Můj kalendář prosím do Bratislavy neposílejte, rád si ho vyzvednu v tuzemsku. Rovněž bych se přimlouval o nějakou tu soukromou zprávu, která objasní finanční záležitosti - co, jak, komu a proč. :-)
Takže kalendáře jsou rozdány, zbývá je už jen zaplatit. Maxiii? Neváhej. :-)
Ve speciálním albu v Galerii najdete postupně všechny obrázky z kalendáře, zatím jsem tam dal, co jsem posbíral po netu, zbytek asi ofotím, abyste se aspoň ve zhoršené kvalitě mohli pokochat.
Yoren: jo, tak to máš asi smolíka. Na Dabel Brothers už k objednání nejsou. Vydavatel se právě v nedobrém rozchází s autorem ságy, takže bych to ani na nějaký dotisk neviděl.
Dnešní člověk je neuvěřitelně zhýčkaný. Všechno chce mít hned, čekat nedovede a trpělivosti by ses v něm nedořezal. Vezměte si třeba takové Židy; ti čekají na svého Mesiáše už kolik tisíc let. A stěžují si? No, nestěžují.
Mimochodem, jestli se dobře pamatuju, Zdeněk Nejedlý svého času napsal asi sedm obrovskejch bichlí o životě Bedřicha Smetany.. dotáhl to přesně do doby, kdy bylo skladateli osmnáct :)
Já musím do 22.6. odevzdat diplomku! Když jsem si šla na fakultu pro teze, ta sekretářka musela pěticentimetrovým klíčem otevřít dubovou truhlu a vytáhnout z ní foliant, kde bylo na pergamenu švabachem napsáno Univerzita Karlo-Ferdinandova. (teze jsou materiály, kde žádáte o schválení svého tématu. je-li schválen, běží vám určitý čas, do kterého musíte diplomku odevzdat. Máte několik termínů. Třeba já už jen jeden) A stejně dělám, co můžu! Když se chce (a je-li na vás vyvíjen dostatečný nátlak), všechno jde.
Tedy napsat. Obhájit ten blábol bude horší. A to opravdu dělám, co můžu, aby to zase takový blábol nebyl!
Bakalářku jsem odevzdával loni. Pro sebe jsem si to nechal udělat jen v kroužkovce. Je to první práce za kterou se stydím a kterou jsem hodil HODNĚ hluboko do skříně :)
A nejhorší je, že u mě to fakt platí. Pevně spoléhám na to, že můj konzultant mě nepotopí. A to je moje jediná (skoro)jistota. Jinak mě asi sežerou zaživa.
MIl píše: Taky musím 22.6. odevzdat bakalářku, to asi dám, ale ta obhajoba!
Mojí bakalářku oponoval Moravec a rozmetal mě na cucky (teda nakonec za 2 s odřenejma ouškama). Naštěstí mě podržel můj vedoucí práce. Ale zas nemůžu říct, že by ta jeho kritika byla zbytečná šikana. Ve většině věcí měl pravdu, u některých mi to přišlo jako otázka názoru.
A bojím se, že letos ho dostanu zas a bude ještě přísnější. :-( ještě víc se ale bojím jiného pána, který je odborník na technologie, a to by byl vůbec konec.
Zrovna mi kamarádka koukala na diplomku a říkala: Máš ty grafy moc přehledný, trochu to zakamufluj, ať to vypadá vědečtěji. :-) Ale já se do toho nechce zamotat, matematika není moje silná stránka.
To je na tom to nejhorší, člověk ví, že ti lidi co kritizují mají pravdu :) Když jsem obhajoval já, tak jsem tak nějak klesal na té židli stále níž a níž. Jako scéna z Četníků, jak se Funes stane omylem velitelem a pak se na to příjde a on se zmenšuje a zmenšuje...
Nevím jestli píšu do správně sekce, ale chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Neví se už náhodou jak to bude vypadat s překladem u Tance s Draky?(Za předpokladu, že se ho ještě někdy dočkáme) Jestli se vrátí původní překlad, nebo se bude pokračovat v počeštěném překladu? (Co bych si přál ani nemusím psát, většina lidí si to domyslí, protože má stejný názor :)
Stopro to nevím, ale po vydání Hostiny pro vrány se kolem toho strhla diskuze, které se účastnila i paní překladatelka a myslím, že se vrátí k terminologii z prvních třech dílů. Otázka je, co s termíny, které se v prvních třech dílech nevyskytovaly - např. některé rody se objevily až v Hostině.
Tak si říkám, že ta tehdější diskuze tu asi nikde není, ale mám ji archivovanou, tak jí sem o víkendu vyvěsím, z ní třeba bude víc patrné, jak by to mohlo u Tance vypadat.
Komentáře
Můj kalendář prosím do Bratislavy neposílejte, rád si ho vyzvednu v tuzemsku. Rovněž bych se přimlouval o nějakou tu soukromou zprávu, která objasní finanční záležitosti - co, jak, komu a proč. :-)
Ve speciálním albu v Galerii najdete postupně všechny obrázky z kalendáře, zatím jsem tam dal, co jsem posbíral po netu, zbytek asi ofotím, abyste se aspoň ve zhoršené kvalitě mohli pokochat.
Přestávám doufat, že se kdy dozvíme, čí je Jon syn. Nebo cokoliv jiného.
Trpělivost růže přináší. Rosteme do síly. Ja?
"Narodil se Kristus Pán, veselme se,
z růže kvítek vykvet nám, radujme se..."
Kdepak teologie, tu já mám v Malíčku.
Tedy napsat. Obhájit ten blábol bude horší. A to opravdu dělám, co můžu, aby to zase takový blábol nebyl!
Nicméně prošla a to je to hlavní.
a ten vtip o zajíčkovi je úžasný :D
A nejhorší je, že u mě to fakt platí. Pevně spoléhám na to, že můj konzultant mě nepotopí. A to je moje jediná (skoro)jistota. Jinak mě asi sežerou zaživa.
Taky musím 22.6. odevzdat bakalářku, to asi dám, ale ta obhajoba!
Mojí bakalářku oponoval Moravec a rozmetal mě na cucky (teda nakonec za 2 s odřenejma ouškama). Naštěstí mě podržel můj vedoucí práce. Ale zas nemůžu říct, že by ta jeho kritika byla zbytečná šikana. Ve většině věcí měl pravdu, u některých mi to přišlo jako otázka názoru.
A bojím se, že letos ho dostanu zas a bude ještě přísnější. :-( ještě víc se ale bojím jiného pána, který je odborník na technologie, a to by byl vůbec konec.
Zrovna mi kamarádka koukala na diplomku a říkala: Máš ty grafy moc přehledný, trochu to zakamufluj, ať to vypadá vědečtěji. :-) Ale já se do toho nechce zamotat, matematika není moje silná stránka.
George R.R. Martin is Not Your Bitch
Tak si říkám, že ta tehdější diskuze tu asi nikde není, ale mám ji archivovanou, tak jí sem o víkendu vyvěsím, z ní třeba bude víc patrné, jak by to mohlo u Tance vypadat.