Producenti o finále a 2. řadě

Rozhovor se scénáristy a producenty Davidem Benioffem a Danem Weissem o druhé sérii Hry o trůny

Jaké byly největší výzvy ve 2.sérii?
Weiss: Je to celkově větší projekt. Musí to být skutečné bitvy, draci a zlovlkové. A pořád máme všechny ty úžasné postavy, do kterých jste se doufám zamilovali. A taky máme spoustu nováčků, o kterých doufáme, že zapadnou a budou stejně úžasní. George se s tím vypořádal tak, že knihy začal...

Číst celý článek zde
«13

Komentáře

• Měl jsem to rozpřekládané už déle, tak jsem to dotáhl, i když to tu už bylo rozebíráno a postováno. Berte to pls s rezervou, jsem nachcípanej a je to sem tam hodně volnej překlad ;-)
  • Syčáci, oni už to četli, mor na ně! :-D
  • Je děsivé přemýšlet o tom, že bychom tuhle knihu někdy natáčeli. Bojím se toho a to je to roky před námi...
    Evil :-D
    Parchanti.. Ale je to logický krok jim to dát do ruky...
    Ale super díky za překlad
  • Taky bychom chtěli ukázat více zlovlky.
    Ó, bezejmenní bohové, díky!

A Alekovi díky dvojnásob.
  • No jo fanoušci kvůli smrti Neda sice remcají, ale nevěřím, že by se na seriál kvůli tomu přestali dívat! Pro mě byla Nedova poprava taky velkým překvapením. Teď mám aspoň rok na to, abych dočetla knížky.
  • Je děsivé přemýšlet o tom, že bychom tuhle knihu někdy natáčeli. Bojím se toho a to je to roky před námi...
    Mám to chápat tak, že Tanec bude nějaký nabušený nářez? Že by víc fantasy prvků a víc mrtvol?
    Doufám že seriál neovlivní Martina při psaní tak, že začne scény a bitvy psát málo velkolepé. A nebude brát ohled na to, že tvůrci seriálu mají omezené finanční možnosti.
  • alek diky - ja se toho clanku furt bal a odkladal jej...

zni to dobre
  • DW: Bude se z nás kouřit.
    V originálnom znení tam je: "DW: There’s going to be a lot of smoke." Myslím si, že to bolo v zmysle, že tam bude veľa dymu doslovne, ktorý bude zakrývať rozľahlosť armád, či iných drahých efektov. Dym zo zapálených lodičiek na Blackwater, hmla za úsvitu pred Storm's End.
  • zapper má pravdu. mysleli dym/hmlu čokoľvek, čo zakryje scénu a jej nedostatky.
  • Mám to chápat tak, že Tanec bude nějaký nabušený nářez?
    Dočetla jsem se v Hostině, že Tanec s draky se nazývá nějaká hrozná válka v minulosti. Takže předpokládám, že tam bude plno bitev a válek, tj. drahých scén na natáčení, navíc s draky. :-)
  • tanec s drakmi bola občianská vojna Targaryenovcov. ťažko povedať čo bude v našom tanci. ale určite tam budú draci :)
  • Třeba se obeví jiný "dračí potomek", který si na tyhle středověké atomovky bude dělat nárok.
  • To byl Tanec draků, tohle je Tanec s draky - očekávám spíš diplomatické námluvy, šarvátky, pletichy. Ale asi to bude mít i akční dopady.

Jinak s tím kouřem máte asi pravdu.
  • Nojo, ale nedávno jsem tu někde četl vyjádření někoho, kdo tu knihu už četl, že je taková poklidná jako hostina a že tam žádné velké bitvy nejsou. Takže bitvy bych neočekával.
  • Pekny rozhovor, diky za preklad.
  • tiez si myslim ze sa velkych bitiek v DwD nedockame. to pride az ked dojde Dany do Westeros a Jini prejdu cez The Wall. A to bude predpokladam na konci dalsej knihy - Winds of Winter...DwD a FfC tiez su skor takou pripravou osob (aj ked som si nie isty ze to taka Sansa, Arya ci Bran stihnu...) a miest na to co pride = final fight.
  • No já doufám, že aspoň se Železnými se někdo střetne. Ať už Tyrellové (Redwyne+Tarly) na jihu nebo seveřané. Předpokládám, že Boltona nenechá přešlapovat před Kailinskou držbou. A Stannis asi taky bude chtít k dění na severu říct svoje. Věčně jen tak sedět na Zdi nemůže.
  • Stannis by mohl se svým vojskem obsadit Hrůzov a zbavit se jedinyho nepritele co tam je když železní odtáhli. Pokud se dostane ke Cailinské držbě a spojí se s tamnímy tak bolton nemá šanci dostat se zdravý domů.
  • Takže společnost BlueBolt, která dělala pro první řadu CGI, nebude s HBO dělat na druhé řadě, vzhledem k tomu, že pro druhou řadu bude potřeba daleko větší množství práce a to práce náročnější. Takže se očekává, že bude na tuto práci najata větší firma.

Will BlueBolt be the lead VFX vendor in the second season? If so, has any preparatory work already started given that cameras are due to roll in late July?

Sadly not. As BlueBolt is a small new VFX house, tackling CG creatures with fur, plus CG fire and water would be too much of a stretch. Although we have all done this many times as individuals at previous companies, BlueBolt’s pipeline and development would struggle to do this in the short amount of time needed for the second series.
  • Zajimavý rozhovor. Jsme zvědav na představitelku Ashy, producenti jsou očividně nadmíru spokojení.

btw. jsem optimista, věřím, že vzpomínaná scéna z třetí knihy bude opravdu "one of the greatest things ever on television or film" :))
  • Nechcete to někdo přeložit, prosím?
  • váš tip na jejich/jeho druhou oblíbenou scénu z 3 knihy?
    ta první je jasná...
  • Nevada napsal(a):

Nechcete to někdo přeložit, prosím?

Ok, pustím se do toho večer a pak to sem dám :-)
  • Předem díky :)
  • tak snad s tou Ashou mají B+W pravdu.
  • Elanne napsal(a):

Nevada napsal(a):

Nechcete to někdo přeložit, prosím?

Ok, pustím se do toho večer a pak to sem dám :-)
    A můžu si to pak taky přečíst? :-)
  • Ne, bude to tak supertajný, že ani Malíček a Varysem to nenajdou ;-)
  • Také tajné, že ani KGB to nenájde, také tajné, že dokonca ani Elanne sám nebude vedieť o čom to je :D
  • Elanne ví vždycky všechno, nepleťte si mě Jonem :-))
    Mimochodem neńajdu tu pak dobrovolníka na korekci?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi