AGOT CCG - rody

[page name="Stark"]

Stark

Military: 10

Intrigue: 2

Power: 8

Renown: 5

Deadly: 8

Stealth: 4

(hodnoceno v relativním zastoupení mezi rody a ku počtu charakterů ve stupnici 1=nejméně 10=nejvíce)
Build: Tully knight machinery,...

Číst celý článek zde

Komentáře

• Pěknej článek, nalákal. Vyčet bych mu jediný, ty anglický patvary. Zpočátku jsem jich pár opravil, ale po chvíli jsem to vzdal, bylo jich tuze moc. :-) Na druhou stranu chápu, že hra nebyla přeložena a neexistuje oficiální slovníček. Tak snad to čtenáře moc neodradí.
  • Alek: Hmm, to jsi mi to ale mohl říci. Neměl bych problém ony "patvary" opravit, nicméně terminologie je napříč hráčskými komunitami v angličtině. Tudíž jsou ony "patvary" dílem věcí porozumění a dílem i součástí atmosféry.
    Nicméně i tak bych je opravil neb čeština je jazykem rodným, jazykem milovaným. Ale krajáč mléka už je rozlit :)
  • pekne, ale dalo by se rict ze stare, tudiz skoro nepouzitelne, napr martell bych nerekl ze ma intriku 10, blood for blood odrotoval, takze ve standartu nevyuzity a novy hrac to nekoupi
    treba aktualizovat
  • Laada:Ten článek se snaží popsat charakteristiku rodů napříč jejich "karetní historií". Hlavním poznatkem, který by si z toho měl potencionální čtenář (a člověk, chtějící se hru naučit) odnést je nejobecnější přehled, jak se rody herně liší a jaká je jejich herní identita/projev. Má tak například reálnou možnost si ve vlastním cítění a vnímání rodů v knize srovnat nakolik jim odpovídá jejich herní podoba. Tento přehled rodů je spíše o pocitu.
    Pro tohle základní poznání není důležitá naprostá aktuálnost momentálních mechanik rodů. Ta bude až předmětem článku, který se bude věnovat aktuálně hraným podobám balíčků a tomu, co právě teď "frčí". Ale ten je v tomto případě až druhotný, protože je určený už někomu, kdo hru již někdy hrál.
    Třetí článek, který mám v úmyslu napsat, se bude věnovat výhledům hry do budoucna - tedy její perspektivě.
    Suma sumárum - všechny tři články dohromady budou snad podávat trochu ucelený pohled na karetní Hru o Trůny.

Jinak připomínky vítám a děkuji za ně.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LCGKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi