Překlad potulného rytíře (komix)
Tak jo, začneme. Já sem vždycky hodím origo stránku s překladem dopsaným pod ní a vy - anglofilové mi řeknete co je špatně a jak by to mělo ve skutečnosti být :D
Vymyslel jsem jednotný systém: Vždy uvedu originální obrázek a pod něj asi tohle
2(číslo strany),B(písmeno rámečku - nejdřív z leva do prava a pak odzhora dolů )- texty postav tak, jak by měli jít popořadě oddělené pomlčkami podle bublin.

Takže pro obrázek výše je originální znění (tuhle anglickou část už přístě psát nebudu, je to jenom tentokrát pro vysvětlení):
2, A, - It was with a leaden heart that I returned to Ashford Castle, wondering what I might say so that Plummer would grant me the right fo challenge.
2, B, - Plummer! - Master Plummer?
2, C, - -
2, D, - -
2, E, - Where can I find Plummer? - I believe he can be found in the great hall. - Shall I wait here?
2, F, - How should I know? - Do what you please.
A já pod to vždycky napíšu, jak si myslím, že to má být (s poznámkami v závorkách) a vy mi to opravíte. Opět příklad pro tento obrázek (tohle budu samozřejmě psát pokaždé):
2, A, - A TAK JSEM SE S TĚŽKÝM SRDCEM VRÁTIL DO HRADU ASHFORD ZVĚDAVÝ, CO POVÍM PLUMMEROVI, ABY MI UDĚLIL PRÁVO ZÚČASTNIT SE KLÁNÍ.
2, B, - Plummere! - Mistře Plummere?
2, C, - -
2, D, - -
2, E, - Kde bych našel Plummera? - Věřím, že ho najděš ve Velké hale. - Můžu na něj počkat tady? (tohle mi trochu nedává smysl)
2, F, - Co já vím? (nebo taky jak bych to mohl vědět) - Dělej si co chceš (tohle poslední okénko mi už tuplovaně nedává smysl :lol: )
Komentáře
Snad tě ostatní bratři nenechají ve štychu. Já jsem spíš takový sváteční angličtinář. :wink:
A už jsi zkoušel editovat nějaký comics?
Předpokládam, že máš v elektronikcý podobě český překlad Potulnýho rytíře...? Z něj by mělo být nejlepší vycházet a pak bys neměl mít problémy s překladem. Můžu případně někam nasdílet, tady ve foru možná okazy budou, ale nebudou už funkční. Stejně tak celej komiks. Překlad povídky Sworn sword je na webu.
Nee, tohle je můj první komix. Já jim nikaj zvlášť neholduju (akorát když jsem byl malej, tak jsem četl čtyřlístky :D )
No a když to bude ve finální podobě, mohlo by to vypadat asi takhle:
Co já vím? Dělej si, co chceš. :lol:
Ne, vážně by bylo asi dobré, kdyby tu Alek nahodil odkaz na Potulného rytíře (novele se samozřejmě comics nemůže vyrovnat ani náhodou), a ty bys podle něj mnoho věcí přizpůsobil. :idea:
prvý preklad a prvý komiks a hneď sa to stretne u mistra Martina. Nuž budeme sledovať tvoj tréning veľmi pozorne.
nie je medzi nami žiadny alister thorne, tak ukáž čo vieš :-)
Potulný rytíř ke stažení v .doc.
Dále je možné zkusit použít Klíč překladů, ale tam asi moc věcí k Potulnýmu rytíři nebude, případně tam můžeš některé termíny doplnit.
Jinak bych doporučoval trochu jiný postup. Nahoď jsem vždycky až nějakou celou část, my ti to pak hromadně pročtem a opoznámkujem, případně se ptej jen formou textových otázek. Máme omezený prostor, takže když sem budeš do fora vkládat každou stránku, za chvíli nám to tu spadne :-) jedině, že bys sem vkládal jen odkazy na ty obrázky, pak není problém.
ta ukázka jinak vypadá dobře. Jen nevím, jestli Ashford nemá být Jasanobrod. Záleží na tom, jak je to přeložené v prvních částech od Léta, aby to bylo jednotné. Jo a "zúčastnit klání" je s čárkou nad ú :-)
O tý čárce vím, :-) v textu to mám dobře, ale na tom obrázdu už se mi to nechce předělávat, dokud to nebude finální verze, ale dík :D Jinak, obrázky jsou samozřejmě uložený na ftýpku ftp:\iceandfire.wz.cz heslo je led, kdyby si to někdo chtěl prohlídnout už teď. Jo, napadlo mě, že budu dávat vždycky celej díl. Bohužel na straně č.4 jsem zjistil, že když člověk nechápe některé části děje, tak se prostě nedá pokračovat. Skusím sem dát alespoň prvních 5 stran, ale až zítra. Musím jít spát, zejtra du do práce. Tak dobrou :wink:
Tak jsem to právě dočetl a bylo to naprosto bezvadný. Spíš pohádka než fantasy, ale moc pěkná. Škoda, že to tak nefunguje i v reálném životě, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí :oops:
Každopádně, myslím, že teď už to zvládnu bez problémů.
Super, tak se budem těšit. předpokládám, že komiks v originále máš, ten tu taky býval nasdílený, ale už asi nebude funkční. Stačí říct.
Spíš fantasy než pohádka, taky bych řekl... :wink:
Prvních 6 stran. Tady zatím pomoc nepotřebuju.
Dobré! Jen tak dál. 8)
Ahoj, moc se omlouvám, že teď stránky nepřibívají. Bohužel teď máme v rodině vážné zdravotní problémy, takže moc není čas ani chuť. Jakmile se to uklidní, slibuju, že budu pokračovat.
Ashen-Shugar
V pohodě, rádi počkáme ;)
Jojo, poslouchej Aleka. 8)