Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná

1234568

Komentáře

• Ještě jeden dotaz, jestli dovolíte. Nedá mi to a prostě se musim zeptat...

Věděl magistr Illyrio, co dává Daenerys za svatební dar? :)

Samozřejmě, že nevěděl. Nedovedu si představit, že by pak vůbec něco daroval.
  • Starfish napsal(a):

Samozřejmě, že nevěděl. Nedovedu si představit, že by pak vůbec něco daroval.

To já si naopak dovedu docela dobře představit - kdyby měl osobní zájem na svržení vládnoucí dynastie, těžko mohl udělat lepšího, než dát takovou zbraň do rukou ženy, která má sama absolutní motivaci tu určitou dynastii nenávidět a shodou okolností bude co nevidět královnou Dothraků. Plány v plánech jiných plánů, jak by řekl strejda Herbert :-)
  • Já si to nemyslím. Řekla bych, že je považoval za zkameněliny a tudíž za určitou formu drahokamů. Kdyby očekával, že se draci vylíhnou a chtěl je darovat, tak by je dal Viserysovi. Protože to jeho vlastně původně podporoval. Daenerys vyhandlovali za armádu.
  • Starfish napsal(a):

Taky vám přijde jako by měl ser Dontos reprezentovat USA? Alespoň barvy na jeho zbroji to naznačují. :)

Má tam sice pruhy a modrý pole, v tom jsou ale místo hvězd korunky.
  • No nechci spoilovat z Tance s draky, ale kdyby to vedel, dal by je myslim nekomu jinemu :-)
  • Těžko říct, podle mě dělal především všechno proto, aby od toho někoho jiného odpoutal pozornost.
  • no ja mam tiez k niektorym scenam a postavam vyhrady, lebo viac ci menej nesedia s knihou alebo posuvaju serial trosku inym smerom, ale staviam sa k tomu ako k Panovi Prstenov. Film je film a kniha je kniha, urobit oba 100% rovnake jednoducho nejde a ak zmeny pomozu dielu ako takemu a zaroven sa pribeh udrzi v rovnakej polohe ako predloha nemam s tym problem.

Prvy diel bol proste uvodom do druhej serie a to sa im podarilo uspesne (az na toho amatersky vyznievajuceho Malicka). Druhy diel som este nevidel, ale tesim sa ze tam bude menej dejovych linii, takze budu moct vyniknut tie ktore tam budu. to ocakavam aj od dalsich dielov. Vyhol by som sa tiez hodnoteniam celej serie po 1,2 dieloch, kedze hodnotit film v kine po 20 minutach, alebo knihu po 30 stranach tiez nema velky vyznam (napr. Malaz vsak ano). Na hodnetenie si proste treba este par dielov pockat.

Co sa tyka toho Stana&Mel, nemyslim ze by podobnu zmenu urobili bez Georga a mam take simranie ze tie 'shadows' mohli byt splodene prave takto. ak si spominate Stannis v knihach bol po tychto akciach fyzicky uplne mimo. mozno sa podobneho odhalenia dockame v dalsej knihe. ma to podla mna svoju logiku.
  • Já bych teda Viserysovi rozhodně nic nedával už po pěti minutách, co jsem ho v seriálu viděl. A to měl Illyrio oproti mě pár měsíců náskok :)
    Ale dobrá, vy jste tady experti :). Díky za odpovědi.
  • flanker.27 napsal(a):

Těžko říct, podle mě dělal především všechno proto, aby od toho někoho jiného odpoutal pozornost.

Není to spíš tvoje přání? Vzhledem k tomu, že nemáš rád Danny :-)
  • Těžko říct, podle mě dělal především všechno proto, aby od toho někoho jiného odpoutal pozornost.

Řekl bych že se je snažil držet od této osoby raději dál. Sám nevím co si o něm mám myslet...
  • Amaroun napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Těžko říct, podle mě dělal především všechno proto, aby od toho někoho jiného odpoutal pozornost.

Teď poněkud nechápu, co to s tím má co společného. Mluvím o jiné osobě, která si btw moje sympatie taky nezískala. Opravdu doma nemám figurku Dany, do které bych zapichoval kdeco a opravdu se všechny moje myšlenky nesoustředí na ni.
  • Lidičky, kde se můžu podívat na 2x01 - Sever nezapomíná ?? První sérii jsem sledovala online, ale tento díl nemůžu a nemůžu najít :( , díky za odpověď :)
  • To jsi na spatnem webu, sorry.
  • flanker.27 napsal(a):

Amaroun napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Teď poněkud nechápu, co to s tím má co společného. Mluvím o jiné osobě, která si btw moje sympatie taky nezískala. Opravdu doma nemám figurku Dany, do které bych zapichoval kdeco a opravdu se všechny moje myšlenky nesoustředí na ni.
    Nějak mi nepřipadá, že by byla potřeba odpoutávat pozornost od někoho jiného.
  • Kdyby Illyrio věděl, že se draci vylíhnou, nejspíš by si nechal Dany i vejce, a pak by obojí IMHO daroval nebo použil ke svým machinacím.
    To vylíhnutí byla taková shoda náhod, že by na to nepřišel ani Malíček. :-)
  • Tak jsem včera zhlédl, a musím říct, že se mi tento díl opravdu líbil (až na tu nešťastnou scénu s Malíčkem). Jako hlavní plus bych uvedl asi Dontose a Stannise (ten mi tam pasuje vážně skvěle, i když nemá plešku) a pak závěr dílu. Zlaté pláště jsou jediní vojáci, na které se dá dívat, ba naopak, moc se mi líbí. A to dokonce i jejich přilbice. Takže jsem si to jejich rojení opravdu užil :-).
  • A málem bych zapomněl na Janose Slynta! Ten byl taky perfektní, v první sérii jsem si ho prakticky nevšiml, ale teď...
  • Vejce mohli být klidně zkamenělé. Myslím, že se Dany poučila z oživení manžela (smrt za život). A pokud si dobře pamatuju, tak i v knize bylo něco ve smyslu: ,,Nechci Tě slyšet křičet. Chci jen Tvůj život. Pouze ze smrti může povstat život."
  • Amaroun: Předpokládám, že jsi četl Tanec. Tam je spolupráce Illyria a varyse na úplně jiném Targaryenovi, vč. utajení, celkem jasná. Zatímco o Viserysovi a Dany věděli všichni, o Aegonovi jen Varys, Illyrio a Connington.
  • viserys bol prvá voľba. som si celkom istý, že vajcia boli "zástava", symbol, nik nemohol tušiť, že draci sa vrátia.
  • To samozřejmě. I když si říkám, jestli ti dva celkem nepočítali s tím, že mezi Dothraky prostě nepřežije. Aegon sice taky jeví velkopanský móresy, ale aspoň dokáže poslouchat, co mu kdo řekne a dokonce žít v utajení. To by Viserys nikdy nedokázal. BTW by to případně bylo lepší přenést na diskusi bez omezení, jednak mě to začerňování štve a jednak to ani nesouvisí s dílem seriálu.
  • Illyrio je predovsetkym pragmatik podobne ako Malicek. Pochybujem, ze by sa spoliehal na cary-mary, hlavne ked v tom obdobi sila carov a magie bola oslabena. Proste jej dal muzealne kusky :)
  • Já si taky myslím, že Ilyrio dal Danny "broušené sklo do vitrínky"
  • tina napsal(a):

Lidičky, kde se můžu podívat na 2x01 - Sever nezapomíná ?? První sérii jsem sledovala online, ale tento díl nemůžu a nemůžu najít :( , díky za odpověď :)

Kde jste na to koukali vy, krom HBO :) ?? Už se mi celkem po seriálu stýská ...
  • tina: je to jednoduché, stačí zadat do googlu :-) nebo projít stránky, kde mívají seriály online, já bych začala třeba serialycz.cz
  • akorát to chce slušný počítač. Vím, že někteří mají problém se sledováním seriálů v HD kvalitě na starých šunkách. A GOT si jinou kvalitu nezaslouží. ;-)
  • Tak to by musel být řádně historický kus :) (aspoň tak 4 roky). V dnešní době, není na jakémkoli notebooku problém sledovat videa i v 1080p.
  • já mám již pět let strarý kousek a rojedu všechno naprosto bez problémů. Rozchodí to i Skyrim natož 1080p.
  • paul-cz: řádně historický kus starý 4 roky? To se asi celoročně válíš někde na Bahamách ,když je pro tebe PC starý 4 roky, řádně historický kus, co? :-))
  • Zvláštní, jaká ptákovina se mě v prvním díle dotkla. V knížce Myrcella a Tommen k Tyrionovi běželi a objímají se s ním a radují se, že ho vidí (v kontrastu s Joffem, který má zas blbé kecy). Nějak jsem měla dobrý pocit, že alespoń někdo z jeho rodiny kromě jamieho ho má rád. A v seriálu se jen tak zdvořile usmějí...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi