Myslíte, že Martin nechal hodně inspirovat od Vikingů?? Docela mě to překvapilo: jako seveřané uctívají nej boha Odina, ten má na ramenou 2 havrany a u nohou krmí 2 obrovské vlky. Havrani létají po okolí a podávají mu zprávy- Odinovo oko. A také věřili, že se blíží soudný den, kdy se střetne dobro a zlo(bohové versus obři), kdy ovšem navždy zvítězí zlo. Nemluvě o posvátném stromu...
Je pravda, že Vikingové měli v bájích ohnivé a ledové obry, kteří se spojili proti bohům. Já mám vikingskou mytologii rád, protože nestaví bohy mimo svět a nekáže poslušnost. Ostatně je to snad jediné náboženství, kde neexistuje církev (víra seveřanů v bezejmenné bohy?).
Já jsem na to narazila čestě náhodou...vlci, havrani(jako třetí oko), obři, střet dobra a zla, strom, a také ty lodě s dračí hlavou na přídi. Jen doufám, že se Martin nenechá inspirovat tím koncem: soudný den Ragnalog, kdy po boku bohů bojují již prohranou bitvu padlí hrdinové...Že bychom se opět setkali s Rhaegarem? Ty nevíš nic, Jone Sněhu:-) vím, že je to už opravdu šílená teorie:-)
Třeba Amazon. A jak jsem řikal, zkus se dohodnout s ostatními, co se o to zajímali, ušetříte na poštovnym. ;) Myslim, že to byli head, Ašara, Kubulinek.
by ldabel on Wed Dec 17, 2008 9:13 am píše: Hi guys. The Calendars have started shipping. The last batch will be going out tomorrow. We are sending tracking numbers for the packages shipped in the US. Unfortunately there is no way to get tracking numbers for the foreign packages.
We are sorry for the delay but the artist had some unforeseen family issues that delayed getting the art files to the printer. People should start receiving their packages this week. Thanks.
GRRM o tom zpoždění psal. No stejně sraz už před Vánoci nestihnem, takže leden to jistí. Akorát si, Maxi, řekni, jak s prachama. Aby ses kvůli nám neomezoval ve vánočních nákupech. Kdyžtak nahoď číslo účtu ;-)
Léto: Co jsem tak pročítal zahraniční fora, i oni měli problémy. Buď jim to ještě nebylo doručeno, nebo dostali místo limitovaný edice normální apod. Maj tam prostě bordel. Viz třeba jejich FAQ. Jak cápete tu 7 otázku? Jakože bonusy budou až v březnu?!
I mně je vcelku jedno, že leden nestihnem, takže já bych jim ještě jednu šanci dal, Maxi.
Zhruba každý čtvrtý den posílám dopis typu "dosud jsem neobdržel ... prosím o informace v jakém stavu je moje objednávka" ... pokud si "všimnout" chtějí, všimnou si.
Jejich komunikace je vzácná. Z diskuzí mi plyne, že posílaj zásilky skrze "První somálskou poštovní" a nebo je problém s množstvím "signed" a "limited" variant.
GRRM píše, že žádné kalendáře nepodepisoval. Lidé na diskuzích píšou, že BR odpovídá typu "jasně, už vám to posíláme" a pak nic. Přijde mi tedy, že hrajou zdržovací taktiku.
Komentáře
Kalendář IF 2009
Info pro ty, co sháněli normální verzi. U Amazonu už lze předobjednávat. Stojí 15 doláčů a vydání je plánováno na 12. prosinec.A ještě stran HBO produkce, vznikl spešl blog Winter Is Coming.
Hi guys. The Calendars have started shipping. The last batch will be going out tomorrow. We are sending tracking numbers for the packages shipped in the US. Unfortunately there is no way to get tracking numbers for the foreign packages.
We are sorry for the delay but the artist had some unforeseen family issues that delayed getting the art files to the printer. People should start receiving their packages this week. Thanks.
Píše:
Hi Vaclav how are you? I can resend this out for you.
Jak jste na tom psychicky? Mám je dál bombardovat ať to vydaj nebo začít spíš cestu ať to zrušeji?
Já sám mám v úmyslu používat to spíše jako suvenýr a artwork než jako kalendář v pravém slova smyslu.
I mně je vcelku jedno, že leden nestihnem, takže já bych jim ještě jednu šanci dal, Maxi.
Jejich komunikace je vzácná. Z diskuzí mi plyne, že posílaj zásilky skrze "První somálskou poštovní" a nebo je problém s množstvím "signed" a "limited" variant.
GRRM píše, že žádné kalendáře nepodepisoval. Lidé na diskuzích píšou, že BR odpovídá typu "jasně, už vám to posíláme" a pak nic. Přijde mi tedy, že hrajou zdržovací taktiku.