Mám tu nádhernou ochutnávku pro nedočkavce. Nemá to nic společného s HBO produkcí, ale přesto je to dost příbuzné. Jedná se totiž o čistě počítačem tvořené video s tématikou Písně ledu a ohně, konkrétně je to kratičká sekvence zaměřená na Zeď.
Stojí za tím talentovaný Martin Gruber, který má na svědomí i nejoblíbenější fanouškovský trailer. Filmeček nazvaný The Wall stvořil jako svou dizertační práci.
A nyní už onen kraťas, The Wall včetně jeho obrázkových konceptů.
Velký sál hradu Doune neboli hodovní síň Zimohradu. Je možné, že právě zde se odehraje hostina na počest návštěvy krále Roberta na Zimohradu (vcelku překvapivě bude nakonec méně využito ateliérů). Fanoušci to odvozují z toho, že v posledních dnech se na Douneu objevovala mrtvá prasata :-)
Video je na fanart velice mistrovské vaření z vody, pravda .)
Větší radost mě osobně dělá třeba tohle vyjádření Benioffa a Weise:
WiC píše: Chtěli jsme vám jen oba poděkovat za všechny ty skvělé tipy týkající se castingu. Doufáme, že se vám parta, kterou jsme dali dohromady líbí. Když jsme je tak poprvé viděli pohromadě, bylo to jako ze sna: Starkovy děti si šeptají v rohu; Jaime s Tyrionem klábosí u baru; nad celou společností se tyčící Ohař...
Dají-li bohové, brzy si to všechno zopakujeme. Malíček, Renly, Varys, Ilyn Payne - do jedné báječné postavy, žádající si výborné herce. Předtím nás však čeká spousta práce. Držte nám palce.
A teď ještě vymyslet Georgovi nějaké to cameo a la Stan Lee.
Natáčení na Doune Castle skončilo a štáb se přesouval na další lokace. Pravděpodobně částečně do ateliérů v Belfastu.
Taky se objevila práva, že na pilotu se podílí Robert Stromberg, jedná se o pozici production designer (nevím jaký je český ekvivalent, možná výprava...?). No každopádně je to chlapík, co dělal třeba na Avataru či na Burtonově chystané Alice in Wonderland a byl také nominován na Oscara.
A kameru má pravděpodobně na starost Sean Bobbitt.
Ve čtvrtek se měl natáčet prolog (podle Twitter zpráviček od zainteresovaných osob, včetně představitele Waymara Royce) někde v Severním Irsku. Čili opět byla dána přednost exteriérům před ateliéry. Jdou zprávy, že konkrétně se natáčelo v Tollymore Forest Park.
Na Douneu se podařilo ukořistit jeden přípravný záběr:
hmm co to vidím! že by složené balíky modrého a zeleného plátna? :-) Jinak "Production designer" je člověk který je přímo odpovědný za celkové vizuální pojetí scény. (to znamená: "chci aby tu bylo mokro po dešti! ty šaty ať má červené! tamhle budou hořet svíčky, támhle bude viset prapor, ty stoly budou obložené jídlem, a tamhleten dubový stůl v rohu si strčte do p****e")
Tak tu máme obrázky z parku Tollymore. Jestli vám tahle vlčice přijde na obrázku malá, koukněte do odkazu na další obrázky, tam totiž v poměru k lidem vypadá o mnoho lépe. :-)
Betting on a Game of Thrones, článek, který pěkně a něadějně shrnuje důvody, proč by měla, a dle autora bude, Hra o trůny na HBO schválena pro celou sérii.
Mno během mé nepřítomnosti natáčení skončilo, GRRM je už doma, materiál směřuje k chlaíkům od vizuálních efektů a Lena Headey je nadále těhotná - prozradil to Nikolaj Coster-Waldau v rozhovoru:
Jaké to bylo pracovat s takovou hvězdou jako je Lena Headey?
- Skvělá zkušenost. Je příjemná a talentovaná - a moc zábavná. Během natáčení byla těhotná, ale ne v takovém stadiu, aby to bylo vidět. Nakonec ale bya donucena mít záskok v jedné nahé scéně se mnou.
Nahá scéna? Nehrajete náhodou sourozence?
- Jo, to je fakt... každopádně je tam úplně nahá. Nemůžu prozradit proč. Uvidíte to v seriálu.
Vzhledem k vaší roli jste musel jezdit na kon, že?
- Ano, jezdil jsem hodně. Už jsem to dřív zkoušel, takže to šlo dobře. Ale vždycky to závisí hlavně na tom koni. :-)
Četl jsem, že američtí fanoušci AGOTu si myslí, že Váš nos se k té roli nehodí?
- Je pravda, že někteří si myslí, že můj nos je zvláštní, protože je zlomený. Oni si myslí, že se na roli Jamie Lannistera hodím, ale můj nos moc ne. Zlomil jsem si ho jako dítě, ale nehodlám s tím nic dělat.
Spousta rekvizit na fotkách pochází od štábu Ridleyho Scotta, které vytvořili pro Království nebeské. Ale Game of Thrones využila hlavně interiéry, ze kterých GRRM fotky poskytnout nemůže.
14. ledna by HBO mělo mít tiskovku, tak je možný, že by mohli aspoň naznačit. Ostatně v posledních dnech se o seriálu psalo v několika seriózních médiích ve smyslu jednoho z nejočekávanějších děl (nebo spíš rozhodnutí) letoška. Ale myslim, že nic kloudnýho z nich stejně teď nevypadne, pilot je teď někde ve studiu, které má na starost vizuální efekty a bossové si počkaj na hotové dílko do března. Ale kdoví, třeba přece, třeba přece, když si půjčím slova největšího optimisty fantasy světa :-)
Inu, oficiální vyjádření nepadlo, ale novináři přece jen něco vyšťourali.
Šéf programu HBO Michael Lombardo prozradil, že jim bude celý pilotní díl ve hrubém sestřihu představen v následujících dvou týdnech. Nesestříhaný a neupravený materiál z natáčení ale vypadal moc dobře. Scénáře dalších dílů jsou napsány.
"Vypadá to fantasticky. Na rozdíl od podobných projektů režisér natočil většinu materiálu mimo ateliéry. Vypadá to mnohem dráž, než kolik to ve skutečnosti stálo."
Aby vdechla život Zimohradu pro pilotní díl, utratila stanice 5-10 milionů dolarů (fíha, to je docela balík, no snad maj dobře spočítaný úspory z rozsahu :-).
Pokud dostane projekt zelenou, premiéra Hry o trůny by mohla být na jaře roku 2011 (březen nebo duben).
"Byl bych překvapen, kdyby projekt nedostal zelenou," dodal Lombardo. A rozpovídal se nakonec i obšírnějc o tom, že je to velmi dospělácky laděno, nemůže být řeč o nějaká fantasy pohádkovosti. "Při sledování úplně zapomenete, že je to fantasy, a to já mám rád."
Pilot si vyžádá i nějaké počítačové úpravy pro pozadí scén, zlovlky (mix skutečných zvířat a CGI) a dračí vejce. Stejně jako v knihách má každý rod své specifické v barvy pro kostýmy a zbroje.
Vypadá to slibně, šéf programu je očividně nadšen.
Komentáře
Fanouškovské video
Mám tu nádhernou ochutnávku pro nedočkavce. Nemá to nic společného s HBO produkcí, ale přesto je to dost příbuzné. Jedná se totiž o čistě počítačem tvořené video s tématikou Písně ledu a ohně, konkrétně je to kratičká sekvence zaměřená na Zeď.Stojí za tím talentovaný Martin Gruber, který má na svědomí i nejoblíbenější fanouškovský trailer. Filmeček nazvaný The Wall stvořil jako svou dizertační práci.
A nyní už onen kraťas, The Wall včetně jeho obrázkových konceptů.
Mimochodem, dnes je první oficiální natáčecí den.
K videu: Jůůů.
Větší radost mě osobně dělá třeba tohle vyjádření Benioffa a Weise:
WiC píše:
Chtěli jsme vám jen oba poděkovat za všechny ty skvělé tipy týkající se castingu. Doufáme, že se vám parta, kterou jsme dali dohromady líbí. Když jsme je tak poprvé viděli pohromadě, bylo to jako ze sna: Starkovy děti si šeptají v rohu; Jaime s Tyrionem klábosí u baru; nad celou společností se tyčící Ohař...
Dají-li bohové, brzy si to všechno zopakujeme. Malíček, Renly, Varys, Ilyn Payne - do jedné báječné postavy, žádající si výborné herce. Předtím nás však čeká spousta práce. Držte nám palce.
A teď ještě vymyslet Georgovi nějaké to cameo a la Stan Lee.
Valar morghulis,
D&D
Pokud se někdo rád prochází hrady, vydejte se na prohlídku hradu Doune. Mně se líbí, Zimohrad to není, ale to už kamera nějak ošetří.
Taky se objevila práva, že na pilotu se podílí Robert Stromberg, jedná se o pozici production designer (nevím jaký je český ekvivalent, možná výprava...?). No každopádně je to chlapík, co dělal třeba na Avataru či na Burtonově chystané Alice in Wonderland a byl také nominován na Oscara.
A kameru má pravděpodobně na starost Sean Bobbitt.
Ve čtvrtek se měl natáčet prolog (podle Twitter zpráviček od zainteresovaných osob, včetně představitele Waymara Royce) někde v Severním Irsku. Čili opět byla dána přednost exteriérům před ateliéry. Jdou zprávy, že konkrétně se natáčelo v Tollymore Forest Park.
Na Douneu se podařilo ukořistit jeden přípravný záběr:
teda "pekná". hlavne tá časť "or so"
Jaké to bylo pracovat s takovou hvězdou jako je Lena Headey?
- Skvělá zkušenost. Je příjemná a talentovaná - a moc zábavná. Během natáčení byla těhotná, ale ne v takovém stadiu, aby to bylo vidět. Nakonec ale bya donucena mít záskok v jedné nahé scéně se mnou.
- Jo, to je fakt... každopádně je tam úplně nahá. Nemůžu prozradit proč. Uvidíte to v seriálu.
Vzhledem k vaší roli jste musel jezdit na kon, že?
- Ano, jezdil jsem hodně. Už jsem to dřív zkoušel, takže to šlo dobře. Ale vždycky to závisí hlavně na tom koni. :-)
Četl jsem, že američtí fanoušci AGOTu si myslí, že Váš nos se k té roli nehodí?
- Je pravda, že někteří si myslí, že můj nos je zvláštní, protože je zlomený. Oni si myslí, že se na roli Jamie Lannistera hodím, ale můj nos moc ne. Zlomil jsem si ho jako dítě, ale nehodlám s tím nic dělat.
:) vtipne
http://grrm.livejournal.com/120382.html
http://grrm.livejournal.com/120749.html
Spousta rekvizit na fotkách pochází od štábu Ridleyho Scotta, které vytvořili pro Království nebeské. Ale Game of Thrones využila hlavně interiéry, ze kterých GRRM fotky poskytnout nemůže.
Vyjádření programového ředitele HBO
Inu, oficiální vyjádření nepadlo, ale novináři přece jen něco vyšťourali.Šéf programu HBO Michael Lombardo prozradil, že jim bude celý pilotní díl ve hrubém sestřihu představen v následujících dvou týdnech. Nesestříhaný a neupravený materiál z natáčení ale vypadal moc dobře. Scénáře dalších dílů jsou napsány.
"Vypadá to fantasticky. Na rozdíl od podobných projektů režisér natočil většinu materiálu mimo ateliéry. Vypadá to mnohem dráž, než kolik to ve skutečnosti stálo."
Aby vdechla život Zimohradu pro pilotní díl, utratila stanice 5-10 milionů dolarů (fíha, to je docela balík, no snad maj dobře spočítaný úspory z rozsahu :-).
Pokud dostane projekt zelenou, premiéra Hry o trůny by mohla být na jaře roku 2011 (březen nebo duben).
"Byl bych překvapen, kdyby projekt nedostal zelenou," dodal Lombardo. A rozpovídal se nakonec i obšírnějc o tom, že je to velmi dospělácky laděno, nemůže být řeč o nějaká fantasy pohádkovosti. "Při sledování úplně zapomenete, že je to fantasy, a to já mám rád."
Pilot si vyžádá i nějaké počítačové úpravy pro pozadí scén, zlovlky (mix skutečných zvířat a CGI) a dračí vejce. Stejně jako v knihách má každý rod své specifické v barvy pro kostýmy a zbroje.
Vypadá to slibně, šéf programu je očividně nadšen.