Ice & Fire sraz

1356

Komentáře

• A chystá se i nějaká Ostravská obdova srazu? Jakéhokoli?
  • Ostrava? A to je co? :-)
  • Jo přesně tuhle reakci jsem čekal :)
  • Ostrava? Bájné město na konci světa. Plné lesku a orientálních vůní, velkolepých mramorových paláců i ubohých leprosárií. Brána mezi východem a západem, most mezi severem a jihem. Tržiště plná jedů, divů a kouzel, artefaktů zapomenutých civilizací, zpěvných exotických ptáků a vonného koření.

Něco jako Qarth. :-)
  • Jako Qarth? Tak v tom případě je mi líto, ale návštěvu Ostravy nemám v plánu. Nerad bych dopadl jako jistý Saathos, který si po zhlédnutí Qarthu vydloubl oči pro tu neskonalou a ničím nenahraditelnou krásu průmyslových pohřebišť. :-)
  • Jsem docela překvapen, že odpadl nakonec jen sarven. Tak snad to nezakřiknu a zítra se tam opravdu sejdem v šesti (plus případní kolegové našich lektorů Andreho a Chrousta :-)).
  • Já myslím, že po návštěvě Ostravy by sis měl spíše uříznout nos, protože nic tak libého už neucítíš. ;-) Počítám správně, že se dostaví tři lidé, dvě zvířata a jedna žena? No, to bude veselice!
  • hmm, no Rorge byl fešák a u žen měl úspěch...možná bych to opravdu měl udělat :-)

Dvě zvířata? Jo, nesmrtelný chroust!
  • Kdybys hledal vhodného vykonatele, mohu ti doporučit plastického chirurga jménem ser Mandon Moore. Má jen ty nejlepší reference. :-)

Chrousta prý měli ve znaku Neumírající z Qarthu. A vida, už jsme zase u té Ostravy. A pak, že všechny cesty vedou do Říma!
  • dajte hlásenie! a pozor na lanisterské hrady. vedia vygenerovať veľa vojakov....
  • Za Lannistery jsem hrál já. :-) Z jedné strany mě trýznil Alek Greyjoy, z druhé strany Baratheonové pod vlivem královny Dandali a jejího zlovolného Mistra našeptávačů, zatímco z jihu mě v šachu drželi Tyrellové (Andre), poněkud nesví z toho, že jsem jim obsadil Vysokou zahradu. Třásli se před strašnou mocí lorda Tywina. Nic však nedbali toho, že Baratheonové se rychle rozlézali po Rovině i mořích a byli hluší k mým četným varováním. Hohoho, hahaha, smáli se a mysleli si, že pouze chci odvrátit pozornost od vlastních sil.

Co Jiní nechtěli, lady "Selyse" Dandali nakonec z Dračího kamene ovládla potřebných sedm měst a stala se vítězkou. Lannisterové však rozhodně hanbu svému rodu neučinili - kromě zmíněné Vysoké zahrady dobyli také Řekotočí (Cat, ach, Cat!) a na nějaký čas i Harrenov (z toho jsem se musel později takticky stáhnout, ale co s takovou ruinou, co se nedá ani vytopit? - i sám Velký Tywin v knize z Harrenova odtáhl).

Je nepochybné, že v reálném životě by podobný výsledek skončil sňatkovým spojenectvím. Asi bych lady Dandali nabídnul svého Jaimeho. ;-)

Co se týče karetní hry, tam myslím vše stačí popsat jedním slovem: "DRAKARYS!" :-D
  • Tak jsem přidal můj pohled a pár fotek, viz článek.
  • Hehe. Koukám, že Léto na to hleděl stejně vyjeveně jako já poprvé. :-)

A dostali jste se vůbec k nějakým drbům, nebo jste celou dobu jen spořádaně hráli? Mně naskočily nějaké vyrážky... :-)
  • Jooo, hele to halt budeš muset příště přijet, jestli chceš podrbat :-)))
  • Ani žádný alkohol? :-P
  • No Dandali pevně držela Robertův korbel a rozhodně ho nezahanbila. :-)
  • Takže chlastala jenom ona? :-)
  • No vypadalo to tak, její jednání vždycky trvalo hrozně dlouho...ale taky je možný, že to na nás jen hrála a proto vyhrála. :-)
  • Nemohu souhlasit s tvrzením v článku. Ofenzivu proti Dandali, tzv. "Drang nach Osten" jsem plánoval, dokonce jsem se pro svou věc snažil získat spojence. Než k tomu ale mohlo dojít, Greyjoyové zcela netakticky vyklidili Kailinskou držbu, aby chudáky Lannistery zatlačili ze Šíje na jih. A uprázndněnou držbu pak Stannis snadno ovládnul loďstvem (nebo to byla flotila? už zase si nejsem tím pojmoslovím jistý)... ten starý bídák Salladhor Saan si říká o šibenici! :-)
  • A kdo do tý Šíje kolo před vtrhnul? Člověk na kolo odejde, aby dal Starka do latě a lačnej Lannister hned zapomene na všechny dohody. Já tu Šíji bezpodmínečně potřeboval, jinak jsem neměl šanci nijak ovlivnit dění na jihu a to zejména tom Baratheonově jihu.

Loďstv, flotila...já bych řek ani jedno, byl to podvod, tenhle manévr určitě není dle pravidel. To byla blesková válka s ještě bleskovějším koncem. :-)
  • A nehádali jste se při té hře moc? :-)
  • Alek - Je tomu opravdu tak, že se s panáčkem mohla přesunout o dvě pole a zabrat finální vítězné město. V pravidlech je, že kdybys vládnul celému moři,tak se v jednom tahu se můžeš přemístit přes přes všechny moře a defakto obkoužit celej Westeros.

Jinak jsem se taky bavil, děkuji za poděkování :)) a za pěknej článek,taky se těším na další setkání.

MAc musel v pul osmé odejít,ale to už jsem byl stejně rozdělán na umření, pač mi nešel list :).Po odchodu Maca to za něj dohrál Léto. Já jsem taky už pomalu musel a stějně se má prohra blížila,tak jsem jí šl naproti a udělal jsem pár chyb, které jsem předem oznámil abych nebyl za vola :). Jinak karetní verze se mi moc líbila, pročtzu si pořádně pravidla a určitě do toho půjdu taky :)
  • Píše:
    V pravidlech je, že kdybys vládnul celému moři,tak se v jednom tahu se můžeš přemístit přes přes všechny moře a defakto obkoužit celej Westeros.

Svedl jsem to na Lannistery, zpochybnil vítězství Baratheona podvodem...nic. Pak už nezbývá, než nadávat na pravidla. :-)

ad fotky...viděl jsem fotit Chrousta a Dandali, možná ještě Andreho? No každopádně, budu rád, když mi to někam nalinkujete, případně pošlete mailem. Pls sem: michal.ischia/závin/gmail.com. Ale kdyžtak nějak zmenšený, optimalizovaný. ;)
  • v jednej hre kamarát skúšal cez lode preniesť lode, aby si predĺžil námorný most. TO však proti pravdilám naozaj je.

gratulujem Dandali k víťazstvu. potvrdzuje sa, že jeleni často vyhrávajú...
  • Píše:
    v jednej hre kamarát skúšal cez lode preniesť lode, aby si predĺžil námorný most. TO však proti pravdilám naozaj je.

Tak to prosím Dandali zkoušela taky :-)
  • víťazstvo v 5 kole? tak to už hej! trochu rýchlo, nie? asi nestihli ani divoký zaútočiť...
  • Divocí útočili snad třikrát, ale dvakrát měli sílu 0, takže z toho nic nebylo.

Já se přiznam, že jsem na celkový vítězství nějak nestihl myslet. Pořád jsem se zaobíral jen myšlenkou, že musím zpacifikovat Starka a dávat si bacha na Lannistera, takže nějakej počet hradů šel mimo, nebyl to muj cíl. A možná to tak měli i další, takže nás pak překvapilo, když jich Dandali měla najednou 7. :-)
  • Tak jest. Sice jsem věděl, že vítězství je podmíněno ziskem sedmi pivnic, ale v průběhu hry jsem to nějak moc nesledoval. Spíše jsem se soustředil na to, abych vyvraždil co nejvíc sousedů, a hlavně, abych oni měli co nejméně příležitostí hojit se na mně. :-) Proto byl šok i pro mne, když místo závěrečné řežby, ke které se schylovalo, bylo jednoduše oznámeno: "Hra končí, hle, zde lady Dandali okupuje sedm rybářských vesniček na pobřeží." ;-)

Alek píše:
    A kdo do tý Šíje kolo před vtrhnul? Člověk na kolo odejde, aby dal Starka do latě a lačnej Lannister hned zapomene na všechny dohody. Já tu Šíji bezpodmínečně potřeboval, jinak jsem neměl šanci nijak ovlivnit dění na jihu a to zejména tom Barathnově jihu.

Nesmysly, tu Šíji jsem držel dlouhodobě, myslím, že snad dokonce dva kola. A hlavně, nijak jsem tam nevtrhnul, prostě jsem tam přišel, přeskupoval jsem vojska - nikdo tam nebyl vojensky přítomen, takže to byl spíše manévr než nějaké dobývání. :-) A proti Baratheonovi jsi klidně mohl vytáhnout po druhé straně Zeleného bodce, tam bylo volno.

V karetním i deskovém hraní mám v úmyslu pokračovat. Budu muset někdy vyšetřit čas a zajít si do Outpostu na vlastní tlapu, abych nabral potřebné zkušenosti. :-)
  • Píše:
    Nesmysly, tu Šíji jsem držel dlouhodobě, myslím, že snad dokonce dva kola. A hlavně, nijak jsem tam nevtrhnul, prostě jsem tam přišel, přeskupoval jsem vojska - nikdo tam nebyl vojensky přítomen, takže to byl spíše manévr než nějaké dobývání. :-) A proti Baratheonovi jsi klidně mohl vytáhnout po druhé straně Zeleného bodce, tam bylo volno.

Pche, všichni vědí, že Lannisterům se nedá věřit. Možná jsi Šíji držel dvě kola, ale to jen proto, že mě zaměstnal Mac, vpodstatě mi vyplácal útok, kterej jsem plánoval na Šíji, abych si ji znovu zabral poté, co jsem se musel přesunout na jedno kolo do držby. Ano, po Zelenym bodci jsem jít moh, jenže tam bych se na Baratheona nedostal, myslím, že tam byl právě ten Zelený bodec, kterej nejde překročit. :-)

head: nene, nehádali jsme se vůbec, jsme ve skutečnosti děsně plaší a nesmělí. Osmělujeme se až na webu. :-)
  • Píše:
    Pche, všichni vědí, že Lannisterům se nedá věřit.

Zatímco Greyjoyové jsou synonymem pravdomluvnosti a cti. Lannister vždycky platí své dluhy - tomu můžeš věřit bezezbytku. ;-)

Alek píše:
    Ano, po Zelenym bodci jsem jít moh, jenže tam bych se na Baratheona nedostal, myslím, že tam byl právě ten Zelený bodec, kterej nejde překročit. :-)

Ale proč bys ho chtěl překračovat? Ten západní břeh (nikoliv Jordánu), který jsem ovládal já, tě vůbec nemusel zajímat. Tam leží jen nějaká ta Mořská stráž, pak Řekotočí a Západní země Skály. To všechno jsem ovládal já. A bylo to přímo těhotné mými vojsky. Kdepak, tam by ti pšenka nepokvela. I když vlastně - ty neseješ, co? ;-)

Jak říkám, měl jsi postupovat po východní straně. Nezapomeň, že tak to bylo i v knize, Robb jel po západním břehu do Řekotočí, zatímco Roose pochodoval na té východní straně na Harrenov. Ty bys ho samozřejmě obešel a řeku bys překročil až někde u Solnopánví (klidně bys tam mohl udělat i malou drancovačku). A přes Šerodol (Duskendale... hehe... třetina mojí pěchoty ztracena kvůli Duskendale?!) by ses jak hladová krakatice vrhnul přímo na Královo přístaviště a vypráskal ty zatrápené jeleny jednou provždy. :-D

Píše:
    A nehádali jste se při té hře moc? :-)

Vlastně ani ne. Jen v jednu chvíli jsem držel Aleka pod krkem a lady Dandali ho tloukla do hlavy souborným vydání Písně. A tuším, že Macintoush nalomil Andrému spodní čelist kolenem. Jinak ale vše proběhlo v naprostém pořádku a korektnosti. :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi