AGOT CCG - rody

[page name="Stark"]

Stark

Military: 10

Intrigue: 2

Power: 8

Renown: 5

Deadly: 8

Stealth: 4

(hodnoceno v relativním zastoupení mezi rody a ku počtu charakterů ve stupnici 1=nejméně 10=nejvíce)
Build: Tully knight machinery,...

Číst celý článek zde

Komentáře

• Pěknej článek, nalákal. Vyčet bych mu jediný, ty anglický patvary. Zpočátku jsem jich pár opravil, ale po chvíli jsem to vzdal, bylo jich tuze moc. :-) Na druhou stranu chápu, že hra nebyla přeložena a neexistuje oficiální slovníček. Tak snad to čtenáře moc neodradí.
  • Alek: Hmm, to jsi mi to ale mohl říci. Neměl bych problém ony "patvary" opravit, nicméně terminologie je napříč hráčskými komunitami v angličtině. Tudíž jsou ony "patvary" dílem věcí porozumění a dílem i součástí atmosféry.
    Nicméně i tak bych je opravil neb čeština je jazykem rodným, jazykem milovaným. Ale krajáč mléka už je rozlit :)
  • pekne, ale dalo by se rict ze stare, tudiz skoro nepouzitelne, napr martell bych nerekl ze ma intriku 10, blood for blood odrotoval, takze ve standartu nevyuzity a novy hrac to nekoupi
    treba aktualizovat
  • Laada:Ten článek se snaží popsat charakteristiku rodů napříč jejich "karetní historií". Hlavním poznatkem, který by si z toho měl potencionální čtenář (a člověk, chtějící se hru naučit) odnést je nejobecnější přehled, jak se rody herně liší a jaká je jejich herní identita/projev. Má tak například reálnou možnost si ve vlastním cítění a vnímání rodů v knize srovnat nakolik jim odpovídá jejich herní podoba. Tento přehled rodů je spíše o pocitu.
    Pro tohle základní poznání není důležitá naprostá aktuálnost momentálních mechanik rodů. Ta bude až předmětem článku, který se bude věnovat aktuálně hraným podobám balíčků a tomu, co právě teď "frčí". Ale ten je v tomto případě až druhotný, protože je určený už někomu, kdo hru již někdy hrál.
    Třetí článek, který mám v úmyslu napsat, se bude věnovat výhledům hry do budoucna - tedy její perspektivě.
    Suma sumárum - všechny tři články dohromady budou snad podávat trochu ucelený pohled na karetní Hru o Trůny.

Jinak připomínky vítám a děkuji za ně.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • LCGKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi