Eddard Stark
Životopis a souhrny kapitol lorda Eddarda Starka, pána Zimohradu a Strážce severu, později pobočníka krále Roberta I. Baratheona.
Eddard Stark, mezi přáteli Ned. Lord Zimohradu, svrchovaný pán severu a Strážce severu. S Catelyn Stark má pět dětí, Robba, Sansu, Aryu, Brana a Rickona, jeho šestým potomkem je bastard Jon Sníh. Eddard je čestný a spravedlivý; nesnáší podvody a intriky. Ačkoli ho jeho rodina shledává laskavým, jiní si vysvětlují jeho rezervovanost jako...
Číst celý článek zde
Komentáře
A cožeto tvrdil Varys Pavouk o Eddardu Starkovi? "Tenhle pobočník není jako ten předchozí. Tenhle mne děsí."
Šel by a přiložil Aerysovi čepel k hrdlu? Nebo by to prováhal, podobně jako v Králově přístavišti? Kde je ta hranice?
Druhého krále, Roberta nezradil v pravém slova smyslu. Neodmítl vykonat jeho rozkazy, nepozvedl proti němu zbraň. Láska k Cersei byla pravděpodobně nejsilnější emoce v Jaimeho životě, jeho motor, kvůli lásce k ní se dal k Bílým plášťům, kvůli ní (její bezpečnosti) udělal i ohavný čin, když shodil Brana z okna (to jediné se asi nedá odpustit). To byla jeho Priorita One. Spíše mne udivuje, že si to s Robertem nevyřídil osobně, když objevil modřiny na Cerseině těle, které jí způsobil (pokud jí budeme věřit všechno, co nám o svém choti navyprávěla). Láska k Cersei začala ještě předtím, než se provdala za Roberta. Cersei s ním nebyla šťastná, proto pokračovala. Ale dávat mu to za vinu?
Máme tu třetího krále, Joffreye. Byl Tyrion vinen jeho smrtí? Zase dilema – byla to Jaimeho další zrada, nebo záchrana života svého bratra? Čemu byste dali přednost vy?
Čtvrtému králi, Tommenovi, ještě žádnou lotrovinu provést nestačil, ale nezoufejme, něco ho jistě časem napadne. :-)
No, a ačkoli proti Tullyům vedl vojsko, faktem zůstává, že proti nim osobně zbraň nepozvedl – ačkoli byl k tomu odhodlán, a plány na další křivopřísežnictví mu vyfoukl Černá ryba svým útěkem. Amen, Aleku. ;) (Já vím, jsem dlouhej, ale zdá se, že téma Eddard Stark v sobě skrývá netušené možnosti :-))