Rankopedia - anketa o nejoblíbenějšího uživatele

13567

Komentáře

• :D Ako hovorí moja bývalá spolužiačka - ,,Ste divní"
  • flanker.27 napsal(a):

článek 3 Ústavy: Součástí ústavního pořádku České republiky je Listina základních práv a svobod.

Přičemž postavení LZPS ...

Listina patří do Ústavního pořádku ČR. To nikdo nezpochybňuje a ani jí neobchází.
    Jak jsem již psal - proč teda nikdo nezpochybňuje zdravotní, co Ti jde z příjmu, hm?! to je vlastně taky platba, takže protiústavní... :-)))
    Nesmíš se řídit doslovným výkladem, to by pak nešlo nic uzákonit, protože nikdy to nepojmeš 100% přesně, důležitý je taky výklad podle účelu, kt.daná norma má splňovat - zde je účelem dostupnost zdravotnictví pro každého, což to splňuje. Samozřejmě, že by tam mohlo být, že každý má nárok na zdravotnictví za 30,- Kč a každé dva roky by se LZPS měnila podle inflace - ale nemyslíš, že by to byl zbytečný formalismus, hm?! ;)
    Navíc bezplatné zdravotnictví je - na základní kontroly máš právo i bez 30,- Kč, to, co je navíc už platíš, ale základ je stále zdarma. To máš jako s právem na osobní svobodu - to je garantovaný, ale taky je možný jej omezit např. veřejným zájmem, právama ostatních,... tzn. to že něco garantovaný neznamená, že je to absolutně nedotknutelný, víš ...
    ;-)
  • tak tady teď budu číhat na flankerovo právně korektní odpověď :-D Schválně jestli se nám sešli dva právníci :-p
  • Jarla napsal(a):

tak tady teď budu číhat na flankerovo právně korektní odpověď :-D Schválně jestli se nám sešli dva právníci :-p

No, minimálně z půlky jo :-)
  • vím jen o té flankerově JUDr. půlce a druhá půlka ?
  • Matematika je fajn. Vždy jsem měl raději matematiku, fyziku, chemii než češtinu, jazyky apod. (což taky ovlivnilo kvalitu mého (nejen) mluveného, psaného projevu). Osobně vidím averzi většiny lidí vůči matematice jako problém učitelství. Učitel by měl umět látku podat a řeči typu ,,To už máš dávno vědět'' apod. studenta příliš nemotivujou (i když občas můžou být otázky studentů k pousmání). Já jsem naštěstí na střední chytil hodně dobrého učitele (přestože za celou dobu, kterou učil u něj měl tuším jenom jeden člověk 1 na vysvědčení), hlavně díky němu nemám ani na výšce příliš velké problémy s matematikou -- i když už mě matematika na výšce tak moc nebaví, tedy nemůžu říct, že bych vysokoškolské matematice příliš rozuměl (jeden matematický předmět za semestr, kde se látka probírá tak rychle, že ji 98% studentů rozumí jen na zvládnutí zkoušky). Navíc ten přednášející taky za moc nestojí.

Nicméně v matematice vidím obrovský přínos, hlavně proto, že má vliv na velké množství oborů (informatika, fyzika, filozofie ...) a taky rozvíjí logické, prostorové, abstraktní (atd.) myšlení. Nakonec kvůli matematice vzniklo spoustu zajimavých oborů -- programování, návrh algoritmů, automaty, teorie grafů, kryptografie (třeba bez kryptografie by nic jako například internet banking nebyl dostatečně bezpečný, takže by tato vymoženost možná ani neexistovala).
  • Druhá půlka finišuje školu na Mgr. ve stejném oboru... :-)

tak to je gól - holt stále platí: pes psa pozná.
    :-)))

(pozn. právníci jsem bral jako obor, kt. se člověk věnuje(právo), ne jako povolání.. - aby si flanker nemyslel, že se s ním srovnávám)
    :-)
  • Jak který... rok na FELU mne naučil, že docela dost těch nejlepších v oboru matematika a programování jsou dobrý magoři :-)
    Počkejme, co na to Ugla... :)
    proč teda nikdo nezpochybňuje zdravotní, co Ti jde z příjmu, hm?! to je vlastně taky platba, takže protiústavní... :-)))
    Proč já tu cituju čl. 31 listiny, když si ho nepřečteš. Nechci tě urazit, ale než se začneš příště k něčemu "odborně" vyjadřovat, zkus si přečíst. Něco. Aspoň. Trochu.
    (Bohužel tradiční česká bolest, že nejvíc kafrají do věcí ti, kteří o nich mají nejmenší povědomí, jak odborné tak osobní)

Ještě jednou pro méně chápavé (slova gymnaziální prof. chemie Koktové):
    Každý má právo na ochranu zdraví. Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon.

Tak ještě jednou. LZPS říká, že za podmínek pojištění mají občané právo na zdravotní péči. Tudíž každý, kdo je zdravotně POJIŠTĚN, má nárok na BEZPLATNOU zdravotní péči (za výkony, které do pojištění spadají, tudíž se nikdo nemusí obávat těch mimózních poznámek o prsech a penisech, ale puberta se holt nezapře). Tato jednoduchá a srozumitelná definice "překvapivě" rozdělila náš ústavní soud, kde napoprvé poplatky prošly těsnou většinou pěti proti 4, přičemž v protinálezu protiústavnost těchto přímých plateb velmi hezky formuloval můj bývalý rektor prof. Musil).

Platbu formou pojištění nikdo nezpochybňuje, ta je zcela v souladu s právním řádem (jo, to jsem chtěl napsat už předtím, ale zapoměl jsem, v Ústavě užitý výraz ústavní pořádek je špatný termín, protože pořádek je spojen s procesním chodem věci, nikoli se zakotvením stavu, mělo by být tudíž užito výrazu ústavní systém,).

Ale já tu BTW nemluvím jen o protiústavnosti těchto poplatků, ale o jejich věcné špatnosti, škodlivosti a celkové nesmyslnosti.
  • No právě třeba Uglova matematicko-analytická mysl je sexy :-)
  • Jarla napsal(a):

Jo myslím, že to spadá pod bod 9 v Ústavě, že listina je součástí ústavy, ne ?

Ad matematikové - já mám matematiky ráda - mají vynikající myšlení v oboru, který je mi absolutně vzdálen a obdivuji jejich schopnost vyšší matematiky (to znamená, že taky umím učivo základky a střední školy, ale hovořím, o vysokoškolské matematice zaměřených VŠ). Takových lidí si vážím a obdivuji je. Jejich myšlení je velmi uspořádané :-)

Jak který... rok na FELU mne naučil, že docela dost těch nejlepších v oboru matematika a programování jsou dobrý magoři :-)
    Potom snad jsem někde četl od známého člověka (který se zabývá Sektami a sektářstvím ;jméno si nevybavím), že technici nebo lidé, kteří se úzce profilují v technice, mají sklon vstupovat do různých sekt.
    Ale fajn a vtipní lidé se tam najdou určitě -
    :-D

Už jsem si vzpomněl - Prokop Remeš.
  • flanker.27 napsal(a):

Ale já tu BTW nemluvím jen o protiústavnosti těchto poplatků, ale o jejich věcné špatnosti, škodlivosti a celkové nesmyslnosti.

Proč máš pocit, že je to nesmyslný? :-)
  • Myslim, že jsem to už celkem napsal, ale dobrá ještě jednou. Podle mě jde o systém, kterej tahá peníze z lidí, kteří skutečně nemoc potřebujou, a to opakovaně, nikoli aby zabraňoval zneužívání zdravotního systému.
  • O zneužívání zdravotnického systému - podívejte se na film "U pokladny stál" a řekněte, co se změnilo :-D
  • Tedy ne že bych někoho nutil, ale vlastně jsem založil vlákno na tohle téma, pokud je chuť v něm pokračovat: http://www.icefire.cz/zdravotnictvi-poplatky
  • flanker.27 napsal(a):

Myslim, že jsem to už celkem napsal, ale dobrá ještě jednou. Podle mě jde o systém, kterej tahá peníze z lidí, kteří skutečně nemoc potřebujou, a to opakovaně, nikoli aby zabraňoval zneužívání zdravotního systému.

Aha já myslel, že za tím stojí i nějaký postoj co se týče financování zdravotnictví...
  • když tak počítám ty příspěvky, skoro si s tímhle připadám už OT :-)
    kedysi sme na starom fóre mali tituly, ktoré sa odvíjali od niečoho... od počtu príspevkov myslím? ono je to hra, ktorá má trochu záludne drápky.
    jj, a taky to moc dobrotu nedělalo :-)
    Já bych dal body alekovi a sarvenovi:-), protože jsou nejhodnější a znám je nejdýl:-)
    děkuji pěkně - já snad mezi poločasy začnu fandit přece jen Liberci :-)
  • Amaroun napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Myslim, že jsem to už celkem napsal, ale dobrá ještě jednou. Podle mě jde o systém, kterej tahá peníze z lidí, kteří skutečně nemoc potřebujou, a to opakovaně, nikoli aby zabraňoval zneužívání zdravotního systému.

Aha já myslel, že za tím stojí i nějaký postoj co se týče financování zdravotnictví...
    A ono se ho to netýká? S financováním se to má tak, že poplatkem platíš něco, co jsi už jednou zaplatil na pojištění. Jestli máš pocit, že by se měla někde získat peníze navíc, tak přeorganizuj správní rady pojišťoven tak, aby dokázaly bránit dalším stavbám paláců a pak řvaly, že maj málo na péči. Příp. aby se neutápěly finance v projektech typi IZIP.
  • flankere - já už slyším slovo projekt (jedno jestli ve státní správě nebo v hudbě) a kudla se mi v kapse otvírá :-)
  • JAIME a pátý? Není to ten hošan co začal šíleně nadávat Sarvenovy jako by se pomátl? :-)
    Tyhle internetový hlasování bohužel moc nefungují :-)
  • Mne zase pobavilo, že tam hlasovala třetina cizinců z jiných států - jo jasně, jiný stát je teď asi i Slovensko, ale i tak mi přijde, že tam hlasoval leckdo jen proto, že nadpis je v angličtině - to byla nejspíš chyba:-) Na druhou stranu - nevím jak Krisa vysvětlí Alekovi, že mu sedí na štokrli :-))
  • Jarla: To je ako situácia - Theon pristihne Ašu na svojom kresle... Niežeby som niekoho prirovnával :D Len to tak sedí...
  • Jen aby to nebylo Eddard přistihuje Jaimieho :-D
  • :D :D Úbohý Ned-Alek... Nalek :D A Jaime-Krisa... Jaisa... :D Aby z toho nebola bitka..
  • Nojo. Už to nabralo trochu jiný směr. Objektivní to bylo první den. asi po prvních 20 hlasování.
  • A nebo se vezmou - bude krásná mocnářská svatba a zůstane to v rodině :-D
  • Jarla: :D Zase sa to stočilo k LorasxRenly :D Ako sa to vždy stočí k Aerysovi :D
  • Jak Loras Renly ? Alek a Krisa bude krásný královský pár :-D Budou mít kupu dětí a všechny budou "smart and beautiful...Not to mention imaginary" :-D
  • :D Kupu dětí? Žeby základy Freyismu :D
  • No s tím rozdílem, že Krisa bude matkou rodu a nedovolí, aby ji Alek každou chvíli měnil za novější model :-))
  • Jarla napsal(a):

No s tím rozdílem, že Krisa bude matkou rodu a nedovolí, aby ji Alek každou chvíli měnil za novější model :-))

Tak on se jí Alek určitě nebude ptát, prostě bude konat..
    :-)))

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi