Hra o trůny 2x08 - Princ ze Zimohradu

189101214

Komentáře

• (Heavy_Heade dál už nečti :D ) Blackfish: Pro Sansu by do války stejně nikdo nešel :)
  • A nepřijde mi, že válka je kvůli Melisandře.
  • No to mě právě vůbec. Já mám ráda milostné zápletky a hrdiny na první pohled. Robb by nejradši šel domů, ale z ušlechtilého důvodu je ve válce. Robb, Bran a Ned jsou u mě hodně vysoko, protože jsou prostě hodní. Jako v pohádce. Ale zase tady nechci naznačovat, že nemám ráda Cersei nebo Ohaře.
  • Everett: No když už ne kvůli Sansa, tak aspoň kvůli Lady Sanse, ne?
  • Právě jsem se dodívala a Dinklage a Lena Heady jsou vážně perfektní! Snad nejlepší scéna v druhé sérii. No vlastně ten začátek šestýho dílu kdy Theon sťal Rodrika byl taky hodně silnej a epickej, ale ta Cersei prostě úžasná a tak hrozně cerseoidní.
    A ač nechci, začínám mít ráda chaplinku. Vůbec mi nevadí, že to není Jeyne, ale Talisa a líbací scéna mi rozhodně nepřišla zbytečná narozdíl od dlouhých minut s Růženkou. Madden je prostě krásnej a boží chlap.
    Jaktože Daenerys není taková namyšlená děvka co nemá nic a vydařila se po taťkovi jako v knížce? Snad ji ještě začnu mít ráda.
    Arya mě teď moc nenadchla a myslela jsem si, že setkání Arya Jaqen bude jiné, ale nevadí.
    A Jon mě prostě nudí. Jednak ho nemám moc ráda v knížce a s bráchou jsme se shodli, že v seriálu z něho udělali hroznýho kokota. Ale naopak Ygritte je super, má takovej dobrej chraplák.
    Tenhle díl prostě výbornej, ale asi na rozdíl od většiny se netěším na Černovodu. Bitvy v knížkách a filmech mě prostě nebaví. Když jsem černovodu četla, tak jsem prostě vypla a vůbec nic si z ní nepamatuju. Snad to nebude táhlý přes půl dílu.
  • Válka je ten kus kovu, na kterém si zrovna chladí zadek Joffrey...a o principu, kdy jeden rod zabil krále, a ještě jeho děti nejsou jeho. Moc korumpuje. Absolutní moc korumpuje absolutně.
  • Vojna rozhodne nie je kvôli Melisandre, ak by tu nebola, nič by to nemenilo na Standovom názore, ale aj tak to do toho vtipu zapadalo :D
  • Lady Sansa: Mě asi nejvíc potěšilo, že po osmnácti dílech jsme viděli scénu, kde se na sebe někdo vrhá a:

a) jsou to dva lidi opačného pohlaví
    b) ve scéně není děvka
    c) nejde o incest ani znásilnění
    d) v příběhu má ta scéna smysl

A souhlasím, nestačím se divit, ale Chaplinku začínám mít taky ráda. Nevím sice, proč scénáristi měli potřebu mít v seriálu další silnou ženskou, ale tipuju, že si s Jeyne Westerling moc nevěděli rady. Divačkám by se nejspíš zrovna nelíbila ženská postava, která je sice sladká a hodná, ale absolutně bez kontroly nad tím, co se s ní a kolem ní děje. Nechtěla bych ale být v kůži tvůrců seriálu, až budou obšírně obcházet vynechání Westerlingů a hlavně Jeyniny matky.
  • Já jsem moc ráda, že místo Jeyne tam dali Talisu. Ta má u mě čistý štít, kdežto Jeyne nesnáším, dávám tu RW za vinu i jí. Kdyby se tak moc nebála zlovlků, tak by tam s Robbem Šedý vítr byl a určitě by to nedopadlo tak, jak to dopadlo. Nebo aspoň by to nedopadlo tak rychle, někoho by to moc moc bolelo :) Každopádně vím, že když jsem si tu kapitolu četla, tak jsem si říkala, za to může ta husa Jeyne.
  • svoa00 napsal(a):

Lady Sansa: Mě asi nejvíc potěšilo, že po osmnácti dílech jsme viděli scénu, kde se na sebe někdo vrhá a:

a) jsou to dva lidi opačného pohlaví
    b) ve scéně není děvka
    c) nejde o incest ani znásilnění
    d) v příběhu má ta scéna smysl

:-)
  • esed: Obávám se, že jsme to obě pochopily úplně jinak :) Kromě Freye, Boltona a Tywina za to mohla Robbova špatná volba priorit. Upřednostnil čest holky, kterou očividně má rád, ale zná ji jenom pár dní, před bezpečností svých mužů a sester a klíčových spojenectvím v mizerný situaci. A Frey by se IMHO zachoval stejně, i kdyby si Robb nevzal Jeyne, protože spojenectvím s Lannisterama moh získat daleko víc než se seveřanama, který prohrávaj válku. Tou záležistí chtěl Martin IMHO jenom ukázat Robbovu nezralost.
  • Za to, že tam Šedý Vítr nebyl přeci nemohla Jeyne, která tam ani nebyla, a tudíž o tom nemohla rozhodovat, nýbrž Walder Frey, který se ale asi bál úplně stejně (že se mu nedivím :-)).
  • Jinny napsal(a):

esed: Kromě Freye, Boltona a Tywina za to mohla Robbova špatná volba priorit.

Taky si myslim, že hlavním viníkem byl Robb - on nedodržel, co slíbil, navíc jeho matka pustila Jaimeho a k tomu všemu Robb začal bejt měkej, což byl pro některý vazaly jasnej signál, že bitvy jsou sice ok, ale nemá talent na "hru o trůny" ;)
  • Stark z hor: Ale já jsem vůbec neřekla, že Robb je hlavní viník. Ti jsou přece jasný, ačkoliv je příčina a je následek a Robb si nepočínal zrovna moudře ;)
  • Tak mladá láska je pekná, ja som to Robbovi prial :) Hlavne si myslím, že Frey, čo sa dotrepe na vojnu, keď je výsledok jasný, tiež zrovna najlepšie nedodržal svoj sľub vazalskej vernosti, teda nemá právo hovoriť o nedodržaných sľuboch. A freyovia sú blbci, takže by aj tak zradili. Takže ja za to nenávidím Freya a nikoho iného :)
  • To je dobrý blbost Jinny, postavy se tam zachovaly uplne iracionálně, Bolton i Frey, a Tywin toho dokazal mastrovsky využít. Starkové válku vyhrávali, drtili nepřítele na všech frontách, na severu boltnuv bastard zničil greyjoye, Robb několikrát porazil Lannisterské vojsko, Stannis útočil na Kingslanding. Stejně debilně se zachovali i Tyrellové a jejich vazalové - přešli od silnějších na stranu slabších. Proč? Pro peníze ? mají jich sami dost a poté co by třeba Robb dobyl Lannisport a Casterly Rock by Boltoni nebyli škodní. Bylo na zamotání příběhem na úkor logiky a zdravého rozumu. /***** Omlouvám se za hrubky, nemám čas to kontrolovat.
  • Blackfish napsal(a):

na severu boltnuv bastard zničil greyjoye,

Jen proto, aby je sám nahradil.
    Blackfish napsal(a):

Stejně debilně se zachovali i Tyrellové a jejich vazalové - přešli od silnějších na stranu slabších. Proč? Pro peníze ? mají jich sami dost

Protože Lorasova averze ke Stannisovi kvůli vraždě Renlyho (Mace na Lorase evidentně dost dal). A protože se báli Stannisovy pomsty, protože to byli právě Tyrellové, kdo zařídil Renlyho "jmenování se" králem.
  • Jasný, mohl za to Robb, ale chápejte mě, RW je pro mě (a asi nejen pro mě) jednoznačně nejemotivnější scéna. A zlovlky mám moc ráda. A v několika kapitolách tam řešili, že prostě Jeyne se Šedého větra bojí a Robb ho s sebou nebere, když je s ní. Takže mám prostě spojené, že jediné chvíle, kdy Robb se zlovlkem nebyl jsou ty, v nichž byl s ní. A přišlo mi, že kvůli tomu, že s ním už tolik není, tak si od něj Robb odvykl a proto "neposlouchal jeho varování", když Šedý vítr nechtěl na Dvojčata jít. Myslím si, že kdyby se kvůli Jeyne nerozkmotřili, že by to bral vážněji.
    No a prostě jak se mi to tak spojilo, tak když jsem pak četla, že Robbovi přišili hlavu Šedého větra, tak mé zjitřené emoce mě přinutily to dávat za vinu Jeyne. Jako né samozřejmě RW, jen to, že Robb padl v podstatě úplně bez boje a že kdyby tam zlovlk byl, tak by tomu starýmu plodnýmu hnusákovi určitě prokousl hrdlo :)
  • Takže tady z vás nikdo Robba nelituje? Já jsem teda uronila slzičku. Vždyť Robb je prostě správný hrdina - je spravedlivý, schopný válečník, umí odpouštět, umí milovat a mimoto je hezký, ale to už je pochopitelně vedlejší :). Já mám ráda typy hrdina hrdinou a ne náhodnej trouba hrdinou (jako třeba Sam). Robb si umřít prostě nezaslouží, je tu miliony postav, který mají mnohem menší právo na život než on. I Tyriona, Aryu nebo Margaery bych oželela, ale Robba nikdy. To je mého srdce šampión a ve správných pohádkách hrdinové přežijí až do konce (Harry Potter přece taky přežil, i když toho zas tak nemusím. Mám radši Rona :D )
  • Lady Sansa napsal(a):

... Harry Potter přece taky přežil, i když toho zas tak nemusím. ...

Ano, a ze závěru celé série to udělalo sr****, protože to bylo tak křečovité, až by jeden brečel...
  • Lady Sanso, dej si citronovej zakusek :) kvuli citum umrel drahý tatínek Ned Stark, starkové jsou prostě moc hodní a čestní aby mohli hrát špinavou hru o truny. Právě proto jsou moji oblíbenci Tyrion, Littlefinger, Varys a Bolton.
  • A bol to koniec, čo všetci čakali - GRRM, to je prvá kniha, ktorú čítam a absolútne som si nie je istý, ako skončí... Pri každej knihe bol aspoň náznak toho, ako to skončí, taký jasný koniec... Ale tu si človek ani radšej netypne :D
  • Lady Sansa napsal(a):

Takže tady z vás nikdo Robba nelituje?

Jistěže ano! A moc.
  • Blackfish napsal(a):

Lady Sanso, dej si citronovej zakusek :) kvuli citum umrel drahý tatínek Ned Stark, starkové jsou prostě moc hodní a čestní aby mohli hrát špinavou hru o truny. Právě proto jsou moji oblíbenci Tyrion, Littlefinger, Varys a Bolton.

Dobře ti tak.
  • esed: No tak zrovna zlovlčí hlava, to asi opravdu můžeš tak trochu přičíst Jeyne, protože kdyby kvůli ní Robb starýho páprdu tak neurazil, neměl by potřebu zohavit mrtvolu jako nějakej prvotřídní úchyl ;) A Robb byl sebejistej teenager, kterýmu Martin předepsal ignorovat všechny varování, nejenom to od Šedého větra.

Lady Sansa: Že ho lituju ještě neznamená, že nevidím jeho chyby.
  • blackfish: Já si prostě nemůžu pomoct, ale jsem taková malá naivní holčička, která má ráda hodné lidi a romantické příběhy (nepřipomíná vám tady někdo Sansu?). Mých 7 oblíbenců: Robb, Bran, Sansa, Cerei, Arya, Pod, Margaery
  • Lady Sansa: Až na jistou pošahanou děvku, která nejspíš přežije i atomovej výbuch, bysme se docela shodly :)
  • že uhodnu která to je :D Já jsem trošku zlá povaha :D tak se mi operace s charaktery od MArtina celkem líbí :)
  • Lady Sansa: Cersei? Vážně? ta jak zapadá do definice hodného člověka a romantického příběhu? To už radši Jaime, on ji aspoň miloval, než ho podvedla. Ale Cersei? Ta myslí jen na sebe

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 2. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi