena - omluva) ho nakonec převezla. Prý ji Ned nechal s pytlem zlata a bastardem v břiše. Pojmenovala ho Jon Snow podle Jona Arryna. Je to stručné, ale víc tam toho není.

Díky brbr, nečekala jsem, že to budeš ještě o půlnoci dohledávat. No, musím přiznat, že kdyby měl být Jon po všech těch tajnostech a spekulacích synem nějaké obyčejné rybářovy dcery, tak by mě to fakt zklamalo. Doufám, že Jon bude mít nějakou větší úlohu, ke které je předurčen svým, dosud nejasným původem. Jedna z dračích hlav není špatná představa :)
  • Gadgitka: nemusíš děkovat, dohledání nebyl takový problém jako vstát a dojít si ty dva metry ke knihovně pro knížku :-)
    vzhledem k tomu, že nemám ráda Targaryeny (kteří podle mě všichni směřujou k šílenství), tak mi obyčejný původ Jona vůbec nevadí. ostatně on zvládá mít větší úlohu i bez toho nejasného původu (nevím, kolik si toho přečetla)
  • Co když měl Eddard víc bastardů? Vysvětlovalo by to ten počet potencionálních matek (a navíc, podle příběhů to byl docela proutník :D ) Jednoho bastarda si vzal na Zimohrad, zbytek umřel, nebo se na ně "zapomnělo" a Lyanna dala Eddardovi jen nějaký (pro nás) nedůležitý slib, který splnil ještě před první dílem.
  • Reinmar napsal(a):

Co když měl Eddard víc bastardů? Vysvětlovalo by to ten počet potencionálních matek (a navíc, podle příběhů to byl docela proutník :D ) Jednoho bastarda si vzal na Zimohrad, zbytek umřel, nebo se na ně "zapomnělo" a Lyanna dala Eddardovi jen nějaký (pro nás) nedůležitý slib, který splnil ještě před první dílem.

Nedůležitý slib,.... třeba něco jako, že přestane prohánět každou sukni a bude Catelyn věrným manželem??? :o)
  • To se k Eddardovi nehodí. Je to v rozporu s jeho naturelem, o čemž nás přesvědčil i jeho genetický odkaz - Rob.
  • No, spíš je to v rozporu s tím, jak ho známe. Taky jsou lidi, co se od základů změní a neřekli byste, že ti "noví lidé" mají něco společného s těmi "starými". :)
  • Lidi se nemění :D
  • No jestli je Robb jeho věrný genetický odkaz, tak by Eddard považoval za naprosto normální přijít k manželce s bastardem, že se ve válce zamiloval do jiné. Kdyby ta dotyčná zavčasu nezemřela, přivedl by i ji. :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PostavyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi