Píseň zazní na HBO!

145791018

Komentáře

• I já bych Dany asi vynechal a netříštil děj, možná bych jí spíš věnoval extra epizodu. Ale co, nechme to expertum ;-)

Píše:
    Ovšem obávám se, že jestli to bude ve stylu Říma, tak bude scéna v nevěstinci vypadat takto (...)

Anebo uvidíme Skřeta v akci, pak už jistě bossové HBO neodolají a odklepnou to :-)
  • Léto: Nezapomeň, že tam slibujou šťavnatej dialog ("Hele brácho, co je to za pozici? To bych si vyzkoušel na Zimohradu s naší ségrou...")
  • Ha! Má hypotéza o pilotu končící shozením Brana z věže je potvrzena... Velice vhodný cliffhanger, který pěkně vystihne syrovost a dramatičnost Martinova stylu... Takže velká spokojenost, kluci nezklamali důvěru, aspoň z mé strany...
  • 2 Léto: mám ďaleko od podcenovania. pracujem s nimi, dokonca sa ako scenárista vlastne aj tvárim :)

jj. teším sa!
  • Sic o pár dní později, ale přec. Přeloženo shrnutí "možná pravého" scénáře. :-)
  • Já jsem před chvílí shrnoval sníh, takže vím, jaké to je. :-)

Zajímalo by mě, jaký bude ten "střet Jaimeho s nedem, který v knize není". ("Nemám rád blonďáky!" "Ty studenej čumáku, na co si to hraješ, ty morální aktivisto?" "Ty namyšlenej hezoune, chovej se slušně, jinak dostaneš nakládačku!" "Na to nemáš, fousáči." Apod. :-)
  • Také jsem před chvílí shrnoval Sněha, zajímavé! Naštěstí mi bezdrátová sluchátka fungují i před domem - rytmická přítomnost slečny hudby navyšuje produktivitu práce o mnoho desítek procent. :-)

Upřímně, z toho střetu Neda a Jaimeho mám obavy.

Je to HBO, nezapomínejte! V každém díle jejich seriálů musejí být nejméně tři důkladně vyobrazené "lechtivé" scény (přinejmenším Řím a Tudorovci jsou takto střiženi).

Mezi Eddardem a Králokatem to ještě bude jiskřit, dejte na má slova. :-)
  • Pokud bude střet Jaimehio s Eddardem lechtivý, jak říká léto předem se děsím toho, až na scénu nastoupí Renly. Na erotické scény by snad, alespoň v první polovině vystačil Robert a pak Tyrion, Cat, Rob, Dany, Cersei...Jona snad vynechjí. No jestli to bude opravdu ve stylu Rome, garantuji vám, že Sansino panenství nepřežije první sezónu a můj zájem o seriál také.
  • Náhodou, erotické scény Jona a Ygritte jsou jedny z nejhezčích v celé Písni... ale ty jsou až ve třetí sérii, pravda. Každopádně souhlasím s myšlenkou, že sexu už bylo v seriálech HBO dost. My chceme vidět NÁSILÍ! A pořádné, ne nějaké legrácky ve stylu PP, kde Gandalf plácl skřeta mečem naplocho a skřet padnul mrtvý k zemi. Dobrým vzorem z Říma je třeba ten boj v aréně ("Třináctá!"). :-)
  • Aby nedošlo k předčasné ukázce všeho co má být dlouho skryto - Jiní, Sansino panenství atp.
  • Jaime: Hleďme, medvěd se probral ze zimního spánku? Tedy pardon, samozřejmě jsem chtěl říct zlovlk.

Ned: Nějaké novinky, králokate? Dovol, to je příčesek? Slyšel jsem, že zlaté vlasy se na něj shání velmi obtížně. Na ten tvůj ti půjčila sestra? Oholila si knír?

Jaime: Starej se raději o svoje chlupy, seveřane. Hnusí se mi, jak je roznáší vítr po celém západozemí.

Ned: Roznáší i jiné věci. Třeba jednu známou teorii o tom, že zlatovlasí tíhnou k incestu...

Jaime: Což je pořád lepší, než mít mezi nohama Led. Co Catelyn, není nachlazená?

Ned: Ne. Díky za optání. Jen tě zahlédla šermovat a udělalo se jí mdlo.

Jaime: Zkoušel jsem levačku, jen pro sichr. Na tebe by to stačilo.

Ned: Neprovokuj!

Jaime: ... nebo ho na mě vytáhneš? Ohó, ustupuji z téhle milé konverzace, pozdravuj své čiperné děti a ženu, vracím se do civilizace.
  • image Ten knír mě rozsekal (nebrat doslova!).

Vzhledem k tomu, že Jiní jsou odhaleni hned v prologu (respektive jejich válečný akt), neřekl bych, že mají být dlouho skryti. Nebo mi něco uniká?
  • To byl přepis přímo od Benioffa? :-)
  • Eddard: Síla a čest! Pravda vítězí! Mravnost nade vše! Komenský, Baelor Požehnanný, Masaryk! Zima se blíží! Sněžná děla! Lukáš Bauer! Smrt Králokatovi!

Jaime: Umřeš v prvním díle, takže je to jedno.
  • Eddard: Svým způsobem tě ve třetím díle vykastrujou, tak jsme si kvit.
  • Na Toweru mají údajně scénář pilotu, čili to už máme druhý kousek, ale pravděpodobně jsou stejný. Nic moc novýho, vše při starém. Jo, Sansa tam prakticky není, ale to nikoho nepřekvapí :-)

Za zmínku ale stojí věkový posun aktérů, který by měl být asi následující:

Tower píše:
    Will (20), Gared (50), Waymar Royce (18), Eddard Stark (40), Jon Snow (17), Robb Stark (17), Bran (8), Theon Greyjoy (19), Jory Cassel (30s), Hullen (40s), Daenerys (15), Viserys (20), Illyrio (50), Jorah Mormont, Khal Drogo (30), Jon Arryn (60s), Grand Maester Pycelle (70s), Cersei (30s, listed later as 32), Tyrion, Jaime Lannister (30s), Maester Luwin (75), Catelyn Stark (35), Sansa (13), Arya (11), Rickon (3), Joffrey Baratheon (13), Sandor Clegane (35), Robert Baratheon (40s), Tommen (7), Myrcella (8), Benjen Stark (40s), Septa Mordane (60s), Rodrik Cassel (60), Irri, Jaqui, Doreah

U některých pár let přibylo, hlavně asi u dětských hrdinů, ale imo to vůbec neva, ony ty postavy mnohdy na ten věk vůbec nevypadaly :-)
  • Trochu úlet je Benjen, Sandor, a zdá se mi že i Jory by měl bejt mladší, jinak celkem logický.
  • No máš pravdu, že ten Benjen je divnej, ten přece musí bejt mladší než Eddard, takže by měl být spíš 30s. Sandor mi přijde v poho, Jory taky. Já si vždycky ty postavy trochu postaršoval a pak se divil, jak jsou Ned, Tyrion nebo třeba Cersei mladí.
  • Není Luwin moc starý? Představoval jsem si ho spíše jako padesátníka, ale možná jsem se mýlil.

Už vidím, jak třináctiletý Joffrey vede vyrovnané šermířské souboje se sedmnáctiletým Robbem.

Jak starou jste si představovali Missandei?

Jaqui je dcera Jhiqui a Jaqena H´Gara?
  • Já zase úplně zřetelně vidím, jak v AMERICKÉM seriálu nasedla patnáctiletá Denerys na svého hřebce Droga. Budou jí muset ještě šest let přidat počítám :)
  • Kabelovky si to můžou dovolit, podívej se na Řím.
  • No tam těm herečkám patnáct není :)
  • Anna Fausta Primiano co hrála Vorenovu dceru se tam vdávala, a mělo jí bejt asi 13. Kolik jí je skutečně nevim, na imdb bohužel neni datum narození.
  • Tak tu máme ten uniklý scénář v kompletním znění. Přeorganizoval jsem článek, takže to nejnovější, tedy nyní scénář, najdete úplně nahoře.
  • Takže teď už se na to ani nemusím dívat, když přesně vím, jak to bude vypadat. :-)
  • Ale, heade, vzhledem k tvým angličtinářským schopnostem ;-), bude ten díl dřív odvysílán, než to přelouskáš.
  • Alespoň bude mít tvůrce českých pirátských titulků ulehčenou práci. :-)
  • Dokonce tam vystupuje postava jménem Redhead. Žeby sestřenice? :-P
  • "I am not a Stark, my Lord." (Už se těším!)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi