Ice-Fire novinky

1235713

Komentáře

• ok. daj vediet
  • Hurá! Zázraky se přece jenom dějí.

Můj kalendář prosím do Bratislavy neposílejte, rád si ho vyzvednu v tuzemsku. Rovněž bych se přimlouval o nějakou tu soukromou zprávu, která objasní finanční záležitosti - co, jak, komu a proč. :-)
  • Takže kalendáře jsou rozdány, zbývá je už jen zaplatit. Maxiii? Neváhej. :-)

Ve speciálním albu v Galerii najdete postupně všechny obrázky z kalendáře, zatím jsem tam dal, co jsem posbíral po netu, zbytek asi ofotím, abyste se aspoň ve zhoršené kvalitě mohli pokochat.
  • Zdravíčko,je možné ještě sehnat ten zmíněny kalendář?
  • Yoren: jo, tak to máš asi smolíka. Na Dabel Brothers už k objednání nejsou. Vydavatel se právě v nedobrém rozchází s autorem ságy, takže bych to ani na nějaký dotisk neviděl.
  • Jedině, že by ti Alek prodal svůj. Pod cenou, pochopitelně. :-)
  • To je škoda,knížky sem přečetl před dávnou dobou sice,ale přesto sem se knim ted vrátil a bylo by pěkný mít doma kalendář...
  • Tak dlouho jsem tu nebyla a stále žádný posun k lepšímu...

Přestávám doufat, že se kdy dozvíme, čí je Jon syn. Nebo cokoliv jiného.
  • Dnešní člověk je neuvěřitelně zhýčkaný. Všechno chce mít hned, čekat nedovede a trpělivosti by ses v něm nedořezal. Vezměte si třeba takové Židy; ti čekají na svého Mesiáše už kolik tisíc let. A stěžují si? No, nestěžují.

Trpělivost růže přináší. Rosteme do síly. Ja?
  • A k čemu jsou jim růže, když chtějí toho Mesiáše? :)
  • Růže je v podstatě larvální stadium. ;-)

"Narodil se Kristus Pán, veselme se,

z růže kvítek vykvet nám, radujme se..."

Kdepak teologie, tu já mám v Malíčku.
  • Mimochodem, jestli se dobře pamatuju, Zdeněk Nejedlý svého času napsal asi sedm obrovskejch bichlí o životě Bedřicha Smetany.. dotáhl to přesně do doby, kdy bylo skladateli osmnáct :)
  • Někteří považují lišku za nejedlou houbu.
  • Tím chci říct, že GRRM je ještě celkem v pododě.. liška neliška.
  • Ale kdyby napsal knížku na motivy pohádky Pták ohnivák a liška Ryška nezlobil bych se.
  • Tak dlouho tu nebyla a vy jste se vůbec nikam neposunuli, chásko líná! :-)
  • Já musím do 22.6. odevzdat diplomku! Když jsem si šla na fakultu pro teze, ta sekretářka musela pěticentimetrovým klíčem otevřít dubovou truhlu a vytáhnout z ní foliant, kde bylo na pergamenu švabachem napsáno Univerzita Karlo-Ferdinandova. (teze jsou materiály, kde žádáte o schválení svého tématu. je-li schválen, běží vám určitý čas, do kterého musíte diplomku odevzdat. Máte několik termínů. Třeba já už jen jeden) A stejně dělám, co můžu! Když se chce (a je-li na vás vyvíjen dostatečný nátlak), všechno jde.

Tedy napsat. Obhájit ten blábol bude horší. A to opravdu dělám, co můžu, aby to zase takový blábol nebyl!
  • Eště že si u nás tyhle formální blbosti odpustili...
  • V Galerii je kompletní sada obrázků z kalendáře. Aspoň malá útěcha pro ty, kterým nedošel nebo ho nestihli objednat.
  • Taky musím 22.6. odevzdat bakalářku, to asi dám, ale ta obhajoba!
  • Jak říká známý vtip o zajíčkovi, nezáleží na tématu, ale kdo vám dělá vedoucího práce.
  • Bakalářku jsem odevzdával loni. Pro sebe jsem si to nechal udělat jen v kroužkovce. Je to první práce za kterou se stydím a kterou jsem hodil HODNĚ hluboko do skříně :)

Nicméně prošla a to je to hlavní.

a ten vtip o zajíčkovi je úžasný :D
  • Vtip o zajíčkovi je boží :-)

A nejhorší je, že u mě to fakt platí. Pevně spoléhám na to, že můj konzultant mě nepotopí. A to je moje jediná (skoro)jistota. Jinak mě asi sežerou zaživa.
  • MIl píše:
    Taky musím 22.6. odevzdat bakalářku, to asi dám, ale ta obhajoba!

Mojí bakalářku oponoval Moravec a rozmetal mě na cucky (teda nakonec za 2 s odřenejma ouškama). Naštěstí mě podržel můj vedoucí práce. Ale zas nemůžu říct, že by ta jeho kritika byla zbytečná šikana. Ve většině věcí měl pravdu, u některých mi to přišlo jako otázka názoru.

A bojím se, že letos ho dostanu zas a bude ještě přísnější. :-( ještě víc se ale bojím jiného pána, který je odborník na technologie, a to by byl vůbec konec.

Zrovna mi kamarádka koukala na diplomku a říkala: Máš ty grafy moc přehledný, trochu to zakamufluj, ať to vypadá vědečtěji. :-) Ale já se do toho nechce zamotat, matematika není moje silná stránka.
  • To je na tom to nejhorší, člověk ví, že ti lidi co kritizují mají pravdu :) Když jsem obhajoval já, tak jsem tak nějak klesal na té židli stále níž a níž. Jako scéna z Četníků, jak se Funes stane omylem velitelem a pak se na to příjde a on se zmenšuje a zmenšuje...
  • Chytlavá píseň s vtipným textem pro dnešní den a všechny dny, kdy budete GRRM proklínat za jeho pomalé psaní. Odkazuje se na výrok Neila Gaimana:

George R.R. Martin is Not Your Bitch
  • Ha. Gaiman to nám nedočkavcům pěkně natřel.
  • Po dlouhé době se ozývám jak z podsvětí... Lady Týno, ta DP mne zaujala, též jsem obhajovala - dokonce 2x :-). Gratuluju ;-).
  • Nevím jestli píšu do správně sekce, ale chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Neví se už náhodou jak to bude vypadat s překladem u Tance s Draky?(Za předpokladu, že se ho ještě někdy dočkáme) Jestli se vrátí původní překlad, nebo se bude pokračovat v počeštěném překladu? (Co bych si přál ani nemusím psát, většina lidí si to domyslí, protože má stejný názor :)
  • Stopro to nevím, ale po vydání Hostiny pro vrány se kolem toho strhla diskuze, které se účastnila i paní překladatelka a myslím, že se vrátí k terminologii z prvních třech dílů. Otázka je, co s termíny, které se v prvních třech dílech nevyskytovaly - např. některé rody se objevily až v Hostině.

Tak si říkám, že ta tehdější diskuze tu asi nikde není, ale mám ji archivovanou, tak jí sem o víkendu vyvěsím, z ní třeba bude víc patrné, jak by to mohlo u Tance vypadat.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi